Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Festival SAFT završio s inspekcijom i policijom!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
avantgarde
Ukupno postova: 818
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.07.2010. 17:13 
Naslov:  Re: Festival SAFT završio s inspekcijom i policijom!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

maniche je napisao/la :
Zanimljivo razmišljanje..
50-tak ljudi kuži stvar mi ostali smo valjda budale...
Ja bih rekao da je obratno, tj da večini ne možeš prodati sranje koje vas 50-100 guta, oprosti.
A kako stvari u osijeku prolaze, dovoljno govori podatak o nekoliko zadnjih koncerata u novoj dvorani koji su bili rasprodani..sem plavog orkestra..
ako ćemo o festivalima, jedno malo mjestašce blizu osijeka 2 dana je bilo krcato ljudima i bilo je predobro(surduk).10-tak buseva iz grada je tamo išlo svaki dan, ako ne i više.
al oni su ipak ljudima ponudili nešto zanimljivo.

Ako niste u mogućnosti organizirati nešto kvalitetno, umjesto da kasnije pljujete ljude, ostavite se toga i sve 5.

Nevermind,

Fulao si ceo fudbal. Necemo dalje. Wink

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
daisy girl
Ukupno postova: 19
Post Postano: 28.07.2010. 18:56 

@maniche>

lega moj, * svi vi koji tupite svoje a da ni ne znate sta se zapravo dogodilo.zakljucujete samo po onome sto ste culi i procitali. a boze moj, selo veselo...

poanta je da je ekipa probala napraviti nesto novo u ovom tmurnom gradu, pricam o jebenom chill flooru koji je bio super. a druga stvar alo ljudi sta god i tko god da je bio za tu cijenu ( 50 kn 4 dana ) ????? o cemu mi pricamo?? svaka cast ljudi.
isto tako cijena cuge-bagatela dok su mi u wlm tocili 0,03 vodku u casu od pola litre????
a ovdje dupla za iste pare...i take stvar...mislim da je cijela rasprava osla u k****
jer zapravo nitko od vas ne zna sta se dogodilo zapravo. ne pametujem ne znam ni ja ali suditi ekipu Udegasa sto su nam pripremili program za tu sitnu lovu-nema smisla, i na kraju krajeva meni je opet bilo predobro!! tako da prestanite lagano srat i pravit se pametni !!!!! Twisted Evil

Inertia
Ukupno postova: 236
Spol: Muško Muško
Post Postano: 28.07.2010. 20:55 
Naslov:  

Daisy girl, chillout floor nije toliko revolucionarno inovativan da bi sada svi pohrili na festival kako bi jednog dana pričali svojim unucima kako su bili na chillout floor-u i to, ni manje ni više, nego u Osijeku.

Cijena je mogla biti i 20kn za tjedan dana, ali ako ljudima ponudiš artiste koji ljude ne zanimaju, onda ne možeš ni očekivati da će festival biti ispunjen.

cane

Ukupno postova: 2460
Post Postano: 28.07.2010. 21:13 
Naslov:  

Inertia je napisao/la:
Daisy girl, chillout floor nije toliko revolucionarno inovativan da bi sada svi pohrili na festival kako bi jednog dana pričali svojim unucima kako su bili na chillout floor-u i to, ni manje ni više, nego u Osijeku.

Cijena je mogla biti i 20kn za tjedan dana, ali ako ljudima ponudiš artiste koji ljude ne zanimaju, onda ne možeš ni očekivati da će festival biti ispunjen.

Tako je! Daj Acu Lukasa i Sašu Matića i da vidiš belaja! osijek031.com smile

Ukupno postova: 230
Post Postano: 28.07.2010. 21:43 
Naslov:  

cane je napisao/la :

Tako je! Daj Acu Lukasa i Sašu Matića i da vidiš belaja! osijek031.com smile

Ili to, ili organiziraj svirku,party za ciljanu publiku sa normalnim šankom i upadom, a bonove, narukvice i sav ostali 'hype' ostavi onima kojima to prolazi. Valjda. ;-)

UDEGAS CREW
Ukupno postova: 34
Post Postano: 28.07.2010. 22:03 

Da se oglasi i organizator jer vidimo da je potreba Smile

par vas na forumu ima cudna shvacanja i poimanja nekih stvari, ali necemo o tome.

vecina stvari o kojima pisete su prazna nagađanja i samo pretprostavke.. pravilnik o buci je samo dio problema s koja se organizacija SAFT-a susrela. sve ostalo cete saznati narednih dana u sluzbenom priopćenju koje ćemo uputiti javnosti preko medija.

Nadalje, ispostavlja se da osječku publiku nije zanimalo ništa od izvođača. e pa varate se!!! jer je u petak bilo oko 800, 900 ljudi sto je solidna brojka.

i btw chill out stage u Osijeku je revolucionarni stage s obzirom da dub step,nu jazz, live bendovi sa 15 instrumenata i reggae mjuza su toliko rijetki žanrovi u osijeku da se mogu nabrojati na prste jedne ruke koliko je ova mjuza svirala u klubovima dosada!!

i opet dolazimo do jedne te iste konstante..sta pojedincima treba organizirati da bi im valjalo ??

nadalje, ako smo mi kao organizatori odlucili da program traje od 22.00 do 05.00 onda postoje razlozi za to,kao sto smo rekli javnost ce bit obavjestena sluzbenim propcenjem putem medija.

svaka medalja ima dvije strane, a vi ste zapeli za jednu stranu a da prethodno neznate detalje druge strane.

daisy girl
Post Postano: 28.07.2010. 22:19 

Inertia je napisao/la:

brate a ti stvarno isto seres , lega ne znam sta drugo rec za to tvoje razmisljanje, jesi li ti ikad igdje bio na ovom svijetu ili...? na nekom festivalu? nesto? ha?
kontam da si u k***** i da ne znas uzivat u zivotu, jednostavno mi te zao...
da li te ista zadovoljava u tvom zivotu ili si tu samo da seres protiv drugih????
onak, CHILL OUT Wink

a reci ti meni koji to artisti tebe zadovoljavaju??? david gueta?
dara bubamara?morales? vuco? koji si ti fantom da mos tvrdit da bambike nemaju mnogobrojnu publiku u osijeku kao i ostali headlineri koji su nastupali. kontas?

CHILL OUT !!!!! Evo ti ga...

Frost

Ukupno postova: 6403
Upozorenja : 1
Post Postano: 28.07.2010. 22:27 
Naslov:  

UDEGAS CREW je napisao/la: i opet dolazimo do jedne te iste konstante..sta pojedincima treba organizirati da bi im valjalo ??

A znaš kako se kaže... nije žvaka za seljaka.

Ukupno postova: 236
Post Postano: 28.07.2010. 23:50 
Naslov:  

daisy girl je napisao/la:
brate a ti stvarno isto seres , lega ne znam sta drugo rec za to tvoje razmisljanje, jesi li ti ikad igdje bio na ovom svijetu ili...? na nekom festivalu? nesto? ha?
da li te ista zadovoljava u tvom zivotu ili si tu samo da seres protiv drugih????
onak, CHILL OUT Wink

dara bubamara?morales? vuco? koji si ti fantom da mos tvrdit da bambike nemaju mnogobrojnu publiku u osijeku kao i ostali headlineri koji su nastupali. kontas?

Vidim kultura je na razini. Mama i tata se sigurno ponose.

S obzirom na razinu i kvalitetnu komunikacije, mislim da si ti ta koja ima problema, tako da se neću upuštati u daljnju raspravu. Prvo u školu bontona i lijepog ponašanja pa ćemo se onda dopisivati.

A što se tiče artista koje ja slušam, jednostavno skupim novac i odem negdje izvan hr. Mađari, slovenci i talijani znaju kako organizirati festival ili event.

RKL

Ukupno postova: 226
Post Postano: 29.07.2010. 11:45 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la :

Osim toga, niti jedan jedini festival, od mase ovih udruga, nije uspio ni koncepcijom, ni programom, niti posjetom iskočiti iz okvira lokalne zabave za izgubljenu mladež, niti jedan nije uspio privući interes barem šire hrvatske javnosti, niti je privukao iole značajniji broj gostiju. To je sve isto sranje kao i u svakom selu u bližoj i daljoj okolici. Isti izvođači se rotiraju, uvijek isti problemi, i naprosto je fascinantno da organizatori stalno očekuju svesrdnu podršku Grada i građana. Da barem jedan od svih tih festivala dovuče 100 ljudi u osječke hotele, pa ne bi mi smetalo ni što ga organizira udruga, a valjda bi izdržali i malo buke (do 1 naravno, ni minute dulje).

Klasično skrnavljenje od strane čovjeka koji se, vjerojatno, nikada u životu nije potrudio organizirati nešto, ali je uvijek prisutan kada to treba popljuvati na internetu.

Organizator je lijepo rekao da je prisutno blo oko 800-900 ljudi, što je više nego respektabina brojka i puno veća nego stranački skupovi stranaka za koje agitiraš na forumu. Žalosno je da im se, zbog dva zadrta PTSPovca kojima smeta buka pa šalju prijave, uskraćuje ovakav vid zabave.

Samo ovoga ljeta bio sam na dva festivala, i gle čuda, trajali su do zore. Jedan je, doduše, bio duboko u šumi, daleko od urbanog naselja, ali drugi je bio tik uz rijeku uz sam grad, baš poput SAFT-a.

Kroz koji dan zaputit ću se u Pulu, na možda najbučniji festival u zemlji koji se održava u ruini od vojarne u samom centru grada. Ne samo da će trajati duže od jedan u noći, nego su Puležani ponosni na njega. I to i djeca i bake. Zamisli samo, ne smeta im ni kako posjetitelji izgledaju?! Nevjerojatno!? Ali zbog toga je Pula i miljama od nas. Konzervativnost i restrikcije. Bravo mi.

Htjeli bi goste Osijeku, ali ne da se zabavljaju. Stid ih bilo. Ić' na koncerte?! Najbolje bi bilo da novac pošalju poštom, a ostanu u svojim kućama.

Uskoro će i Pannonian, koji u Osijek dovuče i više od spomenutih 100 ljudi u hostele. Baš me zanima kako će ta odredba funkcionirati na ovom festivalu gdje natjecatelji voze do 10, 11 sati, pa koncert niti ne može početi prije 12h?!

Mora se konačno shvatiti da, barem ljetom, centar grada mora živjeti...

RKL

Ukupno postova: 226
Post Postano: 29.07.2010. 11:53 
Naslov:  

Evil Poodingh je napisao/la :

Ja već neko vrijeme pokušavam ljude i u klubu navući na početak svirki što ranije, za razliku od starog teatra i uniteda, gdje se nerijetko kretalo nakon ponoći, svirke sada ne počinju nikada nakon pola 11 ( osim u slučaju da nije klub organizator ), no moj je cilj napraviti da, kada piše da svirka počinje u 9, da tada i počne.

Kvaka 22.
Ljudi kasno dolaze na koncerte jer oni kasno počinju. Oni kasno počinju, jer ljudi kasno dolaze na koncerte.
Ti si organizator, kreni ranije s koncertima, pa ćeš naviknuti ljude na ranije dolaze. No budi svjestan da ćeš žrtvovati nekoliko koncerata, neznajući možeš li uopće promjeniti ljudske navike.
A i to je pitanje... Tko si ti da ih mjenjaš!? Ako se ljudima sviđa izlaziti u 12h, nek izlaze tad, ali neka se onda pomire s činjenicom da neće vidjeti koncert.

maniche

Ukupno postova: 1173
Upozorenja : 1
Post Postano: 29.07.2010. 12:01 
Naslov:  

RKL je napisao/la :

A i to je pitanje... Tko si ti da ih mjenjaš!?

Zakon je tu da ih mjenja.
To što se nekom svđiđa izlaziti u 12 ne znači da ljudi iz okolnih naselja moraju slušati "tup si glup si" glazbu da 2-3 u noći.
Svatko bi trebao imati pravo na svoj mir.
ja ću zbog deranja na ulici dobiti kaznu za remećenje javnog reda i mira, zašto bi onda netko smio terorizirati stanovnike koncertnom bukom?
Postoje mjesta za takve stvari.
ja redovito čujem glazbu s katakombi dok glazbu s bastiona ili dvorišta vege ne čujem.
zašto je tako, ne znam.

@UDEGAS,
Radujem se vašem priopčenju u kojem ćete napokon iznjeti konkretne dokaze o onome s čime ste tako neozbiljno izašli u javnost.

daisy girl
Post Postano: 29.07.2010. 12:50 
Naslov:  

Inertia je napisao/la:
daisy girl je napisao/la:
onak, CHILL OUT Wink

Vidim kultura je na razini. Mama i tata se sigurno ponose.

S obzirom na razinu i kvalitetnu komunikacije, mislim da si ti ta koja ima problema, tako da se neću upuštati u daljnju raspravu. Prvo u školu bontona i lijepog ponašanja pa ćemo se onda dopisivati.

A što se tiče artista koje ja slušam, jednostavno skupim novac i odem negdje izvan hr. Mađari, slovenci i talijani znaju kako organizirati festival ili event.

nemoj molim te ti o bontonu. Ja podrzavam svaku manifestaciju u ovom gradu, i kulturno sam zahvalna sto se uopce nesta dogadja u ovome gradu, a ne da pljujem po ljudima koji se trude ucinit nesta za nas mlade. Eto, nadam se samo da ce pravilnik o buci bit promjenjen jer ovo fakat nema smisla...

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 29.07.2010. 13:09 
Naslov:  

RKL je napisao/la:
Klasično skrnavljenje od strane čovjeka koji se, vjerojatno, nikada u životu nije potrudio organizirati nešto, ali je uvijek prisutan kada to treba popljuvati na internetu.

Simpatično je diskutirati o forumima, ali i tu treba biti smisla. Recimo, ne shvaćam zašto si me uopće citirao. Ili moj post nisi čitao, ili ga ne razumiješ. U svakom slučaju, kada argumentaciju u samom početku usmjeriš na osobu, pa bio to i forumaški nadimak, umjesto na sadržaj, onda je to jedna vrlo slaba argumentacija.

Kako bi pojednostavio priču tebi, ali i nekima koji su uslijedili, rezmirat ću - nisam ja protiv festivala koje organiziraju udruge, samo za njima neću plakati. Ja ne mislim da je Osijek tmuran, da se ništa ne događa, i da neke koncertiće treba držati kao kap vode na dlanu. To je u principu sve. Odluku o buci do 1 smatram dobrom, jer mislim da je to dovoljno vremena za zabavu na otvorenom. O ostalim problemima organizatora ne znam, i baš me i ne zanimaju, a nisu ni tema.

Uz to, valjda imamo pravo misliti da su svi ti festivali gotovo jedno te istog sadržaja, da su neinteresantni, i da bi voljeli podržati nešto malo drugačije, što bi imalo i malo šire koristi osim jedne večeri zabave za mladež kojoj je dosadno. Primjerice, baš taj Panonian ide u tom smjeru - to zaista jest drugačije, čini mi se da u samom početku slične manifestacije nije bilo u Hrvatskoj, i ako će se nešto podržati (mislim financijski) neka to bude Panonian (iako bi još više cijenio i to natjecaje da izađe iz sfere udrugaško-volonterskog rada, u sferu, kako bih rekao, poduzetništva).

Bastro
Ukupno postova: 154
Post Postano: 29.07.2010. 14:35 
Naslov:  

Upravo sam u gradu čuo da su neki kafići (Remy) odustali od svojih uobičajenih programa za osječku ljetnu noć zbog iste odredbe.

Vidi se, dakle, u kojem smjeru se očituje ova regula.

Skoči u forum: