Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Jugo-sfera

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
chager
Ukupno postova: 389
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.09.2011. 19:08 
Naslov:  Re: Jugo-sfera
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ajd, ne mora se uvijek od HDZ-a krenuti, može i od Mesića. Taj probuđeni SFRJ-ot dade lijepi intervju za srpski Press. Kaže on: I Tuđman kriv za rat, jer je shvatio da je povijesna prilika zgrabiti dio Bosne. Dobro, majka mu stara, nije trebalo biti vidovit da skontaš kako će Srbi pokušati pod svojom ingerencijom zadržati što veći teritorij bivše Juge. Ja pak smatram da je najodgovorniji Mesić, koji je kao predsjednik Jugoslavije „otišao“ u Hrvatsku i odabrao stranu. Barem je još živ, pa ga se može procesuirati!
Mesiću, gdje je tu Radićevski elan? Kad su Srbi shvatili da će Mesić pokušati okupiti antisrpski blok oko sebe, onda su se zajapurili i počeli „spašavati“ Jugoslaviju. Možda možemo i tako postaviti stvari, kronologija očito nije bitna, a ni neke činjenice. Rat u Bosni je Tuđmanova kriva procjena, a tu krivnju plaća ni Mesić ni Tuđman, već opet građani Hrvatske. Sačuvaj nas Bože takvih patriota.
Top tema u regiji je HDZ. Kao da nitko drugi nema crne fondove. Ako se hoćeš zapiti sa prijateljima, moraš imati crni fond, a kud još dobiti izbore, svašta. Ipak, to su svi znali, a svi su šutjeli. Dovoljno je prebrojati šuškavce koje je Jaca dijelila 2005. Srećom, nisam dobio ni onaj s vukom na leđima, pa se ne moram brinuti da će mi USKOK za vrat. Nekako je sumnjivo ovo, trenutak objave, to SDP nije mogao, ni znao. Oni su ionako nesposobni. Odbačeni „insajderi“ nisu ni prije ništa mogli, otkud sad? Kosorica, da je sama to htjela? Je glupava, ali baš toliko…Sanader, on više ne može ni sebi više napakostiti, a da ne uvuče gaće u guzicu…dakle Šeks, ne trkeljaj!
I onda odgovor – Karamarko! Taj sumnjivi špijun koji je odlično obaviješten o svemu, baš na dan najžešćeg potresa izabere re-učlaniti se u HDZ. SDP kaže da je budala. Hmm…nije jer je odabrao mesijansku taktiku.
PR-ovci su Jaci odabrali personaliziranu kampanju za predstojeće parlamentarne izbore. Only Jaca. Ja, ja, ja…tražili su otklon od stranke koju javnost percipira kao zločinačku organizaciju za isisavanje novca iz državnog proračuna. To je dobar pokušaj, ali s nekim tko je „čist“ i ne možeš mu prilijepiti pljusku. HDZ nije ni mogao bolje, što je žalosno. Odvajanje potvrđuje nekoliko priopćenja koje potpisuje HDZ, a za koje Jaca nije ni znala. Onda bljesne u novinama priča stara nekoliko mjeseci o blagajnici koja hoće ići na more. I paf…dovoljno da nas Kosorica sve pozove u svoj stan, dobro, ne baš njezin jer ga nije stekla po moralu na koji se sad i Šeks poziva, nezamislivo.
Karamarko je osoba koja cilja spasiti HDZ od – samog HDZ-a. Spin je proziran, ali ga nitko još nije dovoljno razradio. Svi misle da se ne spašava brod koji tone. Naprotiv, ako hoćeš čvrsto držati uzde, onda pokaži da znaš kad konji polude. HDZ-u treba jak vođa, a Tomica misli ponoviti Sanaderovu misiju kontra Pašalića. On zna potencijal HDZ-a, njegovu povezanost s tradicionalnom Hrvatskom i Crkvom, a kao takav nikad neće doživjeti gašenje. Upravo kampanja protiv komunističkih zločina mi daje za pravo da cilja na to mjesto. Rekoh da se HDZ najviše treba bojati svojih, uostalom, Hrvati su sami sebi uvijek i bili najgori neprijatelji.
Ubiti dvije muhe odjednom, zaplašiti javnost, skrenuti pozornost s tisuće drugih slučajeva korupcije…majstorski. Najbolje da šef policije danas sutra sam sebe prijavi za kriminal…pih, neće ići. HDZ će izgubiti izbore, ali on s time računa. Vratiti će se kad SDP popuši na reformama koje se moraju napraviti, a onda bar 20 godina nastaviti gdje su stali 2009. Šahovska žrtva dame, kralj „iz in d haus“. (ovo je da ne moraju Kosorici raditi prijevod)
HDZ možda može spasiti objava količine novca koji su ukrali i obećanje da će tu lovu ravnomjerno podijeliti per capita. Onda bi bili sigurni da zaslužujemo vlast kakvu danas imamo.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
chager
Post Postano: 17.09.2011. 19:55 

Historia est…repetitio…ili, tko nije s nama, protiv nas je. Tako je današnji dan započela premijerka, uzbuđena zbog dvije stvari: Predstavljanje „Onog što još nitko nije vidio“ i Izvještajni sabor „najjače“ stranke u Hrvata. (220 000 članarina, 9700 izaslanika)
Prvu stvar je apsolvirala uz teškoće. Nije problem njen poljski, već naslov one debele knjige koju je poljak donio. Piše: TREATY. Panično je u broš vikala: Lovro, Lovro, jel to to ili mi netko podmeće…Lovro? Kad ono Drobnjak kima glavom, sve je u redu, iako ne piše Ugovor…ako nam je ona zaslužila biti junakinjom povijesti, kako kaže Tusk, onda nešto ne štima s poviješću.
Slučajno ili ne, na HRT-u, danas prikazan film „Visoki napon“. Hrvatski film, kaže, ali s dvojbenom glumačkom ekipom. Doduše, ljubakaše se dvaput, ne triput. Priča o informbirou i odstranjivanju nepoćudnih iz KPJ-u. Kako prigodno. Srećom pa premijerka nije stigla pogledati, a Milanović bio na pijacu, tako da bi ova provokacija mogla ostati nezamijećena.
Bata počinje monolog: „Drugovi, JA sam Španski borac…u NOB-u sam od prvog dana…ako treba, opet ću prvi…vanjski i unutarnji neprijatelji…tra, la, la…“ Eto, ako to nije provokacija, ne znam što je.
Tusk donio taj nesretni Treaty. Nije prvi, a ni posljednji koji hvali napore HRVATSKIH GRAĐANA na putu u EU. Posebno u oči bode to što svaki europejac tvrdi da je to uspjeh GRAĐANA. Dobro, postoji demagogija, podilaženje, ali oni to tako, pametni, kažu. Premijerka pak, JA, JA, JA…HDZ…JA, JA…morao bi ju netko upozoriti da ona to ne radi za sebe (dobro, barem deklarativno) već za „boljitak“ svih. Ona kao junac navalila svojatati nešto što su godinama radili i drugi. Ukoliko ju netko ne upozori, svojim ponašanjem bi mogla upropastiti referendum, inzistirajući na hvaljenju sebe i HDZ-a. Referendum bi mogao puknuti jer bi ogorčeni birači mogli registrirati da je i EU samo još jedna podvala HDZ-a, u nizu…Na to bi ju uskoro neki parlamentarac iz EU mogao upozoriti. Kad već neće HSP koji je jedina euro-skeptična stranka u Hrvata. Čuo Đapić da se u EU radi transparentno, s ona četiri načela, a on se vidi u nijednom…
Mahom su nam političari tipa Bačić, koji misli da je plaćanje u kešu zakonito. E moj Bože, pa to je već dovoljno za zatvor…na žalost po HDZ, a Bebić je to lijepo sročio: „Ova nema ni kapacitet ni sposobnost da vodi stranku kao bivši…“ Kom pravo, kom krivo.
Teško će ta EU zaživjeti. Slušam intoniranje himni. Europska, poljska, hrvatska…jel mi potpisujemo u tom ugovoru da se moraju slušati svih 27? Jedva su nekoć pojedinci trpjeli „Ej Slaveni“, kud još ostale…
Dok mi dođemo pred vrata EU-a, nestati će nove maćehe. Kao ono skladište u Kninu. Nitko nije ni zucnuo o odgovornosti zbog eksplozije 1800 tona streljiva. Kad se tako nešto dogodi, moraju padati glave, jer nije to nečija osigurana šupa sijena. To je ozbiljna stvar. Ili nisu održavali krug vojarne, ili je netko „zanemario“ protokol, ili se dogodilo nešto još gore…kad puno fali - „kresni“ prije revizije. Sumnjam na Mesića i Gadafija. Već viđeno u praksi. Čestitke Milinoviću koji još obilazi područje tražeći radioaktivnost, kojeg u velikim količinama inače ima u protupožarnom alarmu i uređajima kojima opskrbljuje gospićku bolnicu!?
Pokazalo se da bi na Kosovu naši gospodarstvenici mogli napraviti pravi posao. I to s obje strane. Albancima treba graditi ceste, a Srbima te iste ceste opskrbiti s balvanima i preprekama. Eto posla za Koteks, Šume i Đuru…
Premijerka bere ukradene jabuke, a Josipović s veleposlanicima pomaže brati grožđe - lopovu…Bože, pa jel ima itko normalan u ovoj državi?

chager
Post Postano: 22.09.2011. 18:36 

Zagrebačka filharmonija (u suradnji s)je pokrenula projekt "Točka, tačka, p..." kojim se isti program prezentira u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani. Kad Hrvatska uđe u EU, sadašnji ravnatelj bi mogao imati problema zbog radne dozvole, a nije jedini. Pozitivno je što ćemo mi 2020. bez ikakvih problema smjeti ići brati šparoge u Njemačku. Na tome moramo zahvaliti pregovorima i pregovaračima, a najviše premijerki.
"Drunk Šex down" (ili u prijevodu "pad ofucane sove") nije ništa drugo nego smiješni pokušaj aktualizacije i mobilizacije nečega što dobrom dijelu političara uopće nije bitno. Da je nekome od vladajućih važan Domovinski rat, ne bi dopustili takvu relativizaciju nigdje, a kud još u dokumentu od krucijalne važnosti za Hrvatsku, kao što je posljednji u nizu o pristupanju EU. Dakle, nebitni Šeks postaje zvijezda skretanja pozornosti s pravih problema, a to je u konkretnom slučaju sramotan odnos "državotvorne stranke" i prema državi, ali i prema ratu i braniteljima kojih su im puna usta. Res, non verba. Res!
Ne bi me čudilo da se ponovno, koristeći stare, prijeratne kanale, pokušava aktualizirati pitanje raspada Juge, uloge pojedinih aktera i svakojake teme pogodne za plašenje "male dece". Šeks je naručio svoje ime na vrhu, kako bi ga netko možda žalio? Mijenjam Šeksa, za rabljeni Jugo 45! Uz nadpolatu!
Ugroženom HDZ-u je važno podsjetiti birače tko je tko, a to je najlakše raspirivanjem žeravice koja nikad nije niti će biti ugašena. Samo, gospodo, gdje ste bili do sad. Glasače zanima zašto generali jesu krivi, a njihovi nalogodavci nisu?
Sve se ovo uklapa u predizborni folklor u kojemu će važnu ulogu imati branitelji i "branitelji", umirovljenici i "slični" i teme od nacionalnog "interesa"...
Pad rejtinga HDZ-a na najnižu razinu ikad možemo pripisati - samom HDZ-u. Objašnjenje državnog tajnika MVPI-a, kako se na telefonske ankete javljaju uglavnom "ljevičari" graniči za znanstvenom glupošću, odnosno tvrdnjom da većina ljudi telefon drži lijevom rukom. Zatim obrazloženje istog kako je Treaty vlasništvo EU-a, pa se ne može dilati, je ravno Jacinoj izjavi kako je dokument na engleskom, pa nije još spreman...
Pahor više izgleda neće ljubiti našu izaslanicu. Pala Vlada u Sloveniji. Kad će naša?
Najava priloga o posjeti pape Njemačkoj me oborila s nogu. "Papa i predsjednik - razvedeni katolik" "Papa i Merkel - protestantica, kći luteranskog svećenika, razvedena" Tko je imao muda takav prilog objaviti za posjeta pape Hrvatskoj ove godine?

chager
Post Postano: 27.09.2011. 19:34 

Osnivač „fejsa“ želi u politiku. Definitivno je na tragu prave love i moći (samo je malo zelen) pa bi trebao bolje pripaziti na ono što sad ima. Koliko god se on sam sebi činio jakim i moćnim, za čas te netko optuži za silovanje, i prikači ti neku maloljetnicu, i ode ti u zatvor na par godina. To je pak stoljeće u poslu kojim se bavi. Što bi rekli naši intelektualci „medijska i politička smrt“.
Josip Manolić, taj Karamarko prošlih vremena, još uvijek je prilično lucidan. Optimizam mu je jača strana, tako da iz tog oronulog starca suklja neki gadljivi politički profesionalizam i samouvjerenost teško probavljiv i provjerljiv. Takvi su ti špijuni. Između ostalog, spominje on povijesne podjele u Hrvata, na crne i crvene, te kako su Tuđman i on to politički prevladali „spinom“ o pomirenju (koji se nikad u stvarnosti nije dogodio – ali to ne reče). Ponaša se kao Šeks, iza kojeg su stali u obranu „nacionalnih interesa“ časni i oni manje časni. Ipak, ne može sakriti zmijski jezik, jer spomen „čišćenja“ nakon onog rata otkriva da se radi o čovjeku koji je zapovijedao likvidacijama. Samo, tko će brojiti i obilježavati grobove, kad su stara grobna mjesta korištena za friškije leševe.
Svi ti pokušaji lustracije zapinju kod samih idejnih začetnika hrvatske samostalnosti. Ispada da su Jugoslaviju razbili Titovi generali i pioniri, oni koji su se zakleli na vječnu odanost do smrti.
Ipak, satisfakciju za njega čine persone predsjednika, koji su svi od reda – antifašisti. Proziva on one koji pokušavaju jahati na valu podjele i konstatira kako je i '90 na izborima preko dva milijuna Hrvata glasalo za dvije antifašističke stranke - HDZ i SDP. Dijaspora, (mada mu se gadi) bila je nužna. Ne spominje on lovu i vreće, tajne račune, kao i svaki gospodin, ali spominje Mesića, koji je u to vrijeme u Australiji „zaista“ bio uvjereni ustaša. U međuvremenu je taj isti Mesić optužio Tuđmana jednako krivim za rat u bivšoj Jugi iz više „privatnih razloga“. Pošteno, nema što.
Gore spomenuti intelektualci, kad gostuju kod B. Bilića, transformiraju se u zombije. Što kamera čini od ljudi... Dijagnoze, detekcije, teorije…pozivi da se prijavi korupcija, ako tko zna da je počinjen kriminal…a svi od reda parazitiraju kao gljive na đubretu ove naše domoljubne truleži. Ne traži! savjet od onoga koji bi od tvoje propasti mogao imati koristi.
Danas HDZ objavio program. Ostalo mi u sjećanju ono što je Kosorica naglasila da „NEĆE“ učiniti. Ono što treba učiniti se uopće ne spominje. Milanović, sprdnja i luzer, očekuje glasove ispred televizora, pravi se nekakav staložen, odmjeren. Odmah možeš znati da je zgubired, kad s toliko godina ni poštenu svađu ne može izvesti do kraja. Nije ni čudo što ga je Sanader pobijedio. Ako dopusti da ga pobijedi ova spodoba od premijerke, nek' se „politički“ ubije. Ako računa na Josipovićeve glasače, nije sigurno oni da žele slične likove. Predsjednik nema ovlasti za puno toga, pa ga niti ne tanga koješta, ali ovaj „kandidat“ bi trebao biti politički okretan, a ne k'o krepani magarac.
Milijun posjetitelja na Plitvicama. Milijunti posjetitelj (Francuskinja iz Hrvatske)je dobio ulaznice za Yelowstone u SAD-u. Poslao bi ja tog ravnatelja u najstariji park na svijetu, baš kad se dogodi erupcija istog. Od svih lokacija u Hrvatskoj…da ne povjeruješ…
Kao da je sam Bajs smislio nagradu. Tja, ionako hrvatski priča kao da teško sere, možda je tako sredio neki tečaj engleskoj sebi i familiji.
Babo je odslužio dvije trećine kazne u Puli. Trebao bi put Kladuše, gdje ga čekaju raširenih ruku. Ipak, nekaj ne štima. Čekaju da umre, jer je živ preopasan. Ionako Srbi kukaju da je Balkan pun iranskih špijuna, Bosna terorista, Kosovo separatista, Hrvatska ratnih zločinaca…. Sad bi Babo trebao odlučiti što je od toga, pa da ga puste među njegove.
HDZ istražuje Sanadera, jer je tako šteta manja, a eksplozija kontrolirana. Ne bi me čudilo da ga na kraju puste, kao onog ministra turizma, pa će na kraju tužiti državu i dobiti odštetu. Moraju to brzo završiti, dok netko nije shvatio o čemu se radi. Čovjeku se za isti zločin može suditi samo jednom.

chager
Post Postano: 02.10.2011. 9:24 

Zapjenili se mnogi na spomen jugosfere. Dobar dio lijevih medija s pravom napada premijerku kako ne razumije (dobro to nije ni teško zaključiti) što znači taj izraz, i da su upravo oni koji su najspominjaniji u njenim poskočicama o samo-uspjesima, "poduzetnici", odavna svoj razvoj planiraju pod tom strategijom.
Ti stručnjaci, poduzetnici, to su Todorić, Tedesci, Vidošević...ti koji su nastali na "domoljublju", ali vole sve, samo kad je lova u pitanju. Ima ih još. Za neke premalo, za neke previše. Ipak si jedna premijerka ne bi smjela dopuštati takve gafove. Tajnica bi, samo onda mora imati jake prepone da bi sačuvala posao.
Desni mediji, ako ih uopće ima, jer kao da svi očekuju pobjedu SDP-a, pa sad stvaraju neki poltronski sustav realizma, gdje svi Hrvati misle isto, dio su zajedničke svijesti...ili što? Tako je oduvijek, javno pazi što govoriš, da se nekome ne zamjeriš, a kod kuće glasaj za koga ti srce želi. Ovi izbori će biti vrlo znakoviti. Analitičari će imati pune ruke posla, da bi dokazali tezu "o mudroslovlju puka što iz rezultata izvire".
Malo o Srbima. Čeka se mobilizacija zbog Kosova. Srpski ministar zabranio dva okupljanja: prajd u Beogradu i okupljanje u Golubiću. Odmah mi je bio sumnjiv taj Karamarko, ima nešto crno, turskog u sebi. Takvi koji ne mogu kompenzirati genetiku, duplo više se trude da bi dokazali koliko mogu biti sami protiv svojih. Čuvaj se čovjeka koji misli da uvijek nešto mora dokazivati...to je psihička bolest, opsesija. Sad treba razmisliti kakve veze imaju pederi u Srbiji i Srbi u Hrvatskoj, jer je očito da su s istim obrazloženjem zabranjena oba skupa. Ako je u Srbiji zabrana prokomentirana pobjedom huligana, tko je kod nas pobijedio? Očito Demokracija i pravna država, jer kao ni jedan do sada, niti ovaj srpski spomenik nema potrebnu lokacijsku i građevinsku dozvolu...pih.
Pupovac izjavio da je SDSS s SDP-om oduvijek najbliži na hrvatskoj političkoj sceni. To nikada pa ni sada neće biti prepreka da koalira s izbornim pobjednikom. On očito misli, kladi se, na pobjedu Milanovića. Nisu jednom izgubili, netko je luzer po političkoj orijentaciji.

Sharon

Ukupno postova: 1469
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 02.10.2011. 11:13 
Naslov:  

chager je napisao/la: ›
Odmah mi je bio sumnjiv taj Karamarko, ima nešto crno, turskog u sebi. Takvi koji ne mogu kompenzirati genetiku, duplo više se trude da bi dokazali koliko mogu biti sami protiv svojih. Čuvaj se čovjeka koji misli da uvijek nešto mora dokazivati...

A meni pao na pamet Šišljagić, no ovo boldano ipak nisu moje riječi. Samo podsjećam da se ova logika može primijeniti i u drugim primjerima...

PEGY

Ukupno postova: 2664
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.10.2011. 13:34 
Naslov:  

a meni pao na pamet chager

chager
Post Postano: 03.10.2011. 17:55 

PEGY je napisao/la: ›
Sharon je napisao/la: ›
Odmah mi je bio sumnjiv taj Karamarko, ima nešto crno, turskog u sebi. Takvi koji ne mogu kompenzirati genetiku, duplo više se trude da bi dokazali koliko mogu biti sami protiv svojih. Čuvaj se čovjeka koji misli da uvijek nešto mora dokazivati...

A meni pao na pamet Šišljagić, no ovo boldano ipak nisu moje riječi. Samo podsjećam da se ova logika može primijeniti i u drugim primjerima...

Ma obje ste u pravu. Jedna je fascinirana glumicom koja će se sigurno i poslije smrti pamtiti po sceni bez gaća(možda), a druga s Hausfrau moćnog Ala Bundya.
Htjedoh reći kako se neki više trude biti Hrvati nego što jesu, a potvrda stiže u liku Ivice Dačića - ustaše. On je očitao bukvicu kojekakvim predstavnicima Europe danas, kako ni jedna zemlja nije za ulazak u EU morala dati teritorij...E, Ivice, pa Hrvatska dade dimnik, zar zaboravljaš? Tko zna kako ćemo s adom kod Vukovara...tako, nemoj da se sekiraš, nije Kosovo neka tragedija. Inače, mali Ivica i njegova domovina spašavaju ono što se spasiti da, pa žele Kosovo podijeliti na dva dijela. Za to su spremni i ratovati. Albancima će se ponuditi ono što ostane. U najmanju ruku će biti napeto. Ima tamo svakakvih vojski.
Milanović na Novoj ispriča priču o vodoinstalateru koji mu je popravljao kvar, kako bi dokazao da ima pojma o ljudima i kako oni žive. Napomene, da nije platio, nije čovjek htio uzeti novac, jer je ostao bez posla, pa valjda nije mogao izdati račun!? Blago nama kad takvi empatičari planiraju biti svjesni kako običan puk živi. Bogatstvo Hrvatske su takvi vodoinstalateri, oni na žalost sele u Norvešku, a ostaju, ovi, koje ne trebamo.
Kosor na misi, Marija Bistrica. Kao nemirna i buntovna tinejđerica je odmah dala do znanja da joj tamo nije duša, pa se okretala i tražila kavgu. Ipak su dvije jake dame na jednom mjestu - previše. Uspjela se izboriti za mjesto pod suncem, a ubrzo i u hladovini. Blago nama kad se dovoljno vjernički raspoložena premijerka smjesti u zadnje, umjesto u prve redove. Nije zbog sunca, već zbog one:"Ne mile joj se prvi redovi..."
HSP krenuo u kampanju. Čavoglave MP Thompson. Izvukoše onog Čondića iz naftalina. Taj lik "za specijalne namjene" je već jednom galamio na splitskoj Rivi, možda se sada planira isto. Ako je HSP alternativa HDZ-u, molim vas, nemojte. Osim "Za dom spremni" i "Bog i Hrvati" upade mi u oko lako pamtljiv slogan kampanje...ali ako me pitate da vam ga ponovim, ni uz najbolju volju ne mogu. Nešto komplicirano, a na kraju je domovina. Mora da je sam Đapić - Ćapo smislio strategiju kako dobiti izbore s meditativnim sloganom.
Drmić i Tadić šokirani priznanjem krivnje izvjesnog Srećka. Lik se nagodio, a vi se pecite. Al bi se suci omastili, da nije bilo prisluškivanja. Spominje se i 700 000eura, parica, nema što.
Analitičari tvrde da je slaba karika Kukuriku - Čačić. Na koji način, pokazala je premijerka. Meni je to jadno, koliko i tužno i žalosno. Svakom se može dogoditi, nije baš normalna stvar. Da je pobjegao, možda bi bio predsjednički kandidat.
Vijest kako je poduzetnica uspjela probiti blokadu uvoza đubreta na sjever Afrike me oduševila. Rasna plavuša uspjela dobiti višegodišnji ugovor s tradicionalistima, uz komentar: Hrvatski mozak i kalifornijske gliste izvoze đubre. Esam ti novinarstvo.

Sharon

Ukupno postova: 1469
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 04.10.2011. 9:22 
Naslov:  

Ma obje ste u pravu. Jedna je fascinirana glumicom koja će se sigurno i poslije smrti pamtiti po sceni bez gaća(možda), a druga s Hausfrau moćnog Ala Bundya.

A, forumaša chagera će (forumaška) povijest pamtiti sigurno po naručenom čerečenju umirućeg dinosaura HDZ-a. Kao da bratija nikad nije bila dio te priče!
Što je njegova virtualna fascinacija ostat će nam tajna, pošto nema avatara, ali politička je jasna. Čini se da je samo to i bila namjera. Za razliku od glumica koje se javljaju i na neke životne teme, gdje njega nikad nema.

Za one koji nisu gledali film, a komentiraju: u ovoj sceni Catherine Tramell je faca jer je zahebala hrpu glupih policijskih voajera, a ne zbog suknje ili gaća... No, oni ipak traže samo jedno: gaće. Toliko o seksistima...

PEGY

Ukupno postova: 2664
Post Postano: 04.10.2011. 9:56 

chager je napisao/la (Pogledaj post): ›

Kosor na misi, Marija Bistrica. Kao nemirna i buntovna tinejđerica je odmah dala do znanja da joj tamo nije duša, pa se okretala i tražila kavgu. Ipak su dvije jake dame na jednom mjestu - previše.

Vijest kako je poduzetnica uspjela probiti blokadu uvoza đubreta na sjever Afrike me oduševila. Rasna plavuša uspjela dobiti višegodišnji ugovor s tradicionalistima, uz komentar: Hrvatski mozak i kalifornijske gliste i đubre. Esam ti novinarstvo.

Ipak si jedna premijerka ne bi smjela dopuštati takve gafove. Tajnica bi, samo onda mora imati jake prepone da bi sačuvala posao.

Rolling Eyes

chager
Post Postano: 05.10.2011. 9:21 

Obljetnica je "događanja naroda" i pada Miloševića. Da je kod nas takav igrač, garant bi njegova stranka dobila oko 80% na predstojećim izborima, a eventualni prosvjedi protiv takvog manijaka bi propali u pregovorima na relaciji između branitelja, navijačkih skupina i nezaposlenih. Nije da ih idealiziram, ali Srbe nećeš stoput zaj...
Hrvate izgleda svi zaj...i po sto prvi puta. Potpišemo mi sporazum o raščišćavanju evidencija tužilaštva sa Srbijom još te 2006. Treba procesuirati, radi mira i budućih generacija. Kaže Gajica:"poslali mi u Srbiju, radi se na tome. Poslali Srbi kod nas - ne valja."
Kome sad i u kojem smislu smeta Šeksova dlaka, prosudite sami. Inkriminirano razdoblje je jasno. Papiri su stigli? Premijerka opet nema pojma. Ministar je to malo ubrzao, pa su papiri bili u ladici samo mjesec dana, a nakon toga pustio u proceduru. Sad, nije isto kad se radi o generalima, braniteljima ili o jednom Šeksu. Najednom ne štimaju datumi, agresori prikupljali dokaze iznuđivanjem...i sve da je istina, opet se Šeks ponaša neuračunljivo. Kao kad poštar donese poziv sa suda, a on zaključa vrata, neće potpisati. Stara škola komunizma.
Kako je Bošnjaković mogao pomisliti da je optužnica protiv Šeksa nešto manje bitno, nešto normalno, što se rješava po proceduri? Gdje taj čovjek živi zadnjih 20 godina? Očito su prošli dani: Drugovi za mnom! Šeks se vraća na staru školu: Svi ispred mene, ja nikada! Ako je mogao neugodnosti doživjeti i nesretni Purda (švercajući keks), pa i doktorica Bosanac, zašto bi Šeks uživao "pretjeranu" zaštitu države?
Možda bi Vlado trebao organizirati referendum. Pitanje bi moglo glasiti: jeste li za to da sve procesuiramo, osim mene? Možda bi bio veći odaziv nego za pristupanje u EU.
Zanimljiva je ta igra oko datuma i tko je sve znao. Ispada da ova Kosorica stvarno ništa ne zna, nitko joj ništa ne govori. Toliko ima loših vijesti, da je zabranila da joj uopće brifiraju. Samo, kako objasniti da su opet svi znali, a ona nije. To je pitanje opstojnosti, čak gluposti.
Neki mediji prenose kako se HDZ okomio na Rohatinskog. Nije valjda da Marić predstavlja HDZ? Najednom ne valja način rada HNB-a. Gospodo, gdje ste bili do sad? Todorić ubaci kukavičje jaje u glavnu banku na čelno mjesto. Bankari troše 38 milijuna kuna na "ostale troškove" od kad znaju za sebe. Pa nije valjda tolika kriza? HDZ se ponaša kao SDSS. Na kraju mandata znaju što treba promijeniti. Kasno je sad.

chager
Post Postano: 07.10.2011. 17:15 

Dragi Hrvati i Hrvatice! Sinoć je službeno na političkoj sceni Hrvatske zasjala treća zvijezda, opcija koju smo toliko željno iščekivali, koja daje nadu da i mi neodlučni nekome možemo pokloniti svoj jadni glas - Hloverka Novak Srzić i njezina stranka - U Svakoj Stranci Znam Nekog. Nije to iznenađenje. Ionako u Europi postoji tendencija biranja ženskih likova, pa što nebi i mi po prvi puta izabrali ženu. (Ova prva, to je bila spačka.) Ta ista Hloverka ima priličnog iskustva u politici. Ona zaista zna kako držati glavu iznad govana. Uz to, može proći i kao antifašist, a i kao ustaša...genijalno. Još poznaje i stručnjake iz svih stranaka, koji bi mogli izvući Hrvatsku iz problema, a ona, ona će biti ta kohezivna snaga koja će ujediniti podijeljeno hrvatsko biće. Svaka čast.
Rezervna varijanta Hloverkinog pokušaja je Milan The Rock Bandić. Kao i u svemu što je radio, tako i sad: pljuje, ore, brazdi, suče rukave, kliže se, gazi blato...pa sad ti reci da nije sposoban. Nisam siguran da će mu još jedna kampanja pod "godišnjim odmorom" donijeti rezultate. A tko bi pomislio da će uopće ući u drugi krug za predsjednika? Osim mene, rijetki. Samo sam mislio da su naši birači baš ono, do kraja ono...pa će Stena i na Pantovčak, ihhh.
Kako je Vladi Šeksu, jel zna netko? Uvjeren u to da može donositi zakone i sam u birtiji, danas ostao bez kvoruma. Pa ljudi Božji, nije to parlamentarna demokracija, kad ne slušate Šeksa. De se malo skoncentrišite. Inače je bio prilično siguran u sebe, zanima me njegov izraz lica, kad dobije sat za poklon, od stranke koja ga prati, u mirovinu...
Druže Tito, čak i mrtav svađaš narode i narodnosti...eto Slovenci nikako da se zaborave tko ih je izmislio, pa i dan danas daju ulicama tvoje ime. TJ. dali bi, da nije Ustavnog suda. Ovako će ulica dobiti neko maštovito ime, npr. Nova ulica...Da se kojim slučajem u Hrvatskoj povede rasprava o nečem sličnom, onda bi imali većih problema. Mi ionako svakih par godina mijenjamo nazive svih ulica, a posljedica je to što u svim ulicama imaš malo jednih malo drugih. Kako se izmjenjuju na vlasti, tako i ulicama skidaju table...ni osobna da istekne, moraš paziti to jutro kako ti se ulica zove. Od jednog uglednog novinara se moglo čuti da je drug Tito ubio Hebranga zbog borbe za vlast. Ne daj Bože da netko šapne Jaci kako je i to dio demokratske procedure...

chager
Post Postano: 14.10.2011. 21:19 

Igmanski marš. Sjećam se filma. Vrlo hladan film, depresivan, kao i vrijeme. Sada se na tim temeljima snima novi, ali se zove "Igmanska inicijativa". Prepričano - trude se braća zagrijati u zimskoj noći, trljajući jedni drugima noseve s onim što su učinili u prošlosti te bi tako raspoloženi trebali prevaliti put prema Europskoj uniji. Štefan File, zvan Fićo, bi trebao biti Deda Mraz koji u zimskoj noći povremeno odozgo baci pokoji paketić cigareta. Europa zna što nam treba, pa nek se nađe.
Povod okupljanju "regiona" bilo je izvješće komisije. Svi su nešto dobili. Neki nogom u guzicu. Omjer snaga i nemoći je kao i u Jugi. Kekeci su već unutra, Hrvati samo što nisu, Crnogorcima se nikuda ne žuri, Srbima blica pred očima zeleno, Makedonci love svoj rep...a Bosanci sanjaju...Jugoslaviju...
No, ni BiH nije mačji kašalj. Oni se nameću i uključuju u mirovne misije. Uskoro će u Afganistan, pod hrvatskim zapovjedništvom. Po strani neka bude stav da nitko ne bi trebao red praviti kod drugog, ako nije u stanju u svojoj kući. Brine što taj "kontigent" ne mora nužno biti u istom logoru sa ostalim mirovnjacima. Ionako u Bosni sve mora biti po ključu jednakosti. Možda će oni među talibane...
Nadan mi je trajna inspiracija: "Hrvatska je zemlja estetike, ali nije etike..." Mora da je čitao Čehoka. Kao da ne znamo Nadana i njegov smisao za estetiku, a tek etika...mogao bi predavati moral na ekonomiji, a kolegij bi se zvao: "Kako zaj... narod na njegov račun".
Novi Šeksov slučaj, kodnog imena "Štanga" dobio epilog u isprici. Nije baš neka isprika, više tumačanje tko je prvi počeo, a i kao alibi za nove optužbe na račun paraliziranja funkcioniranja države. To je kao kad bi se lopov pismeno ispričao na hladnjaku "očišćene" kuće, što je nehotice uprljao tepih, iznoseći sve ostalo. Još bi razumljivo bilo da se radi o nečem važnom. Pa ta žena se ionako vješala po šipki. Možda to i jest povod, ali pravi razlog nije smio biti sveden na takvu banalnost. Barem Vesna Pusić zna za još sočnije seksizme tipa onog seljačine Ante Kovačevića, kodnog imena "Madrac". Neka narod misli da smo žrtve seksista, a ne lopova. Možda se netko tako osjeća bolje?
HSP ujedinjuje desnicu. Bez ikakvih uvjeta. Srb je mislio da će i ostala sitnarija postupiti isto. Eh, možda i bi, da nije "krupne" prepreke u liku počasnog predsjednika. Tim činom zaista počinjem vjerovati da desnica ima neke šanse, ali sumnjam da će doktor Anto pristati da njime brišu parket po nikad izgrađenoj dvorani. Kako Srb smije smatrati sebe predsjednikom? On je predsjednik HSP-a, ko Kosorica HDZ-a.

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 16.10.2011. 18:04 
Naslov:  

Chargeru, citam ove tvoje postove - dobro ih pogadjas. Nego, kad ces po svojima?! nisi nista napisao o tulumu sto je ratni zlocinac organizirao u svojoj kuci u vrletima Hercegovine. Nije valjda da ne znas tko je sve bio, kojim vozilom su dosli i kako su se proveli. Hajde, hajde, ne stedi ni svoje...

Eno, Tadiceve, Marketicku i Drmica ceka sudjenje za pokusaj uvaljivanja mita sucu Vrhovnog suda. Kakvu to poruku saljemo mladezi? Trebaju li se ljudi ugledati na osobe koje pokusavaju podmiti suca Vrhovnog suda kako bi isti oslobodio ili umanjio kaznu nekome tko je osudjen za ratni ZLOCIN i ubijanje ljudi?!

U gradu odakle svi ovi dolaze - mucna tisina. Nitko nista ne spominje, ne govori. Nije valjda se i ti bojis? Nisi valjda i ti na platnom spisku?

Post Postano: 17.10.2011. 19:48 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la (Pogledaj post): › Chargeru, citam ove tvoje postove - dobro ih pogadjas. Nego, kad ces po svojima?! nisi nista napisao o tulumu sto je ratni zlocinac organizirao u svojoj kuci u vrletima Hercegovine. Nije valjda da ne znas tko je sve bio, kojim vozilom su dosli i kako su se proveli. Hajde, hajde, ne stedi ni svoje...

Eno, Tadiceve, Marketicku i Drmica ceka sudjenje za pokusaj uvaljivanja mita sucu Vrhovnog suda. Kakvu to poruku saljemo mladezi? Trebaju li se ljudi ugledati na osobe koje pokusavaju podmiti suca Vrhovnog suda kako bi isti oslobodio ili umanjio kaznu nekome tko je osudjen za ratni ZLOCIN i ubijanje ljudi?!

U gradu odakle svi ovi dolaze - mucna tisina. Nitko nista ne spominje, ne govori. Nije valjda se i ti bojis? Nisi valjda i ti na platnom spisku?

Kolega filozof, dakle, za podrobnije informacije o čajanki u Hercegovini, molim, obratiti se gosp. Hedlu. I ako želite biti na listi HDSSB-a, isto tako gosp. Hedlu.
Ako pažljivije pročitate moje postove, vidjeti ćete moje vlastito mišljenje o svemu tome, a nećete mi valjda zamjeriti dašak lokal patriotizma.
Što se tiče platnog spiska? Pa dragi kolega, valjda vi znate da se slobodna misao ne može kupiti! A prvom prilikom kada uzmete lovu, po mom mišljenju, vašem peru pukne "špic" i nikada više neće biti tako oštro. Nema para koje bi kupile i smisao za sprdnju. Zdravi bili!

Skoči u forum: