Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječko after ljeto mladih 2010. (OaLJM) - Galerija 031

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
little_bee

Ukupno postova: 234
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 02.10.2010. 11:48 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

lazy comet je napisao/la :
studentski zbore, navali. večeras lijepi pare na znojno čelo harmonikašu, a sutra obrani disertaciju!

i nakon svega što si napisao opet degradiraš nekog tko sluša "harmonikaše"

Ne razumijem, dobro vam je rekao netko prije, svi se furate na urbane pojedince a raznolikost ne možete prihvatiti ni u najnižem obliku.

Činjenica je da:
a) mladih i kreativnih (KVALITETNIH) bendova nema u velikom broju
b) ovo nisu 80-te i manjine se furaju na taj štih bendova, svirki i sl.
c) niti jedan bend neće napuniti OLJM kako će to rozga i bulić napraviti

Dakle, to nije ignorancija studentskog zbora, nego podilaženje.

Morate shvatiti (vi stariji) a i progledati (vi mlađi - sugodišnjaci) da je taj vid zabave, ta vrsta glazbe - nepopularna.

Nemojte sumnjati da će OLJM biti prepun. I nemojte misliti da je to priprosta masa a da ste vi super posebni ili pametniji.

Kaže se da je jedan od osnovnih oblika inteligencije mogućnost prilagodbe svakoj situaciji Wink

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Zeldorn
Ukupno postova: 14
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.10.2010. 12:14 
Naslov:  

little_bee je napisao/la :

Činjenica je da:

To je činjenica? Jesi poslušala sve mlade kreativne bendove u Hrvatskoj, pa znaš?

Koji to štih? Prije par godina (dok nije krenuo nizbrdo) OLJM je trajao nekoliko dana i izmjenilo se nekoliko "štihova" (žanrova).

Da, i? Nije da naplaćuju ulaznice, pa im treba što veća posjećenost. A i da je tako, ostaje ona mungosova teza o Halidu Bešliću. Smisao OLJM-a je (bio) pokazat nešto novo, dovući u grad nešto sviježe i dati domaćim snagama priliku da se pokažu.

Nekad (do prije 2-3 godine) su na OLJM (ono M znači "mladih", jel) išli studenti i njihova mlađa braća i sestre. Sad nekako imam dojam da na OLJM idu studenti i njihovi roditelji.

FunkyLady
Ukupno postova: 613
Post Postano: 02.10.2010. 12:57 
Naslov:  

Zeldorn je napisao/la :

Koji to štih? Prije par godina (dok nije krenuo nizbrdo) OLJM je trajao nekoliko dana i izmjenilo se nekoliko "štihova" (žanrova).

I ovdje se izmjenjuje nekoliko glazbenih žanrova... Većina vas komentira samo Rozgu i Bulića, ali ako pogledate čitav program vidjet ćete da tu ima puno više od njih dvoje... Prije pljuvanja po nečemu trebalo bi dobro vidjeti što se sve nudi.

Kulturni sadržaj (izložbe, predstave, projekcije) je uistinu dobar, ali to nitko niti jednom nije spomenuo. Pa zar u ovom gradu više zbilja ne postoje mladi ljudi koji cijene umjetnost?! Po meni je sramotnija ta činjenica, nego činjenica da netko sluša Rozgu, odnosno Bulića...

Uostalom, kada je udruga WLM nastala, svi ste joj pružali podršku, ali sada nitko ne spominje čak ni taj dio programa za koji bi mogli iskoristiti tako popularan pridjev u ovom topicu, a to je "urbani" dio programa...

Naravno, moguće je i da vas baš ništa od svega toga ne zanima, ali naći će se netko koga zanima jer da smo svi isti ne bi bilo zanimljivo...

Toliko od mene.

„Koja se to bit otkriva nakon što svi društveni snovi iščeznu, a čovjek uvidi da su "mogućnosti vjere za njega posve dokinute"? Tijelo. Samo ecce homo, očiti patetični, konkretni čovjek. Jer "jedno je sigurno: meso smo, potencijalne lešine. Kad god uđem u mesnicu začudim se što nisam ondje, umjesto tih životinja."“
Caleb

Ukupno postova: 238
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.10.2010. 14:17 
Naslov:  

[quote="little_bee"]

Kaže se da je jedan od osnovnih oblika inteligencije mogućnost prilagodbe svakoj situaciji Wink
Mozes biti direktnija brate u facu slusam narodnjak i amen! Radje bi imao 20% manje inteligencije nego slusao cajke i narodnjake jer ce mi oni 80% spustiti IQ sto znaci da sam pametniji i necu se prilagoditi necim sto ce mi unistiti usi i smisao za glazbu ..

Ukupno postova: 343
Post Postano: 02.10.2010. 14:42 
Naslov:  

little_bee je napisao/la:
studentski zbore, navali. večeras lijepi pare na znojno čelo harmonikašu, a sutra obrani disertaciju!

i nakon svega što si napisao opet degradiraš nekog tko sluša "harmonikaše"

Ne razumijem, dobro vam je rekao netko prije, svi se furate na urbane pojedince a raznolikost ne možete prihvatiti ni u najnižem obliku.

Činjenica je da:

Dakle, to nije ignorancija studentskog zbora, nego podilaženje.

Morate shvatiti (vi stariji) a i progledati (vi mlađi - sugodišnjaci) da je taj vid zabave, ta vrsta glazbe - nepopularna.

Nemojte sumnjati da će OLJM biti prepun. I nemojte misliti da je to priprosta masa a da ste vi super posebni ili pametniji.

bože kava hrpa guparija neutemeljena na ničemu... voakvu rapsravu ne mogu shvaćat ozbiljno .. e svašata

little_bee

Post Postano: 02.10.2010. 14:55 
Naslov:  

[quote="Caleb";p="328487"]

Mozes biti direktnija brate u facu slusam narodnjak i amen! Radje bi imao 20% manje inteligencije nego slusao cajke i narodnjake jer ce mi oni 80% spustiti IQ sto znaci da sam pametniji i necu se prilagoditi necim sto ce mi unistiti usi i smisao za glazbu ..

Pa da, sa narodnjacima se uništavaju uši, vidjela sam par puta kako ljudi krvavih ušiju vrištući trče iz Q-a i bespomoćno trče po tvrđi.

little_bee

Post Postano: 02.10.2010. 14:57 
Naslov:  

Zeldorn je napisao/la :

Činjenica je da:

To je činjenica? Jesi poslušala sve mlade kreativne bendove u Hrvatskoj, pa znaš?

ma kakvi

ali eto nabroj mi koji to mladi i kreativni bendovi okupljaju velik broj mladih
pa napravi anketu na ekonomskom i pravnom (najbrojnijim jel) faksovima tko je čuo za njih

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 02.10.2010. 15:12 
Naslov:  

@Pcelice, cini mi se da nisi procitala sve poruke u temi. Naime, da glazbeni ukus i mjesto porijekla nisu bitni - zakljuceno je jos ranije.

Ovdje se ne raspravlja o glazbenim ukusima, o tome koja je vrsta glazbe "kvalitetna" (sto to uopce znaci), krvare li kome usi nakon koncerta/izlaska po klubovima. Shvacam da pokusavas sebi i nama racionalizirati tvoje uzivanje u odredjenoj vrsti glazbe, ali to sada nije bitno.

Ono sto je bitno je OLJM, odnosno manifestacija s tridesetogodisnjom tradicijom, tradicijom koju neki siluju. Rade li to iz nenzanja, neupucenosti, nepoznavanja povijesti manifestacije, rade li iz vracanja usluge stranackim izvodjacima (kao sto se moglo vidjeti, na povrsinu je isplivala cinjenica da je Bulic vrlo cest izvodjac na skupovima HDZ-a) ne znamo. Mozemo samo pretpostavljati njihove motive. Ono sto ne mozemo pretpostaviti je rezultat - degradirani imidz OLJM-a i unistavanje jedne tradicije.

Tvoja tvrdnja da su se vremena promijenila ne stoji, jer je "zabavnjaka" (dvojbeno je koliko je Bulic "zabavnjak", a koliko "folk") bilo i prije 30, 20 i 10 godina, ali takvi nisu izvodjaci pozivani na OLJM.

I doista, steta sto je ostatak programa zamagljen s dva najskuplja izvodjaca. Koliko je produkcija UAO mogla biti kolicinski i sadrzajno kvalitetnija da se novac za Bulica i Rozgu preusmjerio njima, kao sudionicima manifestacije ciji je cilj upravo promicanje takvih sadrzaja?

Koliko je mladih DJ-eva i umjetnika moglo nastupiti? Uostalom, pogledaj program iz 2006. i 2007.

Ovako je UAO organizatorima koji zele Bulica i Rozgu pod svaku cijenu posluzila kao alibi. Steta, mogli su traziti pare i napraviti vlastitu menifestaciju koja ih ne bi vezala uz Rozgu, Bulica i Joleta.

Post Postano: 02.10.2010. 15:32 
Naslov:  

Ja iskreno neznam valjda niti jednu Bulićevu pjesmu, čak nisam sigurna tko je bulić a tko mate mišo kovač... Rozga mi je jedna priprosta dalmatinska djevojka, niti glasom niti stasom privlačna.

Huljićeve pjesme su do te mjere jednostavne da me šokiraju upravo time - kako nekom može uopce pasti na pamet napisati taj tekst.

Ali nisam kao "vi", a pod VI - smatram većinski dio ovog foruma koji je TOLIKO negativistički nabijem prema apsolutno svemu što se događa igdje.
Primjer vam je samo Šetač na semaforima, kad se najavio izbulaznio se narod od radosti i krasote, a kad se počelo provoditi 90% foruma si nije moglo pomoći da ne popljuje sve.

Poanta je da je upravo 90% foruma naviklo na svoj sjedilački način života, kao isfrustriran deda uvaljen u naslonjač umoran od života i od svega.
SVE ste popljuvali; WLM, UFO, izbore, političare, vrijeme, OLJM, proslogodisnji OLJM, OLJK....

Evo vam, ustanite se i organizirajte što god želite, Grad poprilično dijeli lovu za pametne i inovativne zamisli. Naravno, to je teško i zahtjeva neke napore.

Lakše je nastaviti sjediti za kompom pljuvati i vrijeđati tuđe ideje i organizacije.

Poanta je da će Bulić i Rozga napuniti prostor. Kvazi neafirmiran bend neće.
To je to

Catharine

Ukupno postova: 354
Post Postano: 02.10.2010. 15:38 
Naslov:  Re: Osječko after ljeto mladih 2010. (OaLJM) - program

~ Heheh, na tom OLJM 2006/07 bila mi je čast raditi i biti dio odbora OLJM... Sad kad gledam ove nove generacije, uz svo dužno poštovanje - bljuje mi se... ponajviše jer imate koga pitati kako se to radi i što se radi krivo, ali ako nemate volje, radije ga uopće nemojte ni napraviti pa prenamjenite sredstva za neke vaše nove projekte... Inače, te 2006/07 u radu OLJM organizacijskog odbora nisu sudjelovali samo članovi szbora i skupštine, nego i članovi svih drugih studentskih udruga, umjetnika i ostalih koji su svojim volontiranjem željeli doprinijeti cjelokupnom projektu i na neki način vratili mu stari sjaj - jer ne zaboravite afere oko prethodnih OLJM (da ne prozivam sada određene ljude i da ih se ponovno ne uznemirava nakon jako dugo vremena jer su bili po naslovnicama i iskakali iz paštete, kontam da im je dosta za cijeli život i da su naučili lekciju). Najbitnije što želim reći - kad se riješite politike u szboru ili barem organizacijskom odboru OLJM, onda će i OLJM biti ono što je nekada bio. Budući da ove godine nije bilo OLJM-a jer je situacija u zboru katastrofalna i kasno su provedeni studentski izbori pa se ni OLJM nije stiglo izorganizirati pored svega i to skroz razumijem, al' dajte onda nemojte forsirati sada pred kraj godine s tim, nego nađite neki drugi projekt i prenamjenite sredstva da ih ne morate vraćati natrag i da vam se ne smanjuje proračun za sljedeću godinu - al eto da vam otkrijem novost - ionako će vam ga srezati jer se svake godine sredstva nažalost smanjuju i to je jednostavno tako.

www.myspace.com/venus4u
Anonymous
tamna strana

Ukupno postova: 3515
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.10.2010. 15:39 
Naslov:  

definitivno je promašaj pozvati Matu Bulića i Jelenu Rozgu na ovakvu manifestaciju....
vjerujem, cak što više uvjeren sam da su pozvali npr. Mucala...da bi odaziv i zanimalnje svekolikog pucanstva našeg grada bi daleko veći ako ne i najveci...
dakle hocemo Mucala Smile

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
muvifrik

Ukupno postova: 878
Post Postano: 02.10.2010. 15:44 
Naslov:  

Grad poprilično dijeli lovu za pametne i inovativne zamisli.

Ovo je samo jedna od nebuloza koje si napisala, i po tome se vidi da apsolutno nemaš pojma o čemu pišeš. Ostale tvoje verbalne proljeve mi se neda kvotat.

little_bee

Post Postano: 02.10.2010. 16:02 
Naslov:  

ti stvarno nisi na osnovi s pristojnom komunikacijom, prvi put sam te ignorirala ali lega stvarno te treba biti sram, osnovni kućni odgoj ni u peti

little_bee

Post Postano: 02.10.2010. 16:10 
Naslov:  

muvifrik je napisao/la :
Grad poprilično dijeli lovu za pametne i inovativne zamisli.

Ovo je samo jedna od nebuloza koje si napisala, i po tome se vidi da apsolutno nemaš 2pojma o čemu pišeš. Ostale tvoje verbalne proljeve mi se neda kvotat.

http://www.uzuvrh.hr/vijest.aspx?pageID=20&newsID=1129

http://www.uzuvrh.hr/vijest.aspx?pageID=20&newsID=1071

http://www.uzuvrh.hr/vijest.aspx?pageID=20&newsID=1032

http://www.uzuvrh.hr/vijest.aspx?pageID=20&newsID=753

http://www.uzuvrh.hr/vijest.aspx?pageID=20&newsID=649

http://www.uzuvrh.hr/vijest.aspx?pageID=20&newsID=324

"Na natječajima imaju pravo sudjelovati sve kategorija neprofitnih organizacija u području kulture, osim audiovizualnih kulturnih industrija (uključujući filmske festivale), koje su pokrivene već od strane programa „MEDIA“."

Izvoli pa radi.
Doduše prvo po bonton, jer osoba koja se izražava sa riječima tipa "verbalni proljev" vjerujem da ne može sudjelovati na nečemu što djeluje na području kulture.

Catharine

Ukupno postova: 354
Post Postano: 02.10.2010. 16:19 
Naslov:  

~ Admni, dajte malo počistite topic...

www.myspace.com/venus4u
Anonymous

Skoči u forum: