Autor |
Poruka |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
iako bi volio da sam u krivu, bojim se da je pitanje opravdano. |
|
|
|
|
|
Janis
Ukupno postova: 417 Lokacija: M42 Spol: Žensko
|
Iako nisam iz Osijeka, potrudit ću se doći i voljela bih da mogu nekome pomoći na taj način, jer (na žalost) znam kakav je osjećaj gledati dragu, bolesnu osobu, a biti potpuno nemoćan pomoći mu! |
|
_________________ Of all the things I´ve lost, I miss my mind the most... |
|
|
|
legica_os
Ukupno postova: 4562 Spol: Žensko
|
Janis je napisao/la: ›
Iako nisam iz Osijeka, potrudit ću se doći i voljela bih da mogu nekome pomoći na taj način, jer (na žalost) znam kakav je osjećaj gledati dragu, bolesnu osobu, a biti potpuno nemoćan pomoći mu!
|
Znam kako ti je... |
|
_________________ Sada sam shvatila da ti je bilo teško,dok sam te varala,lagala te sa smiješkom,šta mogu kada sam
takva, rođena sa greškom |
|
|
|
wendy
Ukupno postova: 1104 Lokacija: suicide machine Spol: Žensko
|
Sam postupak zapravo i nije bolan. jedan je način da se iz zjeličnih kostiju iglom za biopsiju uzima koštana srž. To, doduše, uključuje dosta uboda nakon kojih će to područje neko vrijeme biti malo osjetljivo i bolno, ali ništa puno jače nego kad primite injekciju u guzu
Postupak se izvodi pod općom anestezijom, tako da se ne može nazvati bolnim. Jedina "opasnost" je pokoji ožiljak koji bi mogao ostati nakon uboda, no ako je nekome stalo do života druge osobe, to mu neće predstavljati problem. Inače, srž se uzima uglavnom malo iznad stražnjice.
Postupak izdvajanja perifernih matičnih stanica malo je neugodan onima koji se "boje krvi" ali je u pravilu jednostavniji. Slično je dijalizi. Dakle, nekoliko sati se krv davaoca centrifugira i odvajaju se periferne matične stanice, blabla...
Eto, mislim da tu nema mjesta nekom strahu jer ni jedan od postupaka nije opasan ni naročito neugodan. |
|
_________________ “Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live” |
|
|
|
42
Ukupno postova: 252 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Prošao danas vraćajući se s posla Trgom pa da podijelim par fotki uhvaćenih usput...
Akcija u Osijeku...
Ekipa iz šatora...
Bilo je i poznatih...
U akciji...
Logistika...
|
|
_________________ In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
-Douglas Adams, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy |
|
|
|
Osječanin Ukupno postova: 2492 Spol: Muško
|
Koliko sam shvatio, slučajno da nas pozovu da budemo donatori moramo ići u Zagreb u bolnicu. Svaki potencijalni donator može odustati ako ga se pozove.Sam postupak je skoro kao davanje krvi samo što duže traje. A opet sa druge strane, vrijedi se potruditi taj jedan dan ako ćeš nekome život spasiti. Ja dolazim sutra! |
|
|
|
|
|
|
Ima li tko kakvu informaciju koliko se ljudi odazvalo akciji? |
|
|
|
|
|
Leon Admin
Ukupno postova: 4122 Lokacija: space Spol: Muško
|
Osjecani nisu zakazali. U dva dana se prijavilo 1965 potencijalnih donora. |
|
_________________ --
Leon Linde
portal Osijek031.com |
|
|
|
legica_os
|
Leon je napisao/la: ›
Osjecani nisu zakazali. U dva dana se prijavilo 1965 potencijalnih donora.
|
baš mi je drago što sam među njima... |
|
_________________ Sada sam shvatila da ti je bilo teško,dok sam te varala,lagala te sa smiješkom,šta mogu kada sam
|
|
|
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Osijek je grad u kojemu se odazvalo najvise gradjana...
Hrvatski smo rekorderi i dokazano najhumaniji... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
|
Svaka čast Osječani i Slavonci! |
|
|
|
|
|
Don't worry be happy
Ukupno postova: 47 Spol: Žensko
|
i mene zanima koliko je ljudi uistinu spremno donirati koštanu srž? ne samo dati uzorak za tipizaciju - već kad vas pozovu kao potencijalnog donora da se na taj poziv odazovete i pretrpite sve što taj postupak sa sobom nosi.
jest da postoje dva načina uzimanja stanica -jedan iz periferne krvi koji je nalik dijalizi i vrlo elegantan ali istini za volju on se ni ne rabi često. Puno efikasniji i puno bolniji je postupak kojim se koštana srž vadi iz kostiju zdjelice. Jest da se postupak izvodi u općoj anesteziji ali to nije nimalo bezbolno. Koštana srž vadi se debelom iglom iz kosti i to sa mnogo uboda. Oporavak nije jednostavan nije kao da ste dobili injekciju u guzu-jer ipak je to burgijanje po kostima.
zanima me koliko bi ljudi to učinilo iz čistog altruizma za nepoznatu osobu. |
|
|
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
...ja... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
|
|
|
|
legica_os
|
JA...svejedno na koji način... |
|
|
|
|
|
|