Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Upitna isplata plaća za sto radnika Sportskih objekata

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Offline
Admin
Avatar

Ukupno postova: 4121
Lokacija: space
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.11.2007. 3:04 
Naslov:  Upitna isplata plaća za sto radnika Sportskih objekata
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zbog raspada osječke gradske vlasti i raspuštanja Gradskog vijeća, koje prije toga nije donijelo rebalans proračuna za 2007. godinu, zaposlenicima gradske tvrtke Sportski objekti upitna je isplata plaća za listopad, studeni i prosinac zbog 2,5 milijuna kuna minusa na žiroračunu tvrtke.

Time se dvomjesečna politička kriza u Osijeku počela reflektirati i na gradske tvrtke, odnosno sudbinu njihovih radnika. Sporni iznos od 2,5 milijuna, naime, još je u ožujku skinut s pozicije plaća i režijskih troškova Sportskih objekata kako bi se platili radovi na izgradnji prve faze sportske dvorane Gradski vrt.

- To je trebala financirati država sa 10 milijuna kuna, no iz državnog proračuna za to je uplaćena samo polovica iznosa. Nakon završetka radova, pojavio se dug prema izvođaču, tvrtki KT, u iznosu od 2,5 milijuna kuna, što je prema nalogu iz Poglavarstva, odnosno tadašnjeg člana zaduženog za financije Davora Lamze, plaćeno s pozicije za plaće i režijske troškove Sportskih objekata. U međuvremenu je prošlo sedam mjeseci, a novac nam nije vraćen i sada je situacija kritična - kaže Vuletić, koji je od povjerenice Danijele Lovoković zatraži hitno rješenje.

- Mjesečne potrebe za plaće oko 100 zaposlenih i režijske troškove su oko 800 tisuća kuna. Koliko znam, novca u proračunu ima, ali je potrebno obaviti rebalans i vjerujem da će to biti uskoro riješeno - kaže Vuletić. Prema riječima direktora tvrtke Darka Markovića, listopad nije kritičan, no problem bi mogao biti s plaćama za studeni i prosinac.

Zahtjev za odobrenje rebalansa

Od povjerenice Lovoković doznali smo da je još prošli tjedan Ministarstvu financija te Središnjem državnom uredu za upravu upućen zahtjev za odobrenje provedbe rebalansa.
- Čekamo odgovor iz Ministarstva i Središnjeg ureda, jer osim tekuće problematike moramo osigurati i financiranje izvanrednih izbora, pa očekujem da će to biti vrlo brzo riješeno i da plaće neće biti upitne - rekla je Lovoković.

Autor: Nikola Patković/Jutarnji.hr

_________________
--
Leon Linde
portal Osijek031.com
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mvarga
Offline
Avatar

Ukupno postova: 731
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.11.2007. 19:46 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ha-ha, pa nek daju otkaz zbog neisplate plaća i nek idu raditi kod privatnika.
Nije mi drago za te ljude ali činjenica je da žive još u socijalizmu. Tvrdim da nitko neće otići iz firme.

_________________
Što sam to uočio?

1. Na vlasti je opet HDZ
2. Na portalu se vrti OSTV
3. Sve je poskupilo ali nitko iz vlasti to ne priznaje
4. Zemlja je okrugla, al' na svakom ćošku neka glupost
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: