Autor |
Poruka |
maddox_rumble
Ukupno postova: 848 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
cilj nordijskog hodanje je hodanje po brdskim putevima i kroz sume
@donquijote pa ja sam ih vidio jedno 5  |
|
_________________ There can be only one, and that one is me  |
|
|
 |
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
Ajd ne laprdaj! Ako si bio tamo onda si vidio da je to staza s umjetnom podlogom tako da se na njoj može trćati i po kiši a ne uprljti se,a podloga absorbira opterećenje na koljena pri trčanju tako da je puno "zdravija" za trćanje od betona ili asfalta! Mislim da nam je tako nešto trebalo u Osijeku s obzirom na broj ljudi koji svaki dan trči (rekreira se) uz dravu!
|
...prvo: mislim da si pobrkao lončiće, jer to famozno nordijsko hodanje nema apsolutno nikakve veze s trčanjem...
...drugo: ako je već do trčanja i do uređenja obale i tako dalje, zar se za manje pare nije mogla srediti trim-staza?
...treće: bolje da su pare uložili u obnovu srednjike
...četvrto: uopće nije vrijeme za izgradnju staze za nordijsko hodanje....
...peto: zar je time sad Osijek kul grad za život kad jedini i prvi u regiji ima stazu za nordijsko hodanje? vauuuuuu..... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
maddox_rumble
Ukupno postova: 848 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
sve je to s ciljem masovnog doseljavanja norvezana svedana i finaca u osijek  |
|
_________________ There can be only one, and that one is me  |
|
|
 |
panglu Ukupno postova: 48 Spol:  Nebitno

|
Svaka cast nasem gradonacelniku na toj novoj stazi!Bio sam tamo neki dan i super je,a i vidim da je puno ljudi koristi,tako da mislim da je nepravljen dobar posao. |
|
|
|
|
 |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Pa u pravu si, evo i ja sam danas vidio nekoliko stotina nordijskih hodača kako se s nestrpljenjem guraju na stazi, oznojeni i dehidrirani, ali stazom sretni!
Zrnce građanske uljuđenosti nalagalo bi da se ovakve nebuloze, poput te staze, i od članova zainteresirane stranke proglase pogreškom. Ja se pitam kako slučajnom prolazniku, turistu, iz neke daleke zemlje objasniti da grad u gospodarskim problemima i sa nezaposlenošću u jeku krize gradi nordijsku stazu? Još ćemo poslije toga od tih stranaca tražiti pomoć. |
|
|
|
|
 |
nisam za
Ukupno postova: 307 Lokacija: desna obala Spol:  Nebitno
|
Ponosan sam što živim u gradu koji ima takvu stazu, rijetko koji grad se može pohvaliti s takvom glupošću, za 2,5 milijuna kuna.
Svaka čast, u poplavnoj zoni napraviti takvo nešto.
Samo koliko pratim na ovom portalu prvo je to bila staza za brzo hodanje, a sada odjednom za nordijsko hodanje. Kako je to doživjelo takvu transformaciju?? |
|
|
|
|
 |
scero Ukupno postova: 82 Spol:  Nebitno
|
Ma odlican posao i projekt,jedini bolji bi bio da su stavili 2,5 milijuna kn na kladionicu ili izgradili tramvajsku prugu do peljesca |
|
|
|
|
 |
nisam za
Ukupno postova: 307 Lokacija: desna obala Spol:  Nebitno
|
Budimo realni, staza još nije završena, kako to izgleda, pa prošetajte sami, a za završetak još barem 1 milijun kn. |
|
|
|
|
 |
codar
Ukupno postova: 64 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Meni se jako sviđa i staza i sama ideja, ali ne mogu vjerovati da smo takvi primitivci i da masa ljudi po toj stazi gura kolica s djecom, vozi bicikle i šeće se. Pored sveg prostora za šetanje oko Drave, ljudima iz Osijeka izgleda baš odgovara našetavati se i voziti biciklima po novoj stazi za trčanje i brzo hodanje. Nebitno što piše da je to staza ZA BRZO HODANJE I TRČANJE. Ipak smo mi Balkan i šta će netko pisati i određivati gdje se trči a gdje se voze bicikli i guraju dječja kolica. Katastrofa. Pokušala sam trčati danas i bila sam strašno isfrustrirana. Nadam se da će se to na neki način riješiti, jer ovako cijela investicija uopće nema smisla. |
|
_________________ everest neverest... |
|
|
 |
Moira
Ukupno postova: 344 Spol:  Žensko
|
Ima li itko pojma šta sad opet rade na bentu iznad staze za brzo hodanje? Već se par dana tamo vozaju bageri... ili šta već.
Preklinjem vas neka mi netko napiše da ga neće asfaltirati!!!!!!!!!  |
|
|
|
|
 |
OsijekNepokoreniGrad
Ukupno postova: 724 Spol:  Nebitno
|
Dao bi ja vama svima nordijsko hodanje po gradu, možda bude neke koristi - grad čist kao suza.
Recimo kao na slici
 |
|
|
|
|
 |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol:  Muško
|
Obzirom na vodostaj bit će to staza za nordijsko plivanje  |
|
|
|
|
 |
wendy
Ukupno postova: 1104 Lokacija: suicide machine Spol:  Žensko
|
cilj nordijskog hodanje je hodanje po brdskim putevima i kroz sume
|
Odakle ti ova glupost?! Nordic HILL walking je kod nas nešto manje poznat oblik te rekreacije koji je stariji od klasičnog nordijskog hodanja, no ovaj drugi oblik je rašireniji iz sasvim očitih razloga - može se prilagoditi svakoj dobi, kondiciji, klimi i konfiguraciji terena.
I, da, u Osijeku ima ljudi koji se time redovito bave. Znam za grupu od najmanje dvadeset članova iz jedne udruge. Znam i dosta starijih ljudi kojima je to jedini prihvatljivi oblik rekreacije pored običnog hodanja, a nordijsko odabiru jer je učinkovitije.
Neke stvari nikad neću moći shvatiti. Nitko ne žali lovu koja će biti potrošena na uklanjanje Starčevićevog spomenika, ali staza za brzo hodanje je bacanje novca. Pa poslušajte se! |
|
_________________ “Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live” |
|
|
 |
Anastazija Ukupno postova: 689 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Mislim da je to samo da se omogući prolaz ljudima kad počnu asfaltirati Tvrđavicu jer tamo rade cestu. Pretpostavljam i nadam se da ga ne će asfaltirati. |
|
_________________ Anastazija |
|
|
 |
 |
|