Autor |
Poruka |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Sve navedeno u ciljevima je tocno ... ali ono sto ja ne vidim je tko je taj koji bi trebao naslijediti tu vlast ?
Raspisat ce se izbori, pa ce onda opet ruralni krajevi i dijaspora glasati za HDZ i onda se mozemo spremati za novu 'revoluciju' ? |
|
|
|
|
|
evil monkey
Ukupno postova: 923 Lokacija: ormar Spol: Žensko
|
lol, prosvjed na koji si pozvan samo ako imas fejsbuk račun? diletanti... enivejz, ja sam principijelno za revoluciju, ali ako ce se vec organizirati ovako horuk, onda barem da informacije budu malo dostupnije. hocu li doci u subotu? ne znam. tko organizira prosvjed? je li to samo neki besciljni tea party na hrvatski nacin ili ima metode u tom kaosu? |
|
_________________ “Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
Platon - Alegorija pećine
pollitika.com - Pale blue dot video - DemocracyNow! - ZCom |
|
|
|
snaša
Ukupno postova: 820 Lokacija: 7 km od centra Spol: Žensko
|
Ja ću ići jer mi je dosta svega..iako stvarno ne djeluje organizirano..al to nije razlog da ne dođem. |
|
_________________ Niti jedan dokaz ne podupire tezu da je život ozbiljan. |
|
|
|
NikolaiSanja Ukupno postova: 34 Spol: Nebitno
|
Dakle, ići ću. Briga me je li organizirano, nije organizirano, doći ću jednostavno da onoj našoj relaksiranoj kokoši dam do znanja da je usrala i šefa i stanicu.
I filozofije oko toga tko je će biti bolji ili lošiji od ove Vlade su sranja. Naime, ako jednom konačno političari vide da ne barataju s ovcama nego s ljudima sa stavom, onda će se znati i ponašati u skladu s tim. Ovako se ponašaju onako kako im mi dopuštamo, a to im dopuštamo upravo tim stavom - ne idem na prosvjed jer ove loše nema tko bolji nasljediti. Moje mišljenje je da će svi biti malo bolji ako shvate da ne mogu srati po tuđim glavama zauvijek.
Sanja |
|
|
|
|
|
NikolaiSanja Ukupno postova: 34 Spol: Nebitno
|
E, da... i htjedoh napisati o dostupnosti informacija - poziv je ovdje, vjerojatno će biti na vijestima, radiima i kojegdje još... |
|
|
|
|
|
Provokator
Ukupno postova: 1500 Lokacija: US and A Spol: Muško
|
ja neću izaći jer je meni dobro, kratko i jasno |
|
_________________ ... za bunt je potreban um |
|
|
|
beziljy
Ukupno postova: 367 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
Budem došao čisto da vidim kolko smo napredovali od zadnjeg "stegnite remen".
Al iskreno dok ne čujem zveckanje oružja ništa od ovog.
Mislim, kakav je to glup naziv "mirni prosvjed"?
Ili je prosvjed ili nije, i još ga treba najavit.
Dok ne bude kao u Francuskoj ili Grčkoj sve je ovo gubljenje vremena. |
|
_________________ Ignorance is bliss!!! |
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Izaci cu, ali sam vrlo skeptican prema tim "FB" mitinzima.
Kao veliki rizik za neuspjeg ovoga i svih slicnih "mitinga" vidim:
- organizator nije jasno definiran [ne mora to biti osoba, moze i organizacija po uzoru na studente FFZG-a (svaki dan se mijenjao glasnogovornik koji je predstavljao grupu)]
- ciljivi nisu jasno definirani - "Rusenje Vlade" je nejasno definiran i preopcenit cilj, ne europskom tlu su "ulice" odradile svoje i tesko da ce bilo koji sustav u skorije vrijeme biti svrgnut "ulicom"
- ali, kao daleko najveci rizik vidim ono sto sam vec vise puta ponavljao - sukobi u interesima samih prosvjednika - nemoguce je imati ucinkovit prosvjed gdje se medju prosvjednicima nalaze dvije interesno DUBOKO suprotstavljene strane: radnici i nezaposleni s jedne, a s druge paraziti drustva (umirovljeni po ovoj ili onoj shemi, lazni ovi ili oni) s druge strane
Za razliku od prosvjeda 5.12.2008. predvidjam da ce se ovaj put pojaviti mozda nesto vise prosvjednika, uglavnom zahvaljujuci cinjenici da je prosvjed najavljen za rano poslijepodne, taman kad se ljudi vracaju sa spice |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
nemosvjerovat Ukupno postova: 161 Spol: Nebitno
|
Neću izaći.
Dva su razloga.
prvi je što je meni dobro.
Možda sebično razmišljanje pa da ga pojasnim i ujedno dođem do drugog razloga.
Rado ću stati uz studenta, umirovljenika,nezaposlenog i boriti se za njihova prava.
Ali, kada vidim koliko je ljudi izašlo na prosvjed u Zagrebu, pa nisam blesav da idem ja kojemu je dobro i borim se za one kojima nije a sjede doma ili u birtiji.
Također, kada vidim komentare na ovoj temi, shvatim da mi kao narod jednostavno nismo zreli za tako nešto.
Tko je organizator,zašto,zbog čega..pa pobogu ljudi, dobro da niste pitali da li će biti čaja i peciva.
neki bi mijenjali stvari na izborima..ma čista komedija.
zato jednostavno ostajem doma, na slijedećim izborima glasam opet za HDZ i čekam da ova država ode kompletno u propast i bankrotira.
Tek tada će se stvari promijeniti a ljudi će shvatiti neke stvari.
Do tada, revolucionarima ostaje komentiranje cijene kruha po forumima. |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
nemosvjerovat je napisao/la: ›
Tko je organizator,zašto,zbog čega..pa pobogu ljudi,
|
Iza prosvjeda u Njemackoj i Francuskoj stoje jasno definirani organizatori, s jasno definiranim ciljevima.
Revolucija, onakva kakvu ju neki zamisljaju, je nemoguca u drustvima u kojima ne postoji konsenzus gotovo svih gradjana oko kljucnih pitanja, odnosno razloga za prosvjede. U Hrvatsko je to nemoguce postici, jer radnici zele ono sto se moce dobiti samo manjim poreznim opterecenjem i manjom drzavnom potrosnjom, a paraziti vece mirovine i zadrzavanje privilegija.
Zato revolucije (u tom obliku) prolaze samo u onim drzavama gdje se ruse diktatori [u Europi je zadnja takva bila u Rumunjskoj]. Tamo svi zele maknuti manjinu, nakon cega predstoji medjusobna borba za vlast. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
castanea sativa
Ukupno postova: 165 Spol: Nebitno
|
A doći ću vidjeti što ima. |
|
_________________ volim da provociram bolide |
|
|
|
zla_tratinčica
Ukupno postova: 1330 Spol: Nebitno
|
izaći ću definitivno i povesti sve koje budem mogao. |
|
|
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
neću doć, radim, a ako bude miting gdje se baca kamenje i molotovljevi e onda dolazim ak ne budem radio |
|
|
|
|
|
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
|
|
|
Sleepwalker