Autor |
Poruka |
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
nora je napisao/la: ›
Pa nije posao čistačica da kupe ostatke nečijeg bureka. Uopće ne bi bilo problema da su samo ostatci bureka u pitanju, tu su puno gore stvari.
|
A što je posao čistaćice? Očigledno nije njen posao ni da kupi nečije papiriće rasute po podu; ili mete nečije čikove... Mislim, ona je čistaćica, njen opis posla je - gle čuda - čišćenje. |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
nora
Ukupno postova: 126 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
bazooka_joe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Pa nije posao čistačica da kupe ostatke nečijeg bureka. Uopće ne bi bilo problema da su samo ostatci bureka u pitanju, tu su puno gore stvari.
|
A što je posao čistaćice? Očigledno nije njen posao ni da kupi nečije papiriće rasute po podu; ili mete nečije čikove... Mislim, ona je čistaćica, njen opis posla je - gle čuda - čišćenje.
|
Piše se čistaČica.
Znaš, postoji određeno mjesto gdje se bacaju papirići, čikovi i sve ostale stvari koje one kupe. Naravno da nije njezin posao da kupi za neurednim i nekulturnim ljudima kojima je lijeno baciti nešto u smeće. Misliš da je to u redu? Iako, sve one to rade jer takvi ljudi vladaju školama, gradom, državom. Svagdje nam je nered. Zašto bi papirići morali biti rasuti po podu? Zato što je klincima bilo dosadno pod nastavom...
Postoji i druga strana čišćenja...a ta je obrisati podove, oprati prozore, brisati stubišta, pospremiti prostor u kojem se jede (dakle oke je da pospremi kantinu u kojoj su ostatci bureka, ali nije oke da mora spremati pet učionica u kojima su ostatci bureka), zaliti cvijeće, pomesti ispred škole...ima svašta što je u njezinom opisu posla. |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
|
Postoji i druga strana čišćenja...a ta je obrisati podove, oprati prozore, brisati stubišta, pospremiti prostor u kojem se jede (dakle oke je da pospremi kantinu u kojoj su ostatci bureka, ali nije oke da mora spremati pet učionica u kojima su ostatci bureka), zaliti cvijeće, pomesti ispred škole...ima svašta što je u njezinom opisu posla.
|
Zaboravila si brisanje stolova, ali si inače nabrojala upravo sve radnje koje bi uredno počistile ostatke bureka, pa možda i ne bi bila tako loša čistaČica, budući da nisi ni svjesna zašto bi nešto radila. |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
nora
|
Postoji i druga strana čišćenja...a ta je obrisati podove, oprati prozore, brisati stubišta, pospremiti prostor u kojem se jede (dakle oke je da pospremi kantinu u kojoj su ostatci bureka, ali nije oke da mora spremati pet učionica u kojima su ostatci bureka), zaliti cvijeće, pomesti ispred škole...ima svašta što je u njezinom opisu posla.
|
Zaboravila si brisanje stolova, ali si inače nabrojala upravo sve radnje koje bi uredno počistile ostatke bureka, pa možda i ne bi bila tako loša čistaČica, budući da nisi ni svjesna zašto bi nešto radila.
|
Pospremanje prostora u kojem se jede podrazumijeva brisanje stolova.
Želim samo reći da njihov posao nije kupiti i čistiti ono što ostane bačeno namjerno ili slučajno nepokupljeno. Mislim da si me shvatio. Naravno da treba spremiti tamo gdje se jede, ali nije u redu kada klinci ostave omot od bureka i koji komad i još uz to pola popijenog jogurta ispod klupe. I opet kažem, da je samo taj burek u pitanju, još bi to bilo i ok. Ali klinci si stvarno daju svašta za pravo danas. |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
|
|
Nemoj mi reći da se u učionicama stolovi ne brišu?! Ne prljaju se stolovi samo burekom, znaš? |
|
|
|
|
nora
|
|
Nemoj mi reći da se u učionicama stolovi ne brišu?! Ne prljaju se stolovi samo burekom, znaš?
|
Učionice nisu prostor namjenjen za jelo. I ne mogu se stolovi brisati svakog odmora u svim učionicama, to je fizički nemoguće. Da, znam da se stolovi ne priljaju samo burekom, išla sam i ja u školu. |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
|
Učionice nisu prostor namjenjen za jelo. I ne mogu se stolovi brisati svakog odmora u svim učionicama, to je fizički nemoguće. Da, znam da se stolovi ne priljaju samo burekom, išla sam i ja u školu.
|
Jasno mi je da se učionice spremaju na kraju dana. Samo se nadam da se tada brišu i stolovi u učionicama. |
|
|
|
|
nora
|
Učionice nisu prostor namjenjen za jelo. I ne mogu se stolovi brisati svakog odmora u svim učionicama, to je fizički nemoguće. Da, znam da se stolovi ne priljaju samo burekom, išla sam i ja u školu.
|
Jasno mi je da se učionice spremaju na kraju dana. Samo se nadam da se tada brišu i stolovi u učionicama.
|
Ah, pa valjda se brišu. Ma shvatio si što sam htjela reći. Bilo bi oke kada bi postojalo malo više kulture od strane osnovnoškolaca/srednjoškolaca/studenata.Svi znaju gdje je kanta za smeće. To je to. |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
|
Svi znaju gdje je kanta za smeće. To je to.
|
Naravno da bi trebalo malo više kulture, mislim da je to najviše stvar kućnog odgoja; upravo se zato zalažem za legalizaciju pobačaja i kontrolirano roditeljstvo, ovako imamo gomilu kopiladi po školama... |
|
|
|
|
|
|