hehe,... naravno menađera treba,.. koji ce ne-tražiti 20.000 kn ,... i do sad svatko takav je bas tupio sve one stavke koje smanjuju "čar" a priblizavaju festival kirbajskom...
slama sama po sebi nije koncet na kojem se moze zaraditi samog od sebe,... "zarada" za slamu bi trebala doci iz natjecaja za udruge i manifestacije. odnosno da odtamo budu svi troškovi pokriveni a ne da moramo nadodavati novce sa strane
samo tako slama moze funkcionirati za sad. kasnije kada budu sponzori shvatili da to sve kosta puno i da se trebaju financiski jace ukljuciti u tu pricu onda se moze zivjeti na neki nacin od organizacije toga neko vrjeme. (niposto nama nije koncept zivet od slame, od slame do slame, mi trebamo zivjeti od skulptura, radionica i drugog svakodnevnog rada koji radimo kada nije slama)
nagrade za fotonatjecaj nisu bas nesto spektakularne za sad,. u suglasnosti sa tz obz neke od slika (prva, druga,..) mogu biti objavljene u nekom od njihovih tiskanih materijala. znam ja da to u biti inace treba fotografima platiti bas zbog autorskih prava al opet s druge strane nekom to moze biti i dobar trenutak za probiti se u foto-svjet.
nesto ce i od slame biti u nagradama (srceka, male skulpturice) i ovisno koliko se neki od sponzora jos isprsi mozda bude i po toj liniji jos neceg.
ionak, tko god je imao namjeru npr. stavit slike na face se odrice autorskog prava svega tamo tako da se nadam da nece sad nama tu to biti neki kamen spoticanja za prijave.
mi se prema svim "tuđim" radovima (i na slami i bilokad - pa i fotografijama) odnosimo na nacin da uvijek isticemo autora. npr. imali smo jos prije dvije godine ponudu da ponovimo jednu skulpturu sa tadasnje slame, pa smo taj posao instant prosljedili autorici.