Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječki antikvarijat + Osijek koji nestaje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
CatCloe
Ukupno postova: 3252
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.11.2007. 11:43 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

zlusch je napisao/la: ›
Isis je napisao/la: ›
To ti je ona nova neimenovana ulica koja spaja Gundulićevu ulicu i Hrvatske republike, tamo gdje je nova zgrada.

E sad da je netko pametan i da se sjeti tu neimenovanu ulicu nazvati Osmanovom....

ovo je odlična ideja! još kada bi u gradu bilo dovoljno duha za tako nešto, odnosno kada bi ga zaista i vodili osječani... Rolling Eyes

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
ožiljak

Ukupno postova: 170
Spol: Muško Muško
Post Postano: 10.11.2007. 12:12 
Naslov:  Re: osijek koji nestaje

žao mi je što su uništili otok na pampasu, najljepše osječko kupalište...zbog mosta Sad

Blofeld

Ukupno postova: 636
Post Postano: 10.11.2007. 14:57 
Naslov:  

Allende je napisao/la: ›
Blofeld je napisao/la: ›
fatcat je napisao/la: ›
Blofeld je napisao/la: ›
Sranje
Totalni stranci ce cijeniti neke stvari??? Zar nije vecina toga u tudjim rukama...
U Americi je prava sloboda??? Imas ljudi na forumu koji su bili/zivili u Americi, informiraj se...

I u svemu tome "O kako su ljudi u stanju optuživati okolinu za svoje nedostatke!".

Ovoliko gluposti u jednoj poruci je stvarno rijetko...

U Americi je prava sloboda, u smislu zapošljavanja. Primjerice, na stotine mladih iz Hrvatske odlazi svake godine u Ameriku raditi "nešto", zapošljavaju se bez ikakvih problema, daju otkaze, mijenjaju radno mjesto, par mjeseci rade, pa par mjeseci putuju. Na to sam mislio, a ne bih rekao da takvih mjesta ima puno. O nekakvim građanskim slobodama možemo na drugom mjestu. Prijatelj mi baš, dok ovo pišem, putuje Kalifornijom, nakon što je u nekakvoj rupi u Queensu zarađivao i do 250 dolara dnevno.

To su oni isti mladi ljudi koji u Hrvatskoj odbijaju raditi bilo sta i odbijaju raditi na crno jer su im takvi poslovi ispod casti, a radeci na crno su izrabljivani i njihova prava su ugrozena...onda zapale za Ameriku, pa rade sta stignu (bilo sta) i to rade na crno, ali tada nisu izrabljivani jer se to sve dogadja u Americi, a ne u Hrvatskoj...

Taj sto zaradi 250 USD na dan, je li ti ispricao i drugu stranu price, da vjerojatno radi 16 sati dnevno (sto mu u Hrvatskoj ne bi palo na pamet, naravno), koliko od tih 250 USD potrosi na dan, koliko mu od toga uzme Foreman, koliko vremena dnevno provodi moleci se bogu da se ne razboli ili povrijedi i jos poneki trivijalni faktor sa tamne stane medalje.

Ne generaliziram, ali stvari su vrlo relativne i treba ih posmatrati sa vise od jedne tocke gledista, kako bi bio blizi pravoj slici i pravom zakljucku.

To je sve istina. Međutim, ne možemo znati, možemo samo pretpostaviti, da li bi ljudi u hrvatskoj rintali u nekom lošem restoranu za 250 dolara dnevno (naravno, ne ostane njemu 250 dolara, jer je u Americi radi zajebancije - ali kako sam shvatio, da se potrudi, i da zna kuhati, ostajalo bi mu blizu 200). Ja isto mislim da ljudi u Hrvatskoj vjerojatno u većini slučajeva ne bi pristali na 10 sati rada na crno. No zato sam spominjao Ameriku, jer tamo imaš taj izbor, i nema opravdanja. Inače sam daleko od toga da mislim da je tamo sjajno, dapače.

PuKoTiNa

Ukupno postova: 286
Post Postano: 10.11.2007. 15:11 
Naslov:  

meni je jedino zhao Nessi-a, jedine kvalitetne rupe u gradu, sa atmosferom koja je ostala nenadjebana do dana danashnjega...^^

Ukupno postova: 636
Post Postano: 10.11.2007. 15:13 
Naslov:  

anakonda je napisao/la: ›
...hm. ja sam jedna od onih koja se pronasla medju ovim prozvanima koji su otisli u Jameriku...s malom razlikom, sto bas i nisam u Americi, ali radim za americku vladu i svud oko mene su Amerikanci...
...jedina crta koju postavljam kao razliku jest u tome da mi nije bilo ispod casti ni u Hrvatskoj raditi na crno u nemogucnosti pronalaska normalnog posla....
...pa kad pogledam s obje strane, kad vec moram raditi na crno, sto ne bi radila za 12 puta vece novce...
...pa se onda jednog dana vratila (u inat svima koji ne zele takve kao ja u gradu), pa otvorila nesto svoje i placala poreze i prireze i gradu i drzavi koja se tako lijepo uvijek brinula za mene...
...a vratiti cu se u Osijek, bas zbog svih ovih stvari spomenutih u ovom topicu koja sam prozivjela i kojih se sjecam kao lijepih....
...takve vrijednosti su previse vazne da bi ih mogla ostaviti zauvijek...privremeno mogu zivjeti bez njih, ali zauvijek...ne, hvala...

Možda sam bio nejasan, ali nisam mislio na tebe kada sam pisao o ljudima koji su otišli. Dapače, ti si primjer uprvo suprotan od onog na koji sam mislio. Dakle, ne zamjeram ja nikome kad ode, niti mi smeta kad se vrati. Tu postoje dva oprečna slučaja - netko nije imao izbora i otišao je (zato sam spominjao Skandinaviju i Ameriku, zbog tog izbora). U takvom se slučaju nema što raspravljati, več samo se nadati da će vrati.

Ja sam pisao o nekim drugim ljudima, koji su krali Bogu dane u Osijeku, kukali, a da nisu pomakli prstom, imali visoko mišljenje o sebi i svojim sposobnostima, krivili grad za vlastite probleme - u pravilu tipa "ovdje se ništa ne događa, neću nikada zaraditi lovu", pa čak i "neću se nikad udati, malo ljudi, izlazim na ista mjesta.....".
Onda su se odselili, recimo u Zagreb, i sve što se promijenilo u njihovim životima jest to da sada kradu Bogu dane po zagrebačkim ulicama, trgovinama i šoping centrima. Od 1000 ljudi koje znam da su tako napravili, možda je 50 vani napravilo nešto značajno u svom životu. Ostali nemaju mogućnosti ni financijski, ni pozicijom, ni ugledom, ni vezama, da sudjeluju u nekakvim sadržajima koji se eventualno nude - žive u iznajmljenim malim stančićima u predgrađima, ako im roditelji nisu kupili krvavo zarađeni stan (s obzirom na cijenu kvadrata, vlastiti stan mogu samo sanjati), voze se sat vremena na posao i nazad, ako uopće imaju auto, izlaze 1 tjedno (a u Osijeku su bili skloni prigovarati da se preko tjedna ništa ne događa), najgore od svega - mahom se druže i ljubuju sa također bivšim sugrađanima. Netko takav doći će, na kraju priče, i reći da mu je super - ja to zovem autosugestijom, i radije bih Dance, Ruse, Indijce ili Japance u Osijeku, nego ponovo njih.

zlusch

Ukupno postova: 2038
Post Postano: 10.11.2007. 15:42 
Naslov:  

CatCloe je napisao/la: ›
E sad da je netko pametan i da se sjeti tu neimenovanu ulicu nazvati Osmanovom....

ovo je odlična ideja! još kada bi u gradu bilo dovoljno duha za tako nešto, odnosno kada bi ga zaista i vodili osječani... Rolling Eyes

Molio bih da se ovaj moj prijedlog upamti kao prvi... i da me buduće generacije znaju kao kuma dotičnog sokaka Wink

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
Osječanin
Ukupno postova: 2492
Post Postano: 10.11.2007. 21:41 
Naslov:  Re: osijek koji nestaje

Županijska ulica 70-tih Cool

OligofreniDikobrazoid

Ukupno postova: 2339
Post Postano: 11.11.2007. 7:52 
Naslov:  

CatCloe je napisao/la: ›

Molio bih da se ovaj moj prijedlog upamti kao prvi... i da me buduće generacije znaju kao kuma dotičnog sokaka Wink
Hmmmm, ne bih se htio gurati, ali malo sam te prestigao po tom pitanju Cool. Dah taj prijedlog u jenom drugom topicu : http://www.osijek031.com/viewtopic.php?p=112496&highlight=#112496

Tis' mi mjesec, tis' mi zvijezda, dobra ti je mliječna žlijezda...
anakonda

Ukupno postova: 6288
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 11.11.2007. 8:49 
Naslov:  

PuKoTiNa je napisao/la (Pogledaj post): › meni je jedino zhao Nessi-a, jedine kvalitetne rupe u gradu, sa atmosferom koja je ostala nenadjebana do dana danashnjega...^^

...Nessiiiiiii, Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ...
najdrazi su mi momenti bili kad sam se lagano znala nalaktiti sa sluzbene strane sanka, pijuckati tekilu i promatrati metalce kako stoje u krugu i masu kosama... Very Happy ...prekrasno... Very Happy

...btw @Zlusch, kad smo vec kod Nesija, shvatila sam konacno... Shocked Very Happy

zlusch

Post Postano: 11.11.2007. 9:27 
Naslov:  

Osijek, Trg kralja Petra (zapazite da je i onda bio Konzum na istom mjestu) Wink

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
zlusch

Post Postano: 11.11.2007. 9:28 
Naslov:  

anakonda je napisao/la: ›
...btw @Zlusch, kad smo vec kod Nesija, shvatila sam konacno... Shocked Very Happy

Bzzz... ne sjećam se Nesija i tebe u istom kontekstu. Ali kad te strpam u Lady ili Valentino - to već pije vode Wink

anakonda

Post Postano: 11.11.2007. 9:46 
Naslov:  

...hm, a zaklela bih se da je Nessi...obzirom da ja ne pamtim tebe iz spomenutih birtija...
...demit, senilnost uzima svoje...Sad

Post Postano: 11.11.2007. 9:52 
Naslov:  

...ima jedna, meni jako lijepo napisana, knjiga o Osijeku Drage Hedla...zove se Osjecka slikovnica...i bas opisuje dusu Osijeka kroz dosta kratkih prica od osjeckih mitova i legendi, preko starog Supera, Drave, ljudi...

Ukupno postova: 286
Post Postano: 11.11.2007. 15:44 
Naslov:  

Citat: › najdrazi su mi momenti bili kad sam se lagano znala nalaktiti sa sluzbene strane sanka, pijuckati tekilu i promatrati metalce kako stoje u krugu i masu kosama...

SA SLUZHBENE? O_o *bows down, and shouts, Wayne's world style* I'm not worthy, I'm not worthy osijek031.com smile osijek031.com smile
P.S. - 99% shanse da sam i ja bio jedan od tih metalaca osijek031.com smile

Post Postano: 11.11.2007. 16:51 
Naslov:  

...pa ja gledala sliku onu lijepu u odijelu i nijesam te prepoznala...Smile

Skoči u forum: