Autor |
Poruka |
Gemi
Ukupno postova: 2963 Lokacija: Nebesa Spol: Žensko
|
Crkva danas slavi Tijelovo, proslavu Isusova utjelovljenja u kruhu i vinu.
U Katoličkoj crkvi od 13. stoljeća postoji ovaj blagdan kojim se slavi uspomena ustanovljenja euharistije na Veliki četvrtak. Ovaj blagdan slavi se uvijek u četvrtak poslije Presvetog Trojstva.
Danas, dakle, u četvrtak, 15. lipnja, na blagdan Tijelova, u župi Preslavnog imena Marijina u Donjem Gradu održat će se glavna sveta misa s procesijom, s početkom u 18.30 sati. U procesiji će sudjelovati Hrvatska vojska i policija, DVD "Donji grad" te pripadnici osječke carinarnice, nogometaši Olimpije, Džudo klub " Mladost" te različite katoličke udruge, ministranti i prvopričesnici.
Većina će biti odjevena u svoje odore i proći Crkvenom, Cvjetkovom, Krstovom i Zmaj Jovinom ulicom.
Gemi031 |
|
|
|
|
|
super_leptir
Ukupno postova: 203 Lokacija: osijek Spol: Muško
|
Svaka čast. Sve pohvale na ovom tekstu! bas ste me ugodno iznenadli sto ste ovo popratili tekstom! |
|
_________________ Sve je moguće osim onog što je nemoguće! |
|
|
|
Gemi
Ukupno postova: 2963 Lokacija: Nebesa Spol: Žensko
|
Na portalu Osijek031 za svakog se nađe ponešto. Poštujemo različitosti i razvijamo zajedništvo, a usput doniramo kikiriki i informacije za opću kulturu.
(Znam da će sad neki prokomentirati - Do sad smo bili umišljeni, od sad smo savršeni ;-) ) |
|
_________________ Gemi031 |
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
Ne, ja sam baš pomislila kako bi ovo dobro zvučalo iz usta neke tv voditeljice. |
|
|
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
Alana Bates je napisao/la: ›
Ne, ja sam baš pomislila kako bi ovo dobro zvučalo iz usta neke tv voditeljice.
|
Opet ti provociras... Zelis reci da nasa Gemi ima facu samo za novine? |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
puki Ukupno postova: 1114 Lokacija: Kokuće zasad Spol: Muško
|
uuuuh....a ti si stvoren za novinara(savrseno izvlacenje pogresnih izjava iz konteksta...) |
|
_________________ Ná glac pioc comhairle gan comhairle ban.
übergefickt |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
super_leptir je napisao/la: ›
Svaka čast. Sve pohvale na ovom tekstu! bas ste me ugodno iznenadli sto ste ovo popratili tekstom!
|
@leptiriću, ja večeras bila na koncertu u Crkvi sv. Križa, ali tebe nisam opazila. nitko nije mahao krilcima, pa valjda nisi bio.......
usput, omiljena stranica mi je www.franjevci.com |
Zadnja promjena: DanicaV; 19.06.2006. 8:37; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
DanicaV
|
Gemi je napisao/la: ›
Na portalu Osijek031 za svakog se nađe ponešto. Poštujemo različitosti i razvijamo zajedništvo, a usput doniramo kikiriki i informacije za opću kulturu.
(Znam da će sad neki prokomentirati - Do sad smo bili umišljeni, od sad smo savršeni ;-) )
|
ne mogu da ne prokomentiram.
ovo zvuči kao vladajuća, da ne kažem režimska TV.
možete mi oduzeti sve kikirikije, ali morala sam ovo napisati. |
|
|
|
|
DanicaV
|
što se tiče procesije koja se spominje u prvom tekstu, svojedobno je pokojni Kradman izjavio za neku radio postaju da je to u prošlom sistemu /sustavu/ bilo zabranjeno. očevidac, tj. moja rođena majka, nazvala je istoga i rekla mu da laže.
obožavam one koji tvrde da nešto nisu smjeli raditi.
mogu se malo opravdati autocenzurom, ali sve ostalo je.........fuj........ |
|
|
|
|
--- Ukupno postova: 2910 Spol: Nebitno
|
e, i Kradman je jedan od rijetkih koji je nosio izvedenicu prezimena koja mu je zaista pristajala... |
|
|
|
|
|
Alana Bates
|
fatcat je napisao/la: ›
Ne, ja sam baš pomislila kako bi ovo dobro zvučalo iz usta neke tv voditeljice.
|
Opet ti provociras... Zelis reci da nasa Gemi ima facu samo za novine?
|
Ne, nego da je rečenica totalno lijepo sklopljena, može na tv, nije bitno, i gemi ju može pročitat! |
|
|
|
|
|
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
super_leptir je napisao/la: ›
Svaka čast. Sve pohvale na ovom tekstu! bas ste me ugodno iznenadli sto ste ovo popratili tekstom!
|
pa kad nismo isključivi kao ti! |
|
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=U2olCKnTVPI |
|
|
|
Alana Bates
|
Ma OK blagdani, blagdane volim: ne mogu ni zamisliti Božić koji se ne slavi onako tradicionalno (kad ja budem mama, kladim se da ću negdje naći i slamu za pod stol ), blagdani, pa makar bili i vjerski, nikad nisu SAMO to: valjda sve ovisi o subjektivnom doživljaju blagdana. Pretpostavljam da neki slave i Tijelovo, negdje je možda i... dobro, ajmo sad utvrdit još nešto: jese kaže kirVaj ili kirBaj???
Tak da... što li ono htjedoh reći: crkva je jedno, vjera je drugo, vjerski blagdani su nešto sasvim treće... |
|
|
|
|
|
Alana Bates
|
A nekima je dovoljan razlog za slavlje što dva tjedna za redom spajaju produžene vikende! |
|
|
|
|
|
--- Ukupno postova: 2910 Spol: Nebitno
|
A nekima je dovoljan razlog za slavlje što dva tjedna za redom spajaju produžene vikende!
|
potpisujem. |
|
|
|
|
|
|
|