Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prostorni plan ne dopušta širenje Tenje prema Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Offline
Admin
Avatar

Ukupno postova: 4121
Lokacija: space
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.03.2008. 9:46 
Naslov:  Prostorni plan ne dopušta širenje Tenje prema Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Do 19. ožujka traje javna rasprava o Prijedlogu izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Osijeka (PPUGO) u okviru koje je Grad osigurao javni uvid u planove u zgradi Poglavarstva (Kuhačeva 9) od 8 do 15 sati. Riječ je o stručnoj podlozi s obuhvatom 16.974 hektara gradskog i prigradskog područja gdje živi 114.616 stanovnika, a izradio ju je, na zahtjev Grada, Zavod za urbanizam i izgradnju.

S obzirom na to da javna rasprava traje, održana je stručna rasprava i javno izlaganje za građanstvo, udruge građana, mjesne odbore i gradske četvrti. Najveći interes za Prijedlog izmjena i dopuna PPUGO iskazali su Višnjevčani, Gornjograđani, Retfalčani i predstavnik građana iz mjesnog odbora Lijeva obala. Predloženi zahvati u prostoru uvažavaju Generalni urbanistički plan (čija se izmjena tek očekuje) i županijski Prostorni plan, što znači da se u grafičkim prikazima plana vide i prometni koridori - budući mostovi koji spajaju lijevu Gornjodravsku obalu s Tvrđavicom i donjogradski most, a zatim i namjena površina.

Vlatko Dusparić iz Zavoda pojasnio je kako naselje Tenja, prema novomu, ima mogućnost širenja, ali planeri ne uvažavaju širenje građevinskog područja na sjever uz središnju prometnicu prema Osijeku, a takva je situacija i s nemogućnošću širenja Višnjevca na sjever prema Dravi.

Primjedbe i prijedloge građana obradit će izrađivač stručne podloge i bude li moguće, uklopit će potrebe u konačnu verziju predloženog PPUGO-a koju će usvajati nova gradska vlast. Brojne Osječane zanimala je mogućnost proširenja gradskog građevinskog područja, primjerice, širenje poslovno-gospodarske zone u Višnjevcu kakva se predlaže u Sarvašu i Tenji gdje je ujedno novim prostornim uređenjem predviđena legalizacija romskoga naselja. Rečeno je kako se predložene izmjene odnose na prostor veći od 5.000 četvornih metara, te se recimo na prostoru uz Biljsku cestu predlaže prostor za potrebe budućeg autokampa, dok je zapadno od odlagališta u Sarvašu izdvojeno područje za odlaganje inertnog otpada.

Primjedbe do 19. ožujka

Građani koji su sudjelovali u izlaganju potpisane pisane primjedbe i prijedloge dostavit će do 19. ožujka gradskom Upravnom odjelu za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu okoliša, čija pročelnica Aleksandra Čulin ističe da se poziv na sudjelovanje u javnoj raspravi odnosi na sve stanovnike u Osijeku i osječkim naseljima: Josipovac, Višnjevac, Retfala, Brijest, Briješće, Tenja, Nemetin, Sarvaš, Podravlje, Tvrđavica i Klisa. Dodatno usmeno tumačenje izloženog Prijedloga moguće je dobiti u Kuhačevoj 9, u četvrtak od 8 do 11 sati i u utorak od 12 do 15 sati, dok se u Knjigu primjedaba i prijedloga upisuju inicijative građana, udruga i ostalih zainteresiranih za namjenu određenog prostora.


Autorica: Nevenka Špoljarić/Glas-Slavonije.hr

_________________
--
Leon Linde
portal Osijek031.com
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: