Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Uklanjanje krizeva i sekularizacija Hrvatske

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
anakonda

Ukupno postova: 6288
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 17.08.2009. 9:04 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

NinjaTurtle je napisao/la (Pogledaj post): ›
anakonda je napisao/la: ›
.....ja tražim da se skinu svi križevi iz državnih ustanova, jer sam ateist i krši mi se ustavno pravo po: Članak 41.
Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države.

...razmišljam o tome da podnesem ustavnu tužbu.....i nema veze što je 70% stanovnika Lijepe naše katoličke vjere, još uvijek ostaje dobar postotak onih koji to nisu.....

Pa pored križa je i tvoj simbol. Prazan zid. Koliko znam ateisti nemaju znakove, pa im je ispunjena želja. Very Happy

...malo si lončiće pobrkao.....dobro @bazooka reče: nema ti ova rečenica smisla, očito ne znaš o čemu pričaš i u čemu je problem....

Ukupno postova: 32
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 17.08.2009. 10:09 
Naslov:  

ma maknite sve križeve i one sa groblja jer nedaj bože da neki ateist,židov,musliman kad se bude vozao autobusom slučajno baci pogled na Anino groblje pa da se uvrijedi,maknite križ sa grobova svojih najmilijih i recite im da to više nije moderno ovo je sad novi svijet moderan,tolerantan prema svima,sve križeve iščupajte,polomite i bacite na lomaću,ma jebo križeve,srušimo sve crkve koji će nam klinac religija, ma i onaj križ sa pruge maknite,šta ako strojovođa nije krščanin,zabranite onu igru iks-oks,zabranite djeci da gledaju u križ povrijedit će nećije osječaje.Stiže novi svijet,novo doba,gdje je svaki čovjek jednak......[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jBv2Nguvd4c[/youtube]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 17.08.2009. 10:17 
Naslov:  

normabel je napisao/la: ›
sve križeve iščupajte,polomite i bacite na lomaću,ma jebo križeve,srušimo sve crkve koji će nam klinac religija

Apsolutno se slažem! Wink

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
zlusch

Ukupno postova: 2038
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.08.2009. 10:18 
Naslov:  

ma maknite sve križeve i one sa groblja jer nedaj bože da neki ateist,židov,musliman kad se bude vozao autobusom slučajno baci pogled na Anino groblje pa da se uvrijedi,maknite križ sa grobova svojih najmilijih i recite im da to više nije moderno ovo je sad novi svijet moderan,tolerantan prema svima,sve križeve iščupajte,polomite i bacite na lomaću,ma jebo križeve,srušimo sve crkve koji će nam klinac religija, ma i onaj križ sa pruge maknite,šta ako strojovođa nije krščanin,zabranite onu igru iks-oks,zabranite djeci da gledaju u križ povrijedit će nećije osječaje.

Ovo ti je sve jedna rečenica?

Nitko ne želi zabranjivati križeve nikome, to je tvoja privatna stvar i nitko ti ne može zabraniti da imaš križ bilo gdje u svom privatnom aranžmanu. Problem je kad se ideologija nameće nekom drugom, a puno nas je mislilo početkom devedesetih da su ideologije i kolektivna svijest stvar prošlosti.

Ovim "koji će nam klinac religija" si totalno u pravu... ionako samo stoljećima generira mržnju, nepodnošljivost i ratove.

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
anakonda

Post Postano: 17.08.2009. 10:44 
Naslov:  

ma maknite sve križeve i one sa groblja jer nedaj bože da neki ateist,židov,musliman kad se bude vozao autobusom slučajno baci pogled na Anino groblje pa da se uvrijedi,maknite križ sa grobova svojih najmilijih i recite im da to više nije moderno ovo je sad novi svijet moderan,tolerantan prema svima,sve križeve iščupajte,polomite i bacite na lomaću,ma jebo križeve,srušimo sve crkve koji će nam klinac religija, ma i onaj križ sa pruge maknite,šta ako strojovođa nije krščanin,zabranite onu igru iks-oks,zabranite djeci da gledaju u križ povrijedit će nećije osječaje.

...obožavam one koji se pokušavaju napraviti pametni pa bubaju ovakve i slične gluposti....dajte više shvatite: ovdje se ne radi o ulicama grada, grobljima, privatnim kućama, uvjerenjima i slično....
...ovdje se radi o isticanju križa u DRŽAVNIM INSTITUCIJAMA, ALOOOOOO!!!

Ukupno postova: 90
Post Postano: 17.08.2009. 13:41 
Naslov:  

zlusch je napisao/la (Pogledaj post): ›
Lucky Luke je napisao/la: ›
Mi smo narod od 90 i nešto posto katolika i posve je prirodno da imamo pravo na svoj križ ali uvijek se nadje nekolicina debila koji misle da rep maše psom. Jadni glupani. VJERUJTE to mi nikada nećemo dozvoliti nekolicini dilkana (dodjoša) u ovoj državi NE....

Gde si bre Rvat & katoljik... kako ide ljubljenje bližnjega svoga? osijek031.com smile

Daj si presudi već jednom keve ti pa da napokon imam razlog da posjetim Višnjevac....

errrr
Ukupno postova: 125
Zabranjen pristup
Post Postano: 17.08.2009. 14:21 
Naslov:  

anakonda je napisao/la (Pogledaj post): ›

...obožavam one koji se pokušavaju napraviti pametni pa bubaju ovakve i slične gluposti....dajte više shvatite: ovdje se ne radi o ulicama grada, grobljima, privatnim kućama, uvjerenjima i slično....
...ovdje se radi o isticanju križa u DRŽAVNIM INSTITUCIJAMA, ALOOOOOO!!!

Da pa šta? I državne institucije su javno dobro i financirane novcem poreznih obveznika koji su većinski katolički opredjeljeni i kojima po defaultu križ ne bi trebao smetati. Ako križevi vjese u državnim ustanovama to ne znači da je Hrvatska vjerska država u kojoj ključne odluke donosi kler. Meni kao vjerniku je iskreno drago ući u bilo koju javnu ustanovu i vidjeti da na zidu visi križ i odakle pravo šačici bezvjernika ateista (kojih je prema statistikama jedva 3%) da mi to pravo uskarćuju ? zar je ta grupica frustriranih i anksioznih ateista toliko vrijednija od nas ostalih kojih je 85% da se moramo povinovati njihovim željama?
TKO ste vi gospodo i odakle vam uopće pravo potezati ovo pitanje križeva,TKO???

Svebor

Ukupno postova: 1672
Post Postano: 17.08.2009. 14:38 
Naslov:  

tko si ti da govoriš u ime neke "većine" i potičeš na segregaciju i omalovažavanje članova ove zajednice?
tko si ti da proturječiš Ustavu, temeljnom dokumentu Republike Hrvatske? Dokumentu koji vrijedi za SVE građane ove zemlje, TKO?!
svoje vjerske simbole drži unutar svoja četiri zida. smanji predrasude, poštuj zakone ove zemlje ako ju voliš, pročitaj koju knjigu (gramatika hrvatskog književnog jezika je uvijek opcija) i živi svoju vjeru...

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 17.08.2009. 14:42 
Naslov:  

errrr je napisao/la: ›

Građani RH koji plaćaju funkcioniranje tih javnih ustanova. Očito imaš problema sa shvaćanjem da ustav vrijedi za sve građane jednako, što me ne čudi, obzirom da pripadaš grupi ljudi koji vjeruju da svijet (zapravo - cijeli Univerzum - stvoren od stvoritelja neba i zemlje, jelte) postoji 4000 godina, da su svi grijesi oprošteni desetim uzastopnim moljenjem zdravomarije i donacijom za vitraje, a tvoja duša spašena jer ti je muškarac u haljini kao bebici polio ladne vode po glavici...
Da nastavim? Ma, ionako ne bi shvatio. osijek031.com smile

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
anakonda

Post Postano: 17.08.2009. 14:54 
Naslov:  

...JA sam porezni obveznik koji plaća te križeve koji vise....

Zabranjen pristup
Post Postano: 17.08.2009. 15:09 
Naslov:  

anakonda je napisao/la (Pogledaj post): ›

...JA sam porezni obveznik koji plaća te križeve koji vise....

Ma nemoj! A ja kao nisam? Misliš da su tvoje pare vrijednije od mojih? Možda se tvoja jedna kuna broji za 4 moje kao onomad kada smo ulazili u jebenu jugoslovensku zajednicu?
Koliko to ima vas kojima smetaju križevi? KOLIKO RECI??? možeš i u postocima, okvirno?
Hoćemo na referendum drugarice pa da vidimo koliko je vas, a koliko je nas???

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 17.08.2009. 15:17 
Naslov:  

errrr je napisao/la: › Ma nemoj! A ja kao nisam? Misliš da su tvoje pare vrijednije od mojih?
Ne mislim, ali mislim da bi tvoje pare trebale ici u ono u sto ti vjerujes, a moje u ono u sto ja vjerujem.

Dakle, ja sam za to da svaki zaposlenik bira nacin na koji zeli da se njegova sredstva za vjerske zajednice trose. |Ako si katolik ti i 90% stanovnistva [kako neki navode], onda nema straha za Katolicku crkvu. Tih 10% manje novaca je kap u moru za ono sto oni uprihoduju.

Kao sto sam je tebi dozvolio da ti svoj novac das katolickoj crkvi, tako ti meni dozvoli da ga ja dam nekome drugome, ili ne dam nikome. Ili mi nemoj dozvoliti, cime bi bilo jasnije o cemu mi ovdje pricamo.

Zabranjen pristup
Post Postano: 17.08.2009. 15:18 
Naslov:  

Svebor je napisao/la (Pogledaj post): › tko si ti da govoriš u ime neke "većine" i potičeš na segregaciju i omalovažavanje članova ove zajednice?
tko si ti da proturječiš Ustavu, temeljnom dokumentu Republike Hrvatske? Dokumentu koji vrijedi za SVE građane ove zemlje, TKO?!
svoje vjerske simbole drži unutar svoja četiri zida. smanji predrasude, poštuj zakone ove zemlje ako ju voliš, pročitaj koju knjigu (gramatika hrvatskog književnog jezika je uvijek opcija) i živi svoju vjeru...

A ti si sigurno pripadnik neke manjine i to one ugrožene, moždak bi ti više pristajao balvan od tipokovnice za izražavanje svojih opredeljenja? A? Tko si ti da mi govoriš kako da se ponašam u VLASTITOJ državi, TKO??? Da nisi možda pripadnik nekog odabranog naroda kojemu je naloženo da se množi i uzme cijeli svijet za sebe? Samo takovima je slična ovakva retorika. Ja nisam išao ni u Beograd niti u Jeruzalem nekome tamo nešto naređivati. Vi koji ste odabrali živvjeti u zemlji koja je većinski katolička imate se povinovati našim ŽELJAMA.

Ustav takav kakav je pisali su slični smradovi kojima je križ TRN u OKU. Samo to nisu smjeli tada kada su ga pisali javno izreči, a sada promaljaju svoje pravo SOTONSKO lišce. Kakva jebena građanska i antifašistička Hrvatska, to je samo paravan za povratak na staro.
Jebite se drugovi jugosloveni, ali ovaj puta neće ići. Igri je došao kraj. Jel ti JASNO druže?!

Zadnja promjena: errrr; 17.08.2009. 15:29; ukupno mijenjano 1 put.

errrr
Zabranjen pristup
Post Postano: 17.08.2009. 15:22 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la (Pogledaj post): ›
errrr je napisao/la: › Ma nemoj! A ja kao nisam? Misliš da su tvoje pare vrijednije od mojih?
Ne mislim, ali mislim da bi tvoje pare trebale ici u ono u sto ti vjerujes, a moje u ono u sto ja vjerujem.

Dakle, ja sam za to da svaki zaposlenik bira nacin na koji zeli da se njegova sredstva za vjerske zajednice trose. |Ako si katolik ti i 90% stanovnistva [kako neki navode], onda nema straha za Katolicku crkvu. Tih 10% manje novaca je kap u moru za ono sto oni uprihoduju.

Kao sto sam je tebi dozvolio da ti svoj novac das katolickoj crkvi, tako ti meni dozvoli da ga ja dam nekome drugome, ili ne dam nikome. Ili mi nemoj dozvoliti, cime bi bilo jasnije o cemu mi ovdje pricamo.

Ne pričaj gluposti. Novac iz proarčuna se proporcionalno rasporedjuje svim vjerskim zajednicama i ako si ti pripadnik neke druge, tvoji dobiju svoj dio. Isto tako iz proračuna se finaciraju raznorazne nevladine udruge koje nisu u skladu s mojim načelima, vjerovanjima, političkim opredjeljenjima i ja takodjer ne bih da se od mojih para daje njima. Dakle ako ćemo sravnivati račune, ja nemam ništa protiv, dapče, ali tada i ja imam pravo usmjerivati vlastiti novac kamo želim. A ja sam pripadnik većine, što će značiti da ćete vi ostati tada na suhom. Ono što vi nevjernici doprinesete u proračun nije ni za papir za dupe obrisati. Samo ste nam na teret i još za vas moramo raditi specijalne zakone kao one za ugrožene biljne i životinjske vrste koje su pred izumiranjem. I to vam nije dosta, VI BI NAMA ZAPOVJEDALI U VLASTITOJ nAM DRŽAVI?

Ustav e ionako mrtvo slovo na papiru, a zna se da papir svašta podnese.

MoNk
Ukupno postova: 66
Post Postano: 17.08.2009. 15:41 
Naslov:  Re: Uklanjanje krizeva i sekularizacija Hrvatske

Eto ja sam vjernik ali ne želim dati ni jebene lipe usranoj crkvi!!! I zašto bi plaćao popove-lopove kad se oni ionako dovoljno nakradu?! Moju vjeru u Boga mi ne mogu ni dati ni naplatit a ni oduzeti ni popovi ni papa a ni institucija kao što je današnja lopovska crkva!!!

Skoči u forum: