Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Slama 2010. - spaljen Toranj

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
erich
Ukupno postova: 40
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.08.2010. 9:47 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

treba biti galerija na polju Smile

to bi bilo ono naj. al i na otvornju izlozbe u galariji bude neka klopica i cugica. oni catering-zi itd. mogli bi nagodinu tako? hehehe barski stolovi s bijelim plahtama itd Wink

@ osječanin
ti bi se super skompao s nikolom. mi se trudimo tu negdje izmedju ta dva dva ekstrema biti, s time da su ove godine malo pretjerali sa standovima,.. bit ce to dogodine opet malkoc "unazad" vraceno..

npr. hranu (to smo skoro pa sigurni vec sad) vise na "reklamiramo" na plakatu i flyerima... za ce bit sigurno, i bit ce sigurno nesto stravicno fino,.. al sta tocno, ce posjetitelji vidjet tek kad dodju na polje.
voditelja programa nam ogroman broj ljudi "nudi" i savjetuje da nabavimo ali se mi za sad jos uvjek ne damo u tom smjeru odvuc. to mi je previse "kičasto"..

i da, to sam zaboraio komentirati ... bio je prije negdje post u kojem je netko spominjao nasu kao povecanu kolicinu kombija pa da se sa vecim voznim parkom to trebalo bolje napraviti, il tako nesto.
od vozila imamo 1 kombi, onaj nas bijeli drndavi sa srcima, mama auto (onaj crveni clio sa srcekima) i mazdu koja je do te mjere stradala za vrijeme priprema da trenutno nije u voznom stanju Smile hihihi

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
erich
Post Postano: 26.08.2010. 10:13 
Naslov:  

noj u bemveu

Ukupno postova: 367
Post Postano: 26.08.2010. 20:11 
Naslov:  

Citat: › ove godine malo pretjerali sa standovima,.. bit ce to dogodine opet malkoc "unazad" vraceno.

jedan ili dva, ali dobra štanda su sasvim dovoljna.
gastro ponuda nikad nije na odmet. ponavljam, dobra. Wink
(dobro se može i naplatiti, da odmah ušutkamo one koji klepeću o tome kako se ovdje samo traži "džabe kruha i igara").
kvaliteta prije nego kvantiteta..

Citat: › voditelja programa nam ogroman broj ljudi "nudi" i savjetuje da nabavimo ali se mi za sad jos uvjek ne damo u tom smjeru odvuc.

ne treba tamo uopće biti nikakav galamdžija (bolje nikakvo, nego nekvalitetno, i opet).
ali ako već najavljujete dodatne sadržaje (a najavljujete), nekakav (makar okvirni) raspored treba postojati.
možda ljudi žele baš nešto/nekoga vidjeti s tog vašeg popisa, a ovako ni v rit ni mimo, pojma nemaju kad trebaju doći.
na popisu ove godine (bar ovom kojeg smo mi imali) bila je masa dodatnog sadržaja. ali to je na jednom mjestu stavljeno ono što se održavalo u 2 dana, po čitav dan. vi velite, tijekom cijelog dana se događa nešto. to je ok (dapače, zvuči super).
ali ispadne da bi ljudi mogli doći u jedan popodne baš eto još zbog nečega s tog vašeg popisa (uz skulpture - jer vjerujem da svi prvenstveno idu zbog slame) i na kraju se čitav dan roštiljati na suncu (pa još i bez slamnatih šešira, ehej! :p) da bi dočekali i "to nešto dodatno".. a to je neozbiljno za jedan festival - koji se ne samo TEK, nego i VEĆ petu godinu za redom održava..
plus, ruku na srce, TOLIKO (kvalitetnog) sadržaja - ni dodatnog, ni onog "slamnatog" - NEMA, da bi itko čitav dan proveo na toj njivi ne bi li dočekao to što ste najavili, a što bi on, eto, baš volio vidjeti.

što se mene tiče - galerija vs. festival:
u principu mi je svejedno.. glasam za ono što možete bolje predstaviti, da ni u jednom segmentu (ili bar da to bude svedeno na minimum) ne izgleda "ofrlje".
a tog "ofrlje" je ove godine bilo na pretek. i puno toga je zvučalo puno bolje na papiru..

ne znam kako teče organizacija oko festivala, ali mi smo dobili dojam da je sve išlo nekako u pet do dvanaest.. a čitava godina na raspolaganju. hm Wink

pozdrav!

(dobronamjerno sve. molim osječanina da bude malo manje neurozan, ako vidi kako i opet spominjemo išta u vezi gastro ponude. hvala.)

tko je najbolji? NOJ! tko je najbolji? NOJ!osijek031.com smile
erich
Post Postano: 26.08.2010. 21:07 
Naslov:  

jep, jep,... u pravu si i sa skoro svime se slazem Smile

da sad ne propagandiziram previse recu cu samo da su neki od glavnih "priljeva" para i pomoci u 5 do 12 otpala pa smo mi u 4 do 12 krenili u spasavanje onoga sta se da spasit,... (s time da je onaj buduci pokojnik sa saranima zasebna prica Wink) te onda u tom procesu spasavanja spasili nesto a opet neke druge stvari koje su bile davni prije rijesene sjebali zbog cijelokupne "panike" koja je nastala u tih 4 do 12. Smile

to je u biti najkrace i najjednostavnije objasnjenje... i eto, moj "sud" o svemu je da smo uz date mogucnosti i svu frku koja nam se izdogadjala tik prije festivala odradili cak brilijantno... naravno to sve ne opravdava razocaranje koje smo nazalost pruzili odredjenom broju postetielja,... ali vjerujem da nismo nikoga zauvjek "otjerali" tako da ce dogodine sve to biti divno i krasno i bajno... Wink

a moguce i da cemo se u puno kracem roko stic na neki nacin "iskupiti" ... hehe ... no o tome kad budem sigran 100% ,... da nebi opet nest najavio pa onda neispunio ocekivanja ..

noj u bemveu

Ukupno postova: 367
Post Postano: 27.08.2010. 9:06 
Naslov:  

Citat: › ali vjerujem da nismo nikoga zauvjek "otjerali

naravno da ne. sad nas pogotovo zanima što će iduće godine biti, u 6 do 12 Razz
izazov Very Happy

a ubuduće - prvo ugovor sa kojekakvim šarandžijama i sličnim neozbiljnim klaunima, pa kad konj odluči isključiti telefon zadnji dan, hop tužba, hop priljev para Very Happy

tko je najbolji? NOJ! tko je najbolji? NOJ!osijek031.com smile
semir

Ukupno postova: 91
Spol: Muško Muško
Post Postano: 27.08.2010. 21:50 
Naslov:  

noj u bemveu je napisao/la (Pogledaj post): ›
Citat: › ali vjerujem da nismo nikoga zauvjek "otjerali

naravno da ne. sad nas pogotovo zanima što će iduće godine biti, u 6 do 12 Razz
izazov Very Happy

a ubuduće - prvo ugovor sa kojekakvim šarandžijama i sličnim neozbiljnim klaunima, pa kad konj odluči isključiti telefon zadnji dan, hop tužba, hop priljev para Very Happy

e tako bi i trebalo sve pod ugovor ali mi se čini po dosad viđenom ali i pročitanom da to i nije njihova želja da se sazna sveukupna zarada jerbo mora se i porez platiti a kako onda popravit auto i živjet da slijedeće slame
enrich malo šale bez ljutnje ali ako želite zaradu nađite nekog menađera da vam poboljša zaradu ali ne nauštrb posjetitelja
što se tiče foto natječaja šta je nagrada ipak tu su autorska prava u pitanju

erich
Post Postano: 28.08.2010. 9:23 
Naslov:  

hehe,... naravno menađera treba,.. koji ce ne-tražiti 20.000 kn ,... i do sad svatko takav je bas tupio sve one stavke koje smanjuju "čar" a priblizavaju festival kirbajskom... Smile
slama sama po sebi nije koncet na kojem se moze zaraditi samog od sebe,... "zarada" za slamu bi trebala doci iz natjecaja za udruge i manifestacije. odnosno da odtamo budu svi troškovi pokriveni a ne da moramo nadodavati novce sa strane Wink samo tako slama moze funkcionirati za sad. kasnije kada budu sponzori shvatili da to sve kosta puno i da se trebaju financiski jace ukljuciti u tu pricu onda se moze zivjeti na neki nacin od organizacije toga neko vrjeme. (niposto nama nije koncept zivet od slame, od slame do slame, mi trebamo zivjeti od skulptura, radionica i drugog svakodnevnog rada koji radimo kada nije slama)

nagrade za fotonatjecaj nisu bas nesto spektakularne za sad,. u suglasnosti sa tz obz neke od slika (prva, druga,..) mogu biti objavljene u nekom od njihovih tiskanih materijala. znam ja da to u biti inace treba fotografima platiti bas zbog autorskih prava al opet s druge strane nekom to moze biti i dobar trenutak za probiti se u foto-svjet.
nesto ce i od slame biti u nagradama (srceka, male skulpturice) i ovisno koliko se neki od sponzora jos isprsi mozda bude i po toj liniji jos neceg.

ionak, tko god je imao namjeru npr. stavit slike na face se odrice autorskog prava svega tamo tako da se nadam da nece sad nama tu to biti neki kamen spoticanja za prijave.

mi se prema svim "tuđim" radovima (i na slami i bilokad - pa i fotografijama) odnosimo na nacin da uvijek isticemo autora. npr. imali smo jos prije dvije godine ponudu da ponovimo jednu skulpturu sa tadasnje slame, pa smo taj posao instant prosljedili autorici.

Stamba

Ukupno postova: 69
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.02.2011. 23:08 
Naslov:  

"Malo" kasnim, ali bolje ikad Smile Bijah na Slami u Grazu pred 8-9 godina - ne znam tocno kako se zvalo - bilo je u polju i na slami Smile i to jest bio kirbaj sa ponesto zabavljaca i nekom igraonicom, koliko se sjecam - jede se i pije na slami (ogradjeno je balama, slama je na zemlji, sjedi se na balama koje su poslagane u stilu separea za 10-20 ljudi i princip je samoposluge na štandovima) i bilo je puno - jedva smo parking nasli! Mozda jedan takav dio, malo izdvojen, mozete tu staviti i tamburase, pa bi imali i kirbaj i umjetnicki dio na ostatku njive ... mozda se kirbaj i umjetnicki dio mogu "pomiriti"?

Pozdrav,
Stamba

Skoči u forum: