Sve u svemu - ja tvrdim da je autorica u krivu. Govori o "Balkanskom mentalitetu"
bježimo s tog područja (iako je jugoistočna Europa, u koju smo svrstani, samo ublaženi izraz za Balkanski poluotok), u duši, onako po mentalitetu, tipični smo Balkanci. A koliko god volimo malo falsificirati i iskrivljavati povijest, mentalitet ne možemo tek tako prebrisati.
I za to joj je dokaz sukob navijača i divljanje - a takvog divljanja ima svugdje ,ne samo na Balkanu ! Možemo mi pričati o nekakvom balkanskom mentalitetu - ali ako divljanja ima svugdje ,onda ne mogu samo Balkanci imati copyrights na njih.
Govori o Švicarskoj kao uređenoj zemlji i za to joj je dokaz zabranjivanje Thompsona - a s druge strane 10 puta luđi od Thompsona tamo organiziraju koncerte ,Švicarce se stalno proziva zbog njihovog rasizma i netrpeljivosti prema drugima (tamo ima kafića u koje stranci ne smiju ući) ,Švicarce normalan svijet proziva zbog pružanja utočišta nacistima ,pritišće ih i SAD-e i Njemačka zbog niskih kriterija i dopuštanja svakom s novcem da tamo nađe svoj utočište...Ja tvrdim da nije uređena zemlja(ili barem da Švicarci nisu bolji od nas) ,dao sam svoje argumente ,tko misli da je zabranjivanje jednog pjevača dokaz za bilo što - nek misli. Svatko ima pravo na svoje zaključke. |