Autor |
Poruka |
insomnia
Ukupno postova: 2665 Lokacija: Osijek-finally!!! Spol:  Žensko
|
da, pa ovo je stara vijest.. vrlo je čest slučaj da ženu na razgovoru za posao pitaju da li i kada se planira udati/roditi.. to se, naravno, ne smije, ali događa se.. osobno znam za preko nekoliko takvih slučajeva.. |
|
_________________ Da se bojim skakavaca, ne bih bosa po livadi hodala! |
|
|
 |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
isto tako neće ni muškima koji nisu odslužili vojni rok. |
|
|
|
|
 |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol:  Muško
|
Eto i to se ukida pa muški rod više neće biti zakinut po tom pitanju.  |
|
|
|
|
 |
malecka
Ukupno postova: 1383 Lokacija: stol...i stolica..na tavanu desno pored dnevne sobe Spol:  Žensko
|
pa dobro vojni rok..ali ipak će prije dobit lik posao nek neka ženska... bar koliko sam ja upućena...al pošto sam sad doznala da ono baš i nije neka novost..možda sam i sada u krivu..ne bih znala... |
|
_________________ I felt every ounce of me screaming out,
But the sound was trapped deep in me  |
|
|
 |
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Muskaraca je manje medju nezaposlenima samo zbog fizickih poslova kojima zene nisu sklone... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
 |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
kod mene na poslu, gledajući sve odjele, same žene, 3-4 muška na 20-ak žena. |
|
|
|
|
 |
malecka
Ukupno postova: 1383 Lokacija: stol...i stolica..na tavanu desno pored dnevne sobe Spol:  Žensko
|
pa oki..al to stvarno ovisi o poslu... i nije istina da žene ne mogu raditi fizičke poslove...bože dragi pa nisu sve žene slabe i krhke.... jaoj zaš se uvalih u obake rasprave... |
|
_________________ I felt every ounce of me screaming out,
But the sound was trapped deep in me  |
|
|
 |
insomnia
Ukupno postova: 2665 Lokacija: Osijek-finally!!! Spol:  Žensko
|
meni cijelo vrijeme stoji na pameti ona serija ''Dr. Quinn, žena vrač''..
.. hvala Bogu, pa ne živim u to vrijeme.. |
|
_________________ Da se bojim skakavaca, ne bih bosa po livadi hodala! |
|
|
 |
snaša
Ukupno postova: 820 Lokacija: 7 km od centra Spol:  Žensko
|
Normalno da se žene razlikuju od muškaraca  ... a tko bi bio zakinutiji radi tih obilježja..ne znam..svaki spol ima neku svoju priču..samo znam da smo ujedinjeni(muško+žensko)-idealni. |
|
_________________ Niti jedan dokaz ne podupire tezu da je život ozbiljan. |
|
|
 |
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol:  Nebitno
|
pomalo me umara već ta spika o ravnopravnosti i emancipaciji... istina je da smo još uvijek zatucano društvo u kojem se u puno stvari osjeća muška dominacija.. iako su upravo žene te koje smatram odgovornima, jer si dopuštaju mnoge stvari koje ne bi trebale.
mislim da puno veze s tim ima i crkva (i imala je kroz stoljeća) - ona prva u svojim strukturama i hijerarhiji ne daje ženama ni približno one uloge koje daje muškarcima.. a znamo koliki je njezin utjecaj na široke narodne mase (srećom pa slabi).
sve u svemu - mislim kako sve mi imamo u životu situaciju koju si same skuhamo... nikad se nisam osjećala niti ugroženo, niti potcijenjeno, niti potčinjeno zbog toga što sam žensko... i prilično sam uvjerena kako je to zato što to sama nisam nikada dozvolila. |
|
|
|
|
 |
Metalucifer
Ukupno postova: 599 Lokacija: NYC Spol:  Muško
|
Mislim da to nema veze sa zatucanošću.Mene osobno ne jebe 5% jel u pitanju M ili Ž osoba ako kvalitetno i odgovorno vrši svoju zadaću.Kakva god ona bila.
Po mom mišljenju normalnije je (a možda sam ja ipak primitivna sirovina) da je muškarac onaj koji više i teže radi...samim time i na neki način je na nekom drugačijem "položaju" naspram žene.Neću reći ni iznad,a ni ispod.
Žene bi trebale biti na neki način "svetija" bića.Samim time i zaštićenija od naše strane.Ponavljam,ne želim zvučati kao Vuco u stilu - "ženu na lanac i u kuhinju" ,ali totalna ravnopravnost po svim pitanjima je jednostavno nemoguća. |
|
_________________ "...sve čopore i sva jata,sve od blata sve od zlata...progutat će danas ista vatra..." |
|
|
 |
snaša
Ukupno postova: 820 Lokacija: 7 km od centra Spol:  Žensko
|
Meni se najviše svidjela ona izjava u filmu "Grčko vjenčanje"...
Muškarac je glava kuće..a žena je vrat koji tu glavu okreće kamo god ona hoće...  |
|
_________________ Niti jedan dokaz ne podupire tezu da je život ozbiljan. |
|
|
 |
fairy
Ukupno postova: 1955 Lokacija: Ššššššume Spol:  Nebitno
|
Kada sam diplomirala moja mentorica je imala par savjeta za mene, između ostalog:
"Ovaj svijet je stvoren za muškarca, pa čak i žena" |
|
_________________ Riding high, when I was king
Played it hard and fast, cause I had everything
Walked away, won me then
But easy come and easy go
And it would end |
|
|
 |
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol:  Nebitno
|
Nije da vrat okrece glavu nego (pametna) glava popusta bolnom vratu kojem lijeka nema. |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
 |
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol:  Nebitno
|
apsolutno se slažem. potpuna jednakost je nemoguća iz čisto bioloških i anatomskih razloga. mužjaci su veći i mišićaviji (mmmmm  ) što automatski povlači i fizički zahtjevnije poslove. s druge strane, žene su te koje rađaju djecu (iako često poželim da je obrnuto  ), fizički su slabije, ali i suptilnije u brojnim situacijama koje zahtijevaju osjećaj za npr. međuljudske odnose, emocije, estetiku itd.
zato mi je rasprava o ravnopravnosti bespredmetna. netko je dobro napisao kako su muškarci i žene potpuni tek jedni s drugima i puno je toga što jedno drugom mogu dati i na koji način se upotpuniti... da ne ulazim sad u načine koji mi trenutno padaju na pamet  |
|
|
|
|
 |
 |
|