Autor |
Poruka |
Kugla
Ukupno postova: 467 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Da, i meni je to "Osijeeeku", odmah zaparalo uši. Al dobro, u pjesmi u kojoj ima stih "odakle si baja", to je najmanji problem. |
|
|
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
Ne varaš se... Ali to je stara boljka koju čujemo iz dana u dan na televizijama i na radio postajama... Na žalost, ni u snimanju pjesme o Osijeku (recimo) nije se nitko to potrudio ispraviti...
|
...ah, čini se da naglasak uopće nije bitan izgleda.....
...ali, mislim - nije mi jasno kako neka pjesma u tom slučaju može pobijediti na natječaju "Volim Osijek" ako ne predstavlja ono zbog čega je zapravo i prijavljena....wtf?...dobro da netko nije ubacio još i "rodijače" ili "ba", pa da upotpuni priču........ |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
ima tu i ikavice, ako sam dobro čuo (nije baš da mi se opet preslušavalo), tako da me ništa ne čudi. ta pjesma bi nategnuto mogla proći za brendiranje slavonije (ali nategnuto!), za osijek nikako! |
|
|
|
|
|
TataMata
Ukupno postova: 1180 Spol: Nebitno
|
očito ne čitate stare komentare pa da malo osvježim, jer ne vidim da netko želi konkretno odgovoriti i biti afirmativan....osim Sokrata i još ponekog... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
|
anakonda
|
..moj prijedlog je da kad se već radi nešto da se napravi kako treba, a ne samo da se zadovolji forma....a kritika očito nije dobro došla, koliko god konstruktivna bila....osobno mi se ne sviđa slijedeće: u Osijeku žive građani, a ne raznorazne baje (da, to je slavonski izraz, ali više se veže za selo)...drugo mi se ne sviđa već spomenuti naglasak, jer zvuči kao da ga pjeva netko sa strane, a ne osoba koja živi u tom gradu (mislim da se većini Osječana diže kosa na glavi kad čuju takav naglaaaasak)....treće, tamburica je OK, ali i ona je više vezana uz Slavoniju, a ne sam grad Osijek....i četvrto, ako je već tamburica u pitanju, nije li se mogao dobiti pravi slavonski zvuk tipa bećarca, a ne nešto što ljude podsjeća na gorovinu, borovinu i kumove??? |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
TataMata
|
ok, a 2. i 3. pjesma.... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
|
anakonda
|
...od te tri, broj 2 mi još i zvuči najbolje...bar ima najurbaniji zvuk....no, naglasak sam stavila na prvu, pobjedničku...ta bi trebala biti najbolja, zar ne????...može pitanje: po kojem kriteriju je baš ta pobijedila? |
|
|
|
|
TataMata
|
Procjena stručnog povjerenstva je bila da je najkomercijalnija... |
|
|
|
|
anakonda
|
Procjena stručnog povjerenstva je bila da je najkomercijalnija...
|
...najkomercijalnija po kojim kriterijima? |
|
|
|
|
TataMata
|
jednostavno osvojila je najviše bodova prilikom vrednovanja... |
|
|
|
|
anakonda
|
...joj, joj - pa pitam po čemu?...godinama izvođača?...tekstu?...čemu? |
|
|
|
|
Tiger Ukupno postova: 52 Spol: Nebitno
|
ajde ne seri.....
....probaj ti biti malo kreativan....
..najlakše je nešto popljuvat.....a pokušat ponudit neko (bolje) rješenje je za tebe znanstvena fantastika....
....bit natječaja je da se dobije motiv slijedeće godine pokušat napraviti nešto bolje....
..i vjeruj da će slijedeće godine biti još više pjesama....i nadam se boljih nego ove godine..al to nije način da se pljuje bez ikakve osnove.....
....................
i najveće selo u hrvatskoj ti je na 10 minuta od osijeka..
|
Čovjek koji se bavi muzikom brani ovaj užas od pjesama, žalosno.
I nažalost najveće selo u Hrvatsko je 10 minuta od Čepina. |
|
|
|
|
|
sokrat
Ukupno postova: 982 Lokacija: ....ispod mosta.... Spol: Muško
|
branim 2 stvari.....
prva...branim pokušaj za ovaj festival...bez obzira što nisu izrodili megasvjetskim hitovima
druga....meni bitnija....da se tamburu ograničava samo na ruralno..... |
|
_________________ "....jebe mi se za nacionalnu,vjersku i rasnu pripadnost....ja sam čovjek i to je to..." |
|
|
|
badman Ukupno postova: 115 Spol: Muško
|
sve tri su loše.moje misljenje.
no ako su dobili "priznanje" takvo onda valjda nesto vrijede.no nekako sve sumnjam u to. |
|
|
|
|
|
zorin Ukupno postova: 11 Spol: Muško
|
Sve pohvale za inicijativu ...
... no očekivati "himnu" od natječaja koji je okupio manje više ametere malo je pretjerano. Ovdje ne mislim na ljude u organizaciji - (Delač, Nikolin i drugi koje izuzetno cijenim i pratim njihov rad već duži niz godina), već na autore pjesama koji iako su pokazali neverojatnu hrabrost sudjelovanjem u ovakvom natječaju jednostavno nisu dorasli zadatku, na moju a vjerujem i vašu žalost.
Moj savjet:
a) za natječaj bolje odrediti smjernice - cilj
b) odvojiti posebno natječaj za tekst, glazbu i aranžman (sve se kasnije može vrlo lijepo adaptirati)
c) uključiti glazbene urednike svih radijskih postaja u Osijeku (oni koji se bave glazbom mislim kako će razumjeti ovaj prijedlog - kao recimo oligofreni:))
d) ako je ikako moguće povećati fond nagrada i proračun produkcije (svaki sat u studiju košta jako jako puno)
Tamburice stavljati u kontekst isključivo seljačke glazbe je jednostavno bedasto! Za ljude koji su imali prilike slušati bilo što od World Music-a (Peter Gabriel i sl.) poznato je kako je u cijeloj priči najbitniji aranžman i maštovitost izvođača - opali tamburu u lampaša i odvali overdrive i eto ti r'n'r.
Par komentara upućeno je u smjeru kritike na žanr glazbe koji je ovdje vrlo teško definirati jer je ciljana publika toliko različita te je za vjerovati je kako će uvijek netko biti zakinut. |
|
|
|
|
|
|
|