Autor |
Poruka |
TataMata
Ukupno postova: 1180 Spol: Nebitno
|
Čuj gundjalo mogu ti samo reći da je povjerenstvo potpuno nezavisno i bez ikakovih pritsaka odabralo pobjedničke radove, ukoliko su ti poznati ljudi u povjerenstvu onda znaš da se na njih niti ne može utjecati, a to nikome nije niti palo na pamet. Đurđica šljaka u Biljemerkantu, Toni je završio 4. gimbe, Goran jedini pjeva u bendu, ali šljaka kao trgovački putnik da preživi...i svi su izuzetno dragi, i baš mi je drago da su pobijedili jer to je ideja projekta, a ne da naručimo 'novu himnu' , i meni je Mihaljevićeva zakon... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
|
justice
Ukupno postova: 1371 Lokacija: OS Spol: Muško
|
vidi ovako @tata mata to poseljačenje ovog grada se dogodilo poslije rata,s velikim doplivom ruralnog stanovništva,a s dolaskom na vlast ovih tvojih se nije ništ nabolje dogodilo,čak suprotno,
znam da sad slijedi napad tipa "liberali su držali grad 10 godina" al zajebi ti to,
šaranje fasada je sasvim normalna stvar svuda po svijetu,kidanje klupa je isto tako "normalno" (da se razumijemo ja sam protiv toga ali dogodilo se to svakome od kojih 14-15 godina) kad si pijani pican,
to što klinci na mobačima slušaju cecu je meni isti k. kao i što slušaju tupsona,matu bilića i ostale "ruralne" stihoklepce koje obožava tvoj gazda,
e i može jedno pitanjce,šta si ti kao mladić slušao? kad tražiš neki novi punk,new wave (kojeg u našem gradu ima na bacanje)
@faktore nikad čuo da je let3 napisao stvar o Armadi,al eto pohvalno,sam opet grad Rijeka je nešto čemu grad Osijek treba stremiti (nažalost nikad naš grad neće ni biti sličan Rijeci,gledajući na sveukupnu situaciju,politika,gospodarstvo i sve ostalo) |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
|
zla_tratinčica
Ukupno postova: 1330 Spol: Nebitno
|
SVI su znali za natječaj, ali samo NEKI su se i prijavili!
Većina vas koja ovdje komentira je ajmo reći Osijek United nastrojena i neki od vas i sviraju u osječkim bandovima sa te scene i da li ste se prijavili?Niste!Da li se koji alternativni band prijavio?Koliko sam upoznat ne!
A zašto?
Zato jer kad ih pitaš da snime pjesmu na temu Osijeka, Slavonije, Kohorte,... svi kažu: Neću da me se veže za MOJ grad da ne bi imao problema kad sviramo u nekom drugom gradu, zato jer mi je to seljački,... drugim riječima "umjetnike" s te scene je SRAMOTA pjevati o svojem!
|
ja sviram u osječkom bendu i prvom bi mi bilo drago napraviti neku stvar o Osijeku, ali ne u onom čobanskom stilu "volim te divni moj grade na dravi..xD" nego u nekom modernijem aranžmanu.. i neznam zašto bi neki bend bila sramota pjevati o kohorti, ja sam veliki antiustaša i antinacionalist i to kvazi domoljublje mi ide jako na k***c ali ne kužim zašto bi nekog bila sramota pjevati o navijačima, nogometnom klubu.. ti bendovi koje si kontaktirao vjerovatno imaju neke averzije prema kohorti iz neznam kojeg razloga ali da je sve sramota, nije istina..
bendove treba i motivirati, neće ti nitko napravit stvar da mu dođeš i kažeš e ajd mi napravi pjesmu o peri periću, za nagradu ćeš dobiti to da ti se ime benda spomene na naslovnici osijek031 xD xD.. |
|
|
|
|
|
lavic Ukupno postova: 835 Spol: Muško
|
|
|
|
Catharine
Ukupno postova: 354 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
..:: Mislim da je bilo bolje cak i prolongirati natjecaj, nego izabrati bilo sto od ovog gore iznad navedenog (ako vec nije bio neki izbor)... Ovo gore iznad je uzasno daleko od kreativnosti i glazbene sposobnosti ljudi nisu primjereno upotrijebljene (aranzmani su katastrofa, a o tekstu da i ne govorim). Sve je vec ono sto smo culi... Zelim vam svima dobbru zabavu 24. veljace, naravno onima koji idu... Mene sigurno necete vidjeti, a pretpostavljam niti ostale ljude koji imaju imalo sluha. ::.. |
|
|
|
faktor-x Ukupno postova: 447 Spol: Muško
|
ako se sve mora vrtiti oko toga šta će netko dobiti (novca) za nešto gdje nas to vodi?
punuditi možeš snimanje pjesme, održati koncert i npr osigurati snimanje još pokoje pjesme po izboru banda neovisno o natječaju.
uostalom poslao sam ti privatnu poruku. |
|
|
|
|
|
gundjalo_os
Ukupno postova: 36 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Uh, ti si nam TataMata neki političar Čim se ti tako lako hvataš izraza poput "Big picture" i "povjerenstvo" samo čekam kada ćeš nam poslati letke da glasamo za tebe Ma nije stvar u "Big picturu" jer ako budemo previše širlri ovaj pogled izgubićemo bit, a to je da ove pjesme ne predstavljaju Osijek na adekvatan način i to je to. "Povjerenstvo" na koje se ne može utjecati ne postoji. To kao prvo. Na ovo se možda i nije utjecalo i možda su oni izabrali najbolje od poslanog, ali opet nešto mi govori da nisu. No kako sam i napisao u prvom postu to je samo moje mišljenje i apsolutno ga nitko ne treba djeliti niti se za njega treba hvatati kao za postulat. Ono što je bitno je da iz svega ovoga nešto naučimo, pa bilo to da si ti vezan za ove produkte ili da smo mi svi zajedno zapali u preveliku letargiju i prepustili stvari ljudima koji za to nisu. Naš grijeh, naš grijeh, naš preveliki grijeh!
Što se tiče pobjednika, ne znam ljude i drago mi je zbog njih. Ovdje nisu oni meta, i to bi htio istaknuti, već bismo zapravo trebali razgovarati i o povjerenstvu možda, ne znam .... vi recite. Ako nije bilo dobrih radova a povjerenstvo to uvidjelo možda su mogli to i javno reći, zašto ne?
Ja samo nabacujem ideje. Možda nešto i valja pa pomogne jer kako sam rekao, tu smo da u biti razgovaramo o problemu, zar ne? |
|
|
|
|
|
nocni-orao
Ukupno postova: 53 Spol: Nebitno
|
Kad nisu zvali Alena Borbasa da skupi kojeg svog turbo folkera i napravi pjesmu za Osijek koja bi bila bolja od bilo kojih navedenih ovdje.
Sada slusajte baje,lole i bekrije. |
|
|
|
|
|
TataMata
|
Justice, nikavo šabloniziranje nije produktivno, niti konstruktivno, kao klinac imao sam starijeg burajza koji je puno utjecao na mene po pitanju mjuze, tako da sam počeo s Deep purple, Zeppelinima, Doorsima, a onda nastavio s Clashom, AC/DC, bluesom, pa kuma koji je slušao Pankrte, Madness, Joy division pa i ja s njim, pa Yazoo, OMD, Human league, Billy Idol od wave-a, i još svašta nešto...ima puno toga...sin mi svira metal, kći sluša Prodigy, pa sam valjda pozitivno utjecao , ali da ne bi bio licimjeran slušam ja i Thompsona i to nema većeg gušta nego kad se roštilja i cuga pivo s ekipom derat se iz sveg glasa, moj Ivane... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
|
zla_tratinčica
|
e vidiš ovo je dobra ideja, osijek bi najbolje okarakterizirao neki narodnjak ;D najbolju sliku dobiješ
e da, i što se žirija tiče, meni nije jasno kako je muto iz gužve izabro ili utjeco da se izabere ijedna od ove 3 stvari ;D ;D |
|
_________________ ..vama ne treba govorit, vama treba zapovjedit, neću se borit sa bjednikom kad nemam šta pobjedit. |
|
|
|
TataMata
|
Čuj, motivacija bi trebala biti doprinos pozitivnim promjenama u gradu, a nagrada je takva kakva je....natječaj je dobro promoviran i medijski popraćen u svim lokalnim medijima....premda, bilo je i gostovanje na HRT-u u Dobro jutro.... |
|
|
|
|
TataMata
|
Pitaj ga kad ga vidiš... |
|
|
|
|
zla_tratinčica
|
Čuj, motivacija bi trebala biti doprinos pozitivnim promjenama u gradu, a nagrada je takva kakva je....natječaj je dobro promoviran i medijski popraćen u svim lokalnim medijima....premda, bilo je i gostovanje na HRT-u u Dobro jutro....
|
da ali se ni u kojem kontekstu nije spomenilo to da se apelira na neku moderniju pjesmu kako to sada ističete, da je to cilj.. niti su se pozivali bendovi, ja sam imao dojam da je to više za neke starije koji nemaju ništa za radit u životu pa pišu pjesme o "svom divnom osijeku na dravi", karikiram.. nadam se da shvaćaš šta sam htio reći nekako mi djeluje ta promocija dosta površna.. među nama alternativcima se to ni nezna, ja nebi ni znao za ovo da nisam tu na forumu.
živio! |
|
|
|
|
|
TataMata
|
Čuj, i natječaj i topic su objavljeni na portalu istoga trena kada je stvar krenula, tako da.....mogao si se raspitati....a, da ne biste pomislili kako se ljudima ne sviđaju pjesme i projekt, neki dan sam pustio 3. stvar pred jednim vrlo raznolikim auditorijem (godine, sprema, spol) i svima se vrlo svidjela, bez negativnih konotacija....osim da je Mihaljevićeva bolja, s čime se i ja slažem...jer definitivno cilj nije bio ''nova osječka himna''...ali po mom mišljenju to je jedna od boljih pjesama o Osijeku... |
|
|
|
|
zla_tratinčica
|
"mogao si se raspitati" => dovoljno govori o onoj površnosti o kojoj pričam |
|
_________________ ..vama ne treba govorit, vama treba zapovjedit, neću se borit sa bjednikom kad nemam šta pobjedit. |
|
|
|
|
|