Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U prva dva mjeseca provedbe projekta "OSnaženi" zabilježeno više od 4000 pruženih usluga korisnicima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67355
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.09.2024. 10:40 
Naslov:  U prva dva mjeseca provedbe projekta "OSnaženi" zabilježeno više od 4000 pruženih usluga k
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječko Gradsko društvo Crvenog križa u partnerstvu s Gradom Osijekom po četvrti put provodi projekt "Zaželi” s ciljem pružanja potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom, kako bi se pridonijelo povećanju socijalne uključenosti i prevenciji institucionalizacije ranjivih skupina.

Projekt je vrijedan 1.485.000 eura i financiran u okviru Poziva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike „Zaželi-prevencija institucionalizacije“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda plus u financijskom razdoblju 2021.-2027. godine. Provodi od ožujka 2024. do ožujka 2027. godine.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin u srijedu je na prvoj konferenciji ocijenio projekt hvalevrijednim ističući neke od benefita.

Kroz tri godine bit će 198 korisnika u potrebi, uglavnom starijih i nemoćnih osoba i osoba s invaliditetom kojima treba pomoć u vlastitom domu. Vidimo da je sve veći pritisak na domove za starije i nemoćne, ne samo u Osijeku već u cijeloj županiji i Republici Hrvatskoj, a ovo je jedan od načina kako im izvaninstitucionalno pomoći. Do sada su kroz projekt zaposlene 33 žene, i to ranjive skupine koje se teže zapošljavaju što je dodatni benefit – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Martina Hećimović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek, dodala je da su od srpnja pružene usluge potpore i podrške za ukupno 227 korisnika projekta, dok je u prva dva mjeseca projekta zabilježeno više od 4000 pruženih usluga korisnicima.

To su aktivnosti pružanja pomoći u svakodnevnom životu, kako starijim osobama, tako i odraslim osobama s invaliditetom, ponajprije druženja, razgovora, pomoći u obavljanju svakodnevnih aktivnosti poput odlaska na tržnicu, trgovinu, pratnje kod liječnika, održavanja kućanstva i osobne higijene korisnika – kazala je Hećimović.

Vesna Baša, jedna od korisnica, opisala je koliko joj znači pomoć koju prima u sklopu projekta.

Ja sam inače slijepa i često sam sama u stanu, meni je ovo kao da sam dobila lotu, puno mi znači. Dobila sam gospođu Adrijanu, koja je vedra, raspoložena, nikada nije ljuta, uvijek spremna pomoći mi i razumjeti me u mojim teškoćama. Lijepo mi je s njom. Hvala ljudima iz Crvenog križa i mojoj Adrijani, ne bih je mijenjala, puno mi znači – kazala je gospođa Baša.

Zadovoljstvo je izrazila i Adriana Šošić koja u sklopu projekta pruža uslugu potpore i pomoći za sedam korisnika.





Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: