Autor |
Poruka |
snaša
Ukupno postova: 820 Lokacija: 7 km od centra Spol: Žensko
|
Prosvjedi djeluju neorganizirano, ljudi na prosvjedima izgubljeno, ne znaju riješenje problema niti imaju konkretne prijedloge..to nije razlog da ne dođem u subotu... i kao što piše blackbloc
Citat: ›
..ne mozes ti godinu dana mahat cvijecem kad nemas sta jesti.oni mogu cekati, mi ne mozemo.stjerani smo u kut.
|
Podržavam onih 9 točaka don Grubišića. To mi sad jedino ima smisla. |
|
_________________ Niti jedan dokaz ne podupire tezu da je život ozbiljan. |
|
|
|
vice1981 Ukupno postova: 26 Spol: Nebitno
|
Leteci mungos je napisao/la: ›
Odlicno pitanje. Jucerasnji prosvjed u Osijeku i danasnji NU2 je samo naglasio potrebu razjasnjavanja i profiliranja prosvjeda.
Mladi Pernar protestira iz nekih svojih razloga koji bi se mogli svesti u promjenu politickog okruzenja kroz prijevremene izbore. Do izraza su dosle i njegove politicke aspiracije, ali i nezrelost kad su politicka stajalista i istupi u pitanju. Prateci njegova izlaganja na webu, moze se zakljuciti i da im poprilican problem s ovladavanjem vlastitog ega i velicine.
Branitelji, odnosno "branitelji", odnosno neoSUBNOR za cilj ima zadrzavanje stanja u kojem su ratne zasluge "svetinja", a ljudi koji u ratu sudjelovali, kao i njihove (sada vec po drzavu iznimno opterecujuce) privilegije - nedodirljivi.
Kolika je je razlika u motivima prosvjednika moglo se vidjeti i u danasnjem izravnom okrsaju i neslaganju one dvije ribe iz Trogira i Pernara. Netrpeljivost.
Jasno, one prosvjeduju, jer nemaju posla i misle da je za sve kriv nekakav izmisljeni "progon hrvatskih branitelja". Niti trenutka nisu pomislile da su mozda upravo braniteljske privilegije ono sto ovu zemlju gura u ponor. Njima smetaju i odgovornima smatraju "fine gradske momke", kakvim se Pernar predstavlja u svom plavom pulovercicu i kosuljici.
Stotine tisuca radno sposobnih na drzavnoj sisi i iznadprosjecnim zivotnim standardom (za radno sposobne osobe koje ne rade, ali i u odnosu vecine onih koji rade) - to si ni jedna Amerika nije mogla dozvoliti.
S trece strane, a njihov predstavnik u emisiji nije bio, su vandali i oni kojima su prosvjedi odlicna prilika za dokazivanje. Ekipa koja samo ceka povod za sranje, za sukob s onima kojima posvecuju svoje ACAB grafite.
Dakle, dijametralno suprotni interesi prosvjednika. Niti jedna od skupina ne nudi nikakva jasna i izvediva rjesenja, nego naprotiv - uglavnom traze jos privilegija, jos prava, jos izdanaka bradavica drzavne sise. Kao da u ovoj drzavi novac raste na drvecu.
Slicno se dogodilo i u Osijeku. Na prosvjedu dosta ljudi, ali vidno najvise osoba odjevenih onako kako se odijevaju navijaci. Neka, i clanovi navijackih skupina imaju pravo prosvjedovati kao i svi ostali. Ali, jedno je prosvjedovanje radi opioljivih motiva, a nesto sasvim drugo kad se u svim potezima osjeti potpis tocno odredjene politicke opcije. Ti navijaci bi, da imalo razmisljaju o svijetu oko sebe, trebali prvo prosvjedovati u Wilsonovoj, s pitanjem gdje su pare od Vidinog transfera i zasto ce gradjani Osijeka morati placati zamjenu umjetne trave (koja kosta nevjerojatnih 1,4 milijuna kuna!).
U Osijeku je prosvjed slicio Malnarovoj Nocnoj mori garnirano HDSSB-ovskom retorikom. Uz izuzece tog Ivana organizatora, oko "govornice" su se motali uglavnom razni slucajevi s drustvene margine. Zasto prosvjednici nisu gadjali i sjediste HDSSB-a, kad se zna tko je godina tresao i haracio ovim prostorima, upravo kroz HDZ?!
Iako podrzavam pravo svakog na prosvjedovanje, na sljedecem prosvjedu ne mislim sudjelovati, jer se sada sasvim jasno da se radi o jasnoj i nedvojbenoj politickoj manipulaciji osoba koje su do jucer s HDZ-om dijelili iste novce, iste plave kuverte, unistavajuci Osijek, osjecko gospodarstvo izvlacenjem novaca iz zupanijskih i gradskih tvrtki.
Svim celnicima prosvjeda je zajednicko jedno - euroskepticizam. Branitelji Europu vide kao prijetnju, kao nesto sto ce natjerati i "macehe" poput Jadranke na niveliranje razine brutalnih i napuhanih privilegija. Ulazak u EU predvidja i provedbu prava, a to nikako ne ide s ideologijom po kojoj su svi branitelji postali svete krave, abolirane i od kaznenog progona za stvari kao sto su ratni zlocini.
Pernar, kao nekakav Chavez, tripa na nacionalizaciju i cahurenje.
Tzv. "navijacima" ne odgovaraju europski navijacki standardi. Uostalom, bas je neki nogometni cica nekidan rekao da ce RH biti izbacena iz nogometnih asocijacija zbog divljanja navijaca.
Navijaci upregnuti u lokalno politicko uzde samo provode zamisao svojih lokalnih serifa, koji se EU boje kao vrag tamjana. EU opet nosi standarde kontrole potrosnje i kolanja novca, nesto sto ce im smanjiti manevarski prostor pri pljacki iz javnih poduzeca.
Ukratko... malo je onih na tim prosvjedima s kojima dijelim misljenje o tome sto i kako promijeniti. Zbog svega toga, na sljedecim prosvjedima ne mislim sudjelovati, jer to ne samo da nisu prosvjedi koji se bore za moje ideje, nego prosvjedi koji se bore za ideje koje smatram iznimno losima.
Naravno, svatko ima pravo odluciti za sebe.
|
Lega mozda si u pravu u vezi toga da su branitelji opterecujuca stavka na budget drzave, ali jesi li se zapitao da li bi ti bio tu da nije njih bilo? Dali tebi ista znaci sto su oni ginuli da bi ti mogao imati zivot i buducnosz u RH..
Ja mislim da mozda dobivaju malo prevelike privilegije i trebalo bi malo to urediti ali ne bi se trebalo ponasati prema njima kao sto su se ponjeli u slucaju Purda... Zbog nekih izjava potpisanih pod prisilom oruzja i tko zna cega jos.. sramota je da drzava nije stala na njegovu stranu istog trena kad je uhicen a kamoli sto se covjeka koji je 3 godine na tjeralici nije obavjestilo o tome... I sto se tice pernara mozda si u pravu nezrel je ali ja iskreno prije bi glasao za njega nego za ovu gamad koja si ces guzicu gore i salje nas da cuvamo ovce |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
vice1981 je napisao/la: ›
Lega mozda si u pravu u vezi toga da su branitelji opterecujuca stavka na budget drzave, ali jesi li se zapitao da li bi ti bio tu da nije njih bilo? Dali tebi ista znaci sto su oni ginuli da bi ti mogao imati zivot i buducnosz u RH..
|
Lega, gdje bi bio svijet da nije svakog od nas?! Gdje bi bio svijet da nije pekara koji svakog dana peku kruh? Gdje bi bio svijet da njie vozaca tramvaja, policajaca, lijecnika, vatrogasaca, novinara, upravljaca kranovima, zidara, minera, rudara?! Znaci li tebi sve ono sto oni svakodnevno rade?! Gdje bi nam bila buducnost bez njih?!
Znaci li to da svima njima trebamo dati mirovine? Da svi radno sposobni medju njima trebaju zivjeti na grbaci drzave i ostalih koji rade i placaju poreze?! |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
|
Leteci mungos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
Lega, gdje bi bio svijet da nije svakog od nas?! Gdje bi bio svijet da nije pekara koji svakog dana peku kruh? Gdje bi bio svijet da njie vozaca tramvaja, policajaca, lijecnika, vatrogasaca, novinara, upravljaca kranovima, zidara, minera, rudara?! Znaci li tebi sve ono sto oni svakodnevno rade?! Gdje bi nam bila buducnost bez njih?!
Znaci li to da svima njima trebamo dati mirovine? Da svi radno sposobni medju njima trebaju zivjeti na grbaci drzave i ostalih koji rade i placaju poreze?!
|
Lega de se malo uozbilji nemozes usporedjivati pravljenje kruha i veznju tramvaja sa time da si u rovovima i da letci lete oko glave... to je cisto banaliziranje..
Sve su to divni poslovi i da u pravu si da nema njih nebi imali puno toga ali lega jedno je rat drugo posao... |
|
|
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Lega de se malo uozbilji nemozes usporedjivati pravljenje kruha i veznju tramvaja sa time da si u rovovima i da letci lete oko glave... to je cisto banaliziranje..
Sve su to divni poslovi i da u pravu si da nema njih nebi imali puno toga ali lega jedno je rat drugo posao...
|
Osim ako ne razgovaramo o onima koji su radili za vrijeme rata neke od tih poslova, i nisu u mirovini. A letili su im i meci i granate oko glava i svega ostalog. Treba biti realan. Hrvatska je zatrpana lažnim mirovinama i kojeka-kvim drugim besmislenim privilegijama zbog kupovanja socijalnog mira. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol: Nebitno
|
simo031 je napisao/la: ›
Sve su to divni poslovi i da u pravu si da nema njih nebi imali puno toga ali lega jedno je rat drugo posao...
|
Osim ako ne razgovaramo o onima koji su radili za vrijeme rata neke od tih poslova, i nisu u mirovini. A letili su im i meci i granate oko glava i svega ostalog. Treba biti realan. Hrvatska je zatrpana lažnim mirovinama i kojeka-kvim drugim besmislenim privilegijama zbog kupovanja socijalnog mira.
|
Kad smo već kod prosvjeda, ako itko organizira protu-povlastičarski prosvjed, čiji će cilj biti revizija braniteljskog statusa i svih povlastica generalno, o takvom bi prosvjedu mogli razgovarati.
Dotad će obični Hrvat i dalje plaćati najveće poreze u Europi i zaduživati se svake godine da bi to financirao.
Meni je žao da su branitelji sami potpuno devastirali "dignitet" Domovinskog rata, dozvolivši da ih se namnoži preko 500.000, i da u ogromnu mirovinu ode njih nepoznato mnogo, ali što je tu je, obični Hrvati tu ne mogu ništa. Zadnji put kad se netko usudio pitati za status (Račan), branitelji su pokušali državni udar na splitskoj rivi (došlo ih je, navodno 250000). Kako ih se sada na rivi skupilo 1000-2000, sasvim je jasno, Purda nikog ne zanima, u pitanju su novci, a Hdz je svoju misiju kupovine braniteljskih duša povlasticama u potpunosti ispunio. |
|
|
|
|
|
|
W.M. Felt je napisao/la: ›
|
Osim ako ne razgovaramo o onima koji su radili za vrijeme rata neke od tih poslova, i nisu u mirovini. A letili su im i meci i granate oko glava i svega ostalog. Treba biti realan. Hrvatska je zatrpana lažnim mirovinama i kojeka-kvim drugim besmislenim privilegijama zbog kupovanja socijalnog mira.
|
Kad smo već kod prosvjeda, ako itko organizira protu-povlastičarski prosvjed, čiji će cilj biti revizija braniteljskog statusa i svih povlastica generalno, o takvom bi prosvjedu mogli razgovarati.
Dotad će obični Hrvat i dalje plaćati najveće poreze u Europi i zaduživati se svake godine da bi to financirao.
Meni je žao da su branitelji sami potpuno devastirali "dignitet" Domovinskog rata, dozvolivši da ih se namnoži preko 500.000, i da u ogromnu mirovinu ode njih nepoznato mnogo, ali što je tu je, obični Hrvati tu ne mogu ništa. Zadnji put kad se netko usudio pitati za status (Račan), branitelji su pokušali državni udar na splitskoj rivi (došlo ih je, navodno 250000). Kako ih se sada na rivi skupilo 1000-2000, sasvim je jasno, Purda nikog ne zanima, u pitanju su novci, a Hdz je svoju misiju kupovine braniteljskih duša povlasticama u potpunosti ispunio.
|
A povlastice saborskih zastupnika ne bi dirao ha? mislis li da su oni zasluzili vise od branitelja?
ja nisam branitelji u obitelj nemam takvog mislim na onu blizu, ali me uzrujava taj stav prema njima, ima ih da koji su zbog para odjednom postali branitelji i veliki hrvati ali nemozes te gadove svrstavati sa onima koji su stvarno bili u rovovima..Mislim da ti koji su ginuli zasluzuju vise od onih koji sjede u saboru i ponekad se sjete nesto reci a da ne govorim o praznim klupama koje svakodnevno vidjam na tv-u.. Iskreno da opet izbije rat ja bi se prvi pokupio i otisao za koga da ja ginem? Za one idiote u saboru i njihove guzice i imovinu nepada mi napaet! vjerujem da kad bi opet izbio rat hrvati bi znali na koga prvo da pucaju... |
|
|
|
|
|
|
|
Aj slazem se sa tobom zatrpani smo sa laznim mirovinama ali tko je to omogucio? tko je bio na vlasti ? kako se to moze promjeniti?
Ja mislim svrgavanjem hdz-a pa ko dodje neka nesto ucini u vezi toga, ako ne opet cemo svrgavati vlast sve dok se vec jednom ne shvati da se nemoze ljude tretirati kao stoku..
|
|
|
|
|
|
|
Tomislav1970
Ukupno postova: 53 Lokacija: Višnjevac Spol: Muško
|
Zna se točno tko je branitelj i tko je mogao postati odnosno dobiti status istog.Zakon koji to omogućuje, odnosno oni koji su ga i napravili te je velika većin iskoristila na naćin da "u istom pronađu rupe kojih ima u svim zakonima koji su doneseni i nisu točno decidirani". O tzv. bojci od 500.000 istih možemo samo rezignirano tvrditi/znati da je prenapuhana brojka i max. realna brojka bi bila cca 300.000 koja se i vrtila negdje 96/98 god te sve što je poslije pobrojano je iz političkih razloga kako bi se stvorilo veliko/poslušničko biračko tijelo vladajućih što su i uspjeli.Uspjelo im je i sljdeće zavaditi i razjediniti branitelje na način što su omogučili osnivanje kojekakvih udruga u velikom broju cca 900+ ako se dobro sjećam da sam negdje pročitao, koje nikome nisu na čast, jer ih je velika većina na državnim jaslama i nesluži nićemu(služi na izborima podupirući vladajuću vrhušku samo to im je cilj).
Narod je općenito razjedinjen neimaštinom,nezaposlenošću,neprimanjem zarađenih plaća,ogorčenošću viđenim svakodnevnim problemima,nemogučnošću zapošljavanja kako sebe tako i svoje djece,nesigurnost i dr. problemima koje ih tište, a nevidi se da će skoro i biti bolje.Odatle se i stvorio revolt kao i ovi prosvjedi te je "braniteljski samo bio dobar povod glede nečinjenja onih koji su na vlasti te su dopustili da se desi "slučaj Purda-Marić" kao i sveukupna situacija u državi koja je katastrofalna" koja se ponijela mačehinjski prema svom narodu, te nisu samo branitelji u pitanju tu su i seljaci,radnici i ini koji su obespravljeni.
Sve u svemu veliki je problem koga izabrati i kome ukazati povjerenje nakon ovoga što je prethodna i sadašnja vlast učinila narodu.
Veliki je problem odakle početi čistiti i pokušati barem nešto napraviti, a da ima svrhu na naćin da se okrenemo budučnosti i pokušamo se vratiti na pravi put, odnosno priznati pogreške, one koji su griješili sankcionirati i pokazati dobru volju da se krenulo u neki pomak na bolje, tj. da se ima volje raskrstiti s prošlošću i promašajima. |
|
|
|
|
|
|
|