Večina navedenih moraju raspisivati javne natječaje za nabavku hrane...
Kako možete biti sigurni da ćete ponuditi najbolje uvjete i pobijediti na natjećajima?
|
Javna nabava ima nekoliko izuzetaka. Ako se radi o istom vlasniku (Županija je vlasnik i osnivač i veletržnice i Županijske bolnice Našice npr.) nema javne nabave. Tako dijelom funkcioniraju i javna poduzeća.
Restorani, hoteli ili krajnji potrošači kupuju gdje žele i nisu podložni javnoj nabavi.
Pučka kuhinja prima donacije bez javne nabave, a licitacija je dio procesa javne nabave.
Stoga ne vidim problem u postupku javne nabave nego prije u količini, kvaliteti i ujednačanosti isporuke robe. Mi tek trebamo početi graditi cijeli sustav. Ali mislim odmah započeti kako bih nakon 4 godine imao sustav koji je donekle uhodan.
Citat:
Citat:
...da će morati službenici ići u kućne posjete teško pokretnim osobama. To su mjere koje ne traže skoro nikakvo ulaganje, a jako puno pomažu onima koji nešto trebaju od Županije.
|
Svjesni smo da i sada u uredima čekamo na bilo kakav „papirić“ predugo, kako onda sa manje zaposlenika slati ih još i u kućne posjete?
|
Dobar dio čekanja je uzrokovan time da nemate jasne upute koje dokumente trebate ponijeti. Kada bi imali za svaki postupak jasno navedene sve dokumente i potrebne obrasce i primjer kako ih ispuniti, skratili bi vrijeme.
Citat:
Možda bi dio rješenja bio ograničiti im (za vrijeme radnog vremena) upotrebu interneta na strogo službene stranice, a blokirati kojekakve privatne „fejsove“, „iskrice“, „forume“, igrice, kladionice i slične skalamerije na kojima gube vrijeme umjesto da rade posao za koji su plaćeni (i to puno bolje od radnika u privatnom sektoru).
|
To je potpuno promašeno. Moj je stav da službenici MORAJU komunicirati putem svih dostupnih kanala s građanima. Zašto ne bi mogli poslati upit putem fejsa kada je uredovno vrijeme, koji obrazac trebate ponijeti i gdje ga možete 'skinuti' ili zatražiti broj telefona?
Dobar Župan ili Gradonačelnik nije onaj koji brani zaposlenima za odlaze na fejs (osim toga skoro svi imaju privatne smart-phone uređaje i nikakve zabrane tu ne pomažu) nego onaj koji ih zaposli u tolikoj mjeri i kontrolira izvršenje poslova da oni nemaju vremena 'fejsirati', 'forumirrati' ili 'iskriti' za vrijeme radnog vremena.
Na mnoga pitanja iz mog programa odgovorit ću u četvrtak, 24.04.2013. godine na predavanju:
Internetom do zarade
u prostorijama mjesnog odbora Sjenjak (robna kuća IPK) s očetkom u 18:00h.
Na primjerima ću pokazati što mislim pod edukacijom i otvaranjem perspektive za mlade i zašto činovnici moraju komunicirati putem društvenih mreža
Ako ne možete doći u četvrtak, možda Vam odgovara neki od ovih termina:
http://miroslav-varga.com/kako-zaraditi-na-internetu/