Autor |
Poruka |
Uvijek_Kontra Ukupno postova: 30 Spol: Nebitno
|
nidzo je napisao/la: ›
Anyway, drago mi je što će se OLJM (u nešto izmjenjenoj varijanti) uopće održati jer bi 30 godina "tradicije" bačenih u vatru zbilja bilo sramotno...
|
hah pa ovo je sramotno. kad sam 1. put procito naslov mislio sam da se neko sprda.
to jednostavno nisu izvodjaci koje slusa vise od 1% studenata , a zna se zasto je to tako.
[/quote]
šta ti znaš koliko je uopće 1% studenata....
tak su pričali i za joleta pa je nadmašio zbroj svih onih pankerijada koje se u osijeku održavaju.... |
|
|
|
|
|
kata123 Ukupno postova: 8 Spol: Nebitno
|
Ako ćemo realno gledati, današnja rock/punk/metal scena je većinom šund. Malo je kvalitetnih gitarista, malo je pjevača sa rokerskim glasom, a još manje onih sa rokerskim stasom, a onih bendova koji imaju sve to gotovo da i nema. Većina ih nema pojma o glazbi koju pokušavaju svirati. Nisu ni do koljena ''dinosaurima'' u njihovim mladim danima.
Rađe bih otišao na koncert Bulića nego nekog ''alternativnog'' benda čiji gitarist zna možda 4 akorda, frontmen izgleda kao da ga cura tuče, svi su se usrali u gaće od treme, a žuri im se kući jer imaju izlazak do 12. To ima veze sa nekim rockom koliko i mrtva žirafa sa bašćanskom pločom.
I molio bih nekoga od onih glasnih, što u jednoj rečenici koriste riječ urbano desetak puta, da mi objasne etimologiju tog pojma, posebice u upotrijebljenom glazbenom smislu. |
|
|
|
|
|
zla_tratinčica
Ukupno postova: 1330 Spol: Nebitno
|
kata123 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ako ćemo realno gledati, današnja rock/punk/metal scena je većinom šund. Malo je kvalitetnih gitarista, malo je pjevača sa rokerskim glasom, a još manje onih sa rokerskim stasom, a onih bendova koji imaju sve to gotovo da i nema. Većina ih nema pojma o glazbi koju pokušavaju svirati. Nisu ni do koljena ''dinosaurima'' u njihovim mladim danima.
Rađe bih otišao na koncert Bulića nego nekog ''alternativnog'' benda čiji gitarist zna možda 4 akorda, frontmen izgleda kao da ga cura tuče, svi su se usrali u gaće od treme, a žuri im se kući jer imaju izlazak do 12. To ima veze sa nekim rockom koliko i mrtva žirafa sa bašćanskom pločom.
I molio bih nekoga od onih glasnih, što u jednoj rečenici koriste riječ urbano desetak puta, da mi objasne etimologiju tog pojma, posebice u upotrijebljenom glazbenom smislu.
|
ajde da administracija obriše ove * koji se 7 puta registriraju na forumu, to je minuta posla.. registrira se kata a piše OTIŠAO BIH.. bijedo moja. xD |
|
|
|
|
|
mengeskas Ukupno postova: 99 Lokacija: Eszek Spol: Nebitno
|
sramota |
|
_________________ HIHIHIHIHI |
|
|
|
kata123 Ukupno postova: 8 Spol: Nebitno
|
zla_tratinčica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
ajde da administracija obriše ove debile koji se 7 puta registriraju na forumu, to je minuta posla.. registrira se kata a piše OTIŠAO BIH.. bijedo moja. xD
|
Bijedo moja nauči glagolske načine i vremena u hrvatskom jeziku... Najlakše je biti neobrazovan *. Možda nakon toga i shvatiš značenje rečenice...
Ako misliš da imam vremena kao ti, ili tebi slični, da otvaram 100 različitih nickova, varaš se. Iako zapravo i nemam pojma zašto sam se registrirao, jer uvjeriti * da nije u pravu ili da sagleda stvar iz druge perspektive je nemoguće. U tom slučaju to ne bi više bio *. |
|
|
|
|
|
|
kata123 je napisao/la: ›
zla_tratinčica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
ajde da administracija obriše ove debile koji se 7 puta registriraju na forumu, to je minuta posla.. registrira se kata a piše OTIŠAO BIH.. bijedo moja. xD
|
Bijedo moja nauči glagolske načine i vremena u hrvatskom jeziku... Najlakše je biti neobrazovan *. Možda nakon toga i shvatiš značenje rečenice...
Ako misliš da imam vremena kao ti, ili tebi slični, da otvaram 100 različitih nickova, varaš se. Iako zapravo i nemam pojma zašto sam se registrirao, jer uvjeriti * da nije u pravu ili da sagleda stvar iz druge perspektive je nemoguće. U tom slučaju to ne bi više bio *.
|
WTF? ne berem? kadli i štoliga ova divani? cenim kako se voli svaditi, eto razloga lažnopolnog predstavljuvanja. |
|
|
|
|
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol: Nebitno
|
kata123 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
I molio bih nekoga od onih glasnih, što u jednoj rečenici koriste riječ urbano desetak puta, da mi objasne etimologiju tog pojma, posebice u upotrijebljenom glazbenom smislu.
|
Mogu ja, mogu ja?
Dakle,ovako.
Možeš bit uspješan student, sportaš, omiljen u društvu, osječanin cijeli život..ali ako slučajno voliš slušat zabavnjake, u ovom slučaju bulića i rozgu, ti si čoban koji pridonosi čobaniziranju ovog grada.
Jer se takva glazba, uz tamburicu sluša samo na stočnim sajmovima i po selima, a slušaju ju glupani - jer ipak glazba puno govori o čovijeku.
S druge strane, ako si među tom nekolicinom sretnika koji slušaju punk/altrenativu/demo bendove, furaš rokezu, izgledaš kao spodoba, piješ u parku k+, studiraš 3 godine 7 godina...e onda si urbani intelektualac - snaga grada i borac za kulturološka zbivanja.
jel sad jasnije? |
|
|
|
|
|
Subo
Ukupno postova: 32 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Stella1989 je napisao/la: ›
De ništa vam ne valja! Uvijek ćete pljuvati po nečemu, što god netko organizirao. Osobno, nisam ni bila ni na jednom OaLJM-u, niti planiram...ali da uvijek možete pljuvati i to većinom isti...to je žalosno!
Jel bi bilo bolje da je organizirana folk parada?! A s obzirom kolika je "folk" parada na faxu (što se tiče oblačenja - u 7 ujutro štikle od 10 cm i kila pudera na faci, đinđe-minđe i ostalo)...očito bi većini to i odgovaralo.
Pljuvat ćete po svemu što se organizira, jednostavno ste takvi! Meni osobno, Mate Bulić je zabavljač, a Rozga je također ok, ima lijepe pjesme. Iako ni jedno ni drugo baš ne slušam, kad čujem pjesme, što da ne? Da su zabavljači - jesu. Nisu kao one glupe cajke: "Ostavi me, prevari me...patim, ubit ću se..."
A oni koji su rekli kako su to seljački sajmovi, čobanska zabava...whatever...jel i Splitski festival, Melodije Istre i Kvarnera i sl. festivali koji su cijenjeni, btw, na kojima su spomenuti izvođači sudjelovali, osvajali nagrade i sl.?? Zašto je to seljački sajam ili čobanska zabava ako pojedinci to ne slušaju. Vidi se koliko prihvaćate ukuse i mišljenja drugih kad pljujete po svemu što vam se ne sviđa. To puno govori o vama kao osobama!
Imam ideju: nek si svatko organizira sam što hoće...ali da, opet će se naći nekoliko budala koje će uvijek pljuvati jer im ništa nije dobro...
A da su doveli Let 3, Majke...koga god, onda biste opet pljuvali kako je to jadno, bili su već tisuću puta u Osijeku, ne želite gledati kako neki idioti pokazuju ku*ac i sl. Kao što sam već imala prilike pročitati na ovome portalu...
|
Pitaj Splićane i slične što misle o Splitskom festivalu, Melodijama Jadrana i sličnom unazad nekoliko godina... ...
šund šund šund
I ovo očigledno nije OSJEČKO ljeto, već nekih drugih...
a Bulić je svirao i na godišnjici HDZ-a prije koju godinu u Zrinjevcu...
poanta je da se ovakve stvari uopće trebaju maknuti iz ovlasti Zbora... odnsono namijeniti određeni iznos i među studentima tražiti ljude koji mogu i žele organizirati
Ukoliko nema, nema potrebe ni za organiziranjem nečega na silu
Dok god upisuju tolike kvote ljude, i dok god je 75% ljudi nezainteresirano, neki za ništa osim faksa, neki za ništa osim izlazaka, biti će nam kako je... ovce za šišanje... |
|
_________________ Our greatest glory is not in never falling but in raising every time we fall |
|
|
|
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol: Muško
|
Subo je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
Pa šta onda ako je svirao. I TBF je svirao Pravedniku, i Goran Bare mu je pjevao, i Urban... i Elemental naginje na tu "SDP-ovsku stranu" pa i? Ta narkomanska bagra, samoubojice, ljudi koji tuku žene (ili žene tuku njih... više se i ne sjećam) bi ti bolje pasali jelda?
Što se tiče "čobanizacije" Osijeka kako to neki ovdje vole spominjati... dam se okladiti da su tu istu riječ (ili u istom kontekstu) koristili neki "stari" studenti tamo 80-ih pa i 90.-ih godina... dam se okladiti da je njima Novi val (Azra i slični) tada bio trn u oku i da su se pozivali na neke druge glazbene žanrove. Dam se okladiti da su i oni tada u rocku, punku i ostaloj alternativi vidjeli nešto primitivno (bilo da su to lake note, nepovezani stihovi, pjesme s 2-3 akorda, imidž izvođača i njihove publike itd itd) i da su zazivali neka prošla vremena i kleli se u kvalitetu istih. Dakle, povijest se ponavlja, a pojedinci očito da nisu ništa pametniji, tj. nisu naučili ništa iz prošlosti.
@maniche: bravo za opis i pojašnjenje pojma "urbano". |
|
|
|
|
|
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol: Muško
|
Brick Top je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Subo je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
Pa šta onda ako je svirao. I TBF je svirao Pravedniku, i Goran Bare mu je pjevao, i Urban... i Elemental naginje na tu "SDP-ovsku stranu" pa i? Ta narkomanska bagra, samoubojice, ljudi koji tuku žene (ili žene tuku njih... više se i ne sjećam) bi ti bolje pasali jelda?
Što se tiče "čobanizacije" Osijeka kako to neki ovdje vole spominjati... dam se okladiti da su tu istu riječ (ili u istom kontekstu) koristili neki "stari" studenti tamo 80-ih pa i 90.-ih godina... dam se okladiti da je njima Novi val (Azra i slični) tada bio trn u oku i da su se pozivali na neke druge glazbene žanrove. Dam se okladiti da su i oni tada u rocku, punku i ostaloj alternativi vidjeli nešto primitivno (bilo da su to lake note, nepovezani stihovi, pjesme s 2-3 akorda, imidž izvođača i njihove publike itd itd) i da su zazivali neka prošla vremena i kleli se u kvalitetu istih. Dakle, povijest se ponavlja, a pojedinci očito da nisu ništa pametniji, tj. nisu naučili ništa iz prošlosti.
@maniche: bravo za opis i pojašnjenje pojma "urbano".
|
šta pričaš luuučin????
http://www.youtube.com/watch?v=ofmGZ7ORt-o
0:52
jer na ovo tvoje se jednostavno ne može dati ozbiljan komentar i zato molim admina da me ne baci u offtopic |
|
|
|
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol: Muško
|
Auuu kad se razbacujemo linkovima s jubitoa, evo pogledaj si recimo Ćirilicu iz 1995. na temu "Techno glazba": http://www.youtube.com/watch?v=9iBr28_g1uc
Odvrti na negdje 6:10 i poslušaj mišljenje rockera Pađena pa vidi šta se tada smatralo "urbano" i "cool", a šta primitivno. Naravno, ne želim da se moja zadnja dva posta shvate kao tvrdnja da su trenutno zabavnjaci nešto napredno. Ne, tu se jednostavno radi o trendu. I cajke su (bile) trend zadnjih 5-6 godina i polako, ali sigurno im pada popularnost. Dakle, ne radi se tu o nikakvom čobanizmu i primitivizmu, nego jednostavno o trendu. Za 15-20 godina će se opet vodit polemika o nekim drugim žanrovima, opet će se jedno smatrati primitivno, a drugo "urbano", samo šta onda neće zabavnjaci biti na tapeti, nego nešto drugo.
Ja bih, sve vas "urbane" i "napredne", shvatio kada bi zagovarali klasičnu glazbu na OLJM-u (dakle, manifestaciji koja je u neku ruku ogledalo studentskog života), kada bi zagovarali komorne orkestre, tercete, kvartete, kvintete (...), klavirske koncerte, soprane, tenore ovo-ono... ali nikako vas ne shvaćam kada zagovarate ono što su forumaši maniche i Uvijek_Kontra lijepo opisali: logorovanje punkera uz punkersku dreku na pozornici i k+ pivo u ruci. Ako je to za vas "urbano" i "napredno" i "kvalitetno", onda kvragu i moj pogled na glazbu i život općenito |
|
|
|
|
|
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol: Muško
|
kad ćeš ti više shvatit da ne pričamo ovdje o trendovima nego o tome je li nešto kvalitetno i primjereno ili ne. oljm kao manifestacija nikad nije i ne bi smjela podilaziti trendovima, a najmanje ovakvim neukusnim trendovima. s razlogom se određena vrsta izvođača dovodi na određene manifestacije. kao što nikad nećeš vidjeti primjerice tbf na splitskom festivalu, isto tako mislim da ne bi trebali gledati rozgvu i bulića na oljm-u. |
|
|
|
zla_tratinčica
Ukupno postova: 1330 Spol: Nebitno
|
Meni se plače kad vidim ovdje postove nekih ljudi, plače mi se, žao mi je ovog grada, žao mi je mladih ljudi u ovom gradu, žao mi je nekih koji pišu ovdje. Ovo na što smo spali je tragedija. Tragedija slavonije i baranje, tragedija nekoliko generacija.. Užas.
EDIT; Ovo se ne odnosi na ovaj događaj koliko na razmišljanje nekih ljudi koji pišu ovdje. Sreća pa su velika manjina. |
|
|
|
|
|
|
i ja kažem, sreća.... |
|
|
|
|
OligofreniDikobrazoid
Ukupno postova: 2339 Lokacija: Šikara uz Dravu Spol: Muško
|
Mladjo je napisao/la: ›
kao što nikad nećeš vidjeti primjerice tbf na splitskom festivalu,
|
aj sad nađi drugu neku, pametniju usporedbu....T.B.F. se moglo vidjeti na Split Festu.... Čak su 2003. dobili nagradu za najbolji tekst (Alles Gut) |
|
|
|
|
|