Autor |
Poruka |
Gemi
Ukupno postova: 2963 Lokacija: Nebesa Spol:  Žensko
|
e bas sam htjela to reći....ovaj mungos stvarno zna okrenuti tijek raspre... |
|
_________________ Gemi031 |
|
|
 |
desperadosx
Ukupno postova: 278 Lokacija: Burkinafaso Spol:  Muško
|
Kad smo već kod posesivnosti..Hajde definirajte ova tri pojma:
1. posesivnost
2. opsesivnost
3. ljubomora
i to sva tri vezana uz odnos prema suprotnome spolu |
|
|
|
|
 |
chiara
Ukupno postova: 97 Lokacija: CH Spol:  Žensko
|
@desperadosx izgleda tesko da ce netko odgovoriti na ovo pitanje.... jako komplicirano... ja razmisljam vec par dana, a nikako da dokucim neku pametnu definiciju... ajd razmisljat cu i dalje, mozda padne s neba |
|
|
|
|
 |
D
Ukupno postova: 328 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
probat ću to definirati ovako:
1. posesivnost - ti si samo moj i svo svoje vrijeme ćeš provoditi sa mnom
2. opsesivnost - moj dragi je najljepši, najpametniji, joj da vidiš kako slatko podriguje, ali nitko ne zna pustiti vodu u wc-u tako šarmantno kao on ...dav-dav-dav
3. ljubomora - što te ona glupa prodavačica ima tako gledati i još se usudila nasmijati, kravetina |
|
_________________ "...sav sam k'o ona staklena stvar u kojoj veje kada je pomeriš..." |
|
|
 |
Gemi
|
Ma...moš ti bit posesivan po tvojoj definiciji koliko hoces, ako ne postoji realna sansa zbog posla i inih stvari da provodite vrijeme skupa...
Mislim da je ipak sve u glavi...
Netko te definira kao posesivnog, samo zato sto je u svojoj glavi slozio pricu...iz straha od pripadanja... |
|
|
|
 |
D
Ukupno postova: 328 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
ok je provoditi svaki slobodni trenutak zajedno. ali želja za to mora dolaziti s obje strane, jer nevolja počinje kad krene ono dav-dav-dav
vidiš, sviđa mi se ovo kao kontraargument - nisam ja posesivna, to se samo tebi čini jer se bojiš - uvijek okreni tezu u svoju korist  |
|
_________________ "...sav sam k'o ona staklena stvar u kojoj veje kada je pomeriš..." |
|
|
 |
Gemi
|
Kazu mi neki - expert sam za te teze.... ;-) hehe |
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
ako ništa drugo, na faxu naučiš da ne možeš sve podatke imati u glavi i da enciklopedije, googleovi i wikipedije mogu biti od velike pomoći, stekneš dobre prijatelje, usvojiš neki novi način razmišljanja.
al to sad stvarno nema nikakve veze s posesivnošću!
|
Pored toga faks sluzi kao mjesto gdje se stvara social networking. Iako se to danas cesto zlorabi kao orudje nepotizma, radi se jednoj pozitivnoj socio-pojavi, koja ti pomaze alocirati ljudske potencijale, bas kao sto ti google i wikipedia pomazu pronaci fakte.
Kad smo već kod posesivnosti..Hajde definirajte ova tri pojma:
1. posesivnost
2. opsesivnost
3. ljubomora
i to sva tri vezana uz odnos prema suprotnome spolu
|
Posesivnost - pretjerana potreba za osjecajem posjedovanja i kontrole. Uglavnom rezultat straha od gubitka voljene osobe. Cesto iracionalna, kao i vecina stvari u ljubavi.
Opsesivnost - pretrejano zabijanje nosa u tudji zivot, najcesce zbog nedostatka vlastitog. Osobe koje imaju svoje brige ne stignu biti opsesivne prema svom partneru.
Ljubomora - kod muskaraca je to posljedica iracionalnog straha da ce im netko drugi oploditi zenku. Barem se meni tako cini, jer ja ne bih bio ljubomoran da mi se riba lize s drugom ribom, dok god to ne bi bilo na emotivnoj razini, a tada bih postao posesivan. ;-) |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
chiara
Ukupno postova: 97 Lokacija: CH Spol:  Žensko
|
[quote="Leteci mungos";p="4998"]
Posesivnost - pretjerana potreba za osjecajem posjedovanja i kontrole. Uglavnom rezultat straha od gubitka voljene osobe. Cesto iracionalna, kao i vecina stvari u ljubavi.
Opsesivnost - pretrejano zabijanje nosa u tudji zivot, najcesce zbog nedostatka vlastitog. Osobe koje imaju svoje brige ne stignu biti opsesivne prema svom partneru.
Ljubomora - kod muskaraca je to posljedica iracionalnog straha da ce im netko drugi oploditi zenku. Barem se meni tako cini, jer ja ne bih bio ljubomoran da mi se riba lize s drugom ribom, dok god to ne bi bilo na emotivnoj razini, a tada bih postao posesivan. ;-)
|
bas si to fino srocio.... taman.... svaka cast.-... a moram i ja svakom loncu poklopac, sta fali? |
|
|
|
|
 |
desperadosx
|
Baš čitam strašnu knjigu koju sam pročitao još prije nekih 5 g.-Emotivna inteligencija.Kad je donesem slijedeći put na forum bit će mi jako drago potegnuti neke diskusije.. |
|
|
|
|
 |
William H. Bonney
Ukupno postova: 382 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Tebe dugo nije bilo sve od onda kad te Hađ pozvao da iyađete skupa.....nije ti sad malo neugono desperadosu |
|
|
|
|
 |
--- Ukupno postova: 2910 Spol:  Nebitno
|
naravno da sam posesivan. nikad se nisam saživio s onom soc. ideologijom "sve je naše". moj prijatelj je moj prijatelj, moja žen(sk)a je moja ženska. i nema tu odstupanja ili labavog.
opaska: siguran sam da je i njima (barem mojima) to priraslo srcu... |
|
|
|
|
 |
Fabio
Ukupno postova: 10 Lokacija: tamna strana Sile Spol:  Muško
|
opsesivnost+ljubomora=posesivnost |
|
_________________ ...ne pitaj me nikad zasto cugam... |
|
|
 |
desperadosx
|
Niti malo mi nije neugodno..Hađ??Ne mogu se sjetiti tog prezimena.Osim toga ,oprosti,ali tko si ti da ti polažem račune koliko me dugo nije negdje bilo????????????????????????????????????????????????????????Uostalom gjde da izlazim?
Jel u Q club?
[quote="William H. Bonney"]
Tebe dugo nije bilo sve od onda kad te Hađ pozvao da iyađete skupa.....nije ti sad malo neugono desperadosu
[/quote] |
|
|
|
|
 |
William H. Bonney
Ukupno postova: 382 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
desperadose gornjim postom si zaslužio dijagnozu, probudio si psihijatra u meni, čestitam. |
|
|
|
|
 |
 |
|