Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Završetak asfaltiranja Reisnerove tek u prosincu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Offline
Admin
Avatar

Ukupno postova: 4121
Lokacija: space
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.11.2007. 5:18 
Naslov:  Završetak asfaltiranja Reisnerove tek u prosincu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Stanovnici Reisnerove ulice nezadovoljni su što im ulica još nije asfaltirana. Zbog čega se kasni sa završetkom gradnje ceste, pitanje je na koje smo odgovor potražili od onih koji su uključeni u rekonstrukciju te ulice od kružnog toka na Đakovštini do Krajne ulice. Direktor Vodovoda-Osijek Ljubomir Novoselić kazao je da su oni svoj dio posla odradili od lipnja do početka rujna.

- Vodovod-Osijek je završio apsolutno sve radove u Reisnerovoj ulici, gdje smo postavili vodovodne i kanalizacijske instalacije. Postavljeni su svi vodovodni i svi kanalski priključci, kao i svi glavni tranzitni vodovi za vodu i odvodnju, a isto tako i magistralni vod promjera 500 milimetara koji je položen na sredini ulice. Tijekom radova održavali smo koordinacijske sastanke svakih tjedan dana i posao je obavljen u roku, a radilo se i u poslijepodnevnim i noćnim satima samo da bi se omogućio početak rada građevinaraca, koji trebaju napraviti cestu iznad instalacija te urediti zelene površine i pločnike. Prema zapisniku s koordinacije od 10. rujna, kada su cestograditelji uvedeni u posao, Vodovod-Osijek više nije nadležan za izvođenje radova u Reisnerovoj ulici - pojasnio je Novoselić.

Djelatnici Vodovoda će se, dodaje Novoselić, do kraja asfaltiranja i uređenja zelenih površina na gradilištu možda pojavljivati prema potrebi ako treba neki hidrant podići ili spustiti. To su, pojašnjava, sitne intervencije prilikom finaliziranja radova, ili će možda morati intervenirati ako se tijekom gradnje ceste oštete neke od postavljenih instalacija, kaže Novoselić.

Mojmir Pervan, direktor Gradnjine kooperantske građevinske tvrtke Binder koja je graditelj ceste, pojašnjava kako su kasno uvedeni u posao na trećoj dionici.

- Ljudi misle da se ništa ne radi jer na jednom dijelu gradilišta vide nekoliko radnika koji nešto kopaju u zemlji. Najgori su ti poslovi jer oko šahtova ima dosta posla, a ne vidi se da je nešto napravljeno jer su u zemlji. Najbitnije nam je na toj dionici, koju smo gledajući po fazama odrađenih poslova posljednju dobili od Vodovoda, "pobjeći iz zemlje". No, stanovnicima Reisnerove ulice poručujem da ćemo napraviti posao u roku. Naime, ugovoreni je rok prosinac, odnosno mi imamo rok od 90 radnih dana. Moram pojasniti da smo na prvoj dionici preuzetoj dionici od Vodovoda postavili kameni sloj i da ga trenutno valjamo, na drugoj dionici je u tijeku nasipavanje kamene podloge i priprema rubnjaka, a na trećoj dionici Reisnerove ulice obavit ćemo iste te radove nakon što završimo sitne poslove koji se moraju raditi "mic po mic". Uz sve to nastojali smo ne raskopati nogostupe, a na jednom dijelu već se voze automobilima po kamenoj podlozi. Očekujem da nam se uskoro u poslu pridruže i Gradnjini djelatnici pa će sve ići brže - pojasnio je Mojmir Pervan.

Autor: D.Pejić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Arhiva031/srpanj 2007.

_________________
--
Leon Linde
portal Osijek031.com
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
diva
Offline
Avatar

Ukupno postova: 623
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.11.2007. 14:23 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

u prosincu, koje godine? Poklon pod bor, he, hee..vidi ti uviđavnih, ajd, neka...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: