Autor |
Poruka |
echoes
Ukupno postova: 345 Lokacija: deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves Spol: Žensko
|
eto, predavanja počela odavno, kolokviji, ispite koje sam prenijela bi trebala rješavat...a ja!još nisam ni počela!imam osjećaj da bi me netko trebao dobro namlatit i da bi tek onda uzela knjigu... ajd pomažite!
što je najgore što bi me se moglo dogodit ak odustanem? uvjerite me da mi je pametnije da učim!please... možete i slikice stavljat da mi do mozga lakše dođe! |
|
|
|
|
|
zeros
Ukupno postova: 2887 Spol: Muško
|
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
evo moj skromni prilog:
MRŠ UČIT |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
empetri
Ukupno postova: 656 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
a od čega oćeš slikice to |
|
_________________ --
Finding beauty in the dissonance. |
|
|
|
echoes
Ukupno postova: 345 Lokacija: deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves Spol: Žensko
|
pa neke slikice u smislu kak ću završit ak ne budem učila!
thx vama gore! al treba mi ipak nešto jače od MRŠ! |
|
_________________ samo da nađem mjesto da je posadim, ona procvjeta brzo i dosadi, ljubav, pa zar i ljubav... |
|
|
|
tux
Ukupno postova: 2376 Spol: Muško
|
|
|
|
empetri
Ukupno postova: 656 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
|
|
|
kyx
Ukupno postova: 1524 Spol: Muško
|
|
|
|
zendra
Ukupno postova: 64 Lokacija: OSIJEK Spol: Muško
|
Evo ti par korisnih savijeta koje koliko vidim iz priloženog nećeš prihvatiti, no ako se predomisliš obrati pažnju na slijedeće stvari (posebno obrati pažnju na broj 17)
Kako se motivirati za učenje ?
1.Prilaziti poslovima s pozitivnim stavom - imati volju učiniti nešto!
2.Postaviti si cilj - što želim ostvariti?
3. Postaviti očekivanja - koliko mogu ostvariti?
4. Biti određen - kako ću to ostvariti?
5. Biti realan - postaviti takve zahtjeve koje mogu ispuniti - imati na umu svoje mogućnosti i sposobnosti.
6. Napraviti popis što trebam obaviti - precrtavati obaljeno.
7. Poslove razdijeliti u više manjih, jednostavnijih i lakše obavljivih ciljeva.
8. Napraviti redoslijed obavljanja poslova - štedim na vremenu.
9. Postaviti si nagrade za obavljen posao - ako obavim posao.
10. Podsjetiti se na dobre strane svog rada - zašto to radim.
11. Osjećaj zadovoljstva na kraju mora biti posljedica naše svjesne odluke da ćemo se početi mijenjati danas!
12. Iskoristi višak energije za svoj rad!
13. Iskoristi negativnosti - podsjeti se na posljedice ako ne obaviš zadatak!
14. Ne prekoračiti vrijeme koje si zadaješ za neki zadatak.
15. Drži se rokova.
16. Napraviti jasnu razliku između "ne mogu" i "neću".
17. Počni odmah. Ne odugovlači!
18. Poboljšaj svoju sposobnost samouvjeravanja!
19. Budi optimističan - šanse za uspjeh će se povećavati!
20. Koristi bilješke, podsjetnike, natuknice i sl.
21. Iskoristi svaki uspjeh kao dodatnu motivaciju za daljnji rad.
22. Prepoznaj ono što bi te moglo ometati i napravi izbor.
23. Imaš pravo pogriješiti - nitko nije savršen.
24. Vježbaj svoj smisao za humor - smijeh ukazuje na to da si realan!
25. Nagradi se za ostvaren cilj – realne nagrade! |
|
|
|
|
|
zendra
Ukupno postova: 64 Lokacija: OSIJEK Spol: Muško
|
DRUGA VAŽNA PRETPOSTAVKA SU UVIJETI ZA UČENJE
[b]Za učenje je važno da se odvija na istom mjestu, tako da već samim prilaženjem tom mjestu znamo da ćemo tu nešto naučiti i osjećati se ugodno. Za takvo mjesto idealno je imati jednu ravnu plohu, npr. radni stol koje je uvijek spremno za učenje, prazno, bez distraktora (koji odvlače pozornost), ugodnog osvjetljenja (da ne umara oči). Također je važno da u okolini nema distraktora poput televizije ili slučajnih prolaznika, što otežava koncentraciju. Stolica na kojoj sjedimo mora biti udobna, visinom usklađena s visinom stola zbog pravilnog držanja, bolje cirkulacije i boljeg disanja, a time i veće količine kisika potrebne za učenje. Prostorija mora biti dobro prozračena i ugodne temperature (ne pretopla). Na mjestu gdje učimo valja samo učiti, zato uvijek treba sjesti za stol sit i bez potrebe za vodom, kavom i sl. što nas može samo dekoncentrirati.[/b]
SJETI SE IONE STARE POSLOVICE TKO U MLADOSTI NE UČI TAJ SE U STAROSTI JAKO MUČI |
|
|
|
|
|
ruana Ukupno postova: 1374 Spol: Nebitno
|
dodi kod mene tuci cu te ja knjigom |
|
|
|
|
|
_Jimmy_
Ukupno postova: 1375 Lokacija: Legagrad Spol: Muško
|
šta studiraš? |
|
_________________ Lock 'n' Load Baby |
|
|
|
echoes
|
ma poljoprivredu, nije teško,al sam lijena nepojmljivo... e, thx na pomoći svima..morat ću se dog s ovima koji se nude da me pretuku gdje i kada! |
|
_________________ samo da nađem mjesto da je posadim, ona procvjeta brzo i dosadi, ljubav, pa zar i ljubav... |
|
|
|
PsychoSoldier
Ukupno postova: 1719 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
ma daaaaaj.... vidi kakav je dan, stvoren za spavanje.. sta ces uciti, odmaraj... |
|
|
|
|
|
la čupakabra
Ukupno postova: 208 Spol: Nebitno
|
u jebote ova britni stvarno motivira |
|
|
|