Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Foto Art Nouveau - Samostalna izložba Marine Filipović Marinshe

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Isis

Ukupno postova: 1211
Spol: Muško Muško
Post Postano: 05.03.2008. 13:20 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Slavonac, ako bojkotiraš Photoshop, drži se analogne fotografije. Digitalna fotografija i je za obradu, barem ako koristiš SLR fotić koji podržava RAW format, koji i je stvoren za vlastitu obradu. Ako si protiv obrade, nemoj koristiti nikakve digitalce jer oni sami u sebi imaju digitalni obradu prema predefiniranim postavkama nekog japanca koji ga je sastavljao. Šta je JPG nego predobrađeni RAW kompriomiran u JPG u unutrašnjosti fotića?
Ako si protiv ikakve obrade, koristi Polaroid i gotovo.

I nije istina da vrhunski fotografii ne koriste obradu, to je proser. I za modnu fotogradfiju, ponavljam, obrada je potrebna.

Zamolio bi te da mi linkaš te malo bolje fotografe koji se ne igraju u Photoshopu jer očito nisam uspio kao ti primjetiti dotične.
Helmut Newton, Ansel Adams i slični se ne računaju jer nisu živjeli u doba Photoshopa...

I da, Marina se bavi bojama, oštrinom i takvim stvarima, a ne manipulacijom kao smanjivanja nosa, povećavanjem očiju, deformacijom već postojećih crta lica...

I poznam Marinu, kao što sam napisao i Marina zna raditi sa analognom crno-bijelom fotografijom tako da ne zaključuj prerano.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mladen.jr

Ukupno postova: 332
Post Postano: 07.03.2008. 14:25 
Naslov:  

Slavonac, krivo si zaključio:
danas se traže obrađene fotke -slijedi--> Marinshe na tržište plasira obrađene fotke
Neka je AA=skup svih publiciranih fotografija. Razmotrimo sada skup "omega" - skup svih fotografija koje je Marinshe ikada napravila. Očigledno je da AA nije = "omega", već je skup "omega" nadskup od skupa AA i u sebi još sadrži skup BB=skup svih neobjavljenih fotografija. Ali i skup BB sadrži sve originale fotografija iz skupa AA (fotografije koje su za arhiv snimljene u RAW formatu i nisu obrađivane, a skup AA su sve objavljene fotke, dakle po uvodnoj pretpostavci i obrađene) pa imamo da je BB="omega".
Kako smo već zaključili da je AA podskup od "omega", tada je i AA podskup od BB, tj. BB je nadskup od AA ili na hrvatskom:"Marinshe je napravila jako puno fotografija od kojih je sve koje je objavila - prethodno obradila, što znači da nisi uopće vidio nijednu fotku koja je namjenjena neobrađivanju i ostavljena kao takva. Kako onda možeš reći da je previše PS-a, ako uzmeš u obzir da nisi relevantan ti nego tržište? Tvoje mišljenje za ovo pitanje ne vrijedi. Osobno sam išao slikati s Marinom na Dunav, ovo što ti kažeš da nedostaje ona ima u malom prstu, ali to ni nije tako komplicirano. Slažem se da se ukusi razlikuju, ali ono što se danas prodaje je PS, Marina je u tome najbolja i još ima oko i smisla za posao(ekonomija), ako ćeš joj ti naručiti neki foto-session i platiti, vjerujem da će napraviti po tvom ukusu."
P.S. Ja idem

Isis

Ukupno postova: 1211
Post Postano: 08.03.2008. 13:48 
Naslov:  

Mlađo, nikad me nisi razočarao. Wink

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: