Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[izbori 2009.] Rezultati izbora

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
marijuan
Ukupno postova: 302
Spol: Muško Muško
Post Postano: 18.05.2009. 10:58 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

W.M. Felt je napisao/la :
Rezultati u Zagrebu su upravo katastrofalni, i pokazuju jedno strašno stanje glavnog nam grada. Činjenica da je najkorumpiraniji političar Hrvatske zamalo pobijedio u prvom krugu naprosto frapira, te se šokantiniji rezultat može dogoditi još samo u Splitu, ako u drugom krugu pobijedi Kerum.

uvijek je uživanje čitati tvoje britke i nedvosmislene postove. u jednom sam svom dnevniku lijepo napisao, što politička ergela kobila i konja diže iza sebe veći oblak afera njihova se popularnost povećava. nekako je normalno kada te pojedinci iz vlastitog naroda pljačkaju jer to i nije toliki grijeh koliki kada je funkciju dežurnog pljačkaša u bivšoj Jugi imao Beograd.

Inzistiranje na Ids-u nema realnog pokrića, i proizvest će samo nova "golf igrališta" te "nova autohtona kamena sela u vlasništvu jendog čovjeka". Problemi Istre mogli bi se tek otkriti, ako slučaj "Golemović" ne propadne kao neki slilčni.

zapravo, pojedini Istrijani IDS nazivaju istarskim HDZ-om jer to nije ništa drugo osim populizma na regionalnoj razini.

Najgore što jedna sredina može proizvesti jest nedodirljiva vlast jedne političke elite kroz dulji period godina. Promjena je neophodna, nužna. Nema tog grada ili županije koji može biti toliko sretan i samozadovoljan napretkom da mu nisu potrebne promjene.

promjene nas mogu iznenaditi vrlo brzo. hrvatska je od 26 tranzicijskih zemalja 25 po rastu BDP-a u periodu od 2004-2008. godine. u tom razdoblju rapidno je opadao udjel prerađivačke industrije u korist uslužne djelatnosti. zato i ne čudi što Vlada želi spasiti proračun promidžbom turizma, krhke grane uslužne djelatnosti. ukoliko tada ne dođe do rebalansa proračuna, moguć je protektorat MMF-a. rebalans proračuna bi mogao biti drastičan i uzrokovati reduciranje pojedinih izdataka što je nekada dobro uradila Račanova Vlada. državi je potrebna racionalizacija broja općina jer od 429 općina jedna trećina nema prihode dovoljne za funkcioniranje po zakonu. praktički, to su rupe bez dna. uglavnom, kreditima nismo kreditirali razvoj nego potrošnju. činjenica je kako i dan danas u uvjetima recesije trošimo više nego proizvodimo je posebno alarmantna i brine me što u ovoj predizbornoj kampanji nije bilo puno više riječi o osnivanju gospodarskih zona. Osijek ima dobar geografski položaj zbog blizine cestovnog i željezničkog koridora i to se mora iskoristiti, a ne graditi samo šoping centre i staze za brzo hodanje. ovi lokalni izbori meni nisu dali nikakvu nadu jer ne postoji osoba koja će reći nudim vam samo krv, znoj i suze jer je to vrlo nepopularno. sada bi se trebala iskristalizirati ekipa sposobnih političara koji će u nedostatku novca uspješno voditi svoje lokalne zajednice. ali kao i rohatinski bojim se kako je to nemoguća misija.

Angelium

Ukupno postova: 874
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 18.05.2009. 11:13 
Naslov:  

studenac je napisao/la :
Sad ste svi HSP-ovci i HDZ-ovci i ostali-ovci jako pametni, a ništa niste govorili kad je BUBIMIR sa 4 (ČETIRI) zastupnika postao gradonačelnik. E da on je poznati intelektualac.
Samo vi "lajte" ali SNAGA GRADA je pobjednička ekipa. Juuupiii

Hm istina, sa 4 zastupnika je postao gradonačelnik, ni sad ih ima 6, jel to znači da će opet? Laughing

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Papa Strunf

Ukupno postova: 24
Post Postano: 18.05.2009. 11:25 
Naslov:  

set96 je napisao/la :
pernabukano je napisao/la:
Šta katastrofa? Rezultat je odličan!

rezultat je odličan za lopove koji glasove dobivaju od neukih birača kojima serviraju razne stupidne parole, organiziraju im koncerte Mate Bulića, inate se u ime Slavonije isl. To je slika većina naših glasača. Zar to zaslužuje jedan višestoljtni srednjoeuropski grad kulture i sveučilišno središte ?

Ljudi pogledajte rezultate u Zagrebu, Istri i Rijeci

Evo gledam rezultate u Zg, Istri i Rijeci...ajmo redom...dakle u Istri prolazi regionalna opcija - kao i u Osjecko-Baranjskoj Zupaniji. U cemu je razlika? Oni imaju more, nisu vidjeli rata i regionalna opcija im je starija od nase 10tak godina...sto znaci da upravo toliko kaskamo za njima. Sjeti se pocetaka IDS-a kada su bili drzavni neprijatelj no.1, i kada su po Tudjmanu hteli ocjepljenje i stojaznamkakve gluposti se nisu izvlacile?!

U rijeci Obersnel...a cuj, covjek se snasao i one "bakarsko-artemidine visece vrtove i obilaznice" prikazao kao svoju zaslugu (to su drzavne ceste i drzavne pare) a zato sto nije napravio cetverotracnu obilaznicu iznad Rijeke krivi - drzavu i zupaniju jer je to pod ingerencijom ZUC-a odnosno HC-a. Daleko od toga da je u Rijeci lose...Rijeka prosperira do yaya i ima velik proracun kojeg dobro i pametno koriste...kad uzmemo u obzir da je SDP u Rijeci na celu s Linicem prezivio aferu Rijecke banke, onda je svima jasno da ih otamo nitko nikad nece moci maknuti. Oni su ti uzor? Navedi mi jedan razlog zasto bi Obersnel ili njegov alter-ego u Os (dakle Borzan-Vrbosic) bio reprezentativan zastupnik Osijeka?

Bandavi u Zg...svima je jasno da moze tamo radit sta hoce i da ce bit gradonacelnik dok god se bude htio kandidirati. Ako se netko pokusao ugledat u Bandavog kako se vodi grad to je Djapone...biti serif...i vidi kako je prosao...dobio je sup-kartu, ne od HDSSB-a, nego od vlastitih biraca, koji su glasovali za donedavnog mu kolegu Matkovica.

Po meni, Bubalo-Lovokovic-Vrdoljak su po svemu najkompetentnija ekipa za vodit grad...(ako izuzmemo, po meni neutemeljene, insinuacije da ce Glava voditi sjednice poglavarstva iz zatvora). Lovokovic-Vrdoljak sigurno ne bi isli s Bubalom da je to slucaj...ljudi su se dokazali prvo na privatnom planu i nisu politicki karijeristi da im je pitanje izbora, pitanje zivota ili smrti, sto je meni, kao biracu vrlo bitno, u odnosu na ostale, koji se grcevito rukama, nogama i zubima drze za svoje polozaje .

Ne - nisam HDSSB-ov clan niti birac...IQ mi je iznadprosjecan, visoko sam obrazovan, na izborima sam uvijek lijevo orijentiran, kada je u pitanju neposredan izbor - na ovim izborima nitko nije ponudio kompetentnije osobe od Bubala...imati ce (vjerovatno) 4 godine da opravdaju povjerenje biraca pa cu ih onda suditi...

Jos malo o toboznjoj neobrazovanosti i polupismenosti biraca...dakle, ljudi moji pa u hrvatskoj je 5% visokoobrazovanih ljudi...sta bi vi, da samo 5% ljudi ima pravo glasa?
Parole su u naravi stupidne...ali to je uvrijezen nacin vodjenja politicke kampanje i s tim se treba pomiriti. Koncerti izvodjaca...zasto bi polaznici koncerta Mate Bulica bili maloumniji od onih koji idu na Bareta i Majke, na Prljavce ili na cajke? Kontam da se ovdje dosta emotivno i lako dijele etikete, ovisno o pripadnosti politickoj opciji.

...isti ljudi koji se rugaju "idiotima" koji su izasli na ove izbore (dakle oni su medju pametnima) izgleda nemaju pojma kako su se Anti Djapicu poklopile zvjezde s dolaskom na vlast i promjenom zakona o financiranju lokalne samouprave te da mu je gradski proracun (ni krivom ni duznom) narastao sa 170 na 590 mil. kuna. Daleko od toga da je Kramaric bio O.K. Bio je turbo nesposoban, ali sa 3.5 puta vise para se moze napravit barem 10× bolji vizualni dojam...Djapone je to dobro radio. Ali ocito - ne dovoljno dobro.

MoNk
Ukupno postova: 66
Post Postano: 18.05.2009. 11:37 
Naslov:  

Vidim znaš puno o politici pa bi se i ti možda mogao kandidirati za 4 godine....

tyler_durden

Ukupno postova: 295
Post Postano: 18.05.2009. 11:41 
Naslov:  

Papa Strunf je napisao/la :
set96 je napisao/la :

rezultat je odličan za lopove koji glasove dobivaju od neukih birača kojima serviraju razne stupidne parole, organiziraju im koncerte Mate Bulića, inate se u ime Slavonije isl. To je slika većina naših glasača. Zar to zaslužuje jedan višestoljtni srednjoeuropski grad kulture i sveučilišno središte ?

Evo gledam rezultate u Zg, Istri i Rijeci...ajmo redom...dakle u Istri prolazi regionalna opcija - kao i u Osjecko-Baranjskoj Zupaniji. U cemu je razlika? Oni imaju more, nisu vidjeli rata i regionalna opcija im je starija od nase 10tak godina...sto znaci da upravo toliko kaskamo za njima. Sjeti se pocetaka IDS-a kada su bili drzavni neprijatelj no.1, i kada su po Tudjmanu hteli ocjepljenje i stojaznamkakve gluposti se nisu izvlacile?!

U rijeci Obersnel...a cuj, covjek se snasao i one "bakarsko-artemidine visece vrtove i obilaznice" prikazao kao svoju zaslugu (to su drzavne ceste i drzavne pare) a zato sto nije napravio cetverotracnu obilaznicu iznad Rijeke krivi - drzavu i zupaniju jer je to pod ingerencijom ZUC-a odnosno HC-a. Daleko od toga da je u Rijeci lose...Rijeka prosperira do yaya i ima velik proracun kojeg dobro i pametno koriste...kad uzmemo u obzir da je SDP u Rijeci na celu s Linicem prezivio aferu Rijecke banke, onda je svima jasno da ih otamo nitko nikad nece moci maknuti. Oni su ti uzor? Navedi mi jedan razlog zasto bi Obersnel ili njegov alter-ego u Os (dakle Borzan-Vrbosic) bio reprezentativan zastupnik Osijeka?

Bandavi u Zg...svima je jasno da moze tamo radit sta hoce i da ce bit gradonacelnik dok god se bude htio kandidirati. Ako se netko pokusao ugledat u Bandavog kako se vodi grad to je Djapone...biti serif...i vidi kako je prosao...dobio je sup-kartu, ne od HDSSB-a, nego od vlastitih biraca, koji su glasovali za donedavnog mu kolegu Matkovica.

Po meni, Bubalo-Lovokovic-Vrdoljak su po svemu najkompetentnija ekipa za vodit grad...(ako izuzmemo, po meni neutemeljene, insinuacije da ce Glava voditi sjednice poglavarstva iz zatvora). Lovokovic-Vrdoljak sigurno ne bi isli s Bubalom da je to slucaj...ljudi su se dokazali prvo na privatnom planu i nisu politicki karijeristi da im je pitanje izbora, pitanje zivota ili smrti, sto je meni, kao biracu vrlo bitno, u odnosu na ostale, koji se grcevito rukama, nogama i zubima drze za svoje polozaje .

Ne - nisam HDSSB-ov clan niti birac...IQ mi je iznadprosjecan, visoko sam obrazovan, na izborima sam uvijek lijevo orijentiran, kada je u pitanju neposredan izbor - na ovim izborima nitko nije ponudio kompetentnije osobe od Bubala...imati ce (vjerovatno) 4 godine da opravdaju povjerenje biraca pa cu ih onda suditi...

Jos malo o toboznjoj neobrazovanosti i polupismenosti biraca...dakle, ljudi moji pa u hrvatskoj je 5% visokoobrazovanih ljudi...sta bi vi, da samo 5% ljudi ima pravo glasa?
Parole su u naravi stupidne...ali to je uvrijezen nacin vodjenja politicke kampanje i s tim se treba pomiriti. Koncerti izvodjaca...zasto bi polaznici koncerta Mate Bulica bili maloumniji od onih koji idu na Bareta i Majke, na Prljavce ili na cajke? Kontam da se ovdje dosta emotivno i lako dijele etikete, ovisno o pripadnosti politickoj opciji.

...isti ljudi koji se rugaju "idiotima" koji su izasli na ove izbore (dakle oni su medju pametnima) izgleda nemaju pojma kako su se Anti Djapicu poklopile zvjezde s dolaskom na vlast i promjenom zakona o financiranju lokalne samouprave te da mu je gradski proracun (ni krivom ni duznom) narastao sa 170 na 590 mil. kuna. Daleko od toga da je Kramaric bio O.K. Bio je turbo nesposoban, ali sa 3.5 puta vise para se moze napravit barem 10× bolji vizualni dojam...Djapone je to dobro radio. Ali ocito - ne dovoljno dobro.

A fala k.... napokon neki normalni komentar.

justice

Ukupno postova: 1371
Upozorenja : 1
Post Postano: 18.05.2009. 11:46 
Naslov:  

Ja sam sve u svemu zadovoljan,moj kandidat je osvojio oko 15% i to je u ovakvoj situaciji vrhunski rezultat,žalosno mi je što nije prepoznata građanska opcija u OS,al opet jbg.
zato je vrijeme da onaj nesretni Milanović više makne ovo nesposobno vodstvo gradskog sdp-a,koje se srozalo na preniske grane.
Što se tiče drugog kruga uopće me nezanima,da je ušao Matković možda bi još i otišao glasati za njega,ovako me lagano boli k.,i jedan i drugi su govnari tak da mi je svejedno tko će biti gradonačelnik,iovako će nam se ljudi smijati (kao i dosada) možda bi više volio da dobije glavin čovjek čisto da se ovi forumaški hsp-ci pokriju ušima i nestanu...

Ukupno postova: 724
Post Postano: 18.05.2009. 11:50 
Naslov:  Re: [izbori 2009.] Rezultati izbora [privremeni, neslužbeni] [04:00]

Očekivani rezultati Bubala i Đapića, Matković ipak malo iznad mojih očekivanja, Vrbošić nažalost ispod, očito se SDP-u osvetilo koaliranje sa HSP-om dok im se pružala prilika da idu sa HDSSB-om - Bilja se pravila pametna i to ujebala.

Za primjer, u Đakovu su SDP-HNS-HDSSB dobili gradonačelnika.

EDIT - OVAKO TO HSP U OSIJEKU RADI:
HSP nazivao Osječane i nudio im prijevoz do biračkog mjesta

anakonda

Ukupno postova: 6288
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.05.2009. 11:57 
Naslov:  

...nije mi jasno u ovom članku o HSP i prijevozu....ako je to direktno kršenje zakona, odnosno predizborne šutnje, zašto se to onda nije prijavilo nadležnima, već se piskara o tome, kao da je to nešto ha-ha-ha.....ma, daj....fuj....

Ukupno postova: 126
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 18.05.2009. 11:59 
Naslov:  

Bubalo je pokazao borbenost hehehe, vidis mu ispod nosa i u ocima strah od onoga sto sad dijeli autograme po Tomislavgradu

rizla

Ukupno postova: 149
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.05.2009. 12:06 
Naslov:  

Što smo zaslužili to smo i dobili. Daj samo pića i igara i dobivaš izbore. Ljudi ne shvaćaju da gospodarstvo ovog grada nije uništio samo rat, nego puno više draga im opcija sadašnji državljanin BiH. Osobno sam sudjelovala u privatizaciji Litokartona, pa kad nisam pristala na Bedeove i Glavaševe kombinacije dobila sam šut kartu

vjekson
Ukupno postova: 4
Post Postano: 18.05.2009. 12:15 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:
pernabukano je napisao/la: Šta katastrofa? Rezultat je odličan!
Ok, shvatili smo da si HDSSB-ovac i da se sada nadas da ces dobiti (bolji) posao i da ce se naci kakva sinekurica i za tebe, ali doista bi bilo lijepo kad bi sastavio koju slozeniju recenicu.

P.S. I prije nego pocnes upirati prstom: ne, nisam ni pravas, ni SDP-ovac, niti su ijedni moji dobili ili izgubili, nit' se veselim, nit' tugujem... samo sam kao gradjanin ovog grada zabrinut za svoju i buducnost svojih bliznjih, kao sto sam bio zabrinut zadnjih 20tak godina. Zelio bih postati bezbrizan, a da ne moram iseliti iz ovog "grada"...

Nakon godinu i pol dana pokušaja pronalaska posla u struci u svome rodnom gradu iselio sam se i postao sam bezbrižan Smile
...žalosna je činjenica da će još mnogo mojih prijatelja sa diplomom morati poći sličnim putem, a što se tiče ovih izbora jedino mi drago svih tih mladih koji su pucali od veselja u pozadini kada su njihove glavešine davali izjave za TV jer će barem oni dobit svoje zasluženo radno mjesto…

MoNk
Ukupno postova: 66
Post Postano: 18.05.2009. 12:19 
Naslov:  Re: [izbori 2009.] Rezultati izbora [privremeni, neslužbeni] [04:00]

Po svemu sudeći moj izlazak na drugi krug izbora će biti samo dijagonalno precrtavanje glasačkog listića.... Nažalost od dva zla ne vidim koje je gore....

set96

Ukupno postova: 148
Post Postano: 18.05.2009. 12:31 
Naslov:  

justice je napisao/la:
Ja sam sve u svemu zadovoljan,moj kandidat je osvojio oko 15% i to je u ovakvoj situaciji vrhunski rezultat,žalosno mi je što nije prepoznata građanska opcija u OS,al opet jbg.
zato je vrijeme da onaj nesretni Milanović više makne ovo nesposobno vodstvo gradskog sdp-a,koje se srozalo na preniske grane.
Što se tiče drugog kruga uopće me nezanima,da je ušao Matković možda bi još i otišao glasati za njega,ovako me lagano boli k.,i jedan i drugi su govnari tak da mi je svejedno tko će biti gradonačelnik,iovako će nam se ljudi smijati (kao i dosada) možda bi više volio da dobije glavin čovjek čisto da se ovi forumaški hsp-ci pokriju ušima i nestanu...

slažem se. Kad već Vrbošić nije prošao, da je bar Matković ušao u drugi krug glasovao bih za njega. Ovako mi je svejedno.........

Ukupno postova: 724
Post Postano: 18.05.2009. 12:32 
Naslov:  

Papa Strunf je napisao/la :

Evo ga, čovjek sve što je rekao stoji od riječi do riječi. Osijek se napokon ima priliku izvući iz bijede i sivila, dobiti MLADE ljude da ga vode (nije li to ono što stalno slušamo, kako gradu treba netko mlad, stručan, nekompromitiran...)

I to je jedina istina, nikakav Glavaš, nikakvi dogovori s Matkovićem i zakulisne igrice.
Bit će zanimljivo vidjeti koga će Vrbošić i Matković javno podržati (posebice Vrbošić - čija je strančica na županijskoj razini u koaliciji sa HDZ-om i HSP-om, dok mu gradski koalicijski partner SDP sa HDSSB-om i HNS-om osvaja Đakovo).

set96

Ukupno postova: 148
Post Postano: 18.05.2009. 12:42 
Naslov:  

Papa Strunf je napisao/la:
set96 je napisao/la :

Samo osvrt na par stvari.

Prvo, Bubalo (protiv kojeg nemam ništa protiv) je dobio glasove ljudi koji su ustvari glasovali za Glavaša. To je svima jasno. I poražavajuće na koji način se razmišlja.

Drugo, da imamo više visokoobrazovanih rezultati bi bili drugačiji. Treba samo napraviti nezavisno istraživanje. Postaviti pitanja: "Za koga ste glasovali?" i "koja je vaša naobrazba"? i vidjeti glasovanje prema obrazovnoj strukturi. Uvjeren sam da bi postoci bili jako različiti.

I treće, ne treba glasovati samo 5% visokoobrazovanih, ali treba uvesti nekakv test za pristup glasovanje (već sam naveo primjesr ranije) i tko ga ne prođe ne može glasovati

Skoči u forum: