Razumijem što govoriš, ali ja sam samo htio skrenuti pozornost na to da je, iako zaštićen, naš radnik u nezavidnom položaju jer je prisiljen na "take it or leave it" ugovore.
Rijetke su strane tvrtke koje svojim dolaskom ovamo na umu imaju kombinirana načela: minimizacije troškova i razvoja radnika u smislu poboljšanja kvalitete njegovog života. Znaju da je puno sirotinje i da su neki toliko gladni da im samo muhe smetaju da ne jedu g.
Nemam ništa protiv Transcom WWa, siguran sam da su vjerojatno korektni. Samo primjećujem generalni trend koji je poharao, recimo, tekstilnu industriju.
Ipak, registracija na PPDSu i takav obračun poreza ne postiže nikakve rezultate osim legalizirane evazije, budući da je uređeno da se djelatnostmože obavljati i na Mjesecu, a dobit oporezovati u Konavlima, ako si se registrirao na Grudi.
Što se mene i poreza tiče, glupo je držati neke propovijedi, ali bi korisno kad bi ljudi imali domoljubni odnos prema tome, a ne prema štajaznam, Glavašu ili NK Osijeku. Država od poreza živi, od toga djeca idu školu, od njih vlakovođe voze vlak, carinici love krijumčare.
Transcomu i radnicima budućeg kontaktnog centra, sretno. |