Ica je napisao/la: ›
Ako nemožeš promijeniti svijet - probaj promijeniti sebe! Sad će još netko reći da je i rakija dobra u VELIKIM količinama. Pa alkohol je zapravo stimulans, od jedne ili dvije čašice rakije mozak bolje radi! Ali od litre ne radi bolje. A pogotovo kada se tako svaki dan pa postane alkoholičar, otkaže jetra.....
A isto tako i cigareta. Negdje sam pročitao da pušači ne obolijevaju od nekih bolesti, ali zato obolijevaju daleko češće od brda drugih bolesti...Tako da rekao bih, nije loše zapaliti tu i tamo (cigaretu, ne kutiju). U svemu treba biti umjeren! I voda (H20) može biti otrov u velikim količinama (kad bi popio 20 litara vode, dešava se - jako rijetko, npr. psihijatrijski bolesnik).
Nikotinski flaster je dobro rješenje! Čisti nikotin (nula otrova)! Zadovolji se fizička ovisnost - smao što psihička ovisnost ostaje kao problem....ono, nema cigare u rukama , kud s rukama onda (olovku držat u ruci i tako...)
Što ako neki pušač i odluči prestati pušiti (zbog djeteta, sebe, bolesti, astme,...neznam, vjerski razloga...)? Kako će čovjek otići u kafić na kavu, restoran na ručak (poslovni)...Svuda dim!? Treba biti sloboda izbora! Tko neželi udisati dim - nemora! Tko želi uživati u čem god hoće - neka uživa! Demokracija!!! Sloboda izbora! Ko hoće peć rakiju - neka peče - usput moj stari ima kazan i peče rakiju!? Vesela mašina - prava mašina! Ali po meni je ok da plati 100kn godišnje paušala nekog državi - kao porez! Ali opet ako neko pravi tisuće litara rakije, znači biznis veći - onda veći i porez! Najbolje da se zarađuje a da se ne plaća porez!!!
Za okoliš smo sami krivi - da smo ekološki osviješteni i da uložimo malo u zelenu energiju, propale bi INA i ostale industrije nafte...pa nebi zagađivali okoliš (ni ONI ni mi)! Ponuda i potražnja! Prave oružje jer bi mi ratovali! Da smo svi pacifisti - gdje bi to oružje se prodavalo!? Dok god postoji potražnja, bit će i ponude! Dok ljudi žele pušiti i trovati sebe i okolinu, bit će i tvornica duhana!
Usput, duhanski dim ne zagađuje okoliš?
|