Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gdje je Bog danas?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Poll :: Ima li Boga dovoljno?

Da
67%
 67%  [ 37 ]
Ne
32%
 32%  [ 18 ]
Ukupno glasova : 55

Autor Poruka
eldiablo

Ukupno postova: 713
Spol: Muško Muško
Post Postano: 03.07.2006. 11:46 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

DanicaV je napisao/la (Pogledaj post): › @eldiablo,

kad djeca prestanu umirati od gladi, počet ću vjerovati u boga /namjerno sam napisala malo b, jer ako postoji, zločest je/.........
što god pisalo u knjigama.

Dakle o postojanju ili nepostojanju Boga.
Za sve one koji prate dogadjaje u svijetu je jasno da kreacionizam odavno pobijedio evoluciju,( a da ne govorim o darwinizmu.) Postoje povijesni, arheoloski dokazi koji (svi dosada) idu u prilog Bibliji. (krenuvsi od potopa pa nadalje).
Danice posalji svoju krv na analizu genetskog koda (hll-a zapis - nositelji su muskarci ali naravno imaju ga i zene) da se vidi jesi li potomak od Sem-a, Ham-a ili Jafetu. Glavni centra je u Londonu a ima Lab. i u Parizu.
Evo price, recimo da si super siromasna i jedva prezivljavas ali jako zelis djecu, pa rodis si i evo tu si s petero djece bez kruha i odjece i umires od galdi. Djeca te mole za malo hrane a ti nemas da im das i sada ti je Bog kriv sto ti ne posalje hrane jer te on natjerao na razumnu odluku da unatos neimastini imas toliko djece a i nije te naucio raditi niti ti je nasao dobar posao, a muza kojeg ti je odabrao je alkoholicar - pa definitivno je Bog kriv za sve - jel? Dakle tako sam razmisljao dok me pucao pubertet, a mozda si i ti u tim godinama...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
DanicaV

Ukupno postova: 4765
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 03.07.2006. 12:05 
Naslov:  

@eldiablo,

O onima koji se množe k'o zečevi i pri tome imaju sliku Majke Božje iznad kreveta pa ih gledam na tv kako kukaju za pomoć, imam posebno "lijepo" mišlljenje. Jer bih se još trebala sažaliti što su se nekontrolirano seksali.

Znam slučajeve kada ljudi ostanu bez supružnika, desi im se bolest, nesreća, pa se okrenu Bogu i nađu neki svoj mir, a da prije toga nisu bili vjernici (blago rečeno) i to poštujem u mjeri u kojoj im pomaže da nastave živjeti (i pri tome mene ne pokušavaju uvući u kolo). Ali isto tako, netko drugi će izabrati yogu, meditaciju, uključit se u planinarsko društvo, volontirati u nekoj ustanovi, čitati knjige...... bilo što što će mu uravnotežiti život, ali to ne mora biti vjera u Boga. Ok, netko će postati alkoholičar, narkoman, zapustiti obitelj.......

Bog mi nije kriv za sve jer ne vjerujem u njega. Niti dopuštam da mi netko nameće vjerovanje. Pri čemu imam poznanike i prijatelje različitih vjera, koncesija koji znaju da nisam iz priče i poštuju moje stavove.
Jako sam daleko od puberteta.....
Već sam naglasila da možemo na ovu temu samo iznositi mišljenje, ali do konačnog zaključka ima li ili nema Boga, sigurno nećemo doći.
Pod uvjetom da ima Boga, neka odluči što će sa mnom. Pakla se nešto ne bojim.
U odnosu na mnoge "velike vjernike" sav moj grijeh u tome što ne vjerujem.

Ukupno postova: 511
Post Postano: 03.07.2006. 15:24 
Naslov:  

Šta, još ti fali to da vjeruješ pa da budeš bezgrješna. Svaka čast..
možda bi ljudi trebali pokrenuti neki kult u kojem bi tebe štovali...
Sam da se razumije nisam primjetila da te iko želi preobratiti,niti ti itko prigovara što si nevjernica-imam poštovanja prema tome..
Ali evo mene kao vjernika naljute neke tvoje izjave- recimo ono lizači oltara, ako Bog postoji zašto su djeca gladna( zašto bolje ne pitaš ako Bog ne postoji odakle lijepih stvari na ovoj zemlji- odakle ljubav, poštenje, dobrota...), u odnosu na " velike vjernike" moji grijesi su beznačajni- pa de malo- ko si ti da odlučuješ čiji grijesi su veći ili manji...da ne nabrajam dalje
I još se čudiš što ljudi tvoja razmišljanja smatraju djetinjastima..
O.k ne vjeruješ, ima nas šačica koji vjerujemo- ne znam zašto bi mi tebi morali dokazivat svoju vjeru ili ti nama..zato molim te prestani poticat to pitanje Ako ima boga zašto su djeca gladna..
Sam još čekam da pitaš-ak ima Boga zašto me ne nazove na telefon...

DanicaV

Post Postano: 03.07.2006. 15:30 
Naslov:  

mene boli što su djeca gladna......... to baš nije djetnjasto.

ne, neka me zove na kavu......... Razz

Ukupno postova: 511
Post Postano: 03.07.2006. 15:34 
Naslov:  

Pa i mene boli štošta...kakve to veze ima
Tu djecu ionako boli više neg tebe...ne znam zašto ih onda iskoristavaš kao razlog što ne vjeruješ? (pitam iako znam da ih koristiš za podjebavanje nas ostalih)
Kao ak vjeruješ ne možeš imat sućuti za druge ili šta..

DanicaV

Post Postano: 03.07.2006. 16:59 
Naslov:  

Marigold je napisao/la: ›
(pitam iako znam da ih koristiš za podjebavanje nas ostalih)

ovo ne stoji... to nije moj stil. degutantno.

djecu zaista boli više nego mene, ali ne mogu vjerovati da postoji neki dobri Bog koji to dopušta pa ne vjerujem ni u njegovo postojanje.
biram pakao, ako Bog postoji, biram da me nazivaju djetinjastom. i bit ću do kraja života djetinjasta, ali neću si dopustiti da postanem bešćutna spram gadosti koje se oko mene dešavaju. ako postoji netko "tko odgovore vidi sve...", nije baš zaslužio da ga poštujem.
ako tebe ljuti konstantno pedofilija (što jeste grozno), mene ljuti patnja ne samo djece, već i svih ostalih a što možemo vidjeti na tv, čuti, pročitati, ili osjetiti na svojoj koži.

očito se vrtimo u krug.
ne mislim se više objavljivati na temu.
izabrala: ne vjerujem.

Ukupno postova: 1359
Post Postano: 03.07.2006. 17:35 
Naslov:  

O šilo mu Gocino - pa djelujmo onda na ono što nas muči, pati, boli, smeta... Ako ne djelujemo, smeta li nas doista? I sad oni koji vjeruju će govoriti: "Bog dao, Bog uzeo...", oni koji ne vjeruju će govoriti: "A pa to je sve kriv taj Bog koji ne postoji..." i nitko ništa neće raditi, i svi će govoriti kako sve ne valja... i opet smo tamo gdje smo bili. Mlateći praznu slamu na nekom forumu Bogu iza nogu i plačući kako nam je loše u životu (a pogotovo kako je loše drugima koji nisu mi!)

Sanja
Ukupno postova: 100
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.07.2006. 18:17 
Naslov:  

Nije ni cilj ovakvih rasprava da se dodje do nekog konačnog zaključka. Cilj je proširiti horizonte. Žalosno je samo što neki u svojoj uskotračnosti šibaju po jednom, a onda kad vide da su se malo zajebali u (ne)konzistenciji onda ajmo tvrdit drugo.

Hm vjerojatno i tu Bog ima svoje prste....

Najviše volim ljude koji pile kako imaju stav, a zapravo u odsudnom trenutku imaju drek i čvrsto ga stišću u ruci.

DanicaV

Post Postano: 03.07.2006. 18:37 
Naslov:  

super je citirati samoga sebe, ali evo za Sanju:

DanicaV je napisao/la: ›
koliko postoji civilizacija, toliko postoje različita vjerovanja i rasprave na temu. i još ne postoji konačni "pravi" odgovor, pa ga nećemo ni mi na ovom forumu naći.

amen

Ukupno postova: 713
Post Postano: 04.07.2006. 9:39 
Naslov:  

Bog mi nije kriv za sve jer ne vjerujem u njega. Niti dopuštam da mi netko nameće vjerovanje. -PA I NE RADIM TO

Pri čemu imam poznanike i prijatelje različitih vjera, koncesija - KAZE SE KONFESIJA - koji znaju da nisam iz priče i poštuju moje stavove.
Jako sam daleko od puberteta..... - OK
Već sam naglasila da možemo na ovu temu samo iznositi mišljenje, ali do konačnog zaključka ima li ili nema Boga, sigurno nećemo doći. - PA SLAZEM SE IPAK JE TO STVAR VJERE I OSOBNOG ISKUSTVA
Pod uvjetom da ima Boga, neka odluči što će sa mnom. - DALA BI SE U RUKE NEKOME KOGA NE POZNAJES? PA ZA TO TREBA JAKA VJERA. Pakla se nešto ne bojim. - PAKAO POSTOJI POD UVJETOM DA POSTOJI BOG I TO SAMO U VJEROVANJU KATOLIČKE I PRAVOSLAVNE CRKVE - PROTESTANTI NE VJERUJU U PAKAO VEC KONAČNU SMRT
U odnosu na mnoge "velike vjernike" sav moj grijeh u tome što ne vjerujem. - NO COMMENT
I LOVE YOU Laughing Very Happy Smile

DanicaV

Post Postano: 04.07.2006. 9:57 
Naslov:  

@eldiablo,

uvažavam komentare. ono koncesija je tipfeler, na tipkovnici su c i f jedno ispod druog. razlikujem te pojmove....... mislim, bilo bi zgodno imati koju, isplativo je.

I LOVE YOU TOO Razz Razz Razz

Ukupno postova: 2180
Post Postano: 04.07.2006. 10:08 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la: ›
@eldiablo,

uvažavam komentare. ono koncesija je tipfeler, na tipkovnici su c i f jedno ispod druog. razlikujem te pojmove....... mislim, bilo bi zgodno imati koju, isplativo je.

Konfesiju ? Pitaj boga sta je to ! Smile

DanicaV

Post Postano: 04.07.2006. 10:12 
Naslov:  

toni je napisao/la: ›
Konfesiju ? Pitaj boga sta je to ! Smile

Šaljivdžija, znam i jedno i drugo......... i bez spomenutoga Wink , ali sam obećala biti fina pa ću izbjegavati ovaj topic.

Ukupno postova: 2180
Post Postano: 04.07.2006. 10:20 
Naslov:  

Bog ti pomogo u naumu tvom;)

sisibla

Ukupno postova: 245
Post Postano: 11.07.2007. 20:36 
Naslov:  

HAHAHAHAAHAHAHA
Gdje je Bog? XXXXXD
Dajte ljudi, smiješni ste..

[ Kći Billyja Grahama je intervjuirana u jutarnjem programu američke televizije. Voditeljica Jane Clayson ju je upitala (u vezi s tragedijom u New Yorku 11. rujna 2001.):

Kako je Bog mogao dopustiti da se dogodi nešto ovakvo?

Anne Graham je dala pronicavi odgovor:

– Vjerujem da je Bog duboko rastužen ovom tragedijom, baš kao što smo i mi, ali mi sami smo mu odavno rekli da se udalji od naših škola, od naše vlade i iz naših života. A budući da je On pažljiv i poštuje naše odluke, mirno se udaljio. Kako možemo očekivati da će nam Bog dati svoj blagoslov i zaštitu ako smo mu rekli da nas ostavi na miru?

Čini mi se da je sve počelo kada je Madeline O'Hare (koja je poginula i njeno tijelo je nedavno nađeno) rekla da ne želi nikakve molitve u našim školama, a mi smo se s tim složili. Zatim je netko rekao: Bolje je ne čitati Bibliju u školama ... Bibliju koja kaže: "Ne ubij, ne kradi, voli svoga bližnjega kao sebe sama", a mi smo se i s tim složili. Kasnije je doktor Benjamin Spock rekao da ne moramo tući po stražnjici našu djecu kada se zločesto ponašaju, jer bi se njihove osobnosti mogle deformirati i time bi se moglo narušiti njihovo samopoštovanje (sin doktora Spocka je izvršio samoubojstvo), a mi smo i njemu rekli: "U redu", jer smo smatrali da on kao stručnjak zna što je potrebno za našu djecu.

Zatim je netko rekao da je bolje da nastavnici i ravnatelji ne kažnjavaju našu djecu kada se ne ponašaju korektno. A pedagozi u školama su odlučili da niti jedan nastavnik ne smije dirnuti učenika kada se nekorektno ponaša, jer se nikako ne želi loš publicitet. Mi smo se i tada složili.

Kasnije je netko opet rekao: "Dopustimo našim kćerima da abortiraju ako to žele, a to nećemo reći njihovim roditeljima." I s time smo se složili.

Zatim je neki mudrac iz pedagoškog savjeta škole rekao: "Budući da su dječaci uvijek dječaci i to će oni svejedno učiniti, dajmo im onoliko prezervativa koliko traže, e da bi se mogli zabavljati koliko žele, ali nećemo reći njihovim roditeljima da su prezervative dobili u školi." Opet smo se složili. Tada su neki od izabranih na izborima rekli: "Nije bitno ono što radimo privatno, sve dok ispunjavamo obveze koje smo preuzeli." Složivši se s njima mi smo rekli: "Nije važno ako netko, uključujući predsjednika, čini sve što ga je volja, sve dok sam zaposlen i dok ekonomija dobro stoji."

Poslije toga netko je rekao: "Tiskajmo revije sa slikama golih žena i to nazovimo divljenjem ljepoti ženskog tijela." Opet smo reli da je i to u redu. Kasnije je netko drugi otišao korak dalje i tiskao fotografije gole djece i slijedećim korakom ih stavio na Internet. Mi smo rekli "Dobro", jer oni imaju pravo na slobodu riječi. Zatim je industrija zabave rekla: "Napravimo TV programe i filmove koji potiču blasfemiju, nasilje i seks. Snimajmo glazbu koja potiče na krađu, droge, ubojstva, samoubojstva, sotonske sadržaje." Mi smo tada odgovorili:"Ma to je samo zabava, nema tu nikakvih posljedica i tako nitko ništa ne uzima za ozbiljno i zato idemo naprijed."

Sada se pitamo zašto naša djeca nemaju savjesti. Zašto ne razlikuju dobro od lošega? I zašto se usuđuju ubijati različite od sebe, svoje kolege iz razreda ili sebe same? Vjerojatno, ako dovoljno dugo i intenzivno razmišljamo, možemo naći odgovor. Mislim da se on može vidjeti u rečenici: "Žanjemo ono što smo posijali."

"Dragi Bože, zašto nisi spasio malu djevojčicu ubijenu u učionici? Srdačni pozdravi, zabrinuti student." I uslijedio je odgovor: "Dragi zabrinuti studentu, u škole mi nije dopušteno ući. Srdačni pozdravi, BOG."

Bizarno je kako ljudi bez razmišljanja stavljaju Boga beskrajno daleko od sebe i kako se onda čude što svijet ide u pakao. Zanimljivo je kako ljudi vjeruju onome što pišu novine i kako se protive onome što piše Biblija. Čudno je kako svi žele ići u raj, ali u isto vrijeme ne žele vjerovati, ne žele misliti i ne žele činiti ništa od onoga što kaže Biblija. Neshvatljivo je kako netko kaže: "Vjerujem u Boga", a ipak slijedi Sotonu.

Neshvatljivo je kako smo brzi u osuđivanju, ali ne prihvaćamo biti suđeni. Nepojmljivo je kako smo odlučni u slanju tisuća igara i viceva E-mailom, ali kada se radi o porukama koje govore o Bogu, uglavnom dvaput promislimo prije nego što odlučimo sudjelovati. Teško je shvatljivo kako besramni, sirovi, vulgarni i opsceni sadržaji slobodno plove Mrežom, dok su javne rasprave o Bogu u školi ili na radnom mjestu uglavnom zaustavljene ili čak zabranjene zakonom. Bizarno je da se netko može "zapaliti" za Krista u nedjelju, dok je nevidljiv u njegovu životu u ostale dane tjedna.]

I ne trebam ništa više reći ..
Wink

Skoči u forum: