Autor |
Poruka |
badman Ukupno postova: 115 Spol: Muško
|
MissTake je napisao/la ( Pogledaj post): ›
snowblind, ovdje mentalitet da se popljuje sve što je drukčije kad se već ne mogu spaliti na glavnom trgu. sjeti se samo prije 3 tjedna moralesa. ajme rasprave koju sam prestala čitati kako je on samo komercijalni dj i pušta obrade
pa dovedite nekoga boljega
isto tako za pivovaru, organizirali dane piva kakve god, ajmo popljuvati jer nisu stavili i arenu u kojoj će se tući gladijatori
|
slažem se u potpunosti, naravno vjerujem da bi vecina nas ovdje htjelo da budu 2 šatora kao i prijasnjih godina, ali ocito da se to ove godine iz nekih ocito opravdanih razloga nece dogoditi...e sad ko voli neka izvoli, nemam nista protiv tamburica, cak naprotiv volim ih poslusati i sigurno cu doci barem jedan dan popiti koje pivo i nastaviti svojim putem negdje dalje...
nagodinu ce se vjerojatno opet vratiti na staro sa 2 šatora pa cemo opet poceti slusati kukanje, zasto je ovaj bend pozvan, zasto onaj, zasto je pivo 10 kn itd...ali neka ga.. |
|
|
|
|
|
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol: Nebitno
|
evo moram reći da sam glazbeno obrazovana, klasična glazba, i nikad mi nije bilo jasno kako dj-evi mogu svirati. dakle ne omalovažavam ja to što oni radi. ali po meni micanje gumbića se ne može nazvati sviranjem. zna se što je sviranje. to je isto kado da netko sad pokušava podvaliti neku modernu stvar pod bečki valcer. zna se što ima svoju forumu. ne kažem da je lako biti dj, treba to sve znati, ali sviranje je kad ti svaki dan guslaš po instrumentu. kad svaki trenutak između predavanja trčiš u glazbenoj naći slobodnu sobu da uvježbaš ona 3 takta koja ti ne idu, kad se mjesecima znojiš da napraviš kako spada maturalni koncert, kad svaki tjedan pišeš diktate, pjevaš...
|
heh
e vidis djing nije samo micanje dugmica i hvatanje beatmixa, vec slaganje mixa u cjelini, kombiniranje zvukova i pjesama na nacin kako to doticnom odgovara i kako on misli da bi se trebalo prezentirati. Znaci pustanje trake za trakom takodjer nije djing, vec pustanje glazbe. Cijeli mix mora biti tecan i povezan u jednu cjelinu koju ti zapravo kao slusatelj ako je dj dobar trebas dozivjeti. Takodjer je djing i kopanje nocima i danima svjezeg materijala, po mogucnosti stavranje neceg svog i na neki nacin originalnog. U Osijeku ne smatram nikog kompletnim djem, ali nekolicina ima jako dobre predispozicije da to budu. Zbog ovakvog stava se i prepirem konstantno i sipam kao neku "pamet". Vecina zapravo i ne zna bit toga svega, mozda ih i ne zanima, ali ako ce vec tako nesto komentiraju, mislim da bi bilo ok malo to objasniti.
Znaci nisu svi koji imaju laptop i 40 giga muzike, te pustaju u nekoj od osjeckih birtija dji. Tehnicke stvari, poput beatmatchinga su jebeno lake i tko god ima ritma i motorike sposoban je napraviti dobar prijelaz sa trake na traku, no napraviti 3 satni plesan mix bez gresaka i u tonalitetu je vec zajebana stvar. To je samo pocetak i vrh ledenog brijega. |
|
|
|
|
|
|
Isto tako bit kvalitetnog djinga u elektronici bar je da prezentiras muziku koja se jos nije cula. No opet nasa publika je takva da i dan danas znaju za jaguara, silence i for an angel. Nista vise... |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
|
Kodrann
Ukupno postova: 521 Lokacija: Between shit and piss... Spol: Nebitno
|
asko je napisao/la ( Pogledaj post): ›
da se razumijemo, ja tamburice ne smatram narodnjacima.dapače, voli tamburice.samo sam rekao da pivovara ne zna što bi.svaštare, a to nikako nije dobro.
|
pa žalosno je što mnogi ne znaju razliku između narodnjaka i narodne glazbe, folklora i drmanja dupetom u ritmu
ni ne znamo koja smo bagra, umjesto da se vodimo za oktoberfestom mi pljujemo. osim toga zašto bi se pivo vezalo uz zvukove britney spears (nemoj se uvrijediti dylane), a ne tamburice.
Gošća je napisao/la ( Pogledaj post): ›
SVAKA ČAST!!! I ne znam kolko je vas vidjelo kako je u tom šatoru izgledalo proteklih godina, ali bilo je svih uzrasta, ali velika većina su bili mladi koji uživaju uz zvukove tamburica, i poštuju to što su iz ovog kraja, što nikako ne znači da su seljaci!!!!
|
95% je došlo jer je koncert bespla i da se naroljaju kao svinje
Kodrann @
,
...
nego ajmo na offtopic kad je već krenilo o vrstama glazbe
evo moram reći da sam glazbeno obrazovana, klasična glazba, i nikad mi nije bilo jasno kako dj-evi mogu svirati. dakle ne omalovažavam ja to što oni radi. ali po meni micanje gumbića se ne može nazvati sviranjem. zna se što je sviranje. to je isto kado da netko sad pokušava podvaliti neku modernu stvar pod bečki valcer. zna se što ima svoju forumu. ne kažem da je lako biti dj, treba to sve znati, ali sviranje je kad ti svaki dan guslaš po instrumentu. kad svaki trenutak između predavanja trčiš u glazbenoj naći slobodnu sobu da uvježbaš ona 3 takta koja ti ne idu, kad se mjesecima znojiš da napraviš kako spada maturalni koncert, kad svaki tjedan pišeš diktate, pjevaš...
|
dobro to je opet pa 3. rasprava. tko je glazbenik a tko "glazbenik" i tko je vrijedan, a tko zabušava
što se tiče elektronike, da ne znam bolje rekao bih isto. ali oni s tim gumbićima upravljaju zvukovima, a zvukovi čine glazbu. ili bi trebali haha. uglavnom, ja zagovaram onu tezu da umjetnički izražaj dolazi iz srce a ne iz kista/ruke. svakako da će poznavanje teorije i vježbanje olakšati da se što bolje izrazi umjetnik, ali to nikako nije (pred)uvjet. i zato s punim pravom elektroniku nazivam glazbom iako čoban u meni viče iz sveg glasa nije muzika ako ruke ne rade!
nego ako je nekom do besplatnog koncerta i jeftinog piva nek kupi pivo u konzumu i dođe do mene jer sam jelte ulični svirač. pa lijepo popijemo koju i zasviramo zajedno. pa će alternativa prštat. eto kako sam ja sebi rješio (djelom) problem. ako nema glazbe koja mene "drma" u ovome gradu svirat ću ju ja sam! i ko mi šta može (osim da mu kažem šta točno sviram, di i kada pa me dođe iscpipelarit al to je sve dio biznisa hihih).
uglavnom mene najviše frustrira činjenica da mali (i ne tako mladi) pripadnici subkultura ne vide da su u 99% slučajeva modno zaostali a po svjetonazoru u najboljem slučaju u rangu s cajkarošima koje toliko preziru.
zato ja odo skvotirat po svijetu, ko oće sa mnom nek se javi (ozbiljan sam)! |
|
|
|
|
|
Kodrann
|
btw
evo jedne od najbolji pjesama svih vremena koju ne mogu prestati slušati i koja me uvijek dirne
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Sm_gBWZX0Ps[/youtube]
|
da si stavila tomu zdravkovića zaljubio bih se ovako
e da, i još jedna stvar zbog koje bacam munje. tamburaška glazba kakvu danas poznajemo NIJE etno niti tradicionalna glazba!
to je šund prilagođen ovom prostoru. znači ne govorim o instrumentu, nego o glazbi koja se prezentira. i onda kad vidim plakat za neki etno hapening u bilju a sviraju "tamburaši" dođe mi da plačem. znači ne kažem ništa protiv tamburica, samo nek se zna di im je mjesto |
|
|
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
|
|
|
|
avantgarde@ja sam stara škola, za mene je sviranje lupanje po klaviru i cimbulanje po violini ... sorry
|
lupanje kako ti kazes po klaviru je takodjer lupanje po dugmicima. Nije li to umjetnost?
Nerijetko se dogadja da dji koji imaju svoju produkciju rade "live", vjeruj mi to je stvaranje glazbe na licu mjesta.
eo skolski primjer iako ti se glazba moze biti nece svidjeti.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x8-_A6V6jXI[/youtube] |
|
|
|
|
|
Kodrann
|
ajoj, znači kada budeš prošla pored mene na ulici ti ćeš biti ona koja kaže: svašta danas nazivaju glazbom. ahahaha. rokenrol
moja prva susjeda svira klavir godinama, i koko sma čuo ne ide joj baš a najdraži glazbenik joj je toše proeski. ja inače sam stajališta da se umjetnost ne uči, može pomoći ali isto tako i odmoći i stvorit od svirača robota. npr. naći kreativnost kod klasičnih glazbenika koji zadnjih 10 godina sviraju obrade od betovena je isto kao naći djevicu u oksu. ne ide!
i bas gitara se svira s prstima! |
|
|
|
|
|
DrugsBunny
Ukupno postova: 91 Spol: Muško
|
Kodrann je napisao/la: ›
eh da, i ispravno je cajek i tamburaše stavljati u isti koš. kao i većinu punka, metala, rocka i sl. danas. sve je to jednako jeftino i bezvrijedno samo su nekom kose duže i hlače uže!
|
Ne bih se mogao viš složiti, genijalno rečeno. |
|
|
|
|
|
|
word! |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
|
Kodrann
|
DrugsBunny je napisao/la ( Pogledaj post): ›
eh da, i ispravno je cajek i tamburaše stavljati u isti koš. kao i većinu punka, metala, rocka i sl. danas. sve je to jednako jeftino i bezvrijedno samo su nekom kose duže i hlače uže!
|
Ne bih se mogao viš složiti, genijalno rečeno.
|
ehh tako pametan a tek 17 imaš
ja kad sam tvojih godina bio kunio sam se u svoju metalnu braću! |
|
|
|
|
|
Kugla
Ukupno postova: 467 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Joj, e zbog ovaklvih rasprava sam prestao pisati na forumu. Sad svi pljuju što nema koncerata, da ih ima bi pljuvali po tome kakve su bendove ovi doveli, kakvo je to skupo razvodnjeno pivo, gdje je šator trebao biti postavljen i štajaznam. Ko voli nek izvoli, ko ne voli nek izvoli nešto drugo, ko te, brate, pita... |
|
|
|
|
|
DrugsBunny
Ukupno postova: 91 Spol: Muško
|
DrugsBunny je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
Ne bih se mogao viš složiti, genijalno rečeno.
|
ehh tako pametan a tek 17 imaš
ja kad sam tvojih godina bio kunio sam se u svoju metalnu braću!
|
A čuj, to što sam mlađi ne znači da moram podržavati primitivno-zadrte glazbene teorije. Kako god, zahvaljujem se na komplimentu. Znam što misliš kada spominješ "metalnu braću", činio sam nešto slično svojevremeno, ali onda sam mislim imao 13-14 godina. Sada znam da su to sve idiotarije. |
|
|
|
|
|
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol: Muško
|
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b4DAJHuVECg[/youtube]
evo seljačine jedne primitivne, ništa nije bolji od onih cajki iz oksa, a vidi neko smeće mu je dalo i da napuni lisinski. majku im njihovu! |
|
|
|
|
|