Autor |
Poruka |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Predlažem da se u gradu, na bilo kojoj lokaciji koja stručna komisija odredi pogodnom, postavi spomenik građanima Hrvatske, stradalima od posljedica loših političkih odluka. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
sikki
Ukupno postova: 210 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
|
|
|
freedom.fighter Ukupno postova: 199 Lokacija: OS Spol: Muško
|
AKo se sad nisam šlogiro! |
|
_________________ Sudba kleta jednaka je, bio gospodin ili drug! |
|
|
|
Ro3y Ukupno postova: 132 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Ironije li, antifašistički spomenik u fašističkoj državi. |
|
_________________ Fuš King! |
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Koliko spomenika je u Osijeku unisteno i u kojem roku?
Postoji li negdje dokumentirana povijest destrukcije? Valjalo bi danasnju djecu upoznati s vremenom kad su Osijekom nocu u zrak dizani spomenici, lokali, ...
Ono, cisto da znaju pravu istinu o ratu, a ne idealizirane bajke za laku noc. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
borod
Ukupno postova: 282 Spol: Muško
|
Mozda bi bilo dobro da " neidentificirani " rusitelji izfinanciraju obnovu spomenika koja je u biti apsurdna jer konstatacija Ro3y o gradnji antifasistickih spomenika u fasistickoj drzavi je vise nego tocna.
A gradski novac pocnite ulagati u privredu, u proizvodnju, nove kapacitete i nova radna mjesta. Je*ali vas spomenici i slicne investicije. Obnovite tvornice koje su bile profitabilne, zaposlite nazaposlene, vratite gradu osmijeh, pa od dobiti gradite spomenike kome god hocete. Mozete tada postaviti i treci spomenik Tudjamnu ali manje glavatom da ga se djeca prestanu plasiti. Mozda i Starcevicu koji je doista " velelepno umjetnicko djelo" Za unakaziti grad uvijek se nadje novaca za oplemeniti ga novaca nikada nema, pokraden kazu. |
|
|
|
|
|
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol: Muško
|
Leteci mungos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Koliko spomenika je u Osijeku unisteno i u kojem roku?
Postoji li negdje dokumentirana povijest destrukcije? Valjalo bi danasnju djecu upoznati s vremenom kad su Osijekom nocu u zrak dizani spomenici, lokali, ...
|
Ne treba biti toliko isključiv. Nemam namjeru braniti jedan necivilizacijski čin kao što je to rušenje spomenika, no svakako treba uzeti u obzir tadašnje predratne i ratne okolnosti. Naime, u tim nesretnim ratnim vremenima sve što se moglo dovesti u vezu s tadašnjom JNA, koja je neskrivečki stala uz pobunjene Srbe, je izazivalo prijezir i revolt građana. Tu nema nikakvih fašističkih ili proustaških konotacija, to je naprosto bilo takvo vrijeme.
Iskreno se nadam da je sada konačno sazrelo vrijeme da se dotični spomenik obnovi i vrati na svoje mjesto kako bi svjedočio o jednom dijelu povijesti ovoga grada.
Leteci mungos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ono, cisto da znaju pravu istinu o ratu, a ne idealizirane bajke za laku noc.
|
Jedna od pravih istina o ratu je i ta da je u gradu Osijeku od posljedica granatiranja poginulo oko 400 CIVILA za čiju smrt do danas nitko nije odgovarao. |
|
|
|
|
|
Jošava
Ukupno postova: 482 Spol: Muško
|
Umjesto na spomenike zločincima koji su desetkovali vlastiti narod i to nakon rata, nakon predaje, taj novac potrošite na nezbrinute branitelje i žrtve iz Domovinskog rata. |
|
_________________ Lokalšovinist. |
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
"i kad muške uzmete živote, grobovi naši borit će se s vama" |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
Jošava
|
Onima koji su ubijali vlastiti narod medju kojima djecu, starce, žene, nevine, nenaoružane...treba zatrt svaki trag njihovog bivstvovanja. |
|
_________________ Lokalšovinist. |
|
|
|
rockeros
Ukupno postova: 661 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
mi smo jos uvijek na ww2....strah me koliko dugo ce se pricati o domovinskom.... |
|
_________________ crk'o nam Marshall-mislim na pojačalo |
|
|
|
Jošava
|
rockeros je napisao/la ( Pogledaj post): ›
mi smo jos uvijek na ww2....strah me koliko dugo ce se pricati o domovinskom....
|
Tko to mi? Zna se kome je ww2 na prvom mjestu, tko veliča zločine druga Tita i njegovih isprdaka, tko i dalje ratuje s ustašoidima, ustaškim gujama, crnokošuljašima ( valjda misle da ih nisu dovoljno naubijali od 45'-90.'
Vrkić koji u Osijeku nastavlja njihovim stopama iznenađuje, ali kad malo bolje razmislim, i ne. Pa i njegovi su "antifašisti" koji su u ove krajeve došli vlakom bez voznog reda. Sve potomci "prvoboraca".
Zgadi mi se život kad vidim što nam ta ekipa radi po našoj Slavoniji, a mi ko telad šutimo i gledamo, ni da bi pisnuli. |
|
|
|
|
|
mariox
Ukupno postova: 685 Spol: Muško
|
Graditi spomenike(bilo kome) u trenucima kada je sve više nezaposlenih i siromašnih u ovom gradu je u najmanju ruku apsurdno. |
|
|
|
|
|
rockeros
Ukupno postova: 661 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
skretanje paznje sa bitnih stvari,biciklisticke staze,spomenici referendum o braku....zavadi pa vladaj...rasprave o ustasama i partizanima ne bi bilo da je blagostanje u drzavi...sve bi bolio k...za nest od prije 60 godina.. |
|
_________________ crk'o nam Marshall-mislim na pojačalo |
|
|
|
mariox
Ukupno postova: 685 Spol: Muško
|
Zaboravio si i životnu važnu temu kao što je čišćenja snijega i to od strane službi koje su plaćene da taj posao obavljaju. |
|
|
|
|
|
|
|