I kad će slijedeći prosvjedi ?
Ova dvojica Lončar i Pernar su dva mladića..misle dobro ali..nama treba nešto (netko) puno više da se pokrenemo i da na ulicama bude brojka sa više od tri nule..
Ili je ljudima stvarno dobro (izuzev ovih par stotina koji prosvjeduju a u koje spada i moja malenkost).
_________________ Niti jedan dokaz ne podupire tezu da je život ozbiljan.
Mislio sam da je pametan, a on izvali glupost kako će poslušati masu i ako oni kažu da ga ne žele, neće više organizirati prosvjede!?
E moj Pernar, pa da političari slušaju masu, ne bi bili nikad tu gdje jesu. Idi i vježbaj se malo, ovako nećeš uspjeti ništa. Jaca će ti u prve redove naručiti njih stotinjak koji će ti jasno reći da ideš odakle si i došo...
aloo... tko god da je bio tamo je Hrvat koji se konačno opametio i izašao na ulicu za promjene i nadu i bolje sutra , i nije bitno da li je on kohortaš,pican,umirovljenik, narkoman, klošar, student, srednjoškolac, radnik, neradnik, provokator ili šta već...
bravo, super ti je teorija.. fasciniran sam
@ovaj lik iznad
nije ništa čudno, ali zasto bi ljudi išli na prosvjede kad na slikama prosvjeda vide debile iz svog kvarta, pijance što stoje ispred trgovine i žicaju ih kad idu u trgovinu, kad vide klince od 14 godina što su svu pamet svijeta popili, kad vide masu ljudi sa šalovima oko lica i fantomkama... jednostavno ljudi ne žele bit dio toga..
a u ostalom, ako ideš u prosvjed, da se čuje tvoj glas, šta se onda koju pičku materinu maskiraš ? čega ih je strah ? šta se boje pokazat lice ?
Evo pošto vidim da se ne slažeš s načinom organizacje prosvjeda, sa prosvjednicima, a opet nekako imam osjećaj da bi i ti prosvjedovao, pozivam te da nam se priključiš u organizaciji svega toga. Vidim da imaš puno informacija o organizatoru, o ljudima općenito, pa vjerujem da znaš di nas možeš naći, ali nadam se samo da ćeš shvatiti koliko su ove tvoje kritike neutemeljene, nepotrebne kad postoji puno drugih načina iznijeti svoje neslaganje s načinom prosvjeda. Samo da naglasim da nismo nikoga odbili ko je došao s nekom idejom ( osim aktivnih pripadnika političkih stranaka), tako vjeruj da nećemo odbiti ni tebe, ali ovo što radiš nije u redu, jer je jako puno ljudi uložilo jako puno svog slobodnog vremena, svog novca, riskiralo i prijave u slučaju da nešto krene po zlu, da bi ti ovako iza svog anonimnog nicka na ovom a i nekim drugim portalima blatio ljude koji nemaju nikakvih političkih ambicija, koji ovo ne rade niti 1% radi neke svoje promocije, što će se vidjeti kada ovo sve završi, već čisto radi svog nezadovoljstva trenutnom vladom, njenom ekonomskom i vanjskom politikom, njenim odlukama koje su usko vezane sa kompletnu budućnost naše ekonomije.
oke, samo mi reci onaj glavni najbitniji bio, koja je vaša vizija poslije prosvjeda ?
sdp ili pak ne ?
znači prosvjeduje se za osatvku HDZ-a i poslije toga za upitnike ?
i ne , neću s vama prosvjedovat, jer mi je fenomenalno i nemam razloga za prosvjed.. ali me zanima zasto se ne riješite idiota pa ne povučete normalan narod na prosvjed ?
Provokator je napisao/la :
oke, samo mi reci onaj glavni najbitniji bio, koja je vaša vizija poslije prosvjeda ?
sdp ili pak ne ?
i ne , neću s vama prosvjedovat, jer mi je fenomenalno i nemam razloga za prosvjed.. ali me zanima zasto se ne riješite idiota pa ne povučete normalan narod na prosvjed ?
ajde drkadžijo isfrustrirana, tebi da je dobro, nebi tu srao tolko i pokazivao frustracije na forumu. ostavi ljude da žive.
E kad se ja moram ustati iz groba da iznesem svoje mišljenje!
Pernar odlično vodi ovaj prosvjed! Vi koji ne vidite da je animirao ljude da sruše vlast koja je zadužila ovu državu za desetke milijardi eura i da je Hrvatska jedina država koja nije izašla iz krize i još uvijek tone, recite mi tko bi drugi mogao okupiti 10.000 ljudi da prosvjeduju za rušenje vlade?
I svi Vi koji ga optužujete neistinama ponovo pogledajte video kako bi vidjeli što je čovjek govorio.
Provokator je napisao/la:
sdp ili pak ne ?
Nikako sdp, po mom mišljenju oni bi čak i puno gori bili nego ovi dosadašnji.
Jedna od naših glavnih točaka je neposredno biranje zastupnika, znači ne da glasaš za stranku kao do sada, već glasanje za čovjeka, jer smatramo da ovako čak i netko sa nekom idejom ne smije ići preko interesa svoje stranke zbog straha, što direkteno krši interese Hrvatske.
Za upitnike je čisto iz razloga što u hrvatskoj trenutno osim sdp-a i hdz-a nema nikog tko može iskočiti, to sa ovim gore što sam spomenuo bi se moglo lagano promijeniti.
Pošteno od tebe što priznaš da ti je dobro, i da nemaš zašto prosvjedovat, ali ne mogu shvatiti onda toliko zainteresiranost za ove prosvjede? Do sada je bilo tisuću prosvjeda po cjeloj hrvatskoj koji se mene nisu ni malo ticali, od seljaka, pa do besplatnog studiranja pa nikad nisam nigdje komenitrao ni pozitivno ni negativno o tome.
Kako se riješiti idiota? Po tebi je Ivan Lončar idiot, a ja koji ga poznam skoro cjeli život ti mogu garantirat da nije idiot, već da je normalan mladić.
Kohorta normalno da će se priključiti, isto kao što je normalno da će se u splitu priključiti torcida, u zg-u bojsi čisto iz razloga što jedino navijači imaju nekih iskustava sa organizacijom nečeg sličnog ovome. Što se tiče klošara, koji se i meni osobno gade, kak njima zabranit da dođu? Pa njima je najgore, normalno da će doći na ovako nešto.
Što se maskiranja tiče, tu se u potpunosti slažem s tobom, nažalost ljudi danas kad čuju prosvjed automatski im je u glavi libija egipat, to mi pokušavamo promijeniti ali normalno da ništa ne ide preko noći. Jučer se ove što su bacali grude i onu jednu bocu odmaskiralo i pozvalo da ako su toliko hrabri da napadnu policiju licem u lice od strane redara, pernar je otjeran zbog provociranja nekih nereda i to je sve napravljeno od strane dečkiju koje ti optužuješ da su "huligančići". Meni ne smeta što ti ne prosvjeduješ, smeta mi tvoje razmišljanje da netko samo zato što nije sposoban napraviti karijeru doktora, odvjetnika ili sl nije zaslužio iskazati svoje nezadovoljstvo na potpuno demokatski i legalni način
chager je napisao/la:
. Kampanja pred izbore je uvijek prljava, volio bih da netko kao Pernar uđe u Sabor, i da ni jednu sjednicu ne prespava
pa dobro si ti normalan???
nacionalizacija imovine,svjestan ulazak u inflaciju,oprost 2/3 dugova građana takav covjek u saboru...ja sam mislio da ne mogu losiji nego sto us sad u sabor a ti hoces TO u sabor hahahah
_________________ crk'o nam Marshall-mislim na pojačalo
U govorima Pernara i nekoliko drugih govornika izneseni su bitni elementi jednog fašističkog programa, iako još ne sustavno izloženi.
--> Kult vođe ("Nikad vas neću napustiti", odnosno "Nikad me se nećete riješiti"),
--> Poziv na nasilje (Pernar: "HDZ neće otići mirnim putem"),
--> Šovinizam ("Petar Preradović bio je jedini Srbin kojem se moglo vjerovati"),
--> Demonizacija protivnika ("Ne želimo promjene, želimo transformaciju, da demone zamijene ljudska bića").
--> Izjednačavanje kapitalizma i komunizma, uz obvezne masone i usput četnike (nisam čuo za Židove), kao arhineprijatelja koji žele uništiti našu državu, kulturu i tradicije.
--> Apsolutizacija ideološke dogme ("Prepoznat ćete njihove ljude vrlo jednostavno: njihov je svatko, tko nije za nacionalizaciju banaka")
--> Svetost nacionalne države
--> Poziv na preuzimanje ključnih institucija mimo izbora (prije izbora, treba staviti pod "narodnu" kontrolu HTV, sve "nezavisne" medije i banke)
Koliko vidim, u ZG je govorio i Buric. Nije li Buric bio clan HDZ-a?! Nije li malo suludo da rusenje HDZ-a traze oni koji su se do jucer napajali iz istih vreca s novcem i grabili s istog izvora?!
Mozda otud i veza i jucerasnji pokusaj poentiranja Pernara na konto Glavasa.
No, iz ovoga o cemu Pernar govori moze se iscitati sljedece:
- Pernarove ideje su dobre i prenapredne za ovo vrijeme. Doduse, kao takve su jednostavno neizvedive u demokratskom drustvu koje smo izabrali i kojem pripaadamo (ili to zelimo)
- Pernarove ideje su ideje diktatora/apsoluta. Diktatori/apsoluti mogu biti dobri i losi za one kojima vladaju. Zadnji stvarno "dobri" diktatori si bili pojedinci iz monarhistickih redova, prije nego su svi podebilili zbog inbreedinga ili se poklali zbog pohlepe. Kao god, zadnji "dobri diktatori" koji se takvima vole vidjeti su (bili) Gadafi, Castro, Chavez...
E kad se ja moram ustati iz groba da iznesem svoje mišljenje!
Pernar odlično vodi ovaj prosvjed! Vi koji ne vidite da je animirao ljude da sruše vlast koja je zadužila ovu državu za desetke milijardi eura i da je Hrvatska jedina država koja nije izašla iz krize i još uvijek tone, recite mi tko bi drugi mogao okupiti 10.000 ljudi da prosvjeduju za rušenje vlade?
I svi Vi koji ga optužujete neistinama ponovo pogledajte video kako bi vidjeli što je čovjek govorio.
Hokejaši Medveščaka su okupili oko 15 000 ljudi nedavno u Areni
A i sad je trenutno više ljudi na utakmici nego na prosvjedima, to dovoljno govori da ljudi ne žele da ih vode u prosvjede neki poput ovoga Pernara...
Zadnja promjena: markonato; 06.03.2011. 20:16; ukupno mijenjano 1 put.
Provokator je napisao/la :
sdp ili pak ne ?
ti si vec u nekih 10 postova napisao da ti je fantasticno i fenomenalno.eto mi ti se svi divimo,ti si nas idol ajd sad molim te odjebi iz teme koja te ne zanima.
P.s. po onome sto pises, ti si iskompleksirana dusa koja jos zivi s mamom i tatom i pojma nema sto je zivot.
sto se tice pernara, lik je obicni gnjidavac i ja bi prije glasao za sanadera nego njega.
sto se tice prosvjeda, takodjer smijurija dok nam govore drze pernari i slicni ..
u rulji vise hdz mladezi nego nas..za grad koji s okolicom ima 30,000 nezaposlenih..da nas bude 500..sta rec.idem u zagreb iduci vikend, tu vise od sramote necu otic na trg.
Vidim da se svi slažete da treba više 'normalnih' ljudi biti na trgu, jedino tako se mogu neutralizirati likovi koji su došli liječiti svoje frustracije policijom i vikati parole koje nemaju vezu s vezom (po mom skromnom mišljenju).
Neka svatko pozove legu, dva, tri i da vidiš koliko bi ljudi došlo, nemam naviku pisati po forumima, ali jako me zasmetalo što u gradu koji je toliko duboko u govnima nezadovoljstvo dođe iskazat 1000 (jako nategnuta brojka) ljudi , što je 5-6 posto ljudi u gradu (ne uzimajući u obzir djecu i starce).
Premalo.
~ ajd svi onak prestanite kenjkat, tražiti izgovore za nedolazak na prosvjede jer mi na lagano idete na jetru s tim prepucavanjem... da imate pametnijeg posla ne bi stalno tu sjedili i tipkali prepucavajući se jedni s drugima... sasvim je svejedno tko je vođa, bitno je pokazati nezadovoljstvo i to na dostojanstven način, ako netko drugi izaziva i poziva na nerede, to ne znači da ga morate slijediti ako ste ponijeli mozak sa sobom!!! al ne, lakše je sjediti kod kuće i čekati ishod da se sve riješi samo od sebe, najjači su mi oni koji samo vide negativno kao ispriku da sami ništa ne poduzmu za situaciju u kojoj se nalaze i onda još kukaju kako im je loše!!! E pa dokle god većina upravo tako razmišlja, to znači da je toj većini ipak dobro i da ipak nismo dotakli dno dna. Uopće nije važno što će biti poslije, birat ćemo nekoga drugoga, a koga... Tko kaže da ćemo moći birati samo između ovog što sada imamo? Dokle god vi sjedite kući, vladi poručujete jasnu poruku - da ste zadovoljni njihovim vodstvom. Ne znam samo znate li da je EU jedno veliko s.... jer svatko tko ima nekretninu mora plaćati porez državi pa vi sad izvolite. Idem odavdje jer ću se sam još više naživcirati na letargične kenjkave lijenčine!
Catharine je napisao/la :
sasvim je svejedno tko je vođa
tebi mozda je, meni nije.
Izasao sam na ulicu jer mi je dosta vodja sa karakternim crtama kakve ima i doticni gospodin.
rekao sam da idem u zagreb a zaboravio sam da je tamo drzao buric govor i slicni njemu..pa cu i o tome razmisliti.
slazem se s tobom u sustini ali ne zelim biti nicija marioneta.