Autor |
Poruka |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Ovo je mentalni sklop patološki zaluđenog stranačkog vojnika. Da samo prima lovicu za stranački rad, vjerojatno ne bi ovako revnosno pisao po forumima. Ne zaboravimo, ovaj Mrki medo još nam je jučer objašnjavao da je pisanje po forumima nevažno i minorno, ali eto ga odmah drugi dan, u obranu svoje stranačke kamarile.
Dakle, jednog tu Hdssb-ovca ne pogađa da Osijek nestaje velikom brzinom, on je zadovoljan da postoje i drugi gradovi koji nestaju. Nestajanje stanovništva, njemu i njima, valjda je neminovan proces, i vlast tu ne može ništa. Eto, forumaši, ovakvi nam vladaju gradom, a nekima je šokantno što ljudi odlaze.
Sugrađani budite sretni - ne propadamo samo mi - to je valjda poruka koju će nam slijedećih dana servirati niskopozicionirani stranački poslušnici. |
|
|
|
|
 |
hihmih Ukupno postova: 225 Spol:  Nebitno
|
Ajmo dosta više sa šokiranjem i upotrebom uskličnika na ovom portalu.Svaki treći članak vam je šokantan ,dižete tenzije i informirate pretenciozno bespotrebno.Očekivani rezultati i ništa više.Svima je jasno zašto je broj stanovništva u padu.Samo onima koji neče i ne žele shvatiti zašto tako je šokatno. |
|
|
|
|
 |
Vilenjak Ukupno postova: 442 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
(umirem od smijeha)
pa dobro, uvazena Redakcijo, cemu ovakva panika? ste u stanju barem procitati ono sto navodite kao dokaze sokantnih palanackih kompleksa?
Citat:
ukoliko se trendovi kretanja broja stanovnika u Osijeku i Zadru nastave, Zadar bi mogao prestići Osijek po broju stanovnika i prije sljedećeg popisa stanovništva (2021.).
|
Zadar
2001. -> 69.556
2011. -> 70.674
(+1.118)
...
Osijek
2001. -> 90.411
2011. -> 83.496
(-6.915)
...
2021. Osijek -> 76.581
2021. Zadar -> 71.792
...
p.s.
...
Osijek je poražen, samo je poraz uslijedio nakon rata.
|
neki su gradovi u Hrvatskoj posljednjim ratom puno dobili (npr. Zagreb), a neki puno, puno izgubili (Vukovar, Osijek). generalno, Slavonija je najveci gubitnik. to su cinjenice koje uvijek treba imati na umu kad se diskutira o znacaju Domovinskog rata.
|
|
|
|
|
 |
Mrky007 Ukupno postova: 490 Spol:  Nebitno
|
samo si kratko trebao odgovoriti da je veći pad od Osijeka zabilježila rijeka gdje je tvoj sdp na vlasti od stoljeća sedmog.
Pad je zabilježila i ciejla Hrvatska gdje je na vlasti HDZ.
Samo to si trebao napisati! |
|
|
|
|
 |
dino_bno
Ukupno postova: 1157 Spol:  Muško
|
samo si kratko trebao odgovoriti da je veći pad od Osijeka zabilježila rijeka gdje je tvoj sdp na vlasti od stoljeća sedmog.
Pad je zabilježila i ciejla Hrvatska gdje je na vlasti HDZ.
Samo to si trebao napisati!
|
Kakve veze ima tko je gdje na vlasti? jebla te politika tvoja |
|
|
|
|
 |
hihmih Ukupno postova: 225 Spol:  Nebitno
|
lega ajd prvo razmisli prije nego pišeš.Kod nas nije na vlasti Hdz nego tvoja stranka i izgubili smo broj stanovništva .Šta ti to kazuje? u globalu nije bitno tko je na vlasti jer svi su na gubitku. Znači nijedna opcija ne radi dobro ako čemo biti realni a ne stranački opredjeljeni. |
|
|
|
|
 |
Jack Fate Ukupno postova: 81 Spol:  Nebitno
|
I bez ovakvog dramatiziranja, vasi clanci uglavnom zvuce dovoljno tragicno, sokantno, sablaznjivo i senzacionalno lose  |
|
|
|
|
 |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
E sad da je još izračunati prosječnu plaću o Osijeku s obzirom da se broj stanovnika smanjio. |
|
_________________ U svakom kukolju ima i žita. |
|
|
 |
FunkyLady Ukupno postova: 613 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Zbilja ne vidim što je tu toliko šokantno, prije bih rekao da je sasvim očekivao s obzirom na političku i gospodarsku klimu koja ovdje vlada. Svi koji su mogli su vjerovatno otišli.
Šokantno bi bilo da se recimo povećao broj stanovnika.
|
Upravo tako... ovo je sve, samo ne šokantno.... |
|
_________________ „Koja se to bit otkriva nakon što svi društveni snovi iščeznu, a čovjek uvidi da su "mogućnosti vjere za njega posve dokinute"? Tijelo. Samo ecce homo, očiti patetični, konkretni čovjek. Jer "jedno je sigurno: meso smo, potencijalne lešine. Kad god uđem u mesnicu začudim se što nisam ondje, umjesto tih životinja."“ |
|
|
 |
zen031 Ukupno postova: 1236 Spol:  Muško
|
Evo ja nisam ničiji stranački vojnik, simpatiziram laburiste, nisam ni za papa i gej paradu, i protiv EU sam.
Razlozi demografskog pada RH, pa tako i Osijeka, su gospodarski, socijalni, ali dobar dio njih leži i u suvremenom mentalitetu. O tome je bilo i bit će govora, ne da mi se sad elaborirati.
Ono što je vidljivo je da su neki fanatično protiv nekih stranaka, a kao kontraargument ne prihvaćaju činjenicu da nije bolje ni tamo gdje su druge stranke.
Ipak, to nas ne bi trebalo uzbuđivati. Kao da je ikad piskaranje po forumima mijenjalo išta; ne, promjene nastaju od akcije. Uzbuđivati bi nas trebale druge stvari. Pa će biti više poleta za rad i napredak. A i više djece.  |
|
|
|
|
 |
chosen
Ukupno postova: 587 Spol:  Nebitno
|
osijek je selendra u kojoj ljudi izumiru koliko je grad zaostao ^^ šta je onda čudno da ljudi nestaju ^^ |
|
_________________ ▲
▲ ▲ |
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Ah, kako je sada cool biti cool na ovu informaciju. Eto, ocekivali smo i gore, ali pad od 8% u 10 godina zapravo neki i ne smatraju zabrinjavajucim.
Kad vam u tih 8% bude 50% prijatelja, onda vam ovo zvuci poprilicno sokantno, zabrinjavajuce i razocaravajuce... |
Zadnja promjena: Leteci mungos; 29.06.2011. 14:39; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
zicer Ukupno postova: 19 Spol:  Nebitno
|
Kao prvo, problem je u malom broju novorođene djece. Dok je ova zemlja bila puno, puno siromašnija, u vrijeme naših roditelja, baka i djedova, rađalo se po petero i više djece. Dakle, nije stvar u novcu, nego u urbanizaciji koja nosi sa sobom nužno smanjenje broja djece.
Kao drugo, zaboravljate da, u odnosu na 2001. godinu, zbog nove metodologije nije popisan popriličan broj Srba koji žive u Srbiji, a ovdje su fiktivno prijavljeni zbog ostvarivanja raznih socijalnih prava. |
|
|
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
Ne znam zašto smo stalno opterećeni nekim Zadrom, kao oni će nas prestići. Pa neka nas prestignu, jača stvar. Mi imamo puno većih problema od gubitka 'titule' 4-tog grada po veličini.
Nije samo egzodus visokoobrazovanog ili bilo kojeg drugog stanovništva glavni razlog tako poraznog rezultata popisa, mislim da je taj rezultat uvelike uzrokovan i niskim prirodnim prirastom.
Osobno poznajem masu ljudi u dobokim tridesetima kojima roditeljstvo nije ni u dalekoj primisli.
No s druge strane, već sam pisao da mi taj trend pada broja stanovnika Osijeka nikako ne korespondira s ekspanzijom stanogradnje u posljednjih 10-ak godina. Možemo vidjeti da i dalje po gradu niču nove stambene zgrade recesiji usprskos. Opet ću se zapitati, pa za koga se pobogu grade ti stanovi ako je stanovnika sve manje i manje.
U Osijeku danas ima znatno više stambenih jedinica nego prije 20-ak godina kada je bilo 20.000 stanovnika više. |
|
_________________ Prijete mi noću, u moju sobu krišom uđu. Nađu me budnog gdje slušam otkucaje sata. Priđu mi tiho dok imam kamen 'mjesto srca i lagano sklope prste oko moga vrata. |
|
|
 |
tux
Ukupno postova: 2376 Spol:  Muško
|
Nekako nisam šokiran brojkama a isto tako i ne vidim u čemu je problem ako nas Zadar prestigne po broju stanovnika. |
|
|
|
|
 |
 |
|