Autor |
Poruka |
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
wendy je napisao/la: ›
morgan je napisao/la ( Pogledaj post): ›
mislim da je samo jedna ikona zamjenjena drugom.
uostalom, zidovi su dovoljno veliki da bi na njih mogli stati simboli svih vjera.tako bi se učili vjerskoj toleranciji.
nije problem u križu nego u principu da se ne nameće nešto što svi ne osjećaju kao svoje i onda to doživljavaju kao prijetnju jer ako si različit automatski si neprijatelj.
masu izjava ovdje potvrđuje ovo zadnje.
|
Upravo tako, morgan, rekao si cijelu bit ove stvari. To je diskriminacija.
|
slažem se, apsolutno. kad je na zidu, onda ne bi trebao smetati jer je "samo komad drveta" e, ali ako se makne, onda postaje nešto bitnije..
titova slika je jedno vrijeme bila zamijenjena tuđmanovom, sad kad smo ih se napokon riješili, nema ju smisla zamijeniti nečim trećim "neobaveznim". kao što rekoh, vrijeme obveza je prošlo zauvijek.. nadam se. |
|
|
|
|
|
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Ako ti to puno znaci, onda u svojoj kuci stavi Isusa u prirodnoj velicini koji, spajanjem u struju, pocinje propovjedat... Raspela u skolama NIKAKO. Ako je vjeronauk izborni predmet, ako nije obavezno biti vjernik, ako je netko musliman, to ne moze imati smisla. Ne mozemo se igrati demokracije... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
OligofreniDikobrazoid
Ukupno postova: 2339 Lokacija: Šikara uz Dravu Spol: Muško
|
Circa je napisao/la: ›
Ne mozemo se igrati demokracije...
|
Da ne duljim (pošto sam pročitao svega i svačega na ovom topicu) ovo što je Circa zadnje naveo je ono što i je problem u cijeloj ovoj situaciji. Ova se zemlja od početka 90-tih samo IGRA demokracije, umjesto da je provodi. Zakoni i ustav su jedna, a običaji, vjera i nečija uvjerenja sasvim druga stvar i ne treba ih se trpati u isti koš.
Daklen, sve dok na čelu Hrvatske ne bude Papa ili neka druga crkvena veličina, u državnim ustanovama križ na zidu nema što tražiti.... |
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
baš mi je nekidan palo na pamet koliko je taj simbol isusa na križu zapravo morbidan simbol, i kolika ja razlika između takvog prikaza i prikaza isusa kao na glavici šećera iznad rija. sam križ već predstavlja razapinjanje i dovoljan je simbol žrtve, mislim da je zorni prikaz čovjeka razapetog na tom križu preprimitivan.
što se teme tiče, nikakvi simboli koji nisu obvezni i propisani zakonom nemaju šta raditi u javnim ustanovama. |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
insomnia je napisao/la: ›
sisibla je napisao/la: ›
pričam o pojedincima koji će za sobom povući masu.
|
dakle, tko je za?
mislim...
|
Pazi što pričaš, da ti ne bi jednoga dana odred osobnih papinih nindža uletio u stan... |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
insomnia
Ukupno postova: 2665 Lokacija: Osijek-finally!!! Spol: Žensko
|
bazooka_joe je napisao/la: ›
sisibla je napisao/la: ›
pričam o pojedincima koji će za sobom povući masu.
|
dakle, tko je za?
mislim...
|
Pazi što pričaš, da ti ne bi jednoga dana odred osobnih papinih nindža uletio u stan...
|
ma ne bojim se ja njih vrag je na mojoj strani! a s obzirom na to koliko su svi tolerantni jedni prema drugima, ne bih se začudila da me netko shvati ozbiljno i ''prijavi''.. |
|
_________________ Da se bojim skakavaca, ne bih bosa po livadi hodala! |
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
nobody's expect Spanish Inqusition!!!! |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
Isis
Ukupno postova: 1211 Lokacija: In Fiction Spol: Muško
|
mali_ivica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Vrlo jednostavno, na etici te uče da budeš tolerantan itd. sam potez skidanja križa kao takav je ne etičan.
|
Nabijem te na tvoju logiku.
Tvojom logikom bi oni koji idu na etiku morali tolerirati sve što nije po njihovom.
Prvo, na etici te ne uče toleranciji prema nekom nametanju i prema tuđim sranjima jel pametan čovjek neće trpiti tuđa sranja jer to nije etično nego se izboriti za svoje.
Tvojom logikom ne etični imaju veću slobodu od etičnih jer će im to etični tolerirati. |
|
|
|
|
|
super_leptir
Ukupno postova: 203 Lokacija: osijek Spol: Muško
|
meni je to nametanje uvjerenja, kojem u jednoj demokratskoj državi nema mjesta!
|
hahaha... pa sto je demokracija nego vladavina vecine??? hahaha... ajde nemojmolim te pricat bezveze! |
|
_________________ Sve je moguće osim onog što je nemoguće! |
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Isis je napisao/la: ›
mali_ivica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Vrlo jednostavno, na etici te uče da budeš tolerantan itd. sam potez skidanja križa kao takav je ne etičan.
|
Nabijem te na tvoju logiku.
Tvojom logikom bi oni koji idu na etiku morali tolerirati sve što nije po njihovom.
Prvo, na etici te ne uče toleranciji prema nekom nametanju i prema tuđim sranjima jel pametan čovjek neće trpiti tuđa sranja jer to nije etično nego se izboriti za svoje.
Tvojom logikom ne etični imaju veću slobodu od etičnih jer će im to etični tolerirati.
|
Pa što onda zamjeraš Crkvi što se izborila za svoje koje prije devedesete nije imala.
PS: Nisam rekao da bi samo oni koji idu na etiku trebali biti više etični, nego sam se osvrnuo kategorički baš na ovaj primjer. |
|
|
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Neetično je što se religija nameće tamo gdje joj nije mjesto. |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
super_leptir je napisao/la: ›
|
hahaha... pa sto je demokracija nego vladavina vecine??? hahaha... ajde nemojmolim te pricat bezveze!
|
Tako je insomnia, ne pricaj bezveze. To je leptirichevo podrucje, tu je majstor. Iznosenje neargumentiranih stavova koji su ostali u 19. stoljecu je njegov stil i prestani ga (traljavo) kopirat... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
insomnia
Ukupno postova: 2665 Lokacija: Osijek-finally!!! Spol: Žensko
|
Circa je napisao/la: ›
super_leptir je napisao/la: ›
|
hahaha... pa sto je demokracija nego vladavina vecine??? hahaha... ajde nemojmolim te pricat bezveze!
|
Tako je insomnia, ne pricaj bezveze. To je leptirichevo podrucje, tu je majstor. Iznosenje neargumentiranih stavova koji su ostali u 19. stoljecu je njegov stil i prestani ga (traljavo) kopirat...
|
ja se najdublje ispričavam . . . ..... jer, pored OVAKVIH argumenata, koji su izneseni, kontam da će bilo što što kažem biti neutemeljeno..tako da neću reći više ništa! thank you and good night! |
|
_________________ Da se bojim skakavaca, ne bih bosa po livadi hodala! |
|
|
|
super_leptir
Ukupno postova: 203 Lokacija: osijek Spol: Muško
|
hahaha... |
|
_________________ Sve je moguće osim onog što je nemoguće! |
|