Autor |
Poruka |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Nije mi jasno zasto svi Hrvati toliko zele biti gradjani?!
Da pojam grada za sobom ne veze bulumentu administracije, i ja bih bio za to da se svako mjesto proglasi gradom. Dodijelio bih im i bulu, dvije...
Ali, ako to za sobom vuce neizdrzivo mnozenje cinovnika, gradonacelnika, njihovih zamjenika, sekretarica [yuppie-hrvatski: asistentica], sekretaricinih sekretarica, sluzbenika i njihovih zamjenika i sekretarica - onda sam protiv toga da se i mnogi danasnji gradovi nazivaju gradom...
Znaju li (obicni) stanovnici Cepina koje bi bile stvarne promjene za njih da je Cepin grad? |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
c-192
Ukupno postova: 268 Spol:  Muško
|
[quote="Leteci mungos"]
mislim da je u ovoj priči najbitnije dobiti gradonačelnika sa svim povlasticama koje slijede, a "građani" neka plaćaju... |
|
|
|
|
 |
drago501x Ukupno postova: 10 Spol:  Nebitno
|
 Puno toga treba još riješiti za status grada : kao što je : vlastiti autobusni i željeznički kolodvor - sa nižim prijevozom do osijeka i okolnih sela od osijeka koji bi se zvao ČPP , vlastiti deponij za odvoz smeća, više ambulatnih kola ( bar 5 ), vlastito kazalište ( može se i postojeće kino obnoviti ), još širi i veći Čepin, Tvornica za proizvodnju mlječnih proizvoda, Tvornica za proizvode od žitarica, tipa bivša sloboda, znači više tvornica i općenito proizvodnje, da ne nabrajam. Zatim , koji park više, riješiti biciklističku stazu , Od Vuke, preko Čepina do Osijeka i sl.  Riješiti bolnicu, pa makar i do 100 bolesnika. Riješiti bar dvije srednje škole, po potražnji zanimanja najinteresatnije, npr. Obrtnička ( u kojoj mogu biti zanimanja, manje više sve što se tiče obrtništva ) i Poljoprivredna za prvu ruku. Dakle dalo bi se još štošta tu riješiti do statusa grada, da ne nabrajam dalje, pa možda bolje davati prijedloge nego komentare, možda se nešto od toga i ispuni, tko zna...
|
Netočno. Grad ne treba imati niti srednju školu niti vlastite autobusne i željezničke kolodvore, ne znam odakle izvlačite uopće takve nebuloze. Kao ni kazalište, bolnicu. Zašto raditi srednju školu, za koga kada u Osijeku ne postoji problem prenapučenosti škola, tko bi onda išao u te škole? Vidim da je i kazalište u Osijeku, kao i bolnica jako moderna i nije nikad u minusu.
A da bi trebalo tvornica - to bi trebalo, ne samo u Čepinu, svugdje. Preduvjeti postoje - gospodarsko-poslovna zona je osmišljena i prvi objekat u njoj radi, pogodan prometni položaj postoji.
Nije mi jasno zašto Hrvati vole toliko pljuvati po svemu, to je izgleda in, ipak je lakše popljuvati nego nešto napraviti.
|
...................................................................................................
Točno je da bi bio status grada , ne treba ovo sve nabrojano, ali je činjenica da Osječanima od iste plaće , istog radnog mjesta ostaje više novaca u džepu i više vremena zbog prijevoza koji košta 500 kn i dva sata manje na raspolaganju zbog putovanja, pa sad zamislite tko ima tri đaka kolko to sve košta.
( sva sreća pa općina Čepin dio karte sufinancira,al dokle će to ćemo još vidjeti ) te sam više iz tog razloga nabrojao, al zbog čega i ne, za boljitak sviju nas, a najviše Čepinu.. Jasno je da Osječanima ovo sve netreba, kad već imaju...
A jedino rješenje , bar što se tiče Čepina za "obaveznu srednju školu" je srednja škola u "Gradu" Čepin.
p.s.
Ako Čepin nedobije status grada, a vjerojatno ni neće, bolje mu je da se pripoji gradu. Al što ćeš kad i Čepin ima svoju povijest... |
|
|
|
|
 |
drago501x Ukupno postova: 10 Spol:  Nebitno
|
[quote="c-192"]
A čuj ak ispune sve ovo, odnosno ono što sam naveo u postu, neka im  |
|
|
|
|
 |
nagy Ukupno postova: 30 Spol:  Nebitno
|
Nije mi jasno zasto svi Hrvati toliko zele biti gradjani?!
Da pojam grada za sobom ne veze bulumentu administracije, i ja bih bio za to da se svako mjesto proglasi gradom. Dodijelio bih im i bulu, dvije...
Ali, ako to za sobom vuce neizdrzivo mnozenje cinovnika, gradonacelnika, njihovih zamjenika, sekretarica [yuppie-hrvatski: asistentica], sekretaricinih sekretarica, sluzbenika i njihovih zamjenika i sekretarica - onda sam protiv toga da se i mnogi danasnji gradovi nazivaju gradom...
Znaju li (obicni) stanovnici Cepina koje bi bile stvarne promjene za njih da je Cepin grad?
|
Ako će zapošljavanje još xyz čovjeka dovesti do toga da se za skoro svaki papir ne mora više ići u OS, onda neka ih zaposle.
Ništa od obvezne srednje škole, HDZ se razračunava s Primorčevom ostavštinom. Sumnjam da će se Čepin ponovno pripojiti Osijeku, prije će se dogoditi to da će se ove okolne manje općine pripojiti Općini Čepin. |
|
|
|
|
 |
c-192
Ukupno postova: 268 Spol:  Muško
|
čepin kao središte neke veče općine mi se čini ok, ali ga kao grad ne mogu zamisliti!!
ljudi pa to je pravo pravcato selo sa svim svojim elementima bez obzira na broj stanovnika, trg i štatijaznam što sve treba jedno naselje imati da bi dobilo status grada! |
|
|
|
|
 |
hengl Ukupno postova: 234 Spol:  Nebitno
|
Hoće se gradonačelnik grada Čepina birati neposredno na izborima ili u dvoboju pištoljima? |
|
|
|
|
 |
BARTLEBY
Ukupno postova: 116 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
|
|
_________________ "Od svega što sam izgubio, razum mi najviše nedostaje"
"Nije li politika zapravo samo vještina da se laže u pravom trenutku...”  |