Autor |
Poruka |
mr.hoax Ukupno postova: 27 Spol: Nebitno
|
mvarga je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ne razumijem zašto prolijevanje žuči. Ja sam to više shvatio kao davanje potrebne potvrde onima koji taj posao radi i razumiju se u njega ali nemaju potrebne kvalifikacije pa im Zavod omogućuje d dođu do papira. Znači znanje će imati, papir im treba. Zato mislim da je ova prekvalifikacija dobra stvari da ih bar primaju više.
|
e vidis a ja nevidim razloga uvodenja druge institucije koja ce davat mogucnost za to. postoji Tehnicka skola, smjer: tehnicar za racunalstvo. pa nek ljudi idu, zasto mi moramo 4 godine? a oni ne? imao sam i ja znanje u 8 razredu, ne kao sad, ali imao sam ga. zasto nisam isao 3 mjeseca na tecaj? |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
mr.hoax je napisao/la: ›
Ne razumijem zašto prolijevanje žuči. Ja sam to više shvatio kao davanje potrebne potvrde onima koji taj posao radi i razumiju se u njega ali nemaju potrebne kvalifikacije pa im Zavod omogućuje d dođu do papira. Znači znanje će imati, papir im treba. Zato mislim da je ova prekvalifikacija dobra stvari da ih bar primaju više.
|
e vidis a ja nevidim razloga uvodenja druge institucije koja ce davat mogucnost za to. postoji Tehnicka skola, smjer: tehnicar za racunalstvo. pa nek ljudi idu, zasto mi moramo 4 godine? a oni ne? imao sam i ja znanje u 8 razredu, ne kao sad, ali imao sam ga. zasto nisam isao 3 mjeseca na tecaj?
|
Mogao si upisati gimnaziju pa se prekvalificirati u stogod ;-) |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
mr.hoax Ukupno postova: 27 Spol: Nebitno
|
bazooka_joe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
e vidis a ja nevidim razloga uvodenja druge institucije koja ce davat mogucnost za to. postoji Tehnicka skola, smjer: tehnicar za racunalstvo. pa nek ljudi idu, zasto mi moramo 4 godine? a oni ne? imao sam i ja znanje u 8 razredu, ne kao sad, ali imao sam ga. zasto nisam isao 3 mjeseca na tecaj?
|
Mogao si upisati gimnaziju pa se prekvalificirati u stogod ;-)
|
slazem se srednje tehnicke su skroz nepotrebne, treba ostavit samo gimnazije i tečajeve |
|
|
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
|
kad izbaciš nastavu iz tjelesnog, vjeronauka,hrvatskog itd. dobiš taman 3 mjeseca stručne nastave |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
ne kontam što se svi pjenite
ta prekvalifikacija ma to vam je ubitbože smiješno
legica koja nije sama znala otvoriti acc na yahoo i nije znala kako se izlogirati(pa mene zove na mob iz informatičkog kabineta) ide na to shranje
ja ne govorim ništa o kvaliteti nastave jer u ovome trenu nisam u to upućena nego govorim o njenom informatičkom znanju i ona će kao dobiti certifikat
hm da... jedva čekam prvi tren kad joj se pojavi problem teži od promjene fonta u wordu )ni facebook si nije znala otvoriti pa je bilo, de pomozi )
ne vidim razloga za toliko pjenjenje, neka ljudi odu, poberu lovu, ionako ćame u kući, a kad dođu na razgovor za posao bit će ZDRAVO, mrš kući
p.s. npr ona ne zna da bi bilo dobro updatati antivirusni progam, pa se čudi zašto joj se nakupilo na kompu virusa, trojanaca, bugova i pita mene jel' valja onaj njen program što je instalirala prije 4 godine
sretno
samo žao mi je što ljudi koje takve stvari zanjimaju nisu vidjeli taj natječaj |
|
_________________ ► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll
SVI SMO MI VUCO |
|
|
|
eddie Ukupno postova: 31 Spol: Nebitno
|
Nandino je napisao/la ( Pogledaj post): ›
internetskog programera, servisera računala i sistemskog mrežnog administratora
Dok traje osposobljavanje (1-3 mjeseca), nezaposleni prima 1.600 kuna novčane naknade
|
Ovo je šala jel tako?! Idu 3 mjeseca u školu (ja sam išao 4 godine i dalje idem), dobivaju 1600 kuna (moji su tolko trošili na mene u srednjoj a sad da nepričamo). da bi bili ono za što se ja školujem i *ebem 10 godina? a oni za 3 mjeseca. Nevjerovatno
|
LUPETAŠ bezveze,oni koji su se prijavili morali su proći dodatna ispitivanja.tj.imali su test iz osnove.Ne, je ne idem na to, ali znam curu koja ide.
Tko tebe tera da se ti školuješ,možeš se lijepo prijavit na biro i idi i ti na tečaj,vjeruj mi ne treba ti nikakva veza. |
|
|
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
Za početak ga tjera Primorac jer će srednjoškolsko obrazovanje biti obavezno (ako već nije). Osim toga, kakve su to izjave "Tko ti kriv!"? Ako ćemo razgovarati na toj razini, ajmo onda uzeti albansko državljanstvo.
Nisam protiv prekvalifikacija, ali mislim da treba pronaći model prema kojemu će se jasno razlikovati osobu koja je išla nekoliko godina u školu za jedno zanimanje od one koja je za isto zanimanje "osposobljena" u roku od 3 mj. |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
|
rekao je da je išao 4 godine i dalje ide,znači ide na FAX a to nije obavezno.
Gdje sam ja rekao "Tko ti kriv!"
Razlikuje se osoba koja ja prošla sva živa školovanja i koja je završila tečaj,barem ja razlikujem.
Ja sam završio srednju školu i sad isto idem za prekvalifikaciju za zavarivača i primjetio sam na nastavi ko je završio nekakvu školu a ko nije,to se primjeti... |
|
|
|
|
|
josephine01
|
Mislim da u Emši postoji smjer vezan za informatiku. Mislim da je mehatroničar. Ako se varam, ispravite me.
Još je bolji primjer ako ako mr.hoax ide na fakultet. Dakle, trebalo bi poticati tečajeve i studentima poručivati kako je studiranje uzaludno tošenje vremena.
Drago mi je što ti razlikuješ osobu koja je završila školu, od one koja je završila tečaj, ali administracija i birokracija ih ne razlikuju. O tome pričam. |
|
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
eddie je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Razlikuje se osoba koja ja prošla sva živa školovanja i koja je završila tečaj,barem ja razlikujem.
Ja sam završio srednju školu i sad isto idem za prekvalifikaciju za zavarivača i primjetio sam na nastavi ko je završio nekakvu školu a ko nije,to se primjeti...
|
...ovdje se ne radi o razlici koju ti osjetiš na prekvalifikaciji...ovdje se radi da u konačnici, odnosno pri zapošljavanju poslodavac neće gledati jesi li ti završio 3mjesečnu prekvalifikaciju ili četverogodišnju školu za zavarivača....ili sva živa školovanja i tečaj recimo za internetskog programera...totalno podcjenjivanje onih koji su potrošili živce i godine i novce.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
|
anakonda je napisao/la: ›
eddie je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ja sam završio srednju školu i sad isto idem za prekvalifikaciju za zavarivača i primjetio sam na nastavi ko je završio nekakvu školu a ko nije,to se primjeti...
|
...ovdje se ne radi o razlici koju ti osjetiš na prekvalifikaciji...ovdje se radi da u konačnici, odnosno pri zapošljavanju poslodavac neće gledati jesi li ti završio 3mjesečnu prekvalifikaciju ili četverogodišnju školu za zavarivača....ili sva živa školovanja i tečaj recimo za internetskog programera...totalno podcjenjivanje onih koji su potrošili živce i godine i novce....
|
Znam ja to,sve mi je jasno ali ne treba zato napadat osobe koje idu na to,već sam rekao ,mogu svi(ako misle da će se tako prije zaposlit s manje znanja)
Imam prijatelja koji je dipl.ing.stočarstva i usred slavonije se ne može zaposlit zato što nema vezu,dok neki tatin sin može i bez škole,sve je to meni jasno,nažalost tu se ništa ne može,takvo je društvo postalo. |
|
|
|
|
|
josephine01
|
Nitko ne napada osobe koje idu na tečajeve, ali nitko ne treba niti osobama koje su odlučile 4-5 godina života potrošiti na fakultet govoriti "Tko tebe tera da se ti školuješ, možeš se lijepo prijavit na biro i idi i ti na tečaj."
A možda je društvo, između ostaloga, postalo takvo kakvo je upravo zbog toga što je, očito, jednaka težina srednje škole i tečaja. |
|
|
|
|
|
znaš što,briga me...svako se bori za sebe. |
|
|
|
|