Autor |
Poruka |
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
ma najbolje napraviti jednu cik cak rutu u formi lavirinta..
|
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
 |
padobranac
|
da, zar nisam spomenula spregu biciklistickog i javnog prometa..
|
|
|
|
 |
os_os Ukupno postova: 21 Spol:  Nebitno
|
Teza da biciklisticka staza ne treba u Vukovarskoj zato sto postoji u Zvonimirovpj je glupost kao da netko kaze da u Reissnerovj ne treba cesta jer postoji cesta u Gundulicevoj pa se ljudi mogu voziti 100 m dalje i onda prosetati do Reissnerove, a sto se tice tog parkiranja neka gospoda parkiraju u garaze ili dvorista i rijesen problem. Dao Bog da izgradili biciklisticku u apsolutno svakoj ulici u Osijeku. Jos samo kada bi se naucili napraviti bankine, tj ukloniti ih da svaki prijelaz biciklisticke preko ceste ne bude kao stepenica  |
|
|
|
|
 |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol:  Muško
|
usporedjivati biciklističke staze i ceste? analogija do jaja... |
|
|
|
|
 |
bili
Ukupno postova: 92 Spol:  Nebitno
|
Što da ne. Ionako pokraj većine cesta ide i cesta za pješake. |
|
|
|
|
 |
|
Pa da, ajmo porušit i ovo malo drveća što je ostalo da netko slučajno ne mora skinut dupe s bicikla... |
|
|
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Teza da biciklisticka staza ne treba u Vukovarskoj zato sto postoji u Zvonimirovpj je glupost kao da netko kaze da u Reissnerovj ne treba cesta jer postoji cesta u Gundulicevoj pa se ljudi mogu voziti 100 m dalje i onda prosetati do Reissnerove, a sto se tice tog parkiranja neka gospoda parkiraju u garaze ili dvorista i rijesen problem. Dao Bog da izgradili biciklisticku u apsolutno svakoj ulici u Osijeku. Jos samo kada bi se naucili napraviti bankine, tj ukloniti ih da svaki prijelaz biciklisticke preko ceste ne bude kao stepenica
|
pa gledaj ... i prije su se bicikli vozili ... ko tebi brani da komad puta vozis bicikl po cesti ?
sad se najednom bicikl ne moze voziti bez biciklisticke staze ???? |
|
|
|
|
 |
toma_os Ukupno postova: 99 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
@toma_os...sto ti mozes baljezgati gluposti...red drveca ti pruza zvucnu izolaciju...ma u kojem svijetu ti to zivis...
sto se tice hlada tu se slazem...to je neosporivo
|
Osim proizvodnje kisika, drveće u gradu ima i brojne druge jednako važne zadatke, a to su hlad i sjena, što si i sam primijetio, pročišćuje zrak, smanjuje buku i apsorbira značajne količine prašine (nevjerojatno ???). Poznato je (svakom tko je to studirao) kako se sadnjom drveća, svakako uz pravilan razmak, može smanjiti buka uz cestu i više od 50%. O ovome Borovec, ti i svi oni koji to nisu studirali ili imali prilike provjeriti na vlastitoj koži nemaju pojma… |
|
|
|
|
 |
fallen-angel
Ukupno postova: 225 Lokacija: osijek Spol:  Muško

|
ma sta si ti studirao...sam gluposti pricas...nemas pojma o akustici...a teorija i praksa su dvije totalno suprotne strane inace...taj red drvveca ne moze smanjiti buku ni za 5 posto a kamoli 50 posto kao sto ti navodis...stvarno gdje si ti to studirao u svojoj masti pa sad izmisljas...procitao si par objesnih komentara drugih korisnika i sad si umislio da nesto znas...
katastrofa |
|
_________________ We shall never surrender !!!! W.C. |
|
|
 |
padobranac
|
a zasto bi vozaci automobila imali kompletnu infrastrukturu a biciklisti ne?
|
|
|
|
 |
Andrea Zuckerman
Ukupno postova: 153 Spol:  Nebitno
|
biciklisti ne mogu izazvat prometni kolaps, a automobilska gužva može. |
|
|
|
|
 |
snaša
Ukupno postova: 820 Lokacija: 7 km od centra Spol:  Žensko
|
I opet smo mi iz ul. sv.L. B. M. ostavljeni da čekamo....a tak bi mi biciklistička dobro došla.. |
|
_________________ Niti jedan dokaz ne podupire tezu da je život ozbiljan. |
|
|
 |
padobranac
|
ne mogu jer kod nas nije bilo uobicajeno voziti bicikl..sto ne znaci da taj tip prometovanja ne bi trebao preovladavati, a ono bi bar trebao biti na istoj razini s automobilima..
kad razvijemo biciklizam u gradu nece biti prometnog kolapsa zbog previse automobila..
|
|
|
|
 |
Andrea Zuckerman
Ukupno postova: 153 Spol:  Nebitno
|
nerelan si. bickliklizam iz niza razloga ne može i neće postat prevladavajući oblik prijevoza.
razlozi su toliko jasni i očigledni da mi ih je glupo i nabrajati, al evo samo za tebe; što kad je vani hladno, zaleđeno, puše vjetar ili pljušti kiša?... što sa ljudima koji rade recimo u banci i moraju bit cijeli uštirkani na poslu? što sa starijim osobama, bolesnima, malom djecom? što kad moraš nešto prevest, a, ne stane u korpu od bicikla?
ja sam svakako za biciklističke staze, ali treba bit realan, broj biciklista preko zime drastično opada u odnosu na ljetni period i na to treba računati. |
|
|
|
|
 |
|
Zaboravljate da nisu sve ulice prilagodjene i izgradnji biciklističke staze tj vjerojatno jesu ako se poruši drvored uz cestu... |
|
|
|
|
 |
 |
|