22.01.2015. u 5:00 h
Dobro jutro dragi prijatelji, nama nije dobro jer smo od jutra poceli sa borom za zivot jedne mlade mace. Jucer su sve macke vecerale i bile zivahne i sve bilo ok, jutros budenje u 5 h i hranjenje, medjutim nalazim Brucee kako lezi. Odmah joj izmjerim temperaturu a ona je toliko niska da ni toplomjer nemoze izmjerit. Odmah na termofore i uspijemo je dici do 34 stupnja i pravac veterinaru...
Veterinarka sumnja na FIP, od sinoc do jutros joj se jako napuhao stomak, ima neuroloskih problema, anemija...
Dobila je terapiju 6 boca, infuziju i sada nam preostaje samo cekanje da vidimo sta ce se dogoodit...Nadam se da smo na vrijeme reagirali i da ce se uspjet spasit, medjutim veterinarku jako brinu neuroloski problemi i sanse su jako male...
-----------------------
22.01.2015. u 15:15 h...
Malena je prema svijesti bolje, malo je bistrija, i dalje odbija hranu i nadutost je i dalje prisutna...Nadam se najboljem...
----------------------
23.01.2015. u 20:00
Bruce je od jutros od 7-13 h bila kod veta…Imala je jake neuroloske probleme, bacanja, trzanja…
Dobila je jako puno terapije i odmah infuziju. Anemija prisutna…Gubili smo je par puta i doslovno vracali iz mrtvih…
Jedva joj izvadili par kapi krvi za analizu…Analiza je pokazala da krvna slika nije najbolja…
Od 7-10:30 h je imala svakih 15 minuta napadaje..nakon 10:30 h smo ju lagano sedatirali i smirila se…Tokom dana je stalno na sedativima i mirna je, prisebna ali mamljena…Dobila je antibiotike, sredstva za smirenje, sredstva za bolove…
Veceras oko 19 h se ponovo pocela bacat i cim je dobila malo sedativa odmah se smirila…
Probni test pokazuje da ima FIP medjutim prema nalazima krvi jetra su ok, bubrezi ok I nema temperature sto inace nije u slucaju Fipa…
Sutra ujutro ide ponovo veterinaru, vidit cemo sta napraviti…
Veterinarka joj je u startu dala jako male sanse I vjerovala da nece docekat jutro, I pitala dali da pokusamo.. Posto sam ja protiv uspavljivanja odlucio sam probat, ona pokazuje ogromnu volju za zivotom I pokazala se kao veliki borac..Znam da trpi bolove da joj nije lako, ali kako da joj pogledam u oci I kazem joj da cu joj olaksat bolove jer cu joj oduzet zivot…Tko sam ja da joj oduzmem zivot I spasim je muka…
Vise neznam sta da mislim, iako sam dobio jako puno preporuka da bi ju uspavali ja to nemogu…
Ljecenje ce nastavit I probat cu napravit sve sto mogu da joj olaksam I da pokusamo se izborit.
Predamnom je jos jedna noc gdje cu se lomit, razmisljat I bdjet nad njom razmislajuci dali cinim sve dobro…Nadam se da me razumijete…
Racun za lijecenje u ova dva dana je dosegao vec dosta veliku cifru I ovisno koliko ce trajat terapija bit ce dosta velik… Molim vas nemojte ju I vi zaboravit I pomozite mi da platim njene troskove..Pomoci mozete pozivom na humanitarni broj 060 93 93 93 ili uplatom na racun udruge sa naznakom “za Brucee”. Ona zasluzuje to I moramo joj svi zajedno pokazat da cemo se borit skupa sa njom do kraja…
060 93 93 93
6,25 kn fix/mob poziv
It Jedan d.o.o. 072700700
----------------------------------------
Udruga "Slavonske šapice"
IBAN: HR51 2500 0091 1014 17264
Za uplate iz inozemstva SWIFT je: HAABHR22