Autor |
Poruka |
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
super_leptir je napisao/la ( Pogledaj post): ›
o kakvom licemjerju ti govoris???
|
Tko sam ja, tko su ovi ljudi, o cemu je ova rasprava...
Gdje je sotona |
|
|
|
|
|
vlale
Ukupno postova: 392 Lokacija: os Spol: Žensko
|
evo me
samo sam se sakrila u malom autu starom 8 godina da me ne skuže odmah
šala mala (da se netko ne nađe uvrijeđen mojim riječima...) |
|
|
|
|
|
Ketty
Ukupno postova: 21 Spol: Žensko
|
Super_leptir je napisao da ono što je bio grijeh prije 2000 godina ili 500 to je i sada.
Mislim da to nije točno.Prije je Crkva naplačivala oprost grijeha,ali to ne radi sada.Makar ne javno!!!
Možda će nakon 200 godina od danas skužiti i da je kršenje zavjeta,pedofilizam,licimjerstvo i svo iskrivljavanje Božijih riječi grijeh.... ali očito im treba "malo" vremena za to.
Domagoj ja znam jako puno svečenika za tvoju informaciju,stoga znam o čemu govorim.Govorim o njihovoj škrtosti,napuhanosti i licimjerstvu.
I pošto ja vjerujem u Isusa, dajem si za pravo da kritiziram one koje rade gluposti u njegovo ime.
Uostalom meni je važno kod koga ću se ispovjediti jer iz njihovih usta izlazi jedno ali rade nešto sasvim drugo .... pa ne znam koliko mi njihovo zauzimanje za mene ide u korist kod Boga.
Netko je napisao da je Bog sam rekao da će ih nagraditi stosruko na zemlji onoga čega se odreknu u njegovo ime.Kao prvo nije na zemlji nego na nebu .... ali očito su i svečenici shvatili to kao i ti ...... pa sami sebe nagradili "na Zemlji" |
|
|
|
|
|
Circa
|
Ketty je napisao/la: ›
Netko je napisao da je Bog sam rekao da će ih nagraditi stosruko na zemlji onoga čega se odreknu u njegovo ime.Kao prvo nije na zemlji nego na nebu .... ali očito su i svečenici shvatili to kao i ti ...... pa sami sebe nagradili "na Zemlji"
|
Jaoooo!
Jel treba josh kikiriki-a?
Ajde, ciko da bonu.... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
super_leptir
Ukupno postova: 203 Lokacija: osijek Spol: Muško
|
draga Ketty, kako si se samo razmahala. Stani malo na loptu udahni i razmisli prije nego sto ces reci. Ja sam napisao da je Isus rekao za nagradu i iza toga stojim 100%. Nazalost trenutno nemam uz sebe Sv. Pismo pa ti ne mogu reci tocno gdje se taj citat nalazi, ali kaze da ce onaj tko se odrekne u ime Isusovo jos ovdje na zemlji dobiti stostruko, a nakon smrti zivot vjecni! To ti garantiram... a cim dodjem kuci pogledat cu i napisati ti gdje se taj citat nalazi.
Ketty je napisao/la: ›
Uostalom meni je važno kod koga ću se ispovjediti jer iz njihovih usta izlazi jedno ali rade nešto sasvim drugo .... pa ne znam koliko mi njihovo zauzimanje za mene ide u korist kod Boga.
|
Na ovo se mogu samo nasmijati (hahaha), jer to tako plasticno pokazuje koliko poznajes svoju vjeru! Ako je tvoja vjera krscanstvo, odnosno katolicizam!
I isto tako i dalje stojim iza onoga da ono sto je bilo grijeh prije 2000 godina i danas je! Apsolutno! I zato mi je drago da Crkva ne popusta pritiscima ovog liberalnog svijeta u kojem danas zivimo! |
|
|
|
|
|
domagoj
Ukupno postova: 77 Spol: Muško
|
S ovim ću definitivno završiti svoje sudjelovanje u ovoj raspravi:
Naravno da je licemjerno kada svećenik katoličke crkve propovjeda odricanje, a sam se ničega ne odriče.
A znaš što je vrhunsko licemjerje?!
Kad Gaap, koji ne samo da ne vjeruje u katoličku crkvu, nego je svojim prekobrojnim postovima odavna pokazao animozitet spram nje i njenih sljedbenika, te apriori sve u vezi crkve i njenih svećenika uzima na zub;
kad Gaap, poznat kao osoba koja blago rečeno crkvu i vjeru ne podnosi,
kad Gaap, kao takav, folira ulogu novinara i tobož nepristrano i objektivno, hladno racionalno kritizira svećenike u članku starom godinu dana!
Zaista, treba imati obraz kao đon da bi čovjek upirao prstom u tuđe licemjerje, a sebe smatrao osobom dostojnom pisanja kritike nečega u što on sam uopće ne vjeruje!
Iz tuđeg oka vadi iver, u svom ne vidi brvno, a uopće ne vjeruje u drveće!!!
|
|
|
|
|
|
puki Ukupno postova: 1114 Lokacija: Kokuće zasad Spol: Muško
|
domagoj je napisao/la: ›
i tu je on neš seruckao
|
a ček, svećenici su se izmjenili odreda u prošlih godinu dana i sad žive po pravilima koja propovijedaju?
hm...nekako ti priča ne drži vodu |
|
_________________ Ná glac pioc comhairle gan comhairle ban.
übergefickt |
|
|
|
super_leptir
|
Evo kako sam i obećao: Mk 10,29-30
Reče Isus: "Zaista, kažem vam, nema ga tko ostavi kuću, ili braću, ili sestre, ili majku, ili oca, ili djecu, ili polja poradi mene i poradi evanđelja, a da ne bi sada, u ovom vremenu, s progonstvima primio stostruko kuća, i braće, i sestara, i majki, i djece, i polja - i u budućem vijeku život vječni. |
|
|
|
|
|
Circa
|
Za početak, ovo se ne odnosi ni na kojeg svećenika ili bilo koga konkretno, samo je primjer...
Ja ne vjerujem u ljubav između pedesetogodišnjaka i klinca od deset godina, ali mislim da sam dostojan pljuvanja po spomenutom, čisto fiktivnom, pedesetogodišnjaku. |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
|
|
|
super_leptir
|
domagoj, dobro si ga zamalteriso! nema vise sta za reci! svaka cast! |
|
|
|
|
|
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
LICEMJERNO!!! Strah me je samo zbog toga što pedofiliju ne osuđuju ni upola energično kao umjetnu oplodnju ili homoseksualizam: znači li to da im još uvijek nitko nije rekao da je bludničenje s djecom zabranjeno? |
|
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=U2olCKnTVPI |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
gaap je napisao/la: ›
LICEMJERNO!!!
|
blago rečeno.
u našem bajnom društvu, čim spomeneš nešto protiv Crkve, svrstaju te u antiprotivne.
ljudi, Crkva je institucija - kao što ima dobrih i loših liječnika, pravnika i svih drugih zvanja, tako ima i svećenika. svako zvanje ima svoj kodeks kojeg se neki pridržavaju a neki ne.
fakat, katolička crkva malo previše soli pamet ljudima kako treba živjet poput neke "nadinstitucije", a s druge strane (selo moje malo) svatko od nas zna bar jednog svećenika koji se ne pridržava onih 10 zapovjedi.
osim toga, katolička crkva vrlo je praktična. napraviš sranje, ispovijediš se i dalje teraš po svome. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
toni
Ukupno postova: 2180 Spol: Muško
|
Hellou !? Bog ne postoji. :PLjudi su to izmislili da sebi olaksaju, da kad im je tesko imaju komu plakati, kukati, moliti za bolje sutra. A to sto se grupica na celu svega toga bezobrazno obogatila je tek nus pojava. Ma neka crkve.. neka svima, koji ne mogu sami shvatiti, ili biti odgojeni tako, da ne treba ubit, ukrast itd. propovjeda 10 bozjih zapovjedi i neka ih slijede bez pogovora. I znate sto je najljepse kod toga ? Oni ce to s uzitkom ciniti. Ipak je nasa civilizacija iznikla na temeljima krscanstva.. pa eto, zahvalimo joj na 'civilizaciji'.
Sto je ono tema ? Sto voze svecenici ? Libo me njonjo. Di bi stigo kad bi me to morilo...
btw, ovo je dosta staro 'istrazivanje' ... smatram da pod hitnio treba obaviti naknadnu provjeru datih podataka te redovito (npr. svakih 6mj,godina) provjeravati dusebriznicki vozni park, te nakon 10tak godina objaviti opsezne rezultate kroz jednu ovakovu dinamicku analiziu.
cak bi bilo dobro da se neki mladju clanovi foruma ukljuce u ovo, jerbo bi ovo bio odlican materijal ze jednu doktorsku disertaciju na vise drustvenih fakulteta.
mislim da vec ima na efosu kolegij "marketing i propagandna crkve"
|
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
toni je napisao/la: ›
Hellou !? Bog ne postoji. :PLjudi su to izmislili da sebi olaksaju, da kad im je tesko imaju komu plakati, kukati, moliti za bolje sutra.
|
Bravo! Volim to od drugih čuti da ne ispadnem antikrist. Okruženje nije pretjerano tolerantno.
Nekome pomaže yoga, nekome prekomjerna žderačina, nekoma dobra knjiga........svejedno. O bogaćenju i ratovanju u ime prave vjere bolje ne započinjati
Osim toga, valjda je poznato svima da riječ "PROPAGANDA" upravo dolazi iz katoličke crkve. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
|
|