Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gdje je Bog danas?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Poll :: Ima li Boga dovoljno?

Da
67%
 67%  [ 37 ]
Ne
32%
 32%  [ 18 ]
Ukupno glasova : 55

Autor Poruka
DojaJa

Ukupno postova: 88
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 11.07.2007. 20:54 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

nisam čitala prijašnje komentare pa se ne nadovezujem ni na šta...želim samo reći da se ljudi samo okreću Bogu kada se nađu u bezizlaznoj situaciji i onda zamole Boga samo za jednu uslugu i više nikad neće ništa tražiti..onda odjednom postaju vjernici bar dok im ne krene na bolje...
Što se tiće vjere u Boga ja imam svoju filozofiju vjerovanja u Njega koja se malo kosi s Biblijom...al bez obzira na to ponekad se zapitam gdje je Bog bio kad je ubijeno 8000 Srebreničana???..pa tako da sad o postojanju i vjeri i nevjeri postoje razni argumenti i protuargumenti pa se čovjek na kraju nađe u bezizlaznoj situaciji...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Blofeld

Ukupno postova: 636
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.07.2007. 20:59 
Naslov:  

Ha, ha, ha, ha.

Ovo je prekrasno. Kako ranije nisam otkrio ovu temu!?

Ima tu mjesta i za Ivicu Šolu, don Antu Bakovića, biskupa Mile Bogovića i don Anđelka Kaćunka.

Još se i citiraju američki ne-znam-što.

Kreacionizam je pobijedio evoluciju, glavni problem svijeta je što se djeci ne čita Biblija...

U nadi da ovo nije kraj, već sutra ću ponovo posjetiti ovu temu. Tako mi Sem-a, Ham-a ili Jafetu-a!

betty
Ukupno postova: 838
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.07.2007. 0:01 
Naslov:  

nema ga dovoljno...ali sta ces i dalje zivimo s njim ili bez njega ali what if god was one of us??ni mi bas nemamo vremena,dani nam brzo prolaze,mozda je tako i njemu.

wastedbass

Ukupno postova: 273
Post Postano: 12.07.2007. 0:20 
Naslov:  

Ja vjerujem u filozofiju Isusa Krista bio je pravi propovjednik ljubavi jedino u to, krscanin sam na papiru, inace sam agnostik; gdje je Bog danas??? Odgovor: jedino u crkvi, zajedno s vjernicima

Zadnja promjena: wastedbass; 12.07.2007. 1:18; ukupno mijenjano 2 put/a.

DonQuijote

Ukupno postova: 4291
Post Postano: 12.07.2007. 0:51 
Naslov:  

wastedbass je napisao/la: ›
Ja vjerujem u filozofiju Isusa Krista bio je pravi propovjednik ljubavi jedino u to krscanin sam na papiru inace sam agnostik gdje je bog danas jedino u crkvi zajedno s vjernicima

lega, možda ti ne uviđaš vrijednost interpunkcijskih znakova, ali te ovako uopće ne mogu ozbiljno i relevantno shvatiti, jer zapravo nikad nisam siguran jesam li pogodio "što je pjesnik htio reći".

wastedbass

Ukupno postova: 273
Post Postano: 12.07.2007. 1:21 
Naslov:  

evo ga rijeseno mogu pojasniti ovak vjerujem u filozofiju Isusa Krista ono sto je on propovijedao mi se cini u redu i zato to prihvacam , ja vjerujem u Boga ali ga ja jos ne mogu shvatiti, agnostik sam, i mislim da je Bog jedino danas u Crkvi nigdje dalje nije prisutan .

Ivan

Ukupno postova: 575
Post Postano: 12.07.2007. 6:55 
Naslov:  

a gdje je borg danas? Very Happy

snaša

Ukupno postova: 820
Post Postano: 12.07.2007. 7:13 
Naslov:  Re: Gdje je Bog danas?

Evo upravo pije kavu samnom..

ajwar

Ukupno postova: 769
Post Postano: 12.07.2007. 10:22 

pa u crkvi sigurno nije, mislim, što je na kraju crkva nego samo poveća soba sa 4 zida sa hrpom svetih slika, štukatura, vitraja...! mislim da je problem u tome što 99% ljudi misli da je bog u crkvi i ako odu na misu da će biti blizu bogu... ima li boga dovljno? isto što i ima li vode u dravi? svaka osoba ima svoj pristup vjeri(nebitno jel to islam, kršćanstvo,bla bla...), tako da je pitanje malo u qurcu! na kraju i ateisti vjeruju da boga nema al opet vjeruju. inače neidem u crkvu al imam svoj pristup vjeri koji se često kosi sa crkvom ali ne i sa kršćanskom vjerom!!

ps. nisam baš čitao prethodne odgovore Cool

"pa pogledajte Nenada Bjelicu kak ulaže u Osijek, on ulaže u nekretnine!"
bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 12.07.2007. 10:28 
Naslov:  

"I always like a dog so long as he isn't spelled backward." -- G.K. Chesterton

Jebeš boga koji zapovijeda štovanje samoga sebe, a nikako onih 'drugih'. Na kraju ti još sere kako oni 'drugi' nikada nisu ni postojali. Drago mi je što je umro, pljujem i gazim po njegovu grobu!

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
sisibla

Ukupno postova: 245
Post Postano: 12.07.2007. 10:53 
Naslov:  

bazooka_joe je napisao/la: ›
"I always like a dog so long as he isn't spelled backward." -- G.K. Chesterton

Jebeš boga koji zapovijeda štovanje samoga sebe, a nikako onih 'drugih'. Na kraju ti još sere kako oni 'drugi' nikada nisu ni postojali. Drago mi je što je umro, pljujem i gazim po njegovu grobu!

Mt 22,39
Ljubi bližnjega svoga kao samog sebe.

Rolling Eyes

sheila

Ukupno postova: 1036
Post Postano: 12.07.2007. 11:39 

na ovu temu ću se samo Very Happy poozdravit vas i reć pa pa osijek031.com smile osijek031.com smile

_Jimmy_

Ukupno postova: 1375
Upozorenja : 1
Post Postano: 12.07.2007. 11:47 
Naslov:  

Bog je uvijek na istom mjestu samo što mi odlazimo od njega a ne on od nas ...

Ukupno postova: 1860
Post Postano: 12.07.2007. 13:05 
Naslov:  

Kao oprezan prirodoslovac mogu reći da se boga ili Boga pouzdano ne može isključiti.

Malo se svađamo oko interpretacije, ali sve je u načelu dopušteno. Nedopušteno je jedino vrijeđanje, korporativno licemjerje vjerskih institucija i nebriga za čovjeka.

A toga ima koliko god srce želi. Isus je bio super lik.
Ako se ograničite na to je li živ ili mrtav, onda zaboravite na svu fikciju, zabranite književnost, ukinite dječje bajke...

mali_ivica

Ukupno postova: 2703
Post Postano: 12.07.2007. 17:54 
Naslov:  

8 je napisao/la (Pogledaj post): › Kao oprezan prirodoslovac mogu reći da se boga ili Boga pouzdano ne može isključiti.

Malo se svađamo oko interpretacije, ali sve je u načelu dopušteno. Nedopušteno je jedino vrijeđanje, korporativno licemjerje vjerskih institucija i nebriga za čovjeka.

A toga ima koliko god srce želi. Isus je bio super lik.
Ako se ograničite na to je li živ ili mrtav, onda zaboravite na svu fikciju, zabranite književnost, ukinite dječje bajke...

Boga definitivno ima, dali ga ima dovoljno? Pa nije Bog tekučina.
Boga uvijek ima dovoljno, jedino što mi uvijek mislimo kako zaslužujemo da kao takvi poprimimo njegovu pažnju iako je možda i ne zaslužujemo!
Citat: › ali sve je u načelu dopušteno. Nedopušteno je jedino vrijeđanje, korporativno licemjerje vjerskih institucija i nebriga za čovjeka.

Teška glupost je reči da je sve dopušteno. To nije istina!
Zbog takvih stvari se ljudi udljuju od crkve a to je ono kad nam nešto što oni kažu ne odgovara, onda mi to sebi naprvimo kako nama odgovara pa zatim vičemo da smo svetci i neznam što još te da je crkva za sve kriva i neznam ti ja što još isto kao i
Citat: › korporativno licemjerje vjerskih institucija

i ovakve gore navedene gluposti.
Crkva je dala određena pravila želimo li se zvati katolicim red bi bio da ih se i držimo, a sad ovo hoću ovo neću i sl. o je već samo po sebi, licemjerno igranje Boga.

Skoči u forum: