Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Slavoniju MK od likvidacije može spasiti jedino država

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
N.N.
Ukupno postova: 290
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.02.2012. 19:32 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

crveni je napisao/la: Smisao proizvodnje ne spada u socijalnu kategoriju niti u socijalne transfere države. Cilj proizvodnje je zarada. Ako se nešto subvencionira ili sanira iz džepova poreznih obveznika, onda to nije proizvodnja.

Potpuno se slazem. Ovdje govorimo o firmi u drzavnom vlasnistvu i ja sam samo napomenio kako bi po mom misljenju bilo dobro da onda i radi proizvode za ostala drzavna tijela, ako vec nam svoje trziste.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
crveni
Ukupno postova: 457
Post Postano: 23.02.2012. 19:42 
Naslov:  

N.N. je napisao/la :
Potpuno se slazem. Ovdje govorimo o firmi u drzavnom vlasnistvu i ja sam samo napomenio kako bi po mom misljenju bilo dobro da onda i radi proizvode za ostala drzavna tijela, ako vec nam svoje trziste.

Da, ali tko će sanirati dugovanje? Porezni obveznici (opet)? I onda ćemo imati što? Državnu tvrtku koja proizvodi za državu. Proizvode plaćene državnoj tvrtki iz proračuna od (opet) onih koji pune državni proračun. Ukleti perpetum mobile socijalističkog samoupravljanja. Mentalitet prosječnog stanovnika Sjeverne Koreje.

N.N.
Ukupno postova: 290
Post Postano: 23.02.2012. 19:53 
Naslov:  

Ako se zatvori opet se gubitak mora sanirati, opet ljudi idu na biro i dobivaju nekakve novce, a drzavni sluzbenici i dalje dobivaju uniforme od nekog drugog. Ja nisam ekonomist samo sam rekao svoje misljenje. Nema neke pretjerane stete od toga posto nitko tko upravlja tvrtkom ili ce tek doci nece ovo citati Smile

birki
Ukupno postova: 45
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.02.2012. 21:42 
Naslov:  

17.5 milijuna kuna za 290 radnika je oko 5000 kn po radniku mjesecno gubitka. Zasto ti ljudi uopce idu na posao??????

Nagodinu ih lijepo drzite kod kuce i dug po zdravoj logici mora biti manji.

Za placu od 2000kn to pokriva i doprinose pa ce ljudi moci i u mirovinu ko ljudi...

wilson
Ukupno postova: 171
Post Postano: 24.02.2012. 12:42 
Naslov:  

Zanimljivo koliko je već saniranja preživjela od Slavonija , pa otkud toliki dugovi smiješno od te njihove uprave... Hoće li možda netko od odgovorni -u odgovarati za ova nedjela. Vjerojatno bit će neka nagodba .... to je kod nas postalo popularno.

Skoči u forum: