Autor |
Poruka |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
Kaže debeli "stranka je odlučila" |
|
|
|
|
|
spin
Ukupno postova: 225 Spol: Muško
|
Je, bolje i politika čvrste ruke od bezvlađa i glavinjanja. HSPovi mladi jastrebovi se baš i nisu iskazali, a ja se ponadao da će iskoristiti priliku i debelog za svagda istisnuti iz prvog plana. šteta! |
|
_________________ ... |
|
|
|
Callistemon Ukupno postova: 572 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
prica se da su se HSP i HDZ dogovorili: HSP-u grad i Djapic za gradonacenika, HDZ-u zupanija i Ivic za zupana!
Jos samo da raja to izglasa! |
|
|
|
|
|
Zdrale
Ukupno postova: 539 Lokacija: Metropola Spol: Muško
|
Callistemon je napisao/la: ›
prica se da su se HSP i HDZ dogovorili: HSP-u grad i Djapic za gradonacenika, HDZ-u zupanija i Ivic za zupana!
Jos samo da raja to izglasa!
|
hahahahhahahahahhahahahahahahahaha |
|
_________________ Winning isn't everything. It's the only thing!! Vince Lombardi |
|
|
|
Nave
Ukupno postova: 140 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
lufus je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Kaže debeli "stranka je odlučila"
|
Kako je davno rekao jedan vrli apsolutist :
"Država, to sam ja!" a u slobodnom prijevodu ona zvuci : "Stranka HSP, to sam ja!"
|
|
|
|
|
|
Callistemon Ukupno postova: 572 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
Zdrale je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Callistemon je napisao/la: ›
Jos samo da raja to izglasa!
|
hahahahhahahahahhahahahahahahahaha
|
jel to podrska ili ruganje? i kome? |
|
|
|
|
|
TataMata
Ukupno postova: 1180 Spol: Nebitno
|
Nave je napisao/la: ›
lufus je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Kaže debeli "stranka je odlučila"
|
Kako je davno rekao jedan vrli apsolutist :
"Država, to sam ja!" a u slobodnom prijevodu ona zvuci : "Stranka HSP, to sam ja!"
|
Ante je predsjednik stranke, legitimno izabran, i to ne jednoglasno nego s velikom večinom. Što vi to pričate, to ne da su gluposti nego nema veze s pameću. Koji to predsjednik, u bilo kojoj stranci u svijetu (a ne samo kod nas) dozvoljava ispade ili oportunizam. Tko je taj? Takav u politici nema što tražiti, i tako je još od stare Grčke i Rimskog senata. Želite reći da kod nas pripadnici bilo koje stranke ne slušaju svoga predsjednika/cu i mogu laprdat i radit što hoće....ej.....Što se tiče suradnje, poštivanja i potpore raznim prijedlozima kako članova predsjedništva, tako i niže rangiranim dužnosnicima stranke, a posebice mladima, osječkom HSP-u nitko nije niti blizu...Mi smo za sve ostale izmislili demokraciju.... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
|
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
W.M. Felt je napisao/la: ›
Leteci mungos je napisao/la: ›
pumpkin je napisao/la: ›
Mada ni ja ne vjerujem u neovisnost kandidata.
|
Nazalost, rijetko gdje su neovisni kandidati uspjeli proci.
|
Nezavisni kandidati, prije svega, ne postoje. Odnosno, sama ideja o nezavisnosti prilično je smiješna. Činjenica da netko ne pripada niti jednoj stranci ne čini ga nezavisnim, dapače, njegova ili njezina zavisnost u pravilu je puno gora od stranačke.
Maštanje o nezavisnom princu na bijelom konju - moralnom i hrabrom te stručnom čovjeku, koji bi nas sve trebao odvesti u sretnu političku budućnost - nije ništa drugo do djetinjasta i naivna ideja, čista utopija.
Vratimo se mi na realnu politiku - treba odabrati najboljeg, ili najmanje lošeg kandidata od onih koji će se kandidirati na izborima. Kako je već prilično izvjesno tko će u Osijeku biti kandidat, možemo podvući crtu i zauzeti stav.
Ako Đapić zaista uđe u koaliciju sa Hdz-om, na prilično lagan način nestat će izborni potencijal Sdp-a, stranke sa uvjerljivo najnesposobnijim političarima na lokalnoj razini Osijeka. Ako Đapić isto objavi prije glasanja o njegovom vraćanju na mjesto gradonačelnika, Sdp neće imati izbora nego da glasa protiv Đapića (makar se od Bilje i Prnje mogu očekivati svakakve gluposti), i tada će Đapića podržati Hdz - imaju dovoljno ruku, te će preslagivanje u gradskoj vlasti biti malo žešće.
Glavaš je u svakom slučaju tu, te je jedina nepoznanica hoće li Vrdoljak imati podršku i Sdp-a (što se donedavno činilo logičnim, alise umiješao Taslidžić). No imao ili nemao, Sdp-ov kandidat, ako ga bude, tko god bio, nema šanse.
Dakle, imat ćemo izbore sa 3 jaka kandidata, pa ljudi trebaju odgovoriti na jednostavno pitanje - Đapić, Glavaš ili Vrdoljak.
Politički inteligentnom čovjeku nameće se odgovor sam od sebe. Moralnom čovjeku nameće se isti takav odgovor. Građaninu orijentiranom demokratskim, europskim vrijednostima također se nameće isti odgovor - grad Osijek zaslužio je bolje od Đapića i Glavaša. Ovi lokalni izbori zapravo neće biti izbori, jer građani zaprav nemaju izbora - slijedeći bi izbori trebali biti deklaracija o građanskom i civilizacijskom pomaku u smjeru u kojem nema Đapića, Glavaša i sličnih.
|
Lijepo predizborno ispiranje mozga: agitirati za "ljevicu" tako što ćeš popljuvati sve kandidate i ostaviti Vrdoljaka kao "jakog" nasuprot desnim kandidatima... Meni se situacija ne čini baš ovakva, bez obzira kakvim podacima te opskrbljuju u središnjici stranke (vidim da se odrađuje polako kampanja!).
Evo, ja najavljujem kako ću glas dati baš Đapiću. |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
TataMata je napisao/la: ›
Ante je predsjednik stranke, legitimno izabran, i to ne jednoglasno nego s velikom večinom. Što vi to pričate, to ne da su gluposti nego nema veze s pameću. Koji to predsjednik, u bilo kojoj stranci u svijetu (a ne samo kod nas) dozvoljava ispade ili oportunizam.
|
Nije da bas previse pratim unutarstranacke odnose HSP-a (ili bilo koje druge stranke), ali mi se cini da sam u medijima nacuo da je Djapic bio jedini kandidat za predsjednika stranke. S obzirom da nije imao protukandidata (ako se ne varam, sam nagovjestaj namjere da bi se takav mogao pojaviti je pravovremeno osujecen izbacivanjem protukandidata iz stranke), "vecina glasova" koju spominjes me podsjeca na istu onu "vecinu glasova" koju su osvajali Saddam, Mao Tse, Staljin, Hitler, Fidel ... i ini koji su za svojih vladavina bili poznati po onome sto nazivas "nedozvoljavanjem ispada i oportunizma". |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol: Nebitno
|
Sharon je napisao/la: ›
Lijepo predizborno ispiranje mozga: agitirati za "ljevicu" tako što ćeš popljuvati sve kandidate i ostaviti Vrdoljaka kao "jakog" nasuprot desnim kandidatima... Meni se situacija ne čini baš ovakva, bez obzira kakvim podacima te opskrbljuju u središnjici stranke (vidim da se odrađuje polako kampanja!).
Evo, ja najavljujem kako ću glas dati baš Đapiću.
|
Ostaje činjenica da će na izborima biti tri jaka kandidata, Đapić, Glavaš i Vrdoljak - te da treba izabrati najboljeg/najmanje lošeg. Čovjek ne mora biti član stranke da bi agitirao za nekog kandidata - ako ćemo moje pisanje nazvati agitiranjem - ja jednostavno Vrdoljaka, od ponuđenih, smatram najboljim kandidatom, dok drugu dvojicu smatram najgorim zamislivim mogućim kandidatima, te se smatram dužnim politički nepismenim osobama na to ukazivati.
Zašto politički nepismenima? Ako zauzmemo stav da su ljudi kod nas generalno nezadovoljni stanjem u gradu, a tome pribrojimo i neke objektivne činjenice (recimo, odlazak velikog broja mladih i obrazovanih osoba), ja jednostavno ne mogu razumijeti da te iste nezadovoljne osobe konstatno biraju iste ljude - Đapića i Glavaša, ljude koji dominiraju lokalnom i državnom politikom već skoro 20 godina, i ako nam je svima loše, a jest, oni su najveći krivci. Zaključujem da su ljudi ili mazohisti, ili su politički nepismeni. |
|
|
|
|
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol: Nebitno
|
Leteci mungos je napisao/la: ›
TataMata je napisao/la: ›
Ante je predsjednik stranke, legitimno izabran, i to ne jednoglasno nego s velikom večinom. Što vi to pričate, to ne da su gluposti nego nema veze s pameću. Koji to predsjednik, u bilo kojoj stranci u svijetu (a ne samo kod nas) dozvoljava ispade ili oportunizam.
|
Nije da bas previse pratim unutarstranacke odnose HSP-a (ili bilo koje druge stranke), ali mi se cini da sam u medijima nacuo da je Djapic bio jedini kandidat za predsjednika stranke. S obzirom da nije imao protukandidata (ako se ne varam, sam nagovjestaj namjere da bi se takav mogao pojaviti je pravovremeno osujecen izbacivanjem protukandidata iz stranke), "vecina glasova" koju spominjes me podsjeca na istu onu "vecinu glasova" koju su osvajali Saddam, Mao Tse, Staljin, Hitler, Fidel ... i ini koji su za svojih vladavina bili poznati po onome sto nazivas "nedozvoljavanjem ispada i oportunizma".
|
Zaista, posljednji je protukandidat istjeran iz stranke. Ostali kvalitetniji pojedinci, koji su svojim radom i popularnošću prijetili zasjeniti Debelog, sami su napustili stranku. No to je još dobro - nekadašnjim se Antinim protivnicima unutar stranke dogodila crnja sudbina, jedan je poginuo u sumnjivoj prometnoj nesreći, a drugi je završio u zatvoru.
Redom: Paradžik, Paraga, Tadić, Rožić, Kovačević, Tomašić, Kotlar (Zd), Vuletić (Du) itd., itd.
Čak je i tužni nam bivši kvazi-gradonačelnik Matković zamalo izletio na cestu zbog pretjerano učestalog korištenja vlastite pameti (čovjek se čak dvaput "suprotstavio" Anti Svemoćnom).
Zaista oličenje demokracije, taj Hsp. |
|
|
|
|
|
TataMata
|
W.M. Felt je napisao/la: ›
Zaista oličenje demokracije, taj Hsp.
|
Zaista, bilo ti je i vrijeme da to uvidiš. Puno ti je trebalo, ali bolje ikad nego nikad....
Evo, tako izgleda kada ti pišeš komentare, izvučeš što ti odgovara iz konteksta i onda to komentiraš.... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
|
bela@ufo Ukupno postova: 63 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
..Što se tiče suradnje, poštivanja i potpore raznim prijedlozima kako članova predsjedništva, tako i niže rangiranim dužnosnicima stranke, a posebice mladima, osječkom HSP-u nitko nije niti blizu...Mi smo za sve ostale izmislili demokraciju....
[/quote]
skoro sam se upišao od smijeha! |
|
|
|
|
|
TataMata
|
bela@ufo je napisao/la: ›
..Što se tiče suradnje, poštivanja i potpore raznim prijedlozima kako članova predsjedništva, tako i niže rangiranim dužnosnicima stranke, a posebice mladima, osječkom HSP-u nitko nije niti blizu...Mi smo za sve ostale izmislili demokraciju....
|
skoro sam se upišao od smijeha!
[/quote]
Drago mi je što sam ti uljepšao dan , ali na tvoju veliku žalost baš je tako kako kažem... |
|
|
|
|
lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
Sad već stvarno počinjem vjerovat da se Đapić krije iza ovog nicka ili je trebalo bit "baš je onako kako Đapić kaže"? |
|
|
|
|
|
|
|