Ajmo ovako, nemam ja osobno ništa protiv ljudi što slušaju cajke, osim onih kriminalaca, huligana i sličnih ( a realno gledajuci to je 70% muške populacije na cajkama ), ali gledajmo ovako koje su neke osobine ljudi što slušaju to i posjećuju ta mjesta :
1. Glazbeno obrazovanje im je vjerojatno na 0 ili u minusu, ili im glazba predstavlja nešto potpuno sporedno u životu, pa eto slušaju to "jer je IN"
2. 95% ljudi što to voli gotovo sigurno nema jedno od ove dvije osobine:
- Inteligencija
- Sluh
3. JA osobno kada slušam glazbu slušam ono u čemu se pronalazim i glazbeno i tekstualno, ako se vi pronalazite u tekstovima narodnjaka, ok. Ono što sam čuo ili pročitao tekstova navodi na samo jedan zaključak : Tekstovi pjesama su primitivni, zaglupljujuči i večinom vode na jedan od dole navedenih zapleta :
- " Ona me je ostavila, još Bože šta ću, idem uzeti motornu pilu i prerezati joj gefufnu da ne može više ići u Dermeštat."
- "Popit cu sve, razbit cu kafanu, izbiti zube svakome tko te pogleda, jer ti si moja, samo moja, ja sam frajer, vozim blistavi mercedes, imam mobitel po zadnjoj modi, obrijanu glavu i štoviše čak se perem dvaput tjedno"
ili u ženskom slučaju :
-" Joj si ga meni, kako ću bez njega, ma idem se ja prokurvati da mu pokažem kakva sam ja riba...
- Ja sam fina curica, da me osvojiš trebaš pokazati nešto više. I kao u svim bajkama momam izvadi stotku ojrića i eto ti ga na, hepiend.
4. Djevojke na takvim mjestima su, prema istraživanjima instituta u Donjim Podgajevcima, u 73,57% Sponzoruše ili Ljubiteljice Kite. No tko bi im išta zamjerio, meni ne trebaju, tko ih ima, neka je sretan s njima.
5. Koliko na cajkama ima visokoobrazovanih ljudi? Ne kažem da ih nema, ali u malom broju, dok u urbanoj kulturi ipak prevladavaju u većem broju, to ipak nešto govori.
6. Gotovo svatko tko odlazi na narodnjake ima kod sebe neko hladno oružje ili pomagalo ( teleskop, bokser... ), a poneki i oružje. Ja osobno toga nisam vidio na neki rock, rn'b, punk, metal i sličnim okupljanjima. No jasno, shvačam, ovo nije sigurna zemlja, treba se osigurati, zamisli da ti iza ćoška izleti ljuta banda Safata Ciganina, prijateljima znanog pod nadimkom "Čakija" i nasrne na tebe uz urlike : NO PASARAN! NO PASARAN! Svaka čast dečki, treba se osigurati.
Eto, ne da mi se više iznositi neke predloške ( ipak ne činjenice, ne mogu to dokazati, osim ovo za instutut, to mi javio kum Fer'ša da je sto octo provjereno ), rekao sam što sam mislio i što mi je uopće palo na pamet u ovo neprilagođeno vrijeme za slične diskusije.
Dakle, došli smo do pretpostavke da su :
- NARODNJACI VEĆINOM MUZIKA ZA BITANGE, GLAVAŠEVCE, HULIGANE, KRIMINALCE, SELJAKE, LJUDE OGRANIČENIH UMNIH RESORSA I PONEKE TRBUHOZBORCE TE PRODAVAČE HOZENTREGERA.
- NE SLUŠAJTE NARODNJAKE, RADIJE UMRITE PRIRODNOM SMRČU
i da, pa ljudi moju, kako mogu ljudi koji slušaju narodnjake biti primitivni, pa to je sada In, oni prate trendove i to je to. Ja kužim spiku, nakon svega ovoga mogu samo reći, narodnjaci su ipak zakon, mi to ne kužimo, čemu slušati bolju muziku, kada se istina krije u tri akorda i debilnom tekstu napisanom u 4 minute i 34 sekunde na 100 metara.
HVALA ! |