Autor |
Poruka |
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Pricati kako zelenilo pada zbog biciklistickih staza je neozbiljno, cak i glupo, a u namjamnju ruku netocno. Zelenilo pada iz stotinu drugih razloga, a biciklisticke staze najamnji su problem te pozdravljam njihovu gradnju cak i pod cijenu rusenja nekoliko stabala...
Nije problem u tim srusenim stablima, vec u dugorocnom problemu neozelenjavanja jer se ne primjenjuje ona analagija da se za svako sruseno stablo zasadi jedno ili dva mlada...
Svako stablo u urbanoj sredini nije sveto i nikada nece biti pa niti jadne biciklisticke staze ne treba kriviti za nesto sto je iznad njih... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Pricati kako zelenilo pada zbog biciklistickih staza je neozbiljno, cak i glupo, a u namjamnju ruku netocno. Zelenilo pada iz stotinu drugih razloga, a biciklisticke staze najamnji su problem te pozdravljam njihovu gradnju cak i pod cijenu rusenja nekoliko stabala...
Nije problem u tim srusenim stablima, vec u dugorocnom problemu neozelenjavanja jer se ne primjenjuje ona analagija da se za svako sruseno stablo zasadi jedno ili dva mlada...
Svako stablo u urbanoj sredini nije sveto i nikada nece biti pa niti jadne biciklisticke staze ne treba kriviti za nesto sto je iznad njih...
|
kako ovo sve super i logicki zvuci ... pogotovo kad kazes NEKOLIKO
da, zaista, u zadnjih par godina u osijeku je sruseno 3 (tri) stabla, pa se ne treba opterecivati s takvim glupostima.
--------------------------
@fallen-angel
http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=9133 |
|
|
|
|
 |
Circa
|
U zadnjih nekoliko godina palo je mnogo stabala, ali nisu sva pala zbog biciklistickih staza. Nemoj mi stavljati rijeci u usta jer nisam rekao da je sjeca stabala nebitna glupost, cak stovise. U mnogocemu se mogu sloziti s Jasenkom Vizentaner i uvijek sam za sto vise zelenila. No, ne zivimo na nekom prolanku, ne zivimo u sumi i grad se uvijek siri... Ne opravdavam sakacenje stabala, nikada niti necu, ali ne treba praviti dramu oko svakog stabla...
Ponavljam, nije stvar u stablima koja su pala zbog urbanizacije, problem je sto nema nove sadnje, nema novih drvoreda, nema novih parkova... To je problem, a ne izgradnja neophodnih biciklistickih staza... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
 |
Circa
|
A jebote!
Opada i broj kupaca na bazenima pa ih imamo, imamo i zatvorene i otvorene...
Naravno da neces vozit bicikl za vrijeme mecave, ali infrastruktura i to dobra je osnova za popularizaciju bicikla kao alternative... |
|
|
|
 |
Ingo
|
@circa
ja tebe opet ne kuzim. ti full minoriziras
evo, i sada kazes da ne treba praviti DRAMU OKO SVAKOG STABLA ??
grad se siri, to je istina ... ali neka se siri u sirinu
'razvoj' grada moze biti i gradnja ogromnog dugackog parkiralista na promenadi. ili izgradnja poslovnog objekta u parku petra kresimira. ,.... sve to moze biti urbanizacija i razvoj grada
a neophodnost biciklistickih staza je samo fraza.
jer bicikl se moze voziti i ako ne postoji biciklisticka staza |
|
|
|
|
 |
Callistemon Ukupno postova: 572 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
U zadnjih nekoliko godina palo je mnogo stabala, ali nisu sva pala zbog biciklistickih staza. Nemoj mi stavljati rijeci u usta jer nisam rekao da je sjeca stabala nebitna glupost, cak stovise. U mnogocemu se mogu sloziti s Jasenkom Vizentaner i uvijek sam za sto vise zelenila. No, ne zivimo na nekom prolanku, ne zivimo u sumi i grad se uvijek siri... Ne opravdavam sakacenje stabala, nikada niti necu, ali ne treba praviti dramu oko svakog stabla...
Ponavljam, nije stvar u stablima koja su pala zbog urbanizacije, problem je sto nema nove sadnje, nema novih drvoreda, nema novih parkova... To je problem, a ne izgradnja neophodnih biciklistickih staza...
|
U Školskoj ulici i ispred kina Uranija nema biciklističke staze... ali ipak imamo čačkalice umjesto stabala...nadam se samo da cemo dozivjeti da ih vandali ne slome i da izrastu u neko stabalce - to je jos veci problem o kojem je g. Vizentaner ranije pisala... |
|
|
|
|
 |
Circa
|
I automobil se moze vozit bez cesta.
Kupis Ladu Nivu i udri preko polja... No, kako ne bi bili blatnjavih cipela izumili smo beton, asfalt i ostala zla urbanih sredina... |
|
|
|
 |
Andrea Zuckerman
Ukupno postova: 153 Spol:  Nebitno
|
moj post je bio komentar na tezu forumaša koji tvri da će biciklistički promet rasteretit automobilski. ja tvrdim da to vrijedi samo u ljetnom periodu. drugu polovicu godine možemo bicike zaboravit. a prilikom planiranja prometa treba računat na najgori scenarij, odnosno najveće prometne gužve.
time nisam htjela reć da biciklističke nisu potrebne, naprotiv, pimjetila sam da sve veći broj ljudi koristi bicikl kao prijevozno sredstvo, ali ponavljam samo pola godine. |
|
|
|
|
 |
Nave
Ukupno postova: 140 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
faktor-x Ukupno postova: 447 Spol:  Muško
|
evo danas se vozao gradom-porušeno kod bolnice i odmah zasađeno novo, u gundulićevoj već nagodinu će to biti pristojna stabla |
|
|
|
|
 |
Ingo
|
evo danas se vozao gradom-porušeno kod bolnice i odmah zasađeno novo, u gundulićevoj već nagodinu će to biti pristojna stabla
|
dogodine ??? pa nisu to macuhice
pa vidi ... ja sam ti bio titov pionir i sjecam se kad se na promenadi sadilo 88 stabala za druga tita.
to je sad vise od 30 godina. ... e vidis, ... sad to drvece izgleda pristojno, i sada tek odrastao covjek moze bez saginjanja proci ispod krosnje. |
|
|
|
|
 |
|
karikiram naravno!
ono što je bitno je da su posađena nova stabla koja će narasti za par godina i to je to! |
|
|
|
|
 |
Ingo
|
karikiram naravno!
ono što je bitno je da su posađena nova stabla koja će narasti za par godina i to je to!
|
ma kakvih par godina ? o cemu ti pricas
pa javoru treba 50 godina da naraste
grad je unakazen za iducih 50 godina !!!!
pola nas ce pokrepati dok te ulice ponovo ozelene |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
Ingo