Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječkom poduzetniku bacili dvije bombe iza kuće

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
mladunce

Ukupno postova: 339
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.02.2008. 10:34 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ja se ne kuzim u to ko je sta i kako, al otkad nema tog silosa bas je lijepo zivjdet ovdje, nema stakora, nema prasine, nema blata, pogled iz dnevne sobe mi seze do kruznog toka s druge strane... sad ce me neko popljuvat, al dobro...ja gledam iz svoje perspektive i iz onog sto ja znam o tom svem, a znam malo!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 21.02.2008. 10:39 
Naslov:  

Nakon sto je rat protjerao i brain-drain pojeo 95% osjecke inteligencije svih generacija, na red su dosli poduzetnici.

Sinocnji score: dvije eksplozivne naprave i vrlo vjerojatno nekoliko novih stanovnika Zuricha.

Postaje li Osijek, osim grada politicke nakarade, i grad drumskih razbojnika, siledzija, atmosfere iz ranih '90tih?!

Molio bih da odgovor daju nositelji kandidacijskih lista na predstojecim lokalnim izborima.

Ukupno postova: 17
Post Postano: 21.02.2008. 11:02 
Naslov:  

Bačene bombe? Ha ha, što se svi toliko čudite, ni prvi ni zadnji kojem dolaze neke stvari na naplatu.

Ukupno postova: 211
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 21.02.2008. 11:19 
Naslov:  

Toman je napisao/la:
Bačene bombe? Ha ha, što se svi toliko čudite, ni prvi ni zadnji kojem dolaze neke stvari na naplatu.

blago tebi kad se smiješ tome. naplata? možda.ali ne moš to govoriti ako ne znaš o čemu pričaš. osijek031.com smile

Ukupno postova: 17
Post Postano: 21.02.2008. 11:31 
Naslov:  

ennna je napisao/la:
Toman je napisao/la:

blago tebi kad se smiješ tome. naplata? možda.ali ne moš to govoriti ako ne znaš o čemu pričaš. osijek031.com smile

ah jbg ne smijem se tomu nego što se većina ljudi ovdje čudi, pa da li treba nešto uopće o tomu nešto znati, zašto tebi ili meni netko ne baci bombu?

Ukupno postova: 2
Post Postano: 21.02.2008. 11:33 
Naslov:  

puno hvala na opasci leone, ali to je ENGLESKI koliko ja vidim. mi imamo malo problem sa preuzimanjem rijeci i iskrivljavanjem njihova znacenja. pipuna je zaradio to sto je, snasao se kad je bilo najteze i zaposljavao nase ljude. a vi isfrustrirani blatite kog stignete, aj vi to steknite sto je on uspio dok je izbjegao iz kladara (bih) bez igdje icega. kod njega se nitko nije javio nezadovoljan, jer na kraju mjeseca stigne ono zbog cega svi rade. a da su ti silosi bili vrijedni icega kao i propali ipk nebi ih se rusilo, sta smo trebali ostavit ih kao spomenik kulture za sve koji su tamo izgubili posao...???

Ingo

Ukupno postova: 3470
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 21.02.2008. 11:45 
Naslov:  

moram priznati da inace imam problema s dosljacima iz Bosne.

medjutim, smeta mi ovaj tendeciozni naslove 'tajkun' koji u hrvatskom jeziku imam sasvim drugo znacenje nego u engleskom. Kod nas su tajkuni 'lopovi koji su se obogatili u pretvorbi'

Za pipunica nisam cuo apsolutno niti jednu negativnu stvar.

Uprkos njegovom porijeklu, u elitnoj rezidencijalnoj cetvrti grada je sagradio predivnu vilu koja se po svemu savrseno uklapa u tu gradsku cjelinu.

Time je u mojim ocima razbio predrasude i polupismenom bosancu koji se bahati novcima i gradi 'dvore matanove' samo kako bi susjedi bili zavidni.

Zaista ne vidim razloga za blatiti tog covjeka i tu obitelj, jer se po svemu uklopio na jedan pozitivan nacin u zivot grada, cini se da i posteno placa svoje radnike ...

ponekada (istina rijetko) bogati ljudi ne moraju nuzno biti lopovi, i moramo polako poceti zaboravljati ono socijalisticko razmisljanje da su svi bogati 'krivi'. taj hrvatski jal nikako da nestane.

ennna

Post Postano: 21.02.2008. 11:45 
Naslov:  

ja se recimo čudim što ima budala koje riješavaju probleme na taj način.. no izgleda da se to i u osijeku tako riješava..
ja sam naivna i vjerujem da su svi ljudi dobri, al vjerojatno se zamjerio nekome,možda nesvjesno, svjesno.. i eto. bombica u kuću..ma prestrašno.

Post Postano: 21.02.2008. 11:47 
Naslov:  

Ingo je napisao/la:
moram priznati da inace imam problema s dosljacima iz Bosne.

medjutim, smeta mi ovaj tendeciozni naslove 'tajkun' koji u hrvatskom jeziku imam sasvim drugo znacenje nego u engleskom. Kod nas su tajkuni 'lopovi koji su se obogatili u pretvorbi'

Za pipunica nisam cuo apsolutno niti jednu negativnu stvar.

Uprkos njegovom porijeklu, u elitnoj rezidencijalnoj cetvrti grada je sagradio predivnu vilu koja se po svemu savrseno uklapa u tu gradsku cjelinu.

Time je u mojim ocima razbio predrasude i polupismenom bosancu koji se bahati novcima i gradi 'dvore matanove' samo kako bi susjedi bili zavidni.

Zaista ne vidim razloga za blatiti tog covjeka i tu obitelj, jer se po svemu uklopio na jedan pozitivan nacin u zivot grada, cini se da i posteno placa svoje radnike ...

ponekada (istina rijetko) bogati ljudi ne moraju nuzno biti lopovi, i moramo polako poceti zaboravljati ono socijalisticko razmisljanje da su svi bogati 'krivi'. taj hrvatski jal nikako da nestane.

slažem se u potpunosti

Ukupno postova: 21
Post Postano: 21.02.2008. 11:47 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la :
Kakve bedastoće!

, zapošljavaju, plaće su visoke, uspijevaju se natjecati i sa monstruoznim Todorićem, ne brinu se za solventnost, puno doniraju i investiraju, itd. itd.

W. M. Felt; imas pravo dovoljno sam obrazovan da se znam sluziti internetom isto kao i vecina od 200 ljudi koje je pipunic otpustio kada se odlucio srusiti kompleks u Hutlerovoj; sto se tice tog silosa OK mozda mu nije mjesto u centru grada; ali mi nitko ne moze reci da tvornica tjesta nije mogla nastaviti raditi (po meni je bolje da se otvori (ili zadrzi) jedna tvornica nego 3 trgovacka centra)!!

Nadalje Todorica si nazvao monstruoznim; ne znam dali si svjestan da njegove blagajnice imaju preko 3000 kn placu; da niti u jednoj firmi koju je otkupio nije otpustio radnike nego cak dapace i zaposlio nove. Da njegovi radnici takodjer redovno dobijaju place i ne samo place nego i jos mnogo toga (bozicnice; placen prijevoz i jos razne benefite). Ne znam dali si svjesan da mu vozaci (Jamnica i Ledo za ostalo ne znam) imaju preko 5000 kn placu. Tako da bi meni osobno bilo puno draze da je i IPK Croatia usla u Agrokorov koncern, vjerojatno se ne bi desilo sto se desilo.

I da nakon svega ipak priznajem jednu stvar; JEDINA ali stvarno jedina stavka zbog koje mogu recimo postovati tog covjeka je visina placa i briga za radnike koje zadrzi. Premda i to treba uzeti sa zadrskom zbog nacina izbora radnog kadra (probajete se zaposliti u njegovim firmama ako barem rodom niste Bosanac)

Toliko od mene; i da ispricavam se ako sam koga uvrijedio ili prozvao; ali ja sam jedna od osoba koja je bila izravno zahvacena njegovim rusilackim podhvatom...

I da jos jedna opaska bacanje bombi apsolutna nikada nije opravdano pa tako ni sada...

PopCornStar
Ukupno postova: 34
Post Postano: 21.02.2008. 12:06 
Naslov:  Re: Tajkunu bacili dvije bombe iza kuće

E bem ti svega se lijepo može pročitati u "Forumu"... I svi nekako u pravu... Vele da je sklonio klince na sigurno mjesto... Štono bi reko jedan forunaš da se povečao broj sranovnika Švice... A pitam ja vas gdje da ja sklonim svoju ekipu kad bombe počmu malo žešče padati što je razvojem događaja u cijelom društvu i državi lahko izvjesno... Sad

Ukupno postova: 12
Post Postano: 21.02.2008. 12:20 
Naslov:  

slavonac je napisao/la:
znaci bosanac dosao da nama pokaze kako se radi sa zitom? hehehe...a nisu napisali koliko je ljudi dobilo otkaze kada su preuzeli silos koji su srusili u 'centru' grada? a i u ostalim firmama, ocigledno ima jako zadovoljnih radnika koji rade ili koji su radili kod njega... bilo je pitanje vremena samo kad to netko poceti raditi. vjerovatno nece ni biti jedini, i bit ce ih jos...

Dakle, ja sam stvarno isprovocirana ovim postom i morala sam se prijaviti samo da naglasim par stvari.
Ne znam puno o osobnom životu gospodina Marka Pipunića, niti o načinima stjecanja njegovoga bogatstva, ali znam kakav je poslodavac, čovjek i humanist. Suprug mi radi u jednoj od njegovih poduzeća i od tada za njega imamo samo rijeći hvale.On je jedan od onih malobrojnih koji plaćaju svoje radnike, brine o godišnjim odmorima (jer isplaćuje regrese), brine o djeci svojih zaposlenika(kupuje školske knjige), a nerijetko i širokogrudno pomaže one kojima je pomoć potrebna. i sve to bez velike pompe i javnog naslikavanja kojima svjedočimo svaki puta kada neki veliki "dobrotvor" milosrdno izdvoji par tisuća kuna kako bi platio dugovanje za električnu energiju 8-eročlanoj obitelji.
E pa kada je tako, da vam budem iskrena ni ne zanima me na koji je način i kakvim političkim vezama stekao taj novac(a pouzdano znam da taj čovjek životinjski radi iako bi ladno mogao sve rasturiti i poslati u pm a da slijedeče 4 generacije u njegovoj obitelji upće ne moraju raditi). Odmah bih potpisala da na razini cijele države svi poslodavci budu Marko Pipunić i bosanac (što osobito bode u oči autora citiranog posta).
Eh da, da ne izostavim spomenuti silos, ma daj molim te ne seri!

marinamina

Ukupno postova: 12
Post Postano: 21.02.2008. 12:27 
Naslov:  

os_os je napisao/la:
W.M. Felt je napisao/la :
Kakve bedastoće!

, zapošljavaju, plaće su visoke, uspijevaju se natjecati i sa monstruoznim Todorićem, ne brinu se za solventnost, puno doniraju i investiraju, itd. itd.

W. M. Felt; imas pravo dovoljno sam obrazovan da se znam sluziti internetom isto kao i vecina od 200 ljudi koje je pipunic otpustio kada se odlucio srusiti kompleks u Hutlerovoj; sto se tice tog silosa OK mozda mu nije mjesto u centru grada; ali mi nitko ne moze reci da tvornica tjesta nije mogla nastaviti raditi (po meni je bolje da se otvori (ili zadrzi) jedna tvornica nego 3 trgovacka centra)!!

Nadalje Todorica si nazvao monstruoznim; ne znam dali si svjestan da njegove blagajnice imaju preko 3000 kn placu; da niti u jednoj firmi koju je otkupio nije otpustio radnike nego cak dapace i zaposlio nove. Da njegovi radnici takodjer redovno dobijaju place i ne samo place nego i jos mnogo toga (bozicnice; placen prijevoz i jos razne benefite). Ne znam dali si svjesan da mu vozaci (Jamnica i Ledo za ostalo ne znam) imaju preko 5000 kn placu. Tako da bi meni osobno bilo puno draze da je i IPK Croatia usla u Agrokorov koncern, vjerojatno se ne bi desilo sto se desilo.

I da nakon svega ipak priznajem jednu stvar; JEDINA ali stvarno jedina stavka zbog koje mogu recimo postovati tog covjeka je visina placa i briga za radnike koje zadrzi. Premda i to treba uzeti sa zadrskom zbog nacina izbora radnog kadra (probajete se zaposliti u njegovim firmama ako barem rodom niste Bosanac)

Toliko od mene; i da ispricavam se ako sam koga uvrijedio ili prozvao; ali ja sam jedna od osoba koja je bila izravno zahvacena njegovim rusilackim podhvatom...

I da jos jedna opaska bacanje bombi apsolutna nikada nije opravdano pa tako ni sada...

moj suprug nije bosanac, vozač je i po nacionalnosti hrvat, rođeni osječanin

DonQuijote

Ukupno postova: 4291
Post Postano: 21.02.2008. 12:34 
Naslov:  

os_os je napisao/la:
Premda i to treba uzeti sa zadrskom zbog nacina izbora radnog kadra (probajete se zaposliti u njegovim firmama ako barem rodom niste Bosanac)

vidiš, a ljudi koje ja znam koji rade kod njega, i to ne kao vozači i sl., nego na odgovornijim funkcijama, nisu bosanci!

slavonac

Ukupno postova: 88
Post Postano: 21.02.2008. 13:36 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la:
........................privrednih proizvoda. Kakvi ljudi ovdje žive, a nažalost su i dovoljno kompjuterski obrazovani da pišu po internetu. Strahota.

dakle svako u danasnje vrijeme moze biti tajkun ako ima politicku osnovu i da kupi IPK-croatia za 1 jebenu kunu. ako ti mislis da si ti mogao kupiti silose i taj prostor za 1 kunu sta nisi? i ja bi kupio ali ja nisam mogao iako sam ja isto htio kupiti, kao sto i ti nebi mogao. da i znam ljude koji su tamo radili je da su radili od 8-20h navecer tamo i nisu dobili placeno prekovremene. a izmejduostalog i tamo koji su bili radili su dobili su otkaze .. znam 2 osobe, a ima ih nebrojeno puno. to nije samo 1 osoba vec ima cijele obitelji, znaci 4 clana, koji postaju automatski socijalni slucajevi, jer zene ne rade vec su kucanice. ono postivanje ugovora i place prekovremene sto su trebale biti placene NISU nikad bile isplacene. s tim papirom su si moglu dupe obrisat.
o mojem kulturnom stavu i nacionalizmu, kao i mome lokalpatriotskom, kao i zavrsenim visokim ili nebitno kojim skolama... ovo je samo moj stav.

ja priznajem da jesam lokal patrijota i jesam hrvat. i nemoze meni doci neko van hrvatske i reci da je veci hrvat od mene i lokalpatrijot.. e pa nije i nikad nece biti.

samo je problem sto u nasoj drzavi ako si neciji politicki jahac onda mozes i taj jebeni slilos kupit za 1 kunu i stusit ga. eventualno napravit zgrade i zaradit... zasto ja nebih napravio zgrade??... zato sto nemozes ni ti ni ja, ni nitko drugi.

svi se nesta prse sa tim lokalpatirjotizmom, kao i glavas.(dok ej bio rat ja postujem sto je pravio cistku u osijeku svaka cast) ali di je bio u ovih 15 godina tj od rata? sta se onda nije boiro za slavoniju u saboru i to govorio kad je tamo sjedio? ne sad se nasao jedan HDSSB borit za slavoniju??.

isto tako da nije vjerovatno bilo pojedinaca lokalnih mocnika koji su i te ljude stavili i dali im mogucnost da budu vlasnici takih postrojenja .. nije samo rijeci od ZITU ima dovoljno takih firmi po osijeku, koje su tako funkcionirale, oke ti ces bit moj direktor a ti meni daj 50% zarade.

halooo sta se svi boje o tome govoriti??? i sto svi skirvaju to? zivimo u demokratskoj drzavi imas pravo govora i misljenja.i kada su dovoljno ojacale te firme na trzistu sada nemaju konkurenciju i ajde sad ti otvori konkurenciju zitu i napravi ti silose.. nemas ni za crnu perecu da pojedes .... a ne da si kupis lopatu. i zabijes ju u zemlju. svaka budala moze na taj nacim biti tajkun.

p.s. neda mi se sada ponovo citat i ispravljat gramaticke i tipkarske pogreske ipak robijam kod jednog takog mocnika. moram ici zaraditi svoju crnu perecu....

Skoči u forum: