Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

HDZ raskida koaliciju s HSP-om, Matković nezavisni kandidat za gradonačelnika

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.04.2009. 16:52 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

MatoTvrđa je napisao/la: Gdje si ti bio kad je trebalo pomoći?
U Osijeku. I sto sad?! Znaci li to da bih sada trebao pozdravljati nacistickim pozdravom, mrziti Srbe, velicati Djapica i izmisljati notorne neistine [poput one da HOS-ovci iz Osijeka nisu bili u Posavini]?

Prihvacam da postoje osobe koje su spremne iznositi neistine ili u njih vjerovati, jer to veseli njihove stranacke vodje koje ce im sutra udijeliti kakvu sinekuru ili dati zvaku za zalaganje na stranackom sijelu.

No, kao sto rekoh, s radikalima [bili oni HSPovci ili Seseljevci] je svaka rasprava uzaludna, jer su komunikacijski instrumenti neuskladjeni.

Ziv bio i uzivaj...

Ukupno postova: 170
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 13.04.2009. 17:25 
Naslov:  Re: HDZ raskida koaliciju s HSP-om, Matković nezavisni kandidat za gradonačelnika

Naravno da ne trebaš pozdravljati nacističkim pozdravima (ne pozdravljam ni ja), niti mrziti srbe (ni ja ih ne mrzim sve), ne moraš niti veličati Đapića, čovjeku je stalo do obrane nacionalnih interesa, ne cjene svi to(tvoja je osobna stvar koga ćeš veličati) ali mislim da trebaš prihvatiti i priznati istinu i ne petljati se u stvari koje ne razumiješ ili priče u kojima nisi bio sudionik.
Možda da nam pričaš kako si se 90-ih uspio skrivati po podrumima da izbjegneš branjenje domovine, u tome si očito stručnjak!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
slavica031

Ukupno postova: 147
Post Postano: 13.04.2009. 17:38 
Naslov:  

Jedva čekam SUZE SINA RAZMETNOGA u 3 ČINA!!!

btw. nezavisni kandidat može biti Kerum ili Todorić, a ne netko tko mora zbog novca biti marioneta...

Ukupno postova: 170
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 13.04.2009. 17:43 
Naslov:  

Slavice potpuno se slažem s tobom, nezavisne liste mogu biti uspješne ukoliko je kandidat financijski osiguran a ne ako se netko kandidira da bi se financijski osigurao (poput SINA RAZMETNOG)!
Sjeti se one - TKO VISOKO LETI NISKO PADA!

MALENA13
Ukupno postova: 19
Post Postano: 13.04.2009. 20:18 
Naslov:  Re: HDZ raskida koaliciju s HSP-om, Matković nezavisni kandidat za gradonačelnika

MatoTvrđa je napisao/la :
MALENA13 je napisao/la :
MatoTvrđa je napisao/la :
Čitam gore pisani članak i ne mogu vjerovati s koliko je to mržnje i s kojim ciljem pisano ciljano protiv HSP-a i Đapića osobno. Mislim čak da je na razini Glavaša i njegovih poznatih dubokoumnih... Tužno, šta drugo reći
Nažalost mišljenja sam da se je čovjek zamjerio mnogima u gradu zbog politike vođenja samog Osijeka, u ove 4 godine napravilo se čudesa u gradu i prigradskim naseljima, brdo kvalitetnih projekata.
U konačnici sigurno ste čitali Večernji list neki dan koji je u svojim istraživanjima prizno da je jedino Đapić ostvario sve projekte koje je i obećao (za razliku od gradonačelnika Zagreba, Rijeke, Splita, Dubrovnika...)
Interesantno zar ne!

da sve projekte od kojih je imao koristi on osobno.nekada smo bili poznati kao grad zelenila,a sada po Đapićevoj lakomosti i betoniranju grada

Da naravno, objasni mi kakvu korist ima što se na brijestu obnavljaju ceste, rekonstruira čvrsnička ulica, grade pješački nathodnici, širi tramvajska pruga (ko je prije njega proširio tramvajsku mrežu?), rekonstruiraju trgovi i tako dalje, da ne nabrajam imaš na njegovoj internetskoj stranici popis projekata, internetska stranica glasi http://www.antodjapic.com/subb001.php

A jel među tim projektima i dvorana gradski vrt za koju je htio građane oderati za veliku lovu.podebljo je on i kilažu i džep na račun osiječkih građana

Sharon

Ukupno postova: 1469
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 13.04.2009. 21:37 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:
@Sharon, ne da mi se sada citirati tvoj odgovor, ali potpuno jednaku manipulaciju teskta napravi nad onim sto si napisala. Zamijeni rijeci Hrvatska/Srbija, HOS/Beli orlovi, Seljes/Djapic, HSP/SRS, slika Draze na zidu/slika Pavelica na zidu, "za dom - spremni"/"za kralja i otadzbinu" i zacudit ces se koliko ce tekst imati smisla i zvucati kao da ga je izrekao HSP-ovski antipod iz Srbije.

Zakljucak: retorika hrvatskih i srpskih radikala je potpuno jednaka.

P.S. HOS je paravojnom formacijom smatrao i sam drzavni vrh RH, zato se i trazilo njihovo bezuvjetno stapanje s HV-om i stavljanje pod regularni zapovjedni lanac.

P.P.S. Sto se tice HOS-a, poznajem neke osobe koje su bile u HOS-u, za vrijeme rata ostavljali svoje zdravlje i zivote po bosanskoj Posavini, a te price o Hrvatima iz BiH i slicnima mozete okaciti macku o rep. Sve redom su Osjecani.

Mungose, ja NIKAD neću zamijeniti pojmove u ovim tekstovima.
A ti ili si pao s Marsa jučer ili si se rodio u vrijeme rata negdje daleko od svega, no dobro. To je tvoje iskrivljeno viđenje događanja i već sam negdje rekla da su i ovakve stvari cijena demokracije pa ću je i ja platiti u ovoj raspravi. Najhrabriji u raspravi su uvijek oni koji najmanje znaju, pa tako i ti. Ja ne želim glumiti učiteljicu, a svoje sam rekla. Komično je samo koliko hrabro srljaš u raspravu o stvarima o kojima nemaš pojma. Negdje si nešto pročitao, načuo pa sad provlačiš poluinformacije i vrlo pojednostavljena razmišljanja o općem metežu i užasu koji se događao prije 20-tak godina.
Ali, hajde i ako ne znaš pa si hrabar, ali nije mi jasna ta bešćutnost, kad nemaš nimalo suosjećaja i pijeteta prema žrtvama tih "belih orlova" a to su oni u Lovasu kad su morali kroz minsko polje, to su oni u Vukovaru nakon pada, to su grozote po svim slavonskim selima nakon pada gdje su ih uvozili da siju strah.
Da su 91. svi razmišljali kao ti sigurna sam da ti danas ne bi još pisao na portalu 031 što hoćeš.
Pravno gledano, JNA je u to vrijeme bila jedina regularna i legalna vojna formacija, ali joj je generalštab bio blesav pa zloupotrijebio i jedno i drugo i planirao silom ostvariti velikosrpsku ideju pod krinkom federalizma. Tako je 4. vojna sila u Europi doživjela poraz, vojni i politički.
Dakle,postojale su redom različite paravojne formacije koje su se suprotstavile gore navedenoj regularnoj vojnoj formaciji. Istini za volju.
A u Bosni je situacija bila daleko najzamršenija. Sjećam se kako je Aliji dugo trebalo da počne pružati otpor i ne znam što je time postigao osim simpatija raznoraznih nevladinih udruga sa zapada i tapšanja po ramenu. MIšljenja sam da je napadačima trebao odlučno i odmah odgovoriti i sa svim formacijama koje su se naoružavale i suprotstavile JNA odmah dogovoriti zajedničko djelovanje. Tamo je dugo bilo dosta kaotično baš zato jer je Alija mislio da će ga poštedjeti. Nikad neću zaboraviti sliku: padaju prve granate po Sarajevu s okolnih brda, a Alija pred kamerama izjavljuje kako on ne zna tko puca! A četnici se mirno i neometano utaborili na brdima i pravili bal vampira zvani opsada Sarajeva nekoliko godina.
A ako baš hoćeš, iz moje obitelji je netko poginuo boreći se u Posavini, nakon što je odmah 91. napustio udobnost sređenog života u jednoj metropoli zapadne Europe, sam sebi kupio opremu i priključio se HOS-u, prošao sva najgora mjesta na kojima se ratovalo i završio životnu priču baš tamo. Svaka mu čast jer je pokazao obraz kakav malo tko ima i laka mu zemlja tamo negdje na Mirogoju u Aleji branitelja gdje zauvijek počiva. Uspomena na njega ne da mi da šutim kad netko pljuje po ovim stvarima. Namjerno ili samo iz neznanja.

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 13.04.2009. 23:14 
Naslov:  

Sharon je napisao/la: Mungose, ja NIKAD neću zamijeniti pojmove u ovim tekstovima.
Naravno, mogla bi se uplasiti spoznajom da si taj tekst vec negdje cula. Zato se i kaze da je retorika jednaka.

Citat: Najhrabriji u raspravi su uvijek oni koji najmanje znaju, pa tako i ti.
Hajde, sad cemo vidjeti sto ti znas... izbrisao sam neke tvoje recenice jer su sadrzavale obicne emotivne pamflete kojima se hrane debili. Ostavio sam samo cinjenice koje iznosis. To je nesto sto se moze komentirati.

Citat: Pravno gledano, JNA je u to vrijeme bila jedina regularna i legalna vojna formacija,
Pravno gledano, JNA je prestala biti regularna vojna formaciju u RH s danom proglasenja neovisnosti [8.10.1991.] u Saboru Republike Hrvatske.

Od tog dana na terotoriju RH regularna vojska je Zbor narodne garde [nastao jos u travnju, kao dio MUP-a], koji ce u studenom postati dio Oruzanih snaga RH.

Dakle, HOS su bile paravojne formacije, sto u vrijeme prije proglasenja neovisnosti, sto nakon proglasenja, a prije spajanja s HV-om. Ne ulazim u ratne i vojne zasluge te jedinice (kojih je sigurno bilo puno, svaka cijev je tada bila dragocjena), vec samo komentiram njihov pravni status, odnosno cinim ono sto tebi nikako ne uspijeva.

Citat: Tako je 4. vojna sila u Europi doživjela poraz, vojni i politički.
JNA nije bila 4. vojna sila u Europi. Politikanti toliko rastezu tu jeftinu tezu da se na puno mjesta moze naci informacija da se radi i o 3. vojnoj sili. Da je rat malo dulje potrajao, vjerujem da bi danas JNA slovila za drugu, ako ne i trecu vojnu silu na svijetu.

Ovo nije toliko vazno kao cinjenica, jer su bili dovoljno jaki da rade sranja i izazovu gomilu nesrece, ali je vazno za razumijevanje ideoloskog ispiranja mozgova, propagande i indoktrinacije pricom da je jedna Hrvatska pobijedila 4. vojnu silu u Europi.

Citat: A u Bosni je situacija bila daleko najzamršenija.
IMHO, ne bih ulazio u tematiku rata u BiH. Moja interesna zona je RH u danasnjim granicama, dakle, ne ona za koju su se zalagali neki hrvatski radikali - Hrvatska do Drine.

Citat: A ako baš hoćeš, iz moje obitelji je netko poginuo boreći se u Posavini, nakon što je odmah 91. napustio udobnost sređenog života u jednoj metropoli zapadne Europe, sam sebi kupio opremu i priključio se HOS-u
Zao mi je zbog toga. Ako sam dobro shvatio, zelis reci da je HOS je bio u Posavini?

Ukupno postova: 76
Post Postano: 13.04.2009. 23:17 
Naslov:  

...što ne komentirate temu nego vječito tupite jedno te isto...

slavica031

Post Postano: 13.04.2009. 23:19 
Naslov:  

a šta ćeš komentirati kad je to sve iz dana u dan drugačije...

Ukupno postova: 724
Post Postano: 13.04.2009. 23:22 
Naslov:  

Bit će zanimljvo sutra na sjednici GV-a ako netko potegne pitanje rušenja đapića.
Ako HDZ razvrgne koaliciju neće ga podržati i gotov je.

slavica031

Post Postano: 13.04.2009. 23:46 
Naslov:  

Ako HDZ raskine koaliciju puši županiju, a u županiji je lova! Predpristupni fondovi EU, poticaji, bla bla... zaboli njih uvo za OS, tako da sam ja uvjerena da se to neće dogoditi... LJudi ovo je malo veća igra nego što izgleda...

Ukupno postova: 724
Post Postano: 13.04.2009. 23:47 
Naslov:  

Pa županiju će još teže dobiti nego grad Smile A HDZ nakon ovog raspada HSP-a nema šanse da ga podrži.

padobranac

Ukupno postova: 1155
Post Postano: 16.04.2009. 9:34 
Naslov:  

nisam za je napisao/la:
Moj prijedlog suvlasnicima stanova u Ilirskoj ulici, u zgradi gdje živi trenutni gradonačelnik da ga izaberu za predsjednika kućnog savjeta, tako bi ipak imao neku funkciju i ne bi bio nesretan. A zgrada je nova pa mu neće biti lako nešto zbrljati.
ili da recimo bude vodja copora u zoo vrtu

Skoči u forum: