Autor |
Poruka |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Estetika?! Osijek?!
Eh, jucer u 1 protiv 100 Tarik sa studenticom (riba iz Vinkovaca, studira medicinu u Osijeku) komentira kako u Osijeku ima previse cajki.
"Mala palanka" - to je slika koju ostavlja Osijek, to je "brand" Osijeka kojeg traze.
Dovodjenje Rozge i Bulica samo nadolijeva kerozin toj tezi.
Eh, a onda tamo neki likovi iskopaju da su Osjecani (a mozda i neki drugi, nadajmo se) za Osijek znali reci i dozivljavali ga kao "mali Bec".
Osijek je kulturno i duhovno devastiran. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
andjusticeforall
Ukupno postova: 214 Lokacija: D.G.O. Spol:  Muško
|
|
|
 |
burex Ukupno postova: 149 Spol:  Nebitno
|
ma HDZ najbolje zna....sada će morati dovoditi svoje članove na Bulića i Rozgu da bi se vidjelo da na njemu ima ljudi
jedva čekam da nam stave troškovnik/e, hehe, bit će tu svašta |
|
|
|
|
 |
oftopik
Ukupno postova: 431 Spol:  Nebitno
|
jelena rozga i mate bulić jel to neka zajebancija... zar su studenti postali mongoloidi sa istančanim ne-ukusom za dobar zvuk...
|
ja bi rekao da se tu radi o malo po malo većem broju bosanskih nego domaćih studenata i da je to glavni razlog svemu ovome...
prije 5 godina su se studenti iz bih mogli prebrojati na prste, dok je sad omjer otprilike 50-50... tu ljudi tražite glavni razlog, nigdje dalje! |
|
|
|
|
 |
mengeskas Ukupno postova: 99 Lokacija: Eszek Spol:  Nebitno
|
kao klinac sam iz manjeg grada došao u Osijek. Ljudi koji su imali istančano uho za dobru glazbu radili su OLJMove i nalazili su predobre bendove 90-ih koji su svirali na OLJMovima. Siguran sam da nisam jedini koji je prvi puta čuo te bendove na OLJM-u i oduševio se.
ponovno govorim i uspoređujem ovo s izložbom cipela Karleuše u Waldingeru jer su studentice to tražile. |
|
_________________ HIHIHIHIHI |
|
|
 |
muvifrik
Ukupno postova: 878 Spol:  Nebitno
|
ajde daj neki link da vidimo logo...osim ako logo nije ovo gore ultravrištećezeleno  |
|
|
|
|
 |
|
jelena rozga i mate bulić jel to neka zajebancija... zar su studenti postali mongoloidi sa istančanim ne-ukusom za dobar zvuk...
|
ja bi rekao da se tu radi o malo po malo većem broju bosanskih nego domaćih studenata i da je to glavni razlog svemu ovome...
prije 5 godina su se studenti iz bih mogli prebrojati na prste, dok je sad omjer otprilike 50-50... tu ljudi tražite glavni razlog, nigdje dalje!
|
nemoj tako, to mi djeluje diskriminantno ... zar smo mi ostali nešto bolji/lošiji od njih? pa svi smo ljudi... |
|
|
|
|
 |
Night5talker Ukupno postova: 70 Spol:  Nebitno
|
Jednostavno se ne isplati...
neinformiran si... površan... i osuđivački nastrojen i sam doprinosiš mojoj teoriji. ponavljam, držite se vi vašeg mišljenja i nemojte doći... sada vas i molim da s takvim stavom ne dolazite igdje, kamoli na ovakvu manifestaciju koja promiče zabavu, a ne "hejterizam". pred zakonom i onim objektivnima, naši su računi čisti.
što se tiče tvojih insinuacija, noćni vrebaču, da - volonterski je. psihologija kaže - bojiš se onoga što bi ti mogao na toj poziciji napraviti, jer to je onda tebi logično za pretpostaviti. prošle godine nisam bio u sz-u tako da jole nema veze sa mnom.
suzdrži se klevete, molim te...
|
ja sam mislio da si bio ozbiljan kad si reko da neces vise obavjestavat osijek031
@redakcija ocemo staru sliku... bila je - primjerenija  |
|
|
|
|
 |
|
@redakcija ocemo staru sliku... bila je - primjerenija
|
sve što je staro je besplatno, a što je novo se ipak plaća ... ko bi lud uzeo nešto besplatno, lakše je platiti za novo  |
|
|
|
|
 |
oftopik
Ukupno postova: 431 Spol:  Nebitno
|
|
prije 5 godina su se studenti iz bih mogli prebrojati na prste, dok je sad omjer otprilike 50-50... tu ljudi tražite glavni razlog, nigdje dalje!
|
nemoj tako, to mi djeluje diskriminantno ... zar smo mi ostali nešto bolji/lošiji od njih? pa svi smo ljudi...
|
ni u kojem slučaju me nemoj shvatit da smo mi bolji ili lošiji - svi smo mi ljudi od krvi i mesa, ali tu postoji kulturološka razlika, a trenutno oljm naginje sve više na njihovu veselicu, nego na urbane koncerte na kakve je oljm navikao.
možda i je diskriminirajuće (naravno, uvijek čast izuzecima), ali ta se činjenica mora uzeti u obzir jer zna se koja glazba i kakva kultura dolazi od tamo. |
|
|
|
|
 |
|
nije važno odakle si i što slušaš za sebe, bitno je u ovome slučaju imati dovoljno sposobnu osobu koja bi uputila studente što treba slušati i odlučno to i organizirala. imati fax a slušati ovako nisku glazbu je sramota po meni. |
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Doista nije bitno odakle je tko i kakav glazbeni ukus ima. Ne bi bilo ni bitno da u Osijek dolaze Bulic i Rozga, ali ne na Osjecko ljeto mladih.
Prema svemu sudeci, jedino mjerilo je postala posjecenost. U tom slucaju - Halid Beslic i imat cete gledatelja kao nikada do sada.
Doduse, oni nesto stariji se sjecaju i koncerata "u rupi" sipred STUC-a, kad je svaku vecer bilo po nekoliko tisuca gledatelja, sjecaju se i izlozbi stripova, predstava, bilo je svega. Sjecaju se i jazz koncerata ispred STUC-a na kojima se i pored 100tinjak sjedecih mjesta znalo okupiti i parsto stajaca. Tada jedini i osnovni kriterij nije bila "ponuda i potraznja", kako nas uci jedan vrli korisnik, vjerojatno duboko ukljucen u organizaciju i vjerojatno izravno odgovoran za dovodjenje Mate Bulica i Jelene Rozge ove godine.
Tja... doista, s glazbe Matije Dedica, Osijek je spao na Bulica i Rozgu. Tako je to kad je kriterij "ponuda i potraznja".
Nekad je to bio OLJM i s pravom se tako zvao. Danas ovu manifestaciju nazovite drugacije, nemojte svojim novim kriterijima kaljati ono sto su generacije prije vas stvarale. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
|
sjeća li se tko performansa u sklopu Osječkog Ljeta 90 i neke? u zimskoj luci / hotelu Osijek? svirka na limenim dijelovima izgorene ventilacije i sviranje šibom po kosi? nezaboravno. |
|
|
|
 |
Caleb
Ukupno postova: 238 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Neznam za 90e al znam 2006 je bio super program odlicna glazba i atmosfera.. sve je oslo u k.. imali smo nedugo osjecko isto se prebacilo na narodnjake (domace) sad jos i OaLJM na ovu cobansku glazbu.. jel stvarno 50% studenata bosanci? Zanimljivo je da su te dvije manifestacije bile poznate po urbanoj glazbi i tako su stekle imidj godinama i sad odjednom PAF ! Mogli su bare pormjeniti ime da ne kenjaju na stari program.. |
|
_________________ Ako si bogat zavide ti, ako si siromašan smiju ti se; zato budi nevidljiv!  |
|
|
 |
-B-
Ukupno postova: 30 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Doista nije bitno odakle je tko i kakav glazbeni ukus ima. Ne bi bilo ni bitno da u Osijek dolaze Bulic i Rozga, ali ne na Osjecko ljeto mladih.
Prema svemu sudeci, jedino mjerilo je postala posjecenost. U tom slucaju - Halid Beslic i imat cete gledatelja kao nikada do sada.
Doduse, oni nesto stariji se sjecaju i koncerata "u rupi" sipred STUC-a, kad je svaku vecer bilo po nekoliko tisuca gledatelja, sjecaju se i izlozbi stripova, predstava, bilo je svega. Sjecaju se i jazz koncerata ispred STUC-a na kojima se i pored 100tinjak sjedecih mjesta znalo okupiti i parsto stajaca. Tada jedini i osnovni kriterij nije bila "ponuda i potraznja", kako nas uci jedan vrli korisnik, vjerojatno duboko ukljucen u organizaciju i vjerojatno izravno odgovoran za dovodjenje Mate Bulica i Jelene Rozge ove godine.
Tja... doista, s glazbe Matije Dedica, Osijek je spao na Bulica i Rozgu. Tako je to kad je kriterij "ponuda i potraznja".
Nekad je to bio OLJM i s pravom se tako zvao. Danas ovu manifestaciju nazovite drugacije, nemojte svojim novim kriterijima kaljati ono sto su generacije prije vas stvarale.
|
 |
|
|
|
|
 |
 |
|