Autor |
Poruka |
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
aha. viš opet mi nije jasno. znači ajde rezimirali smo to da su vjernici svi oni koji vjeruju. a kako onda taj ateist odn. nevjernik, on vjeruje da niš ne postoji znači ipak i on ulazi u tu grupu vjernika samo štovjeruje u nešto drugo, odn vjeruje u nepostojanje svega onoga u šta drugi vjeruju. jel tako ? |
|
|
|
|
|
zlusch
Ukupno postova: 2038 Lokacija: Sjenjak Spol: Muško
|
mali_ivica je napisao/la: ›
A dokazivati da Bog nepostoji je isto toliko nemoguće koliko je nemoguće dokazati da postoji.
|
Ivek, burazere... ovo ti je najpametnija rečenica na ovom forumu ikada. Jedino što je nezgodno što razotkriva religiju kao ljudsku izmišljotinu za iskamčivanje para od naivnih.
Pravu istinu ionako nitko nikada neće saznati... |
|
_________________ Lega, nije ti dumina što praviš diklića od butre kraj kondora u treski.... a ti Anonymous dođi k sebi dok još imaš kome!
47! Još se trese na udici.... |
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Monstrum je napisao/la: ›
aha. viš opet mi nije jasno. znači ajde rezimirali smo to da su vjernici svi oni koji vjeruju. a kako onda taj ateist odn. nevjernik, on vjeruje da niš ne postoji znači ipak i on ulazi u tu grupu vjernika samo štovjeruje u nešto drugo, odn vjeruje u nepostojanje svega onoga u šta drugi vjeruju. jel tako ?
|
Ateizam (grčki: α - odrični prefiks, Θεος - Bog; bezbožništvo u doslovnom prevodu) je stanje nemanja teističkih vjerovanja, ili aktivno nevjerovanje u postojanje božanstava. Kroz povijest se često pojavljuje i kao odričan stav prema zvaničnoj religiji. Najčešće se vezuje za filozofske škole materijalizma, agnosticizma, empirizma ili racionalizma, ali nije nužno pravilo.
@Mons. samo sam htio reči to da imaš dvije grupe u širem smislu one postoje samo u smislu što definiraju određene dvije skupine ljudi, a to su:
TEISTI (VJERNICI) - Oni koji vjeruju neko ili neka Božanstava kao Teisti nemaju nekakvo svoje znakovlje i sl.
ATEIST ("nevjernici") - je stanje nemanja teističkih vjerovanja, samo suprotnost od Teista.
Kod ATEISTA NEMA PODVRSTA, A KOD TEISTA IMA
Kod ATEISTA PODVRSTE NEMAJU NI SMISLA.
Ili si TEIST ili si ATEIST , kao TEIST možeš vjerovati u nešto (A), onaj drugi teist u nešt ( B )
Definicija ATEISTA je samo da nevjeruje, a ne da nevjeruje u nešto A, a vjeruje u nešto B, jer ako vjeruje u nešto B onda je on TEIST.
Tako svaka pod vrsta Teista može imati svoju neku simboliku u visu nečega u što vjeruje.
židovska zvijeza, polumjesec, križ...
Kod Ateista simbolika nema smisla...
Kao Racionalni i Iracionalni brojevi
jedno je I drugo je Q
kod Q nema znakova za brojeve pošto nijedan nije beskonačne duljine i sve možemo nekako predočiti
Dok za I ima simbolike
recimo (Pi) ili (e) 3,141592654..., 2.7182818284...
kužiš? |
|
|
|
|
|
mali_ivica
|
zlusch je napisao/la: ›
Jedino što je nezgodno što razotkriva religiju kao ljudsku izmišljotinu za iskamčivanje para od naivnih.
Pravu istinu ionako nitko nikada neće saznati...
|
"Nerazotkriva" religiju jer je religija kreirana prema vjerovanju na osnovu nekih starih pisama i sl.
Večina u njoj je vjerovanje, a ne znanje.
Prema tome religiju je "razotkrivati" besmisleno. |
|
|
|
|
|
pavijan
Ukupno postova: 413 Lokacija: oblokacija Spol: Muško
|
Monstrum je napisao/la: ›
aha. viš opet mi nije jasno. znači ajde rezimirali smo to da su vjernici svi oni koji vjeruju. a kako onda taj ateist odn. nevjernik, on vjeruje da niš ne postoji znači ipak i on ulazi u tu grupu vjernika samo štovjeruje u nešto drugo, odn vjeruje u nepostojanje svega onoga u šta drugi vjeruju. jel tako ?
|
Ateizam (grčki: α - odrični prefiks, Θεος - Bog; bezbožništvo u doslovnom prevodu) je stanje nemanja teističkih vjerovanja, ili aktivno nevjerovanje u postojanje božanstava. Kroz povijest se često pojavljuje i kao odričan stav prema zvaničnoj religiji. Najčešće se vezuje za filozofske škole materijalizma, agnosticizma, empirizma ili racionalizma, ali nije nužno pravilo.
@Mons. samo sam htio reči to da imaš dvije grupe u širem smislu one postoje samo u smislu što definiraju određene dvije skupine ljudi, a to su:
TEISTI (VJERNICI) - Oni koji vjeruju neko ili neka Božanstava kao Teisti nemaju nekakvo svoje znakovlje i sl.
ATEIST ("nevjernici") - je stanje nemanja teističkih vjerovanja, samo suprotnost od Teista.
Kod ATEISTA NEMA PODVRSTA, A KOD TEISTA IMA
Kod ATEISTA PODVRSTE NEMAJU NI SMISLA.
Ili si TEIST ili si ATEIST , kao TEIST možeš vjerovati u nešto (A), onaj drugi teist u nešt ( B )
Definicija ATEISTA je samo da nevjeruje, a ne da nevjeruje u nešto A, a vjeruje u nešto B, jer ako vjeruje u nešto B onda je on TEIST.
Tako svaka pod vrsta Teista može imati svoju neku simboliku u visu nečega u što vjeruje.
židovska zvijeza, polumjesec, križ...
Kod Ateista simbolika nema smisla...
Kao Racionalni i Iracionalni brojevi
jedno je I drugo je Q
kod Q nema znakova za brojeve pošto nijedan nije beskonačne duljine i sve možemo nekako predočiti
Dok za I ima simbolike
recimo (Pi) ili (e) 3,141592654..., 2.7182818284...
kužiš?
|
definicija ateizma i još neke stvari koje si rekao definitivno stoje, ali s ovom podjelom se nikako nebih složio... zaboravio si deiste (koji bi se djelomično mogli uzeti kao vjernici, ali ne u klasičnom smislu), agnostike i ravnodušne prema religiji... teizam se dijeli na 2 osnovne grane tj. monoteizam i politeizam... također i ateisti i teisti mogu biti racionalni i emocionalni... |
|
_________________ lošije je bolje |
|
|
|
mali_ivica
|
pavijan je napisao/la ( Pogledaj post): ›
definicija ateizma i još neke stvari koje si rekao definitivno stoje, ali s ovom podjelom se nikako nebih složio... zaboravio si deiste (koji bi se djelomično mogli uzeti kao vjernici, ali ne u klasičnom smislu), agnostike i ravnodušne prema religiji... teizam se dijeli na 2 osnovne grane tj. monoteizam i politeizam... također i ateisti i teisti mogu biti racionalni i emocionalni...
|
Pa komentirao sam više laički...
Naveo sam kod TEIZMA da se može vjerovati u jedno ili više Božanstava da skratim.
Glede agnostika:
Agnosticizam za razliku od ateizma ne kaže da Boga ili Smisla nema, već da on možda i postoji, ali ga na ovom stepenu razvoja ne možemo dokučiti. (izvučeno sa neta)
Prema podebljanom bi to značilo da oni definitivno nisu ATEISTI, nego TEISTI pošto vjeruju, sada što oni nisu ti koji vjeruju u točno nešto definirano to je več druga priča.
Nisam rekao da TEISTI nisu racionalni i emocionalni, to si možda isčitao iz toga što sam rekao da su suprotno od ATEISTA.
Vjera sama po sebi je podosta iracionalna za današnji svijet, neznači da su samim time i ljudi i njihov način razmišljanja iracionalni u općem smislu, a možemo čak reči
i u užem.
Glede emocionalnosti, svatko tko je vjernik je nadasve emocionalan prema mome shvaćanju, također bi se usudio reči ako si kao osoba neemocionalan (hladan) ti nemožeš biti dobar vijernik, rekao bih čak čovjek. |
|
|
|
|
|
dreamer
Ukupno postova: 241 Lokacija: tu i tamo Spol: Nebitno
|
...najbolje je skrenut pažnju svekolikog pučanstva na ovakve pizdarije, nek se narod prepucava među sobom, a što je gorivo ladno poskupilo, …i još se tisuću stvari dogodilo u međuvremenu…nikom ništa…
… istina je da dosada nisam obraćala pažnju na te križeve, nije da ih nisam zamjećivala, nego se jednostavno nisam zamarala time… ali, ako je već skrenuta pažnja na to…i ako postoji mogućnost da ih se ukloni… ja sam za, jer to samo znači da država provodi svoje zakone…dakle, križevi izvan državnih institucija- two thumbs up.
|
|
|
|
|
|
Bender
Ukupno postova: 17 Spol: Nebitno
|
A što je s deistima? Ja sa najbliže nalazim u opisu toga pojma..
Mene najviše smeta izdvajanje od 240 milijuna kuna godišnje iz državnog proračuna za katoličku crkvu. I smeta me što se vjeronauk kao takav nameće u škole i vrtiće (nema drugih religija) i kao takav stvara podjelu između djece (koja ne znaju i ne mogu to shvatiti). Neka se donese zakon pa ljudi koji se izjasne kao vjernici plaćaju doprinose za svoju crkvu. |
|
|
|
|
|
errrr Ukupno postova: 125 Spol: Nebitno
|
evil monkey je napisao/la ( Pogledaj post): ›
vratiti se necu jerbo je religija mrtva stvar za mene, tako da ce se isus (onaj kojeg su izmislili teolozi (pocevsi od pavla /savla iz tarza) i raznorazni politicari (pocevsi od konstantina velikog nadalje)) nacekati, ali nece docekati...
:
|
Aha, Isus je izmišljen i nikada nije postojao, kompletno kršćanstvo se temelji na laži, a vjerojatno i ostale vjere jer Bog ne postoji. Konstantin veliki je bio političar, a ne rimski car i imperator koji je priznao križ i kršćansku vjeru. Kristov prepoznatljivi lik koji nalazimo na bezbroj artefakata iz ranog kršćanskog razdoblja je takodjer izmišljotina ondašnjih dokonih umjetnika. o pisanim tragovima da i ne govorimo. sve je to laž. Isus nije nikada postojao pa prema tome nije mogao ni uskrsnuti ni postati Božji sin.
Eto, da mi nije tebe ja bih do kraja života živio u zabludi. Hvala ti na ovom prosvjetljenju.
|
|
|
|
|
|
|
anakonda je napisao/la ( Pogledaj post): ›
...preživjela je Crkva, da...čak i bolje neko hrpa gladnih Hrvata.....evo i dokaza:
jadnici
|
Dok je Crkva u Hrvata bogata bit će i za gladne Hrvate. Ako nam je već država u kurtzu i nije sposobna hraniti svoje uposlenike i umirovljenike, dobro je znati da netko ima i zna upravljati svojom imovinom. Banda lopovska je pokazala da je nesposobna i da znade samo krasti za se i svoje poslušnike. Mogu se kladiti kad bi Crkva preuzela vlast od političara, da bi se država izvukla iz krize dok si trepnuo okom. |
|
|
|
|
|
|
Citat: ›
Citajuci tvoje postove covjek ne bi pomislio da si pametan, a jos manje mudar. Ne zvucis nadmeno, samo ksenofobno i agresivno.
|
A ti si sigurno neka pičkica koja se boji i vlastite sjene, kladim se da te mama još uvijek po noći vodi na wc. I sigurno si 91. zbrisao iz grada i prepustio ga na milost i nemilost zločincima s istoka. Da se tebe pitalo ti bi im pohitao u susret noseći ključeve grada i moleći da te poštede. Kmice ostaju kmice.
Istina, propitujem se. Svakog dana i u svakoj prilici. No, doista saljivo zvuci kad recenice koje si ti napisao izlaze ispod jagodica osobe koja je spreman poginuti, pretuci i [b]vjerojatno [/b]ubiti zbog svog vjerskog uvjerenja. Uvjerenja koje je osporivo samo po sebi jer se ne temelji na cinjenicama, nego na pukoj vjeri, iracionalnom i imaginarnom. Idealan komad topovskog mesa. No, to je tvoj izbor za koji se grcevito boris.
|
Znaš kako se kaže; pretpostavka je majka zajeba, zato nemoj misliti o meni druže i opterećivati svoj mali mozak stvarima o kojima nemaš pojma. A ni načitan mi nisi, barem ne onoliko koliko se predstavljaš da jesi, jer bi znao da je znanost u mozgu detektirala centar za duhovnost, kojega ti i svi ostali nevjernici očito nemate. S vama rspravljati o vjeri je isto što i gluhom pjevati.
Iskreno, sve sto si do sada napisao u ovoj temi mi zvuci kao zajebancija i podjebavanje, kao namjerna hiperbolizacija stavova crkve radi njihove ridikulizacije.
|
Iskreno, ovđe te ni zeru nisam skužio. imputiraš li ti to možda meni izrugivanje sa Crkvom i sa vjerom silo nečista?! |
|
|
|
|
|
zlusch
|
zlusch je napisao/la: ›
Jedino što je nezgodno što razotkriva religiju kao ljudsku izmišljotinu za iskamčivanje para od naivnih.
Pravu istinu ionako nitko nikada neće saznati...
|
"Nerazotkriva" religiju jer je religija kreirana prema vjerovanju na osnovu nekih starih pisama i sl.
Večina u njoj je vjerovanje, a ne znanje.
Prema tome religiju je "razotkrivati" besmisleno.
|
Možda je tako bilo u samim počecima.... pogledaj na što se to danas svelo. Svaka religija gura svoje izmišljotine i tako iskrivljuje realnost stvarajući dogme. Ali u tome valjda i je poanta....
P.S. Ajd si napiši na žuti papirić i zalijepi na monitor - negacija se kod glagola piše odvojeno, a kod glagolskih imenica zajedno. Konkretno: ne znam - neznanje, ne vjerujem - nevjerovanje, ne razotkriva - nerazotkrivanje. OK? |
|
_________________ Lega, nije ti dumina što praviš diklića od butre kraj kondora u treski.... a ti Anonymous dođi k sebi dok još imaš kome!
|
|
|
zlusch
|
|
|
|
zlusch
|
errrr je napisao/la: ›
A ti si sigurno neka pičkica koja se boji i vlastite sjene, kladim se da te mama još uvijek po noći vodi na wc.
|
Gde si bre ponizni i bogobojazni kršćanine... nek si ti njemu rekao!
errrr je napisao/la: ›
I sigurno si 91. zbrisao iz grada i prepustio ga na milost i nemilost zločincima s istoka. Da se tebe pitalo ti bi im pohitao u susret noseći ključeve grada i moleći da te poštede. Kmice ostaju kmice.
|
A vidiš, ja se sjećam da su i ti "zločinci sa istoka" imali podršku njihovih haljinaša, s vjerom u Boga su išli braniti "svetu srpsku zemlju". Mahali su križevima, održavali liturgije, davali blagoslove svojim ratnicima i još kojekakve duhovne pizdarije, a onda pali tenkove i furaj bato na Vukovar!
E, sad te ja pitam.... jel naš Bog pravedniji od njihovog? Jel njihov Bog imao više sreće početkom devedesetih? Što ako je samo jedan Bog pa se voli zajebavati s nama ljudima i, zavaljen u nekom mekanom oblaku, gledati s kokicama i pivom u rukama kako se bagra ubija, kako si ruše kuće i kako im djeca plaču i tresu se od straha?
Imaš li kakvo logično objašnjenje? |
Zadnja promjena: zlusch; 19.08.2009. 7:47; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
neeeee ne to govorit sad će ti ići klasični odgovori:
1. božja volja
2. iz nekog zla veće dobro
3. bog ima plan
4. vražje djelo