Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

(Ne)dosljednost izbornih obećanja i (be)smisao političke korektnosti [+demanti Nedeljka Bosanca]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
krvavi_perec

Ukupno postova: 84
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2013. 21:52 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

mlpokn je napisao/la:
Boost je napisao/la:
Ako se OSTV može sama financirati i pri tome imati daleko kvalitetniji program od STV-a, ne vidim razlog da zašto isto ne bi moglo biti i na STV-u.

hahahha
http://www.index.hr/vijesti/clanak/bivsi-vlasnik-osjecke-televizije-na-sudjenju-za-fimi-mediju-ratko-macek-kontrolirao-je-sve-hrvatske-medije-/658455.aspx

http://www.vecernji.hr/vijesti/afera-fimi-media-iz-crnog-fonda-kupovali-medije-clanak-229414

Prema Barišićevim tvrdnjama, u slučaju Osječke televizije riječ je bila o plaćanju dugova za tu televizijsku kuću, i u tu je svrhu iz crne blagajne u Slavoniju otišlo 300.000 eura.

U listopadu ove godine protiv Sanadera i Barišića podnesena je anonimna kaznena prijava u kojoj im se na teret stavlja to što je za Osječku televiziju pribavljena 1,5 milijuna kuna vrijedna oprema koja je uvezena bez plaćanja carine. U prijavi se kao krivac za kršenje carinskih propisa ističe Barišić, dok se Sanader navodi kao nalogodavac.

Tko još normalan gleda lokalne tv. Ajde dobro, nekad pogledat vijesti jednih i drugih ali ostatak programa?! Šta da gledam? -Tamburaške emisije - pa ako oću tamburaše odem van i kerim se, Vukovarsku kroniku o Gradu Vukovaru na OSJEČKOJ TV? wtf?

Gle, apsolutno me briga koje firme i stranke financiraju ove dvije televizije dokle god to nije iz proračuna Osijeka ili gradskih tvrtki.

Osječka TV ima koncesiju i za Vukovarsko-srijemsku županiju, kakve veze ima kako joj je ime.
Neka me netko ispravi ako griješim.

Ukupno postova: 98
Post Postano: 17.04.2013. 22:01 
Naslov:  

Osječanin je napisao/la:
sad mi je definitivno jasno da je Pecnik promašena priča..čovjek živi u nekim prošlim vremenima i jedino što je njemu važno je to tko je koliko i kada pljuvao Glavaša..e sad, il sam ja lud ili ovo nisu izbori za najvećeg pljuvača Glavaša nego za gradonačelnika Osijeka..hebem li ga ja...Vrkić je meta vladajuće ekipe a Pecnik koji blage veze nema o realnoj politici napada Vrkića i tako zapravo surađuje upravo s onima protiv kojih se on kao bori...isto tako kako on proziva druge može se prozvati njega i njegovu ulogu u vladavini Zlatka Kramarića u kojoj je participirao i "politička Majka Tereza" Pecnik i to 3 godine..jel on to misli da je Zlatko Kramarić bolji od Branimira Glavaša pa mu to daje za pravo da proziva druge zbog suradnje sa Glavašem? Pecnik=promašeni lik na političkoj sceni..

veći je problem što bi bilo kad bi se Pecnik, Đapić, Vrkić , Borzan i Kramarić tj. Karamarko našli u situaciji koalirat i imat vlast u Osijeku. Imali bi izbore za par mjeseci.
Cijela ova kampanja do sada, svih stranaka je pljuvanje po HDSSB i par nerealnih obećanja (uz par normalnih obećanja i prijedloga Varge za župana).
Uvijek svi govorimo treba mladima dati priliku, a oporba opet šalje starce, Bubalo i Lovokovićka opet najmlađi kandidati :/
To nije dobro za Osijek!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: Loše  
Andrian0
Ukupno postova: 6
Post Postano: 17.04.2013. 22:02 
Naslov:  

Sviđa mi se ovaj dio jer pogađa suštinu:
"Stoga, nije dovoljno promijeniti samo vlast, o čemu se danas jedino intenzivno razmišlja u tzv. oporbenim redovima, jer ukoliko se ne promijeni i politička paradigma, tj. kvaliteta vlasti, tada se ništa bitno neće dogoditi ni promijeniti. Eventualno će se promijeniti samo čelni ljudi i stranke, koji neće unijeti nikakve nove sadržaje. Ako o tomu ne budemo vodili računa, onda će i nakon ovih izbora sve ostati po starom, ...."

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
Miroslav Varga

Ukupno postova: 79
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.04.2013. 22:08 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la: Bilo bi bolje kad bi se Pecnik i Varga zamijenili, ili da su nastupili kao tim - Varga gradonacelnik, Pecnik kao dogadonacelnik, savjetnik ili nesto tako.

No, mozda za 4 godine, tko zna Smile
Ne vidim razoga da to ne bude i na ovim izborima Smile
Župan je formalno-pravno važnija funkcija od gradonačelnika, iako paradoksalno, u RH proračuni županija znaju biti manji od proračuna gradova sjedišta tih županija. Ali, to je slučaj samo sa Splitom, Rijekom, Osijekom i Zagrebom.
Kako sam radio u Županiji skoro 2 godine (prije 10 godina) puno više znam o Županiji nego o Gradu i postići sigurno ono što sam obećao u svom programu (PROGRAM).
Kolega Pecnik, ekipa laburista i ja intenzivno radimo na programu za razvoj grada i županije već mjesecima. Program nije savršen niti je to nepromjenjivo kao Kur'an ili Biblija (neću reći Ustav jer njega mijenjemo skoro svaki kvartal).
Napravili smo program koji je provediv u financijsko i logističkom okviru u kojem su stvari više-manje zadane. Temeljili smo ga na analizi, kritici i neslaganju sa sadašnjom vlasti i sigurni smo da to drugi kandidati ne mogu, ne znaju ili ne žele provesti. Svi su imali priliku, nitko je nije iskoristio.
Ono što mislim da je važno istaknuti je da smo izgubili preko 25.400 stanovnika uspoređujući zadnja dva službena popisa stanovnika i da nam je nezaposlenast najveća od kada postoji Hrvatska država.
Dakle niti rat niti poratno razdoblje nije bilo devastirajuće za našu Županiju kao trenutna vlast.
Najsnažnije rastući sektor u zadnje 4 godine u Županiji je bio IT sektor sa skoro 500% rasta. I sam dolazim iz tog sektora i znam koji su potencijali. Sigurno se neće moći zaposliti 39000 ljudi u tom sektoru za trajanja naših mandata. Ali, znam da postoje stalni natječaji i potreba za zaposlenicima u tom sektoru. Ne zapošljava se dovoljno osoba jer im nedostaju potrebna znanja. Školski je sustav i sustav obrazovanja zakazao, ali mjerama cjeloživotnog obrazovanja se proračunskim novcem tu može puno napraviti. Edukacija, pomoć Start-up sektoru, javnost rada svih razina, organizacija otkupa poljoprivrednih proizvoda uz transportne subvencije su naši najjači aduti i najbrže iskoristivi potencijali.
Slično je stanje bilo 2002. Tada sam kao pročelnik Agencije za razvoj, uz podršku tadašnjeg Župana Bognara koji je stalno spominjao da je važnije ulagati u ljude nego u cigle, u roku manjem od 2 godine, uspio aktivnim mjerama poticanja poduzetništva, spustiti broj nezaposlenih za oko 3000.
Nama i danas treba aktivno uključenje proračunskog novca u poticanje gospodarstva, poglavito u tvrtke početnice u IT sektoru. Uzimam si za pravo da o tom segmentu u gradu i županiji od svih politićara znam najviše. Kako sam skoro cijeli radni vijek proveo u poduzetnišvu, uzimam si za pravo i da u tom segmentu znam više od ostalih kandidata.
Ono što molim svakoga je da pročita moj program i javno ili diskretno ga kritizira, nadopunjuje ili predloži neke mjere koje misli da fale.
Ono što svi koji čitaju ili razglabaju o Pecniku zaboravlljaju - Pecnik je pošten i dosljedan čovjek koji nije na egotripu i ako nešto ne zna ili ne razumije, sigurno će se posavjetovati.
Doduše i sadašnja vlast se savjetuje, ali uvjeravam svakog od vas da Pecnik neće ići po zatvorima bivše YU tražiti savjetnike.
Ono što smo u programu zapisali, sigurno ćemo provesti. Znamo što hoćemo, znamo kako to provesti i potpuno smo predani tome da to postignemo na pošten i potpuno razumljiv i svakom provjerljiv način.
Pecnik i ja smo zajedno u toj priči. Nadopunjujemo jedan drugoga znanjima i informacijama koja onom drugom nedostaju.

Zadnja promjena: Miroslav Varga; 17.04.2013. 22:24; ukupno mijenjano 8 put/a.

Ukupno postova: 48
Zabranjen pristup
Post Postano: 17.04.2013. 22:09 
Naslov:  

Gospodine Pecnik svaka Vam ćast imate moj i moje porodice glas! Samo naprijed sve im recite u lice. Very Happy

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
ljilj
Ukupno postova: 178
Post Postano: 17.04.2013. 22:13 
Naslov:  

na kraju, baš sada paše i priča o onim nestalim klupama ispred privredne banke , i počupana 2 drveta kako bi se "borota& kuna " širili sa svojom terasom do višnjevca ako treba: eto oni su proizvod lokalnih vlasti, to je naša stvarnost. njima je kameni iz gradskog poglavarstva dozvolio da se prošire i da unikom razmontira klupe koje smo mi svi platili u nečijoj predizbornoj kampanji...i ona dva stabla jadna ne bila...pa smo očito platili i te užasne plastične stolice i šuplje plastične valjke za sjedenje -kaj su to neki separei?- na travnatim rundelama utaknuti znakovi da tu ne smiju pišat psi..a nisu utaknuti znakovi da na kau iznad kafića žive ljudi u nesnosnom žamoru sa terase.
no, eto, to su naši izbori, naši politikanti, naši bubala, pecniki i vrkići i đapići...a mi ,tj vi (jer ja neću!) ziherica idete sjedit na tu "špicu", baš je fora da budete viđeni...zaborave svi u čiju su birtiju došli i kome ostavljaju svoje pare. kriminalcima koje podupire sadašnja i buduća gradska vlast, jer im oni donose novce...to je ta usrana politika koju mi dobijemo na lokalnim izborima.
e da, ne znam poznaju li "kuna&borota" glavaša , ali ziher im je on "sredio" tu terasu po preporuci kamenog...i to pred izbore.ako pecnik ili vrkić pobijede i budu gradski oci, ništa se neće promijeniti u gradu.

Zabranjen pristup
Post Postano: 17.04.2013. 22:13 
Naslov:  

Miroslav Varga je napisao/la:
Leteci mungos je napisao/la: Bilo bi bolje kad bi se Pecnik i Varga zamijenili, ili da su nastupili kao tim - Varga gradonacelnik, Pecnik kao dogadonacelnik, savjetnik ili nesto tako.

No, mozda za 4 godine, tko zna Smile
Ne vidim razoga da to ne bude i na ovim izborima Smile

Živili Vas dvojica 100 godina Very Happy

mlpokn
Ukupno postova: 98
Post Postano: 17.04.2013. 22:19 
Naslov:  

Ono što mislim da je važno istaknuti je da smo izgubili preko 25.400 stanovnika uspoređujući zadnja dva službena popisa stanovnika i da nam je nezaposlenast najveća od kada postoji Hrvatska država.
Dakle niti rat niti poratno razdoblje nije bilo devastirajuće za našu Županiju kao trenutna vlast.

taman milsim pohvalit kako si realan, a ti ovako šta izjaviš?
Pa takve stvari očekujem od HDSSB-a da protura po selima neobrazovanim ljudima koji će stvarno povjerovati u to.
Pa svako imalo normalan zna da se iseljava i iz Vinkovaca, i iz Broda i iz Požege, Virovitice, Županje, a bome i sa svih naših otoka, iz Like...a tamo nije na vlasti HDSSB.

Ok si lik, nemoj postat baš tipični laburisti populist!

pavle99
Zabranjen pristup
Post Postano: 17.04.2013. 22:21 
Naslov:  

mlpokn je napisao/la:

Pa takve stvari očekujem od HDSSB-a da protura po selima neobrazovanim ljudima koji će stvarno povjerovati u to.
Pa svako imalo normalan zna da se iseljava i iz Vinkovaca, i iz Broda i iz Požege, Virovitice, Županje, a bome i sa svih naših otoka, iz Like...a tamo nije na vlasti HDSSB.

Nekenjaj Razz

ljilj
Post Postano: 17.04.2013. 22:22 
Naslov:  

je odličan je vaš program Miroslave, uvijek ste bili čovjek na mjestu i mnogima pomagali dok ste radili u županiji. svaka čast.sjećam se tih dana.
ali da biste proveli program, morali bi imati duplo brojniju i snažniju ekipu koja bi zamijenila sve SVE županijske činovnike i činovnice koji su u posljednjih 10-tak godina pustili korijenje tamo i nikuda se ne miču...i ništa ne vrijede.

Ukupno postova: 599
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 17.04.2013. 22:25 
Naslov:  

ljilj je napisao/la: na kraju, baš sada paše i priča o onim nestalim klupama ispred privredne banke , i počupana 2 drveta kako bi se "borota& kuna " širili sa svojom terasom do višnjevca ako treba:

@ljilj, voljela bih ti ukazati na jednu sitnicu, a ti se nemoj odmah duriti, odmahivati rukom i govoriti mi kako stalno ovo-ono.

Te klupe i takvo ponašanje su izravna posljedica kratkovidnosti koja se može pročitati i u tvojim porukama.

Kad netko spomene Glavaša, odmah skrećeš s teme, usmjeravaš problem drugdje, dapače - ljudima ne daješ za pravo da u njemu vide krivca, niti da se spominje povijest koja je prožeta upravo njim i njegovim mračnim upravljanjem Osijekom.

Ironija je - upravo je glavaševsko upravljanje Osijekom odgovorno za te klupe, posječeno drveće i buku koja ti smeta. I upravo je takvo odmahivanje rukom i skretanje s teme Glavaša dovelo do toga da u Osijeku postoje ljudi koji mogu što hoće. Bitno je samo biti dobar s Glavašem.

Njima je potonulo i ono plutajuće željezo i nasred luke na dnu čamilo godinama, dok se nije odvezala lisnica poreznih obveznika i dok to nije izvađeno po nalogu i novcu neke državni institucije.

Kao što možeš vidjeti, njima se nije dogodilo ništa, niti im je itko ispostavio račun.

Eto, i zato možeš zahvaliti Glavašu. Pa sad svaki put kad ti bude smetala buka, svaki put kad se sjetiš tih stabala, svaki put kad budeš vidjela gužvu u tom parkiću - sjeti se svojih poruka tome kako Glavaš s tim nema veze.

Ukupno postova: 127
Post Postano: 17.04.2013. 22:30 
Naslov:  

gospodine Varga ostavljate utisak pravog gospodina imate moj glas

pavle99
Zabranjen pristup
Post Postano: 17.04.2013. 22:37 
Naslov:  

Carobnica je napisao/la:
ljilj je napisao/la: na kraju, baš sada paše i priča o onim nestalim klupama ispred privredne banke , i počupana 2 drveta kako bi se "borota& kuna " širili sa svojom terasom do višnjevca ako treba:

@ljilj, voljela bih ti ukazati na jednu sitnicu, a ti se nemoj odmah duriti, odmahivati rukom i govoriti mi kako stalno ovo-ono.

Te klupe i takvo ponašanje su izravna posljedica kratkovidnosti koja se može pročitati i u tvojim porukama.

Kad netko spomene Glavaša, odmah skrećeš s teme, usmjeravaš problem drugdje, dapače - ljudima ne daješ za pravo da u njemu vide krivca, niti da se spominje povijest koja je prožeta upravo njim i njegovim mračnim upravljanjem Osijekom.

Ironija je - upravo je glavaševsko upravljanje Osijekom odgovorno za te klupe, posječeno drveće i buku koja ti smeta. I upravo je takvo odmahivanje rukom i skretanje s teme Glavaša dovelo do toga da u Osijeku postoje ljudi koji mogu što hoće. Bitno je samo biti dobar s Glavašem.

Njima je potonulo i ono plutajuće željezo i nasred luke na dnu čamilo godinama, dok se nije odvezala lisnica poreznih obveznika i dok to nije izvađeno po nalogu i novcu neke državni institucije.

Kao što možeš vidjeti, njima se nije dogodilo ništa, niti im je itko ispostavio račun.

Eto, i zato možeš zahvaliti Glavašu. Pa sad svaki put kad ti bude smetala buka, svaki put kad se sjetiš tih stabala, svaki put kad budeš vidjela gužvu u tom parkiću - sjeti se svojih poruka tome kako Glavaš s tim nema veze.

Smile Čestitam na kometaru!

Miroslav Varga

Ukupno postova: 79
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.04.2013. 22:39 
Naslov:  

mlpokn je napisao/la :

Nije svugdje na vlasti ista ekipa, ali je na vlasti isti mentalitet. Problem je što se u svim ruralnim sredinama koje se raseljavaju vodi politika 'za svoje'. Mladi stoga bježe tamo gdje nije bitno čiji si ili u kojoj se crkvi moliš. Naprosto odlaze. Kada je stopa napuštanja veća od stope prirodnog odumiranja ruralnog područja, tada je u pitanju raseljavanje koje je devastirajuće. Ipak i uz raseljavanje imamo najviše nezaposlenih od kada je Hrvatske države.
Meni taj podatak zvuči kao alarm i zbog toga sam se aktivirao. Pa ja bih obožavao da živim u državi ili županiji ili gradu u kojem bih mogao na izborima mirne duše dati svoj glas aktualnoj vlasti. To bi značilo da živimo dobro i da stvari idu dobro.
Pecnik i ja znamo što hoćemo i da postojeće stanje nije održivo. Nažalost, velik broj mladih ljudi s kojima razgovaramo, gleda preko granice. Najgore nam je to što tvrde da njihov glas tu ništa ne odlučuje i da niti neće izaći na izbore.
Teško mi je oko srca kada to čujem jer znam dobre ljude koji su poginuli, između ostalog i zbog toga, da bi mi imali pravo da slobodno biramo.

Zadnja promjena: Miroslav Varga; 17.04.2013. 22:43; ukupno mijenjano 3 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
ljilj
Post Postano: 17.04.2013. 22:40 
Naslov:  

Carobnica je napisao/la:

da,je, to i pokušavam prokazati da su konkretno borote, kune, kameni, opački,ovaj i onaj, cijeli korpus bitangi, proizvodi glavonje koji je otišao iz osk, ziherica se neće vratiti.ali nam oni ostaju i mi već nesvjesno podržavamo njihove kriminale, prihvaćajući ći ih kao dio našeg života u osk.jel idemo na galiju sjedit i jest picu? idemo u karake, idemo sad i u taj novi kafić kod privredne? uvlačimo li se u guzicu "njihovom" portiru kad trebamo neku administrativnu foru iz gradskog poglavarstva? mislim, mi svi radimo skroz ko mašinerija upravo za -njih.

a ovo da im je glava sredio terasu pred privrednom-pa da, i je. ajd da vidim da se organizira bojkot u znak protivljenja korupciji i kriminalu u gradu....i da niko ne sjedne na tu teracu, osim opačka i ekipe iz hdssb.

Skoči u forum: